Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TriplaT
csendes tag
Szevasztok
vételeztem egy zyxel 325 v2-őt minden megy faszán. csak az FTP elérést nem tudom beállítani ! valaki tudna segiteni , Létrehozom a mappát , hozzáadom a felhasználót , hozzáférés megosztásánál haladó modban beállítom a felhasználót és nem akar müködni ,üdv
-
SutPet
aktív tag
Azt lehet tudni hogy NSA 320 megkapja e az újabb webes felületet? Mert ez körbeforgó nem nagyon jött be viszont láttam az újabbat az tetszetős.
-
eastsider
nagyúr
olvastam a 325v2 topik elejét.
biztos, hogy jobb a synology. de mégiscsak 2x annyiba kerül, biztos tud 2x annyit is (annyival jobb a SW/HW), de nem hiszem, hogy mindenki kihasználná azt a tudást.. (nem tudom mivel tud amúgy többet)aztán lehet kipróbálnék egyet, (demot probaltam mar régebben), nem tudnék syn nélkül élni
-
eastsider
nagyúr
válasz
mobilizmo #14994 üzenetére
biztos out of the box sokkal jobb, es szuper a szoftver, de _nekem_ nem tud semmi pluszt az olcso kinai zyxelhez kepest. vagyis ez is tud mindent, igaz kis hekkelessel, de nem veszes egyaltlan
de ez mar sokszor ki lett targyalva ebben a topikban, es csak flame lenne belole -
eastsider
nagyúr
elhiszem
ki is probalhatnam mostmar a NAS-sal meg a kodival, de ott van az NFS...
a sonym volt a hunyo. beszeltem kollegaval neki is viszi a sony. (de eleg haklis, es DLNA szerver fuggo.nekem kenyelmes a kodi. leszedi maganak a feliratot, ezt is a tv taviranyitojaval iranyitom stb
ez a baj a DLNA-val, hogy nincs rendes szabvany (vagy csak a gyartok sz***jak le), legalabb a sajat cuccaikhoz adnanak kompatibilis szervert
-
Tonyk
veterán
válasz
eastsider #14989 üzenetére
Persze, hangsávot, feliratot, mindent. Ha nem hiszed, csinálhatok neked róla videót
Nah, pont e miatt nem szerencsés, ilyeneket kijelenteni, hogy nem lehet ezt meg azt. Jön valami kezdő, elolvassa és már megy is tovább, mert azt írták, hogy nem nem működik. Közben csak a kliens a szar az adott eszközben, merthogy a dlna tudja ezt, csak fosul van implementálva. -
Tonyk
veterán
Itt lehet követni a Samsung feliratkezeléssel kapcsolatos gondjait, ill. Itt lehet látni van-e új verzió minidlna-ból.
Az utolsó előtti hozzászólásban a lényeg J széria tulajdonosoknak! -
s4tch
veterán
válasz
eastsider #14983 üzenetére
"Panasonic tud SMB megosztast alapbol"
Na! NA! NAAA! Mesélj!
Melyik Pana tud ilyet? Ez lenne a legjobb megoldás. 2 médialejátszót is tartok itthon, mindkettőt SMB-elérésre használom, messze stabilabb, mint a tévék beépített lejátszói.
(#14981) Tonyk: fejből nem vágom, melyik, majd otthon megnézem.
-
-
s4tch
veterán
Köszi! Klassz ez a dlna: mintha nem is szabvány lenne... Audio sávok továbbításával, zenehallgatással még nem nagyon volt gondom, de a filmnézés nem egységes élmény a különféle eszközökön. A Sonyval hangsávot lehet váltani, a belső feliratokat is kezeli, a külsőket viszont nem. Van itthon egy Samsung tévé is, az meg a belső feliratokat nem jeleníti meg.
-
Tonyk
veterán
Samsung tv-kkel egészen a J szériáig nem volt gond felirat és hangváltás téren. A J-nél most valamit módosítottak és gond van a feliratokkal. A nagyobb sw-ek fejlesztői már dolgoznak a javításon (plex, kodi, stb), amint ezekre van megoldás, az megy majd bele a minidlna-ba is.
Felirat és hangsávváltási gondok jellemzően a LG és Panasonic tv-knél voltak, azóta az LG már ha jól emlékszem javított a fw-en az újabb szériákban. Panasonic-ot meg a minidlna patchelte saját magán vagy 1 éve. Ezek szerint a Sony is bugzik(mondjuk ezen nem is illett volna meglepődnöm
-
RudY
addikt
Az általános tapasztalatok alapján: a TV választásánál egyértelműen a képminőségre menj rá, ne vakítson el az "okossága". Inkább legyen külön egy valóban okos médialejátszó, de a Samsung Blu-ray lejátszói is úgymond mindenevők (DLNA). Az is igaz ugyan, hogy a Samsung TV-k a legjobban hekkelhetők (root, nem gyári firmware stb.), de mivel ez nem általános használat, így ezért ez ne legyen kiemelt szempont a választásnál.
-
s4tch
veterán
Minidlna-n keresztül az egyik tévém (Sony W650) nem látja a feliratokat.
Ti milyen tévével, blu-ray lejátszóval, bármivel játszotok le úgy, hogy megjelenjen a felirat? Vennék előbb-utóbb egy tévét a nappaliba a régi butatévé helyett, ennek megfelelően (is) választanék.
-
Ala
tag
Sziasztok!
Mini DLNA nem indexeli az mp4 fileokat, mit ronthattam el? Ez alapján lett felrakva. A tv tudja kezelni az MP4-et, mert ugyan azt a file-t pendrive-ról lejátssza.
-
Tonyk
veterán
válasz
M_AND_Ms #14970 üzenetére
Annak a nevében futtasd a tm -et akinek a jogosultságát szeretnéd használni.Ez esetben: admin
/ffp/start/transmission.sh -ban : user=admin
Nyilván nem árt, ha ennek a felhasználónak joga van az adott könyvtárat írni/olvasni
Szerk: A jelenlegieket meg pl.: chmod 775 /i-data/md0/torrent -R -rel módosítod, hogy legyen is rá jog.
-
M_AND_Ms
veterán
Sziasztok!
TM-nek miképp tudom megmondani, hogy a letöltési könyvtárban létrehozott könyvtárakat és fájlokat más jogosultságokkal hozza létre? Amit most csinál, azt az admin-nal nem tudom írni, csak olvasni. Mindig kénytelen vagyok root-tal belépni, ha a valamit ott akarok tevékenykedni (pl, már a letöltés alatt odaraknám a feliratfájlokat)
-
memil
csendes tag
Sziasztok, nekem 310s alatt nem frissült a google drive, még mindig 0.3.0zypkg002. fel lehet valahogy tenni a frissített csomagot?
-
Prosectura2
tag
-
eastsider
nagyúr
válasz
Prosectura2 #14966 üzenetére
nekem siman ment, annyi, hogy a usert at kellett irni a transmissionbe nobodyrol
-
Prosectura2
tag
válasz
Geripapa #14965 üzenetére
Ja el, mindet, csak itt már kipróbáltam, hátha a 2.84-es változattal van csak gond, mert arra eddig mindig csak frissítettem, sosem ezt telepítettem fel előszörre.
Amúgy ezeket csináltam sorrendbe:
1. ffp eltávolítása a csomaglistából, az adatok törlésével
2. újraindítás
3. ffp telepítése csomaglistából
4. Alkalmazások telepítése:curl-7.21.4-arm-1.txz
libevent-2.0.16-arm-0.txz
mc-4.8.1-arm-0.txz
glib2-2.30.2-arm-0.txz
Transmission-2.82-arm-15. Aztán futtatnám a transmissiont, de nem megy tovább
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Prosectura2 #14964 üzenetére
A régit eltávolítottad?
Csak mert ezt irja: Transmission 2.82 -
Prosectura2
tag
Sziasztok!
Mi lehet a baj?
Feltelepítem a Transmissiont:
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/transmission-2.84-arm-1.txzIndítanám a megfelelő paraméterekkel:
transmission-daemon -f -g /ffp/tm/.transmission-daemon -w /i-data/md0/downloads/ -t -u user –v password -a *.*.*.*
Eddig ilyenkor elindult, le kellett állítani Ctrl+c-vel, és lehetett beállítani a config fájlt. Most viszont nem kezd el futni, csak kidobja a help felületet, mintha paraméterezési problémája lenne:
Transmission 2.82 (14206) http://www.transmissionbt.com/
A fast and easy BitTorrent clienttransmission-daemon is a headless Transmission session
that can be controlled via transmission-remote
or the web interface.Usage: transmission-daemon [options]
Options:, stb.
Többször megcsináltam, egyszerűen nem jövök rá, miért nem indul el!
u.i.: és nem is hozza létre a kívánt helyen az állományait (/ffp/tm/.transmission-daemon)
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
Plex indítás parancsra (/ffp/start/plexmediaserver.sh start) "Permission denied" választ kapok.
Már próbáltam adminként és root-ként is indítani, de ugyanezt dobja.
A plexet sikerült feltelepíteni, és frissítve is van a 0.9.12-es verzióra.Mivel lehet még próbálkozni?
-
noxika72
tag
válasz
Prosectura2 #14956 üzenetére
Nálam már volt ilyen pont a napokban. [link]
Leszedtem az ffp-t a webes felületet minden beállításával együtt, majd újraraktam.
Most van egy friss rendszerem minden kb. 1 év alatt kipróbált sallangoktól mentesen. -
tomi5244
őstag
Üdv! Gondolkodom, egy esetleges NAS cserén (Synologyra), szerintetek mennyit ér most meg egy 310S? Kicsivel több mint egy éves, új ventivel és procira tett hűtőbordával. Sérülés nincs. Én 10k-ra gondoltam.
T
-
Prosectura2
tag
Most meg lefrissítettem egy csomó mindent a slacker -u paranccsal.
Újraindítottam, erre se ssh-n, se telneten nem enged be - Network error: connection refused.
Webes felület, tm megy, a minidlna vmiért nem.Most mi van???
-
Prosectura2
tag
Sziasztok, tudtok arra valami megoldást, hogy meg tudjam nézni, mi használja a merevlemezt (írás/olvasás)?
-
SteveL
aktív tag
Nem tudja valaki, hogyan lehetne korlátozni a Transmission CPU használatát? Pl. a nicelevellel lehetne, ahogy nézem, de hova kellene beírni a nason belül? A sávszélességet nem szeretném korlátozni, ha van más lehetőség is.
Köszönöm az esetleges választ.
-
SteveL
aktív tag
Mennyi ideig tart a frissítés? Már fél órája megy, az admin oldalon a
Firmware frissítése folyamatban. Nem lehetséges a belépés a frissítés befejezéséig.
üzenet jön be, ha be szeretnék lépni. -
Erdei88
veterán
Köszönöm szépen a tippeket!
-
Tonyk
veterán
válasz
Jamboo529 #14945 üzenetére
Mindenképpen érdemes fw frissíteni. Volt egy-két javítás az első óta. FFP maradhat fenn a frissítés idején is. Beállítás nem veszik el.
FFP-t nem kell frissíteni csak, ha nem a 0.7 van fenn. Szerintem az van fenn
TM-et mindenkép érdemes frissíteni. 2.84 a legújabb. A .torrent fájlokat mentsd ki, így nem kell letöltögetni őket. Az új alá betöltöd őket, megadod a már meglévő letöltési helyüket. Ekkor csak egy újraellenőrzés történik, nem tölti le őket még egyszer. -
Jamboo529
senior tag
Sziasztok!
Adott egy sima NSA320 v1 verziós. Még az első gyári fw van rajta. FFP felment rá, + az akkori legfrissebb TM.
(A pontos verziókat majd esetleg este meg tudom írni otthonról.)
A kérdéseim:
Érdemes/kell-e valamelyiket (FW, FFP, TM) frissíteni, ha igen, akkor milyen beállításaim vesznek kárba? Mi az amit újra be kell állítgatnom?
Mire kell vigyáznom a frissítéskor?Másik lazán kapcsolódó, de még nem aktuális:
Webcammal tudok-e rácsatlakozni, úgy hogy mozgásérzékeléssel együtt működjön (mint egy IP-cam)
Úgy látom valaki pont ilyen cikk írásán töri a fejét. Csak hajrá! -
törölt tag
válasz
Erdei88 #14940 üzenetére
M_AND_Ms válaszát kiegészíteném azzal, hogy nem mindegy, hogy milyen vinyó. Én 2TB -os vinyóval vettem, de azt vszínűleg az E-Digital kapcsolta össze, ezért külön volt a vinyó és a NAS -sal formáztam. Így EXT4 lett. Voltak olyan 310 -esek, amik a Zyxel -től már vinyóval jöttek (ha jól emlékszem, akkor 500GB -osak). Ezek gyárilag voltak formázva RFS fájlrendszerre. Arra nem tudok Wines plugin -t. A Puppylinux viszont fut telepítés nélkül pendrive -ról, CD -ről, vagy bármilyen más adathordozóról és írja/olvassa az EXT2,3,4 és az RFS partíciókat is.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Erdei88 #14940 üzenetére
Nem, és nem is ajánlott winbe betenni!
Elkéstem!
Csak egy rendes linux, ami tudja az ext-et fogja felismerni.
@mindenki
Most szükségem lett volna a google drivera. Gondoltam tesztelem a zyxel csomagját, de nem működik...
Na mind1, nekem van saját fordításúm, de na... Ha már itt ígérgetik és el is késnek vele, akkor már működjön rendesen!
Nektek végzi a dolgát feltöltésileg is? A check 3 percre van állítva, 10 percet vártam, nem kezdte el...
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Erdei88 #14940 üzenetére
Alapból nem. De vannak szoftveres eszközök, amikkel elérhetők a linux fájlrendszerek. Pl: Ext2 File System Driver for Windows
-
Erdei88
veterán
Ha kiveszem a hdd-t az NSA-ból, és beteszem az asztaliba, akkor windows alatt látni fogom a rajta lévő adatokat?
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Tervezek írni egy kis cikket a webkamerám és a nasom "házasságáról"
. Ehhez kéne tudnom, hogy kell-e udev a csatoláshoz, vagy nem.
Ha lenne olyan kedves valaki, hogy kiadná az FFP-s SSH-n az mknod --help parancsot és beszámolna róla, hogy dobott-e ki valami hosszabb doksit, vagy nem, azt nagyon megköszönném!
-
iTrack
csendes tag
válasz
iTrack #14934 üzenetére
nahjó.... lehet közelebb vagyok a megoldáshoz..
a 310-be visszaraktam az 500as WDBluet-t amivel 1,5 évig ment. NasStarterrel újrahúztam, stb, igaz hogy nem saját tápján megy, meg a beépített letöltésvezérlővel, de kb 30 perce mindenféle hiba, újraindulás nélkül. sávszélességkorlát nincs és megy......Arra gyanakodtam elöször is, hogy tápbaja lehet, merthogy a WDred többet fogyszthat, de lehet a táp és a nas dc-dc átalakítója a ludas egyszerre?
ki kellene rakni a winyót külső tápra....szerintetek?
-
iTrack
csendes tag
válasz
Mr Dini #14932 üzenetére
Megnéztem de nem nabsan, hanem gépen hd sentinellel,
1,Raw Read Error Rate,0,
3,Spin Up Time,4241
4,Start/Stop Count,338
5,Reallocated Sectors Count0
7,Seek Error Rate0
9,Power On Time Count1205
10,Spin Retry Count0
11,Drive Calibration Retry Count0
12,Drive Power Cycle Count105
192,Power off Retract Cycle Coun89
193,Load/Unload Cycle Count609
194,Disk Temperature27
196,Reallocation Event Count0
197,Current Pending Sector Count0
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count0
199,Ultra ATA CRC Error Coun0
200,Write Error Rate0itt szerintem rendben minden, de evvel a parkoltatás kiiktatásával azért küzdök, a wd SMART load/unload utility nem találja a driv-ot. :/
perek/torrent 20re korlátoztam, sávszélesség meg alapban 2megára van lehúzva.
Igen én is gondoltam a tápra, ki is kötöttem egy pc tápra a nast onnan azért ha akar 12 ampert felvehet de akkor is állt a hiba.
Már minden létezőt újrapakoltam, semmi extra nincs fent, csak kifagy és újraindul.
-
szjoci
őstag
válasz
iTrack #14930 üzenetére
Én is valami ilyesmi anomáliával küzdök... Eddig minden szépen működött úgy ahogy kell, egyszer csak lefagyott a rendszer. Újraindítottam, működött megint egy darabig, ismét lefagyott. Frissítettem minden programot utána, újrahúztam a rendszert, és csak fagyogat... Ha a plex fel van telepítve, akkor gyakorlatilag ha meg akarok nézni egy filmet, fél perc alatt csonttá fagy. 2 terrás wd green van benne, direkt átraktam asztali gépbe megnézni a smart adatokat minden rendben... Kezdene tönkremenni a nas? Nekem is 310-esem van.
szerk.: és mellesleg a transmission sem úgy működik mint ahogy szokott, pedig ugyanúgy állítottam be mindent mint ahogy előtte volt, port is nyitva. Azért elég vicces 10mbites feltöltéssel 5 nap alatt ennyit visszaosztani... -
Mr Dini
addikt
válasz
iTrack #14930 üzenetére
Szia!
Azért nézz rá a smart adatokra! (A rednél a fejparkoltatás ki van iktatva?)
Esetleg a hdsentinellel is ránézhetsz, amit így tudsz "telepíteni" FFP alól:
wget http://www.hdsentinel.com/hdslin/armv5/hdsentinelarm -O /ffp/bin/hdsentinelarm
chmod 755 /ffp/bin/hdsentinelarmEzután ha simán kiadod a
hdsentinelarm
parancsot kiböki a winyók állapotát.
2. Mennyi a tm-ben a max peer szám? Ha nagy vedd le, mert attól is meghalhat a nas. Illetve ha nagy sebességű neted van, akkor próbálj korlátozni pl 6 megára és nézd meg, hogy bírja e!
-
iTrack
csendes tag
Sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni, lassan 2 hete szórakozok a nasommal és kezdek a reménytelenségbe fordulni
Szóval nas310, procin hűtő de mást nem csináltam vele. hiba: gyári transmission 1-2 torrent letöltésekor fagy nas újraindul, nagyobb file másolásnál szintén.
volt benne egy wd red 2tb, meg most egy blue 500Gb is. full újrarakva, ahogy a manualban van, és folymatosan ugyan az a hiba. az előző de az új V4.70(AFK.2) firmwarenél is. újracsináltam a kötetet adminból is meg starter utilityből is, stb.
hddk, tuti jók, a red 3 hónapos, az 500 as is , de mindkettőn lement 3-4 hdd teszt hiba nélkül.
Melegedni nemhiszem, mert éjszaka állás után bekapcs és ugyanaz a hiba,
hálókábel tutijó, más ötletem nincs mi lehet a baja.
Valaki valami tipp? -
szata.68
senior tag
Van esetleg köztetek pécsi, aki keni-vágja a dolgokat?
-
Petike168
aktív tag
válasz
eastsider #14925 üzenetére
Panaszt semmiképp nem kell tenned, csak jelezned, hogy publikus ip címet szeretnél privát helyett, ha tudják akkor átállítják. Ha megkérdezik miért, nyugodtan mondd hogy szeretnél kívülről is hozzáférni gépedhez. Én is NAT-olt címet kaptam, csak ezért tudom
(meg elég sokan főleg akik pesti panelban laknak). Bár itt mindenki 100.64.*.*-es címet kapott.
-
-
Tonyk
veterán
válasz
eastsider #14918 üzenetére
Akkor itt most nem lesz portforward (még jó, hogy Petike168-nak eszébe jutott, mert én a Digi hallatán nem is mertem felhoznia NAT-ot). + Attól, hogy Digi, nem biztos ám, hogy lesz optika, ha UTP-van benn már most is akkor kizártnak tartom. Ha koax, akkor talán lehetséges.
(#14919) M_AND_Ms
Külső hálózati megsztás? Külső lemez megosztására gondolsz úgy gondolom.
Így hirtelen az /ffp/start/ alá csinálnék egy valami.sh-t és abba írnám a mountot. Azután meg, ezt a valami.sh-t jól futtathatóvá tenném. -
M_AND_Ms
veterán
Külső hálózati megosztáshoz a mount-ot hova tegyem be, hogy újrainduláskor is felmountolja? Fstab? (úgy olvastam, azt minden bootnál felülvágja)
-
eastsider
nagyúr
-
Tonyk
veterán
válasz
Petike168 #14916 üzenetére
Diginél NAT?
Ez új. Azt inkább a T szokott mostanában ADSL-en, hogy rohadna meg.
eastsider: Ez egy LAN-os cím, nem ezt kérte a kolléga, hanem a WAN címed? A routerben nézd meg, hogy a WAN-cím egyezik-e a whatismyip.com -on kijelzettel.
Szerk: Márpedig ha ez a WAN címed, akkor ez tényleg natolt cím! Így nem fog menni a portforward.
Nincs véletlen két router a lakásban és Te ehhez a másodikhoz csatlakozol (az pedig a WAN portján az első LAN portjához)?
-
eastsider
nagyúr
Van valami tippetek miért nincs nyitott port a transmission szerint?
routeren nyitottam (adott IP-re, megegyező portot), de még mindig azt írja a TM, hogy zárva van a bejövő port.
megy a feltöltés, igaz nem valami gyorsan, és még csak pár disztro van benn
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest