Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
z123456789 #15899 üzenetére
Terminál? Ehhez egyáltalán nem kell terminál!
Ellenőrizd:
- A nas menüjében milyen belső port van az FTP szolgáltatáshoz rendelve (port1 - valószínűleg 21)
- Nézd meg a routerben milyen port van kifelé publikálva (port2) és, hogy jó ip-re és portra van -e forwaldolva befelé (nas ip-címe és az előző pontban megtalált port.)Elérés: ftp://cím:port2
Történt-e szolgáltatóváltás?
Max windows alól, külső hálózatról ellenőrizni a telnet cím port2 paranccsal tudod. De ehhez előtte a szolgátatások között telepíteni kell a telnet-et.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Terminál segítsége nélkül hogyan tudom megállapítani, hogy miért nem érem el az FTP-t külső hálózatról?
Van egy DDNS címem, és port forwardolva van az FTP is. Bár korábban csak annyit kellett beírni, hogy ftp://cimem.no-ip.org és már kérte is a jelszót. :/ Nem kellett a port szám sem. Mondjuk nem különbözik a belső portszámtól a külső, de ha jól emlékszem, azért, mert csak így működött anno. -
Mr Dini
addikt
Jéj, hurrá!!! Sikerült bebootolnom az új kernelt!
Bár mit ne mondjak, a ZyXEL erősen megnehezítette az nsa3**s tulajok dolgát, mivel nemcsak, h a wifi modult szedte ki, még az u-bootot is erősen megcsonkította.
Szóval mostmár megy az iptables a nasomon, illetve a wifi stickem modulját is be tudtam tölteni. Látszik is az ifconfigban, mint újabb interface a wlan0. Illetve a stick is aktív, bár még a wifi csatlakozásig nem jutottam el, mert üres volt az érzékelt wifik listája. De ez gondolom az ad-hoc wireless-tools csomagom hiányossága miatt van.
Szóval ha valakit esetleg hasonló dolgok érdekelnek, akkor szívesen segítek!
Illetve kipróbáltam egy arm5-ös Debiant is a nasról, hát meg kell hogy mondjam, h iszonyatos sebességgel hajtja végre a kiadott parancsokat, rengeteg csomag áll a rendelkezésemre, amit pár parancs felrakni, illetve kb 12 mp alatt bootol be. Gondolkozom rajta, h áttérek, de most nem nagyon van időm arra, h belakjam a rendszert, beállítsam a sambát stb...
Illetve akinek nem kell az egész debian, csak a parancsok és csomagok, az chroottal is tudja használni.
A második tesztalany majd az arch linux lesz.
Illetve a bluetooth-t szeretném még kipróbálni.
Ui.: köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem püben!
-
Mazsika
őstag
sziasztok,
tegnap az asszony véletlen kirántotta a nasból a tápot, azóta a ffp-s transmissionom azt mondja, hogy error loading config file, megnéztem a settings.json-t és teljesen üres, tudna valaki dobni egyet?! köszönöm!
-
eagleeyes
csendes tag
válasz
zulu_mester #15890 üzenetére
Nálam is szokott ilyen lenni, mert a winyót rögzítő csavart eltávolítottam annó, hogy könyebben tudjak winyót cserélni. Azóta ha véletlenül megmozdítom a NAS-t, akkor néha kilazul a winyó és akkor pirosan világít. Ilyenkor csak meg kell igazítani és utána jó lesz.
-
Tonyk
veterán
válasz
zulu_mester #15890 üzenetére
Smart adatokra nézz rá. A HDD led pirosra váltása merevlemez meghibásodásra utalhat.
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban egy olyan jelenségbe futottam bele a nas-nál, hogy induláskor minden jól elindul és órákig vagy akár napokig is képes hiba mentesen menni, de időnként a HDD led pirosra vált és nem akar visszazöldülni. De viszont torrent meg minden más normálisan működik, nincs is túlmelegedve és újraindítás után viszont újra zölden világít a led.
Mitől lehet ez? -
Mr Dini
addikt
Hogy a csuda vinné el és hozná vissza a jó kernellel
ezt a nast!
Gondoltam, h mielőtt végleg beleégetem a módosítást a nasba, előtte tesztelem egy pendriveról bootolva a cuccot.
Nade itt szenvedek már másfél napja, mert sehogy sem akarta felismerni a pendriveom az u-boot. Pedig szinte az összes formátumot kipróbáltam... Erre nagy nehezen sikerült kihámoznom az u-bootból, h látja az eszközt, de nem tud vele mit kezdeni, mert egy HUB-ot lát...
Tehát a nason HUB-ok vannak, amikkel lehetetlen u-bootozni... Most fogalmam sincs, h mit fogok csinálni... Annyira azért nem vagyok merész, h tftpből felrakjam a nandba a kernelt, mivel az eredeti nincs meg....
-
imis
senior tag
az új venti nekem sem zörög, de nagyobb fordulaton lehet hallani a légáramlást. Visszavettem a sebességet így csendes, csak óvatos szeretnék lenni. A red vinyóval kapcsolatban a 65C°-t említik plafonnak az adatlapján.
Szóval figyelem egy darabig, hogy meddig akar melegedni a vinyó és a cpu. -
Mr Dini
addikt
Ja, nagyon úgy néz ki, h feleslegesen aggódtam. Maxos tftp terhelés mellett is 28°C a winyó, a proci meg 35-42° C között mozog. (Bootnál pici, majd egyre nő)
Azért beleraktam a ventit is, bár nincs sok értelme így, h az egész nyitott. Még azzal sem hallom a hangját, nagyon csendes. Gondolkodtam is rajta, h így hagyjam-e...
Illetve ami (számomra) a lényeg, h sikerült működésre bírni a TTL kábelem!
Még a kernelt nem cseréltem le, de belenéztem a bootba és az látszott, h valami borzasztó igénytelenül van összetákolva a gyári rendszer és csupa hibákat ír. Ezeket igyekeztem kicsit kitakarítani és máris 5-6 mp-el kevesebb ideig tart a boot.
Nem gondoltam volna, h ennyit számít.
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15882 üzenetére
Köszi,közben megorvosoltam
Felülvágtam a a törlés előtti mentéssel...így működik....
Köszönöm a segítséget!!!!!!!!!!!!
Nem szoktam sokat állítgatni de volt 1-2 áramszünet ami megzavarta a winyót így a 4 év alatt most kellett 2. alkalommal újraraknm és nem vagyok gyakorlatbanKöszi, mégegyszer!
-
Mr Dini
addikt
válasz
bezzegz #15881 üzenetére
Jó, az könnyen orvosolható. Nézz rá a /ffp/etc/transmission/settings.json-ra, miután kiadtad ezt:
/ffp/start/transmission.sh stop
És szerkeszd át a whitelist enabled-et false-ra.
(sorry, most pontosat nem tudok mondani, mert a nas éppen górcső alatt vanJa, h ott van a hibaüzenetben is:)
rpc-whitelist-enabled
Illetve érdemes még az umask-ot 0-ra állítani.
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15874 üzenetére
Köszi, így már elindul...
csak az elérésel vannak gondjaim...
403: ForbiddenUnauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
-
törölt tag
válasz
Mr Dini #15877 üzenetére
Nekem 210/310 van, de úgy emlékszem, hogy azokat másképpen kell szétkapni. Ezt a venti mizériát sem értem. Ha az enyémen egyszer odalesz, akkor fogom a dekopírt, vágok egy hatalmas lyukat a NAS oldalába, belerakok egy lassú, de 120 -as ventit, és letakarom egy autós oldalhangszóró fekete takarórácsával.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Mr Dini #15875 üzenetére
Szerintem semmi baja nem lesz 2 óra alatt (meg több alatt sem).
Ha már vörösen izzik és füstül, akkor meg már úgyis mindegy.
A winchesternek sem lesz semmi baja, régebben sok olyan winchester volt, ami nagyon forró volt működés közben, ezek a mostaniak meg messze hidegebbek már.
Azért még nincs nyár, meg 40 fok lakásban... -
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #15876 üzenetére
Ó, a garim már rég lejárt. Asszem 2 év volt rá és megvan már vagy 4 és 3/4-ed éve...
Viszont jó lenne már szétkapni, mert baromi poros, illetve a kernel reflash-t is meg kéne csinálni.
Nekem csak azt a szürke fémlapot kéne eltávolítanom tulképp, de sehogy nem bírok rájönni, h hogy lehet szétkapni. Alul van csak 2 csavar.
Csináltam két képet.... [link] [link]
Ui.: a 310-et és a 320-at még könnyebb szétszedni...
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Végre kész a kernelem, és működő TTL kábelt is tudtam szerezni. Viszont szerintetek egy NSA320S-t hogy szedjek szét úgy, h hozzáférjek a soros porthoz (tüskékhez) és esetleg még winyót/pendriveot is tudjak rádugni?
Illetve mennyire kockázatos venti nélkül indítani, ha a HDD-t annyira nem fogom használni és kb 2 óráról lenne szó? (torrent ilyesmi nem lesz, csak pár modul betöltése, nand backup stb)
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
@bezzegz
Összehoztam a két csomagot (rtmpdump és a hozzá tartozó Transmission 2.92) és felraktam a repóm testing szekciójába. [link]
Ha megy, akkor továbbviszem ezt a vonalat is, ha pedig nem, akkor próbáld ki Tonyk csomagját is.
-
bezzegz
csendes tag
válasz
Mr Dini #15868 üzenetére
root@nsa310:~# slacker -a rtmp
Slacker
qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqlqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqPackage list (rtmp)qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk
x lqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqk x
x x [*] reinstall br2:ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz x x
x x [ ] upgrade memiks:rtmpdump-2.3-arm-1.txz x x
x x [ ] upgrade mz:rtmpdump-2.4-arm-1.txz x x
x mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqj x
x x
x x
x x
tqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqu
x < OK > <Cancel> x
mqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqjInstalled: rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0
fetch: found /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz
/ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz: OK/ffp/bin/funpkg -I /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0. txz
Scanning /ffp/funpkg/cache/br2/ffmpeg2/rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0.txz ...
#
# Description of rtmpdump:
# rtmpdump is a toolkit for RTMP streams. All forms of RTMP are supported includ ing
# rtmp://, rtmpt://, rtmpe://, rtmpte://, and rtmps://
# Version:2.4_git20130907
# Homepage:http://rtmpdump.mplayerhq.hu
#
# Requires libraries from: openssl
#
Reinstalling rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0
Removing rtmpdump-2.4_git20130907-arm-0,reinstalled,20160527_122025Searching for *.new files: /ffp/etc /ffp/start
/ffp/start/transmission.sh.new
Done.
root@nsa310:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'
root@nsa310:~#
A helyzet sajnos változatlan -
bezzegz
csendes tag
Sziasztok!
Újra kellett raknom a nas310-t
Winyó megformáz,újból felrak.pendrive-ról megy az ffp)
A minidla működik, a transmission nem megy..(#15377) alapján frissítettem 2.92-re,de nem indul el..
root@nsa310:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
/ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'
root@nsa310:~#Ötlet? Megoldás?
Köszi előre is...
-
stroge
csendes tag
azt néztem, hogy mindegyik 3 eres hangosabb, valószínűleg a változó fordulatszám miatt lehet hangosabb, és a fixet be tudták lőni csendesre. attól, hogy nincs súrlódás, a rezgés (nem 100%-os tengely egyensúly) és a légáramlat/lapátok miatt is lehet hangos egy venti.
a forraszanyag a harmadik vezetékhez lehet, hogy ott van, lehet, hogy ad is jelet, de nem fordulatszámot, csak négyszögjelet, hogy forog a venti vagy sem. -
Joshi
titán
Ez a venti mágnescsapágyas vagyis soha nem fog zörögni mert nincs súrlódás, egyébként meg 1030Ft + 330 Ft a posta. Mindenki döntse el hogy megéri vagy sem.
Egyébként az én 60x60x15-ös ventim fix 2500rpm fordulaos ~15dB-el cserébe kevés a légszállítása. Egy 40x40x10-es ventitől nem kell sokat várni, vagy van légszállítása cserébe pörög mint az állat, vagy alacsonyabb (alacsony=4-5000rpm) fordulaton megy de ilyenkor kevesebb levegőt mozgat meg. Én biztosan kipróbálnám ha 310-em lenne.
-
imis
senior tag
ez sunon 27dB, ami azért nem mondható csendesnek.
Kíváncsi volnék, hogy eredeti ventivel milyen hőmérsékleti eredményeket lehet produkálni, ill milyen cpu hőmérsékletnél változik és mennyire a venti fordulata.most nekem pl. a wdred vinyó 41C°, cpu 45C° (nem eredeti) venti: 2727 RPM, 1-2% cpu használat.
-
vanRobert
tag
válasz
krealon #15855 üzenetére
Azt írtam én is, hogy a vinyó az érzékenyebb. Viszont az admin felületen egyértelműen CPU temperature van, és legalább 100-ig mehet a hőfok. Legalábbis nekem a 46 nagyjából középre esik.
Szvsz a venti a CPU hőfok sensor által van vezérelve. Mivel nincs 4-ik vezeték (PWM vissza) így gondolom az IC vezérli direktben.
Jelenleg 46 fokos CPU mellett 41 fokot ír a SMART.De akárhogy is, amióta 310S-em van és idejárok a fórumra, még senkitől sem olvastam, hogy megfőzte volna CPU-t.
-
Joshi
titán
Ráforrasztottam egy kábelt de továbbra se mutatja a fordulatot, akkor lehet hogy az egy vak forrasztás a nyákon. Igazából nem sokat számít úgy se nézegeti az ember a fordulatot főleg ha síri csendben van a venti, nekem már több mint 1 éve így megy hibátlanul.
Egyébként van 40x40x10-es 3pin, ahogy nézem már szinte minden méretben van.
Van két féle is, nézz körül.
-
Joshi
titán
ui.: senki nem hisz nekem, hogy a van hangtalan venti megfizethető áron, ráadásul minden méretben létezik.
-
krealon
veterán
válasz
vanRobert #15854 üzenetére
"Eddig nem okozott senkinél sem problémát az sem, ha teljesen kikötötte a ventillátort. Nem gondolom, hogy a 46-47 fok helyett az 51-52 hírtelen IC halált okozna."
Nem az IC, hanem a HDD vedelmere szolgal a ventilator.
Csak az hasznalja aktiv hutes (ventilator) nelkul a NAS-t folyamatosan (torrent), akinek
- van sok felesleges penze hetente / havonta uj winyot venni a megfott helyett,
- van megtobb penze, ha adatot kell mentni az elfustolt tarolorol. -
vanRobert
tag
válasz
shteer #15853 üzenetére
Ja-ja, 50 még nem biztos, hogy káros. Nem tudom, hogy hol méri a hőmérsékletet, de logikusan a tokon belül kellene lennie.
Eddig nem okozott senkinél sem problémát az sem, ha teljesen kikötötte a ventillátort. Nem gondolom, hogy a 46-47 fok helyett az 51-52 hírtelen IC halált okozna.
De a fene tudja, az IC hűtve jó.
-
vanRobert
tag
Hi!
"Meddig nem kockázatos a cpu-t terhelni?" Erre sajnos nem tudok válaszolni. De szerintem hamar megtudod, ha eléred a terhelhetőség határát...
Szvsz biztonsági okokból 50 fölé tényleg nem ajánlatos tartósan menni, mert azért a processzornak (upsz, szóval központi végrehajtó egységnek) nem tesz jót a magas hőfokon üzemeltetés.
A szűk keresztmetszet inkább a vinyó, annak annyira nem tesz jót már az 50 fok sem. -
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Feltelepitettem az FFP-t (310Sre) utana Transmissiont remote gui-ba feltolottem 1 torrentet de 7 meganal sehogy sem akar tobbel tolteni.Egy ASUS n18u mogott van.
Laptopon megy 30 megaval is a letoltes.. Direkt ezert tettem at PI-rol a transmissiont NAS-ra.Valakinek barmilyen otlete?
-
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Kulso HDD-vel nem mukodik a Transmission?
-
Bélaaaa
őstag
Vennék egy 310s-t, de nem találok sehol. Nem tudtok valami boltot, ahol beszerezhető?
-
vanRobert
tag
PWM: Pulse-width modulation (impulzusszélesség-moduláció). Nem a tápfeszt szabályozzák (mint amikor egy előtét ellenállással fixre leveszik), hanem egy külön vezérlő jel modulációját változtatják. Igazából kell hozzá még egy jel, amin a fan visszacsatol a vezérlő IC felé.
-
Joshi
titán
Én anno egy Sunon ventire cseréltem a gyárit (NSA320), gyakorlatilag hangtalan köszönhető a mágnescsapágynak. Már több mint egy éve használom és hibátlan, rpm visszajelzés nincs mert csak két eres kábele van, de igazából a hőmérsékletek mutatják a frankót.
-
gduck
addikt
Sziasztok, na egy újraindítás után az én 310-esem is elkapta a Twonky/python halálos betegséget. Python 100%-on fogja a procit, Twonky be/ki után (mert amúgy tiltva van az aranyos, de állítólag ettől függetlenül a cdsdaemon.pyc időnként elindul halálos útjára) 5 percig nyugi van, utána kezdődik elölről.
Ötlet (azon kívül, hogy húzzam ki a 220-ból
) ?
-
imis
senior tag
válasz
vanRobert #15826 üzenetére
Kifelé tolja a levegőt, lehet megérdemelne egy kisebb ellenállást.
Type 412 F
Nominal voltage VDC 12
Nominal voltage range VDC 10 .. 14
Speed (rpm) min-1 5400
Power consumption W 0.7
Min. ambient temperature °C -20
Max. ambient temperature °C 70
Air flow m3/h 8
Sound power level B 4.4
Sound pressure level dB(A) 22.1 -
Szicskeee
tag
Sziasztok!
Media megosztas Pi-re + transmission sickrage es couchpotato hasznalatara gigabittes net mellett egyszerre kb 50-100 torrent mennyire eleg egy 310es?
Vagy jobban jarnek ha epitenek j1900bol egy NASt? -
Mr Dini
addikt
Üdv!
Készítettem egy fresh miniDLNA-t. Főleg azoknak ajánlom, akiknek nem indexel megfelelően a br2 féle minidlna.
Itt írtam egy "rövid" szösszenetet a telepítésről/infókról: [link]
-
Mr Dini
addikt
Igen, tudom, h rengeteg leírás létezik róla, de én nem ilyesmire gondoltam, hanem egy szűz FFp stickre felrakom az asciinema-t és miközben ő rögzít, én elkezdem telepíteni a minidlna-t. Ha kész, akkor pedig feltölti az asciinema oldalára és ezt a linket megoszthatom bárkivel, aki elakad a telepítésben. Szerintem ez egyszerűbb megoldás, mint ide egyesével leírni a függőségeket/esetleges hibák megoldásait.
-
Tonyk
veterán
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #15765 üzenetére
Úhh, ezer bocsánat... Valamiért a sima protobuf nem került fel a repómban. Szóval aki próbálkozott felrakni, annak jogosan nem működött...
A fentebbi hszben írt slacker parancsot futtasd le megint, vagy csak simán a slacker -UaA mrdini:protobuf parancsot.
2. Mostantól újra "aktív" vagyok, szóval mostmár lehet kérdezni/kérni stb. Ennek örömére készítettem egy asciinema csomagot.
Telepítés:
slacker -UaA mrdini:asciinema
Főleg azoknak ajánlom, aki valami hibát tapasztal a nason, annak nem kell mondjuk ide hosszú kimeneteket (debug outputs) bemásolni, hanem egyszerűen kiadja az asciinema rec parancsot, majd megnyílik egy alshell, ahova az összes beírt parancsot rögzíti, majd ha végeztünk egy Ctrl+D, illetve egy enter után feltölti az asciinema oldalára és ad hozzá linket is.
Lehet csatolni hozzá fiókot is, az asciinema auth paranccsal. Ezt azért érdemes meglépni, mert így módosíthatjuk a felvétel láthatóságát, törölhetjük stb.
Illetve azoknak is tudom ajánlani, akik vmilyen how-to-t készítenek FFp-s telepítésekről. Pl egy minidlna telepítés how-to-t jó lenne összehozni egyszer és akkor mindenki meg tudja "nézni" lépésről lépésre a telepítés menetét.
Csak az a gond, h nekem eléggé be van lakva jelenleg az FFp-m és nem tervezem legyalulni. De ha van rá igény, akkor egy stickre feltehetem. (Vagy más is megcsinálhatja)
3. Megjelent a webDAVos cikkem végre!
Keresd a címlapon, vagy a blogomban!
-
S-kami
csendes tag
válasz
#79335424 #15814 üzenetére
írtam máride pár cikket egyébként, de amit te mondasz, az jó kis projekt lenne... hú...
Nah, egyszer legyen időm, akkor írok egy olyat, akkor kicsit több embernek lenne rálátása.Baytrail? Nincs olyanom, így nem tudom tesztelni, de már vagy két évvel ezelőtt is tesztelgették a nemzetközi fórumon.
Szerintem biztos van valami megoldás.
Még Rpi -re is van már. -
krealon
veterán
"A nsa-310-ből nsa326 lett. Itt nem láttam topikot."
Mivel nagyon keves kulonbseg van (kivulrol semmi) a ZyXEL NSA325v2 es a ZyXEL NAS326 kozott, igy javaslom az NSA325v2-es topik hasznalatat.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #15814 üzenetére
Az oké, de ezt mondjuk egy pxe-s Debiannal is meg tudom csinálni. Ugyanúgy betöltődik a ramba induláskor és leálláskor felrakja a módosításokat nfs-ről a helyére. Vagy használat közben is tud menteni. Illetve multicuccot is tud, csak külön usereket/Desktopokat kell felkonfigurálni...
De attól függetlenül jól hangzik, majd kipróbálom quemuból.
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
A nsa-310-ből nsa326 lett. Itt nem láttam topikot. Keresek 326 tulajdonosokat!
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
S-kami #15812 üzenetére
Sztem kéne írnod egy logout blog cikket a Puppy -ról, és mehetne mögé egy topik. Az emberek tényleg nem ismerik a Puppy lehetőségeit. Meg lehetne említeni a Puppy -s "extrákat" a grub4dos konfig lehetőségeitől, a különböző .sfs -ek csatolásán át, a beépített toolokig. Utóljára az 528 XP Puppy -t használtam, és imádtam benne a Double Commander -t.
Lenne is egy Puppy -s kérdésem. Feltettem már odaát, de nem volt rá válasz. Kerestem a neten, de nem találtam nyomát, hogy csinált volna vki Puppletet Intel Bay Trail -re, vagy Cherry Trail -re. Vajon miért? Csomó Tablet, miniPC box és stick készül ilyen SOC -okkal, és sztem az ilyenekhez passzolna igazán a Puppy.Mr Dini:
A különbséget/lehetőségeket egy hsz. -ben nem lehet kifejteni. A Puppy alapértelmezett működése a "frugal" mód. Az alap rendszer bootnál betöltődik a RAM -ba, és onna fut. A mentések .sfs kiterjesztésű fájlokban tárolódnak. Egy alap rendszerhez több .sfs -ed is lehet, és akár többet is felcsatolhatsz. Lehet egy videós, egy netes, vagy egy office Puppy -d, ugyanarra az alapra. -
Mr Dini
addikt
válasz
S-kami #15812 üzenetére
Nem szeretnék itt nagyon offolni, de érdeklődnék, hogy miben tud többet a Puppy disztró pl egy Debiannál. Mert annó egy régi 550-es HP laptopra tettem fel a Puppy-t kipróbálásra, de nekem annyira nem jött be. Mondjuk lehet, h azért, mert amikor én elkezdtem linuxozni, akkor még messze nem tartott itt a fejlődés és akkor még csak a Debian volt kiforrott oprendszer. (Ubuntu is volt, de még nagyon bé
nta) Picit olyan érzésem volt, hogy ez már túl Windowsos. Vagy egyáltalán nem erről van szó?2. A csomagokat Puppy-n is yum-mal tudod felrakni/frissíteni/törölni stb egyszerűen?
Köszi!
-
S-kami
csendes tag
válasz
#79335424 #15811 üzenetére
Óh! Ezúton is köszönöm az igehirdetést!
Nem, sajnos guru nem vagyok, de a projektet én üzemeltetem, igyekszem megtenni mindent, hogy elérjen mindenkihez, de még mindig meg szoktam lepődni, mikor keresik a magyar verziókat, sajnos nem tudom mit tegyek még.A múltkor is a dirtywindows oldalon láttam, hogy valaki az angol oldalról töltött le cd -t aztán próbálta állítgatni...
...és többen is a külföldi oldalt javasolták...Egyébiránt én is nagy puppy fan vagyok, de azért igyekszem követni a többi disztrót is, csak azok nekem túl nagyok és lassúak, nekem meg nagyon öreg gépeim vannak, úgyhogy a puppy marad.
-
S-kami
csendes tag
Sziasztok!
Látom, még sokan nem is hallottak róla.
Magyar Puppy linux oldal, cikkek, leírások és fórum:
http://skamilinux.hu/ -
Mr Dini
addikt
válasz
noxika72 #15807 üzenetére
Szia!
Abban a hsz-ben, amire válaszoltál, csak arra voltam kiváncsi, h van-e értelme róla cikket írni, vagy sem.
"Érdekel valakit? Mert akkor készítek egy rendes apache csomagot és írok róla egy HOWTO-t."
Tehát nincs még step-by-step howto, de nemsokára meg fog jelenni. Már csak a főszerkesztőnek kell átnéznie. Szóval azt javaslom várj egy picit még vele, vagy ha gondolod a Google segíthet beállítani egy alap webdav szervert, de akkor Neked kell összeszedni az infómorzsákat. Segíteni viszont most nem tudok személyesen péntekig, max fejből...
-
törölt tag
Sziasztok.
Van egy kis problémám az eddig hűségesen szolgáló nsa-310-emmel.
Nem variáltam eddig túl a beállításait. Elvagyok a gyárival. Igazából a lényeg, hogy a transmission fusson rajta. Eddig egész jól ment, nem terhelem túl max 40-50 torrent van és max 2-4 letöltés megy egyszerre.A prociterhelése sosem volt túl magas, mostanában azonban a transmission teljesen megfekteti. A proci 90-100% körül megy. Már egy letöltésnél is. Az sem segít ha eltávolitom az összes torrentet és csak egy fut.
Ötlet?
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #15799 üzenetére
Tegnapi szertelenségemben, és tehetetlenségemben 0-ra redukáltam az egyik 4TB-os vinyó tartalmát, szóval gondoltam , akkor már a másikat is legyalulom, és előről kezdek mindent. A Windows-on keresztüli diagnosztika problémákba ütközött, nem tudtam az EXT fájlrendszert beolvasni, a Linux Live módok meg egész egyszerűen nem indultak el. Biztos nálam van a hiba, de ennyi időt sem akartam rá szánni, csak bíztam benne, hogy meg tudom okosan oldani. Hát okosan nem ment, maradt a biztos.
Megoldás: Új Windows-t telepítettem, és megcseréltem a két meghajtót a NAS-ban. Mindegyiket leformáztam, új kötetként létrehoztam. NFS beállítva, médialejátszó látja, játsza, Windows-on tudom csatolni, látja, eléri. Még... Kíváncsi vagyok, hogy meddig tart? Ha megint beüt a krach, akkor valószínű hogy a NAS-sal van a baj, vagy esetleg tényleg a korábban egyesként használt meghajtóval.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a sok segítséget itt és PM-ben is, ismét bebizonyítottam, hogy kevés vagyok a Linux-hoz. Ha akad egy kis időm, azért Windows mellé megpróbálok egy Linux-ot feltelepíteni.Fúrja az oldalamat a kíváncsiság.
Köszönöm mégegyszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest