Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Zyxel NSA310s-t 6k-ért. Ennyit nekem megérne, csak elriasztott hogy ezt is napokig kell hegeszteni aztán vagy jó lesz vagy nem.
Az igényem nem túl sok:
- torrent visszafogott használattal, csak néha 5MB-al lezúgna 1-1 cucc, lassú seed
- SMB szerver
- otthoni felhő esetleg külső eléréssel
- FHD stream 1-1x
- 500 GB vinyó lenne benne csakTehát egyelőre inkább ismerkedés, már a routeremen volt custom fw, de nem működött hiba nélkül, ezzel szeretném kiegészíteni. Ennél nagyobbra nem hiszem, hogy szükségünk lenne, a következő árszint már használtan is 20k. A következő lépcsőfokban már lehet inkább építenék, de még az is drágább ennél.
Van itt még egyáltalán GUI vagy minden parancssoros?Köszi a választ!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17595 üzenetére
Közben javítottam is a leíráson. Köszi az észrevételt! @Tonyk úr, mint mindig, most is megmondta a tutit!
Execute jogot kell a szkriptnek adni, és csak akkor lehet az sh bináris nélkül futtatni, de régen alapból volt a csomagban szereplő fájlon jog, ezért nem volt szükség erre a parancsra...
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17595 üzenetére
Nincs futtatási jog a fájlon, adj rá:
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
Most indíthatod.
-
Oxy.kiraly
tag
Ezen leírás alapján idáig jutottam el a miniDLNA telepítéssel az itt lévő leírást követtem.
Tény, hogy ez a "telnet" tiltás nem jött össze, mivel nem tudott csatlakozni a 192.168.0.20 és külön cellában lévő 23 porthoz.
Jelenleg itt tartok:
Ilyenkor mi a teendő, hogyan tovább? -
WindofWinter
csendes tag
válasz
WindofWinter #16751 üzenetére
Sziasztok!
Van esetleg már megoldás arra, hogy az ffp és a GUI is működjön egy időben NAS-326 alatt?
Előre is kösz!
Zs. -
Oxy.kiraly
tag
Köszönöm, ezzel az általad linkelt fájlal megjelent,
Összehasonlítottam a 2 fájlt (korábban azért volt kisebb a mérete szerintem, mert a leírásban ez volt megadva:ftp://ftp.zyxel-tech.de viszont később átírtam a fórumban megadottra), teljesen egyforma a benne lévő link, viszont az enyém mérete 65 Byte. -
Upo
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17591 üzenetére
De biztos ez van beleírva?
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/A zyxel-tech-esre persze hogy nem jön semmi.
Esetleg letöltheted innen: [link]
-
kovabor
tag
sziasztok...
még mindig a mc-vel kapcsolatban:
WinSCP sem látja az usb hdd-k tartalmát.... hol találom? mc-nél is üres... amikor csatlakoztatom, akkor megjelenik, de nulla tartalommal....
vagy valahol máshol csatolja? autoshare mappában is csak a volume1 van, pedig rendesen megosztja, és látszik mindenhol, csak ssh-n keresztül nem....
-
probesz
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy a userek és a sharek eltűntek admin jelszó resetelődöt?
Lehet történt más is, de jelenleg inkább kikapcsoltam. Látszólag az adatok sértetlenek.
Ja NSA320 v1Köszi
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17583 üzenetére
Csomagfrissítést nyomtál?
-
Upo
addikt
válasz
Oxy.kiraly #17581 üzenetére
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy egy 23 byte hosszú fájlba hogy sikerült egy az előtted levő hozzászólásban is leírt 64 byte-os szöveget beletenni?
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17581 üzenetére
Elnézésed kérem, de azért merészeltem megkérdezni, galád módón, mert ugye van olyan hogy hide extension.
-
Tonyk
veterán
válasz
Oxy.kiraly #17578 üzenetére
1. A web_prefix-nek ugye nincs kiterjesztése?
2. A web_prefix első sora után ugye ütöttél egy entert
de:
3. A web_prefix-be ezt írd:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Majd irány az admin felület, keresd meg a Metareposiory csomagot, telepítsd fel. Után onnan tudsz FFP-t is izzítani.
-
dugesz77
őstag
válasz
Oxy.kiraly #17578 üzenetére
"na meg hangos".. Én három napig tudtam elviselni a hangját azóta is fanless módban üzemel több mint 1,5 éve. Előlap/hátlap levéve róla és élre állítva fellógatva így átjárja a levegő. 48 fokosnál még sohasem volt melegebb és a lógatásnak köszönhetően szinte hangtalan. Igaz íróasztal mögött van nem mutiból készült.
(#17552) AngelH Köszönöm ,akkor ezek szerint ezen csak a vas cserével tudok változtatni akkor. -
Oxy.kiraly
tag
Beléptem én is a nassolok világába. Zyxel 320,szép, jó, okos, na meg hangos
.
Van egy LG smart OS tv-m, amivel nincs is bajom, viszont a feliratokat nem mindig jeleníti meg. Pl van egy 8 részes sorozat, letöltöttem a hozzá tartozó felirat csomagot egyben, viszont az utolsó 2 részhez nem jelenít meg feliratot. Próbálta lejátszani PC-n VLC-vel, az viszont látja és kezeli is a feliratot. Pár nap múlva ismét letöltöttem egy másik sorozatot, ott is hasonlóan jártam. Utána olvastam és látom, hogy lehet telepíteni MiniDLNA-t amelynek alap feltétele az ffp megléte, amit ezen a leírás alapján próbáltam telepíteni sajnos sikertelenül.
Ide hoztam létre egy fájlt:0:/admin/zy-pkgs/
a fájl tartalma: ftp://ftp.zyxel-tech.de
Az a kérdés mit csinálok rosszul?A leírás szerint "Alkalmazások - Programcsomag" kell frissíteni a listát, viszont a 320s itt lehet frissíteni a listát : "Rendszer beállítás - Firmware/csomagok - Programcsomagok"
Mit csinálok rosszul?Köszi!
-
kovabor
tag
Ahogy én csinálnám (jelzem, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás)
nason az
admin\zy-pkgs\ mappába bemásolod a letöltött transmission zpkg-t,majd a
ZYPKGS file notepadban beilleszt a következő szöveget:
Package: Transmission
Version: 2.82zypkg002
Description: This package is another BT download client which supports torrent and magnet.
Depends:
Size: 1644679
Installed-Size: 3714061
Architecture: arm
IsBuiltin: N
Zy-Model:
Filename: Transmission_2.82_arm_002.zpkg
MD5SUM: 1e5aa8d2785a4a67ebd330fa4913df0butána frissíteda csomaglistád, ott megkeresed a transmissiont, és feltelepíted
-
kovabor
tag
Válasz: ha a listában van, akkor egyszerűen telepíted, elméletileg annak is működnie kell. Ha nem, találja, akkor ugyanógy, mint a MetaRepository packot. De nem biztos
külön is le tudod tölteni:
[link]Plussz egy kérdés:
Midnight Commander nem látja a külső usb tartalmát, az mitől lehet? mount-ban megjelenik, már több usb eszközzel is próbáltam, de csak üres tartalom jelenik meg...
Ez normális? Mert ha igen, akkor nem sokat érek ezzel a megoldással...köszönöm
-
aypok
csendes tag
Sziasztok
Végre életet leheltem a nasomba (NSA310s).Feltelepítettem a MetaRepository-t.Viszont a TM-t hogy tudom feltelepíteni?Az valahogy sehogy sem megy.
Előre is köszi -
kovabor
tag
Örök hála, működik...
feltelepjtettem a metarepository csomagot, sok más egyéb jött vele, többek közt az ffp is, amit így már könnyen fel tudtam telepjteni... mivel ssh nem indult, ez tűnt a legegyszerűbbnek. most mc működik, így a több, mint 50ezer képet 1. könnyebb másolni, 2. látom, hogy hol tartmégegyszer köszönöm
-
kovabor
tag
válasz
kovabor #17569 üzenetére
Már feladom, mindent kipróbáltam...
Letöltöttem egy 2012-es ffp-t, őgyanaz, nem hozza léte az ffp mappát
nem atlál semmit...már hiába adom meg telepjtési ftp-nek ftp://ftp.zyxel-tech.de oldalt, már ott nincs is 310s mappa, se ffp...
itt a log file, hátha valaki megmondja, mi a baj, gondolom a
Couldn't mount /dev/sdb2
körül lehetne keresni...Rotating logfiles...
Script fun_plug.sh version 20120901 running from /mnt/parnerkey
ffpstick started at Mon Mar 13 14:10:08 UTC 2017
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: AD03->Unknown
according to /zyxel/sbin/mrd_model -p: AD03->Unknown
according to uname -r: 2.6.31.8->Unknown-AD03
type Unknown-AD03, fw V4.75(AALH.1)
Find the current usb device...usb device is /dev/sdb1 on device /dev/sdb
Check for filesystem...Filesystem is vfat
Check /dev/sdb for number of partitions.../dev/sdb has 1 partitions
Will have to repartition
Copy files to ramdisk...
Copied usb_key_func.sh nsa210_check_file md5sum nsa220_check_file NSA221_check_file salted_md5sum nsa310_check_file_C0 salted_md5sum_3x0 STG100_check_file STG211_check_file STG212_check_file mkdosfs after_booting.sh rootfs.tgz fun_plug.sh
Script fun_plug.sh version 20120901 running from /tmp/.ffpstick
Repartition /dev/sdb
unmount /mnt/parnerkey...done
Repartitioning...
The number of cylinders for this disk is set to 1921.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
Command (m for help): Building a new DOS disklabel with disk identifier 0xca64bc8a.
Changes will remain in memory only, until you decide to write them.
After that, of course, the previous content won't be recoverable.
The number of cylinders for this disk is set to 1921.
There is nothing wrong with that, but this is larger than 1024,
and could in certain setups cause problems with:
1) software that runs at boot time (e.g., old versions of LILO)
2) booting and partitioning software from other OSs
(e.g., DOS FDISK, OS/2 FDISK)
Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite)
Command (m for help): Command action
e extended
p primary partition (1-4)
Partition number (1-4): First cylinder (1-1921, default 1): Using default value 1
Last cylinder, +cylinders or +size{K,M,G} (1-1921, default 1921):
Command (m for help): Command action
e extended
p primary partition (1-4)
Partition number (1-4): First cylinder (4-1921, default 4): Using default value 4
Last cylinder, +cylinders or +size{K,M,G} (4-1921, default 1921): Using default value 1921
Command (m for help): Partition number (1-4): Hex code (type L to list codes): Changed system type of partition 1 to 4 (FAT16 <32M)
Command (m for help): The partition table has been altered!
Calling ioctl() to re-read partition table.
WARNING: If you have created or modified any DOS 6.x
partitions, please see the fdisk manual page for additional
information.
Syncing disks.
Done. Creating and mounting filesystems...
Create ext3 filesystem on /dev/sdb2 and mount...
Filesystem label=FFPROOT
OS type: Linux
Block size=4096 (log=2)
Fragment size=4096 (log=2)
964768 inodes, 3851583 blocks
192579 blocks (5%) reserved for the super user
First data block=0
Maximum filesystem blocks=4194304
118 block groups
32768 blocks per group, 32768 fragments per group
8176 inodes per group
Superblock backups stored on blocks:
32768, 98304, 163840, 229376, 294912, 819200, 884736, 1605632, 2654208
Mount /dev/sdb2 on /mnt/parnerkey type ext3...mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb2,
missing codepage or helper program, or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail or so
Couldn't mount /dev/sdb2 on /mnt/parnerkey. Will retry in 3 seconds...mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb2,
dmesg | tail or so
Couldn't mount /dev/sdb2 on /mnt/parnerkey. Will retry in 3 seconds...mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb2,
dmesg | tail or so
dmesg | tail or so
dmesg | tail or so
dmesg | tail or so
giving up
Mount /dev/sdb2 on /mnt/parnerkey type ext2...done
Move files to ext3 partition...after_booting.sh...rootfs.tgz...done
Create dummy symlinks...done
Unmount /dev/sdb2...done
Create FAT filesystem on /dev/sdb1 and mount...mkdosfs 2.11 (12 Mar 2005)
Mount /dev/sdb1 on /mnt/parnerkey type vfat...done
Move files to vfat partition...usb_key_func.sh...nsa210_check_file...md5sum...nsa220_check_file...NSA221_check_file...salted_md5sum...nsa310_check_file_C0...salted_md5sum_3x0...STG100_check_file...STG211_check_file...STG212_check_file...mkdosfs...fun_plug.sh...done
...And calling the script on stick again...
Script fun_plug.sh version 20120901 running from /mnt/parnerkey
ffpstick started at Mon Mar 13 14:12:47 UTC 2017
Try to determine NAS type...
according to /zyxel/mnt/info/modelid: AD03->Unknown
according to /zyxel/sbin/mrd_model -p: AD03->Unknown
according to uname -r: 2.6.31.8->Unknown-AD03
type Unknown-AD03, fw V4.75(AALH.1)
Find the current usb device...usb device is /dev/sdb1 on device /dev/sdb
Copy myself to /tmp...And execute...
/tmp/.ffpstick/fun_plug.sh BackgroundPolling -d /dev/sdb -n Unknown-AD03 -f "V4.75(AALH.1)" -r no -l &
Script fun_plug.sh version 20120901 running from /tmp/.ffpstick
Wait for the stick to be mounted again by the firmware...
Probe all mount points 0 seconds...
probe /proc/bus/usb...
probe /dev/pts...
probe /zyxel/mnt/nand...
probe /zyxel/mnt/sysdisk...
probe /lib/security...
probe /lib/modules...
probe /tmp/tmpfs...
probe /usr/local/etc...
probe /usr/local/var...
probe /etc/zyxel...
probe /i-data/01f936bb...
probe /e-data/58C6-A8DF...
found ffpstick on /e-data/58C6-A8DF, moving logfile
probe /usr/local/zy-pkgs...
probe /etc/zyxel/zy-pkgs...
probe /e-data/167b0ff4-4b49-41bb-adae-a1e45b70a0df...
found ffproot on /e-data/167b0ff4-4b49-41bb-adae-a1e45b70a0df/ffproot
probe /usr/local/apache/htdocs/adv,/pkg...
Starting /e-data/167b0ff4-4b49-41bb-adae-a1e45b70a0df/ffproot/after_booting.sh version 20120924 at Mon Mar 13 14:13:20 UTC 2017...
Extract rootfs.tgz...Done
Which FFP version to use?
Is OABI supported?...yes. Is EABI supported?...yes, choosing FFP 0.7/arm
Will try to download fun_plug.tgz (version 0.7/arm)
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/fun_plug.tgz
If the script stops here, downloading the tarball from ffp.inreto.de failed.
You can try to get internet access for the Unknown-AD03,
or copy fun_plug.tgz (case sensitive!) to the share containing ffproot.
It should be recognized and installed.
It is possible that you have to reboot the box before this share shows up.
ping ffp.inreto.de...
ffp.inreto.de found. Downloading fun_plug.tgz...
pwd /e-data/167b0ff4-4b49-41bb-adae-a1e45b70a0df/ffproot/ffp -
kovabor
tag
Sziasztok, rávettem magam, hogy telepítek ffp-t, mivel nekem csak az mc kellene, mivel nagyon sok filet mozgatok, és a filekezelője pocsék, ha meg totalcommanderben csinálom, akkor sok idóü, míg áthuzza a gépre, majd vissza, stb...
de elakadtam. Pendrive-ról akartam, de onnan nem megy, mivel:
nsa320s-ről lévén szó, át kell nevezni a
nsa310_check_file_C0.libzy.so -> nsa310_check_file_C0
de nincs már a legújabba ilyen file, csak a sima
nsa310_check_file_C0
meg ansa310_check_file_C0.Zy_Private
mindezzel nem is lenne baj, megcsinálja a 2 particiót így is, stb, de nem akarja feltennia z ffp-t:
chmod: /ffp/start/sshd.sh: No such file or directory
ennyi, mindegy....
telepíteném hdd-re, mert azt írjátok, könnyebb, de már sehonnan nem lehet letölteni az
ffp zpkg
-tvalami történt itt az évek során?
előre is köszönöm, ha valaki segít, hogy mit rontok el:
az ffp csomagoma
FFPStick-2016-09-24.zip
verzióköszönöm
-
Thomas16
tag
Az mennyire természetes, hogy nem tudom resetelni a nast?
Nyomom hosszan, 2 csippanás, majd még nyomom tovább 5 másodpercig, és mikor elengedem sípol hármat, ahogyan a manuálban is le van írva.De ezután ugyanazzal az adatokkal be tudok jelentkezni az admin felületre, a többi beállítás is marad a régiben.
-
Mr Dini
addikt
Még mielőtt resetelnél, próbáld meg ezt az fw-t kézzel feltolni rá.
2. A NAS NAND memóriája kétszer akkora, mint amekkora helyet maga az fw foglalna. Ez azért van, mert a NASodon fw frissítés esetén nem íródik fölül az eggyel régebbi verzió, hanem egy másik területre kerül az új verzió.
Van egy parancs, amivel pedig vissza tudod állítani az eggyel régebbi fw-t. Ha gondolod, megkeresem Neked...
-
kovabor
tag
Hmm, én most csináltam restetet, mert az én 310s-emmel is bajok voltak.. nekem megoldódtak, viszont
a 16 ms reset nekem minden beállítást megtartott... csak az ip-cím, meg admin jelszó állt vissza, a transmission, gdrive, stb mind-mind megmaradtak... megosztások, stb...
tehát ha mindent törölni akkarsz, akkor vedd ki a hdd-t, és nyomd a reset gombot a 3. síp után 5 mp, vagy tovább (bár azt írják, 5mp)
mert addig nem lesz "hard restet"...
egy próbát megér, ha pedig nem, akkor még mindig eladhatod nekem alkatrésznek
bár szerintem valahogy életet lehet lehelni bele
-
tigrici
tag
a 12-es hiba kod valoszinüleg annak a területnek a hibája ahova az fw kerülne.ami hardveres gond.an
no nekem 1 310-esnél volt ez az eset.látszolag müködött a nas de még sem.akkor rá kérdeztem a nascentral forumon de nem jött válasz.lgy sajnos kuka lett a vége.de ettől még lehetséges hogy soros porton lehetne vele valamit kezdeni.ha van ez a lehetőség a 310s re is. -
aypok
csendes tag
A hibakód akkor jelentkezik ha a gyári új szoftot akarja felrakni amit a menüben letölt és 50%-ál megáll.
Reset nem segítet,teljes gyári visszaállítás után is fentáll a hiba.A gyári visszaállítás után már a csomagokat sem tölti be -
kovabor
tag
Szia, a hibakód (szóljatok, ha hülyeségeket írok) downgrade-nél jön elő. nekem legalábbis az volt egy nsa 320 nál.
tehát egy régebbi fw-t akarsz rárakni, vagy szintaktikai hiba van vele.
a reset nem segít? gyári visszaállításért ha jól emlékszem a második, vagy harmadik sípszóig kell várni... kb 16 mp.
akkor visszaáll gyáriba, és a hdd tartalmát nem bántja, de ha biztosra akarsz menni, addig kiveszed, ha fontos dolgok vannak rajta.
-
aypok
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérnék
Adott egy NSA 310s Nas,firmware-t nem tudok frísíteni mert mindig Hibakód fogad(hibakód 12).Utánanéztem és semmit nem találtam róla.
A másik hogy a programcsomagoknál nincs semmi hiába frissítem a listát.
Sajnos elég kezdő vagyok hozzá és nem tudom hogy hogyan tudnám beállítani,megcsinálni.
Előre is köszi a segítségeket -
kovabor
tag
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, hátha valaki már találkozott hasonlóval:
Adott egy NSA310S. gyári legújabb fw, nem nagyon piszkálom a beállításait, egyszer beállítottam,azóta működik.
Most rendszerezgetem a file-okat, és (nem biztos, hogy most), de a photo mappám, amiben vannak a képek, csatolt meghajtónál nem látszik.a NAS-on ott van, belépek, minden file-t lát, a megosztás között is ott van, ugyanúgy, ahogyan gyárilag létrehozta a nas, stb...
mi lehet a probléma? köszönöm
hozzáfúzés:
Csatolva adminként lép be, és a hálózatban is látszik.
Eddig látszott csatolt meghajtóként...
Amit eddig csináltam, átállítgattam, hogy ki lássa, privátra raktam, majd vissza publikussá... stb, de mostmár hagyom priváton...
újracsatoltam, stb...Másik gép sem látja csatolt meghajtóként a photo mappát
előre is köszönöm -
-
Norbeey90
tag
Sziasztok!
Adott egy Zyxel NSA 310s
Szeretném lecserélni a ventilátorát mert van itthon egy 40x40x10-es
De ennek a nagyobb fajta 3pin-es csatlakozója van.Ugy néztem a 310-esnek meg egy 3pin 1.25mm mini csatlakozója van a ventilátoron.
A kérdés az, hogy ha simán "tróger" módon levágom a két kábelt, és kicserélem a csatlakozókat, az úgy működhet?
vagy esetleg van valami jobb megoldás?
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
kovadam1
tag
Sziasztok! van egy zyxel 320s em. és újabban azt csinálja hogy ha Transmission remottal csatlakozok, nézném meg hogy hogy áll a letöltés de nem tud rendesen rácsatlakozni. Időtúl lépésre hivatkozva leál. ugyan ez webes felületen is egy ideik látom hogy mi hogy megy aztán timed out.
-
dugesz77
őstag
Egy ZyXel NSA310S-nél mennyire normális ha a gyári transmission kliens bármit is csinálok "csak" 11 MB/s torrentezik? Ebben benne van a letöltés és feltöltés is (pl.9 MB/s le és 2 fel). Magáról a Nas Hdd-ről 45 MB/s tudok másolni az internet meg gigabites (920/250 mérek). A router közöttük egy Asus RT-N18U.
-
vanRobert
tag
Hali!
Most hétvégén futottam bele ismerős NAS-ával (szintén 310S), hogy a Twonky nem oszt ki minden tartalmat. Próbáltuk a miniDLNA-t de az valamiért meg a DVD formátumot nem volt képes kiosztani... Ki érti...?
Szóval maradt a Twonky, de bármit trükköztem is, csak nem akart rendesen viselkdeni. Próbáltam könyvtár átnevezést, file kimásolást, áthelyezést, könyvtár áthelyezést. Twonky adatbázis törlést, újrascannelést, aztán még vagy 3-szor, de az idő rövidsége miatt más már nem fért bele.
A NAS-on rendben vannak a cuccok, az eGreat mediaplayer simán látja a NAS tartalmát, csak a Twonky nem osztja.
Esetleg valami ötlet...? -
-
válasz
Mr Dini #17546 üzenetére
A scanner-t debugger-re állítottam. Talált két hibát, történetesen Peter Gabriel előtt (Muse mappában), azokat átmozgattam PC-re. Sajnos nem változott semmit, ugyanúgy Peter Gabriel-nél áll meg.
Még egy hiba üzenet van a logban, de ezt nem tudom értelmezni:
[2017/02/25 21:45:17] tagutils/tagutils-plist.c:126: error: Playlist looks bad (unprintable characters)
A Tagutils egy függősége, nem? Nem tudom, hogy hol keressem, meg mit csináljak vele. -
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #17544 üzenetére
Bocs, hogy nem reagáltam rögtön!
A miniDLNA szkennerjének van egy olyan hibája, hogy, ha helytelen/sérült fájlt talál, akkor ott megáll a szkennelés... Érdemes a logot debuggerre állítani a miniDLNA konfigban, aztán meglesni, hogy hol akad el pontosan. Aztán azt a fájlt tedd át máshova és nézd meg, hogy így megy-e.
Ennek a HDD állapotához semmi köze. Akkor mások lennének a tünetek (sok weak/bad szektor esetén), pl a CPU maxon lenne terhelve, de ettől függetlenül lassan beindexelné a médiatárad, nem akadna meg.
-
kovadam1
tag
Sziasztok! van egy zyxel 320s em. és újabban azt csinálja hogy ha Transmission remottal csatlakozok, nézném meg hogy hogy áll a letöltés de nem tud rendesen rácsatlakozni. Időtúl lépésre hivatkozva leál. ugyan ez webes felületen is egy ideik látom hogy mi hogy megy aztán timed out.
-
válasz
Mr Dini #17543 üzenetére
Az a baj, hogy nincs ötletem, mit tudnék csinálni az alapproblémával, csak vagdalkozom. Vagyis, hogy a zenei fájlokat nem mind ismeri fel, Peter Gabriel mappájánál megáll. Ha conf-ba első sorba teszem a zeneit, akkor mást már nem ismer fel. Ha előre rakom a filmes meg a képes mappákat, akkor is ugyanannyit ismer fel a zeneiből, meg akkor is, ha a zenein kívül egyáltalán nincs más. HDSentinel (arm) szerint nincs lemez hiba.
-
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #17542 üzenetére
Az én miniDLNA-m (minidlna_thumb) képes bélyegképeket generálni, de ez az funkció csak opcionális, ezt a konfigban tudod bekapcsolni (alapból nincs). Viszont az art_cache nem csak a generált thumbnailek tárolására van, hanem a CD borítókat, amik már eleve léteznek (cover.jpg/png), azokat is legyártja különböző felbontásban. De ez olyan csekély erőforrást emészt fel, hogy nem érdemes kikapcsolni...
A két példány pedig nem gond, mivel két service fut alapból. Nem két minidlna. Kettő nem is tudna egy porton elindulni (8200), így el sem indul a második.
-
Tonyk
veterán
-
Thomas16
tag
Valaki tudja az okát annak, hogy a HDD led villog?
Zölden, 2 másodpercig világít, aztán 2 mp-re elsötétül.Ja, és semmilyen módon (web, ftp, dlna,...) nem érem el a nast
-
s3toraph
senior tag
válasz
szjoci #17503 üzenetére
Szia!
Köszi, megkérdezem a topicban.
El akarom adni és nem tudom ez a kiírás jelent e bármit is, nem akarom hogy az új tulajnak bármi gondja legyen vele.
Az nem tudom számít-e, de egy sharkoon usb3-as dokkolóval csatlakoztattam a gépre.
Leformáztam már win8.1 lemezkezelővel többször, 4K szektormérettel, utána meg alapértelmezett beállításokkal, mindig NTFS-re, és továbbra is ezt írja a HDS.(:#17504) Upo:
Szia!Van a gépemben egy másik 3TB RED, egy 1 TB RED, egy 1 TB Blue, egyiknél sem írja ezt, sőt soha nem láttam még ilyet. Igaz ez az első eset, hogy nas-ból kivett vinyóval van dolgom formázás, partícionálás terén.
-
Tonyk
veterán
válasz
Thomas16 #17532 üzenetére
Írtad, hogy kábelek CAT5e-sek, de azt nem írtad, hogy a laptop wifin vagy kábelen csatlakozik. Ha kábel , akkor nem lehetséges az, hogy hiába van bedugva a LAN mégis a wifi kapcsolatot használja? (Kapcsold ki a wifi-t)
Amennyiben gépen keresztül másolsz az adat megjárja a nas-gép-nas útvonalat. Ez g-s wifi esetében tetves lassú lesz (n-nél sem sokkal jobb a helyzet). (Áthelyezés is ilyen, amennyiben két különböző hdd-n van a két kötet) Ha a nason belül akarsz másolgatni , akkor windows esetében putty és mc.(#17528) djpundro
A keresést nem a google-ban kéne véghezvinni, hanem itt az oldalon, ebben a topicban, az oldal saját keresőjében
-
válasz
Thomas16 #17531 üzenetére
Akkor sem csinálja meg, ha csak a zeneit hagyom benne, a többit kikommentelem. Nem tudom mit kezdjek vele. A twonky hiba nélkül lekezeli az összeset, de az meg a procit pörgeti 100%-on, ha kell, ha nem és nem kezeli a külső feliratokat. Elképzelhető valami lemezhiba? Létezik ext4 arm-re valami chkdsk-nak megfelelő program? HDSentinel nem mond semmit.
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Sajnos továbbra is ezzel az e-mail értesítéses dologgal bénázok, és szeretnék segítséget kérni.
Az a helyzet, hogyha letöltődött a torrent, akkor utána egyből megkapom a mail-t.
Tehát ez a része működik a dolognak, de kb. semmi érdemlegeset nem tartalmaz a levél.
Kép: [kép]Futtattam a következő parancsot:
/ffp/etc/torrentsend.sh
Amire ezt kapom eredményül: [kép]
Ebben írja felül jobb szélen (amit sárgával is jelöltem), hogy Command not found
Arra gondoltam talán ez lehet a hiba forrása, azaz valami parancsot nem ismer/talál.Megnéztem a torrentsend.sh fájl tartalmát, amiben a következő szerepel: [kép]
A kérdésem pedig az lenne, hogy lehetséges hogy a sárgával jelölt részt nem tudja értelmezni valami miatt?
Itt megszakad a script futása, és ezért nem küld normális email-t ???
Jól gondolom ? vagy más lehet a hiba ? -
Tonyk
veterán
válasz
djpundro #17529 üzenetére
Biztos vagy te abban, hogy ezt végig akarod csinálni? Minimális képességek azért szükségesek hozzá. (könyvtárváltás, listázás, stb. A könyvtárváltás pl u.a mint dos / windows paranccsor alatt:
cd
. De ezek szerint ez sem ismerős?Az admin megosztás a /i-data/md0 alatt kell, hogy legyen :
cd /i-data/md0/admin
De ha nem akarsz elmenni kézzel az adminig, akkor pontos útvonalt kell megadni a funpkg-nek:
funpkg -i /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
ezt es mi lesz kimutat valamit a putty
Ja, "kimutat".
-
Tonyk
veterán
válasz
djpundro #17526 üzenetére
Fel lehet tenni, de sajna frissítés már 1.5 éve nem érkezik hozzá + a sebessége is hagy némi kívánnivalót maga után.
Feltöltöttem ide a két szükséges fájlt, töltsd le, majd tedd bele valamelyik könnyen elérhető megosztásba (pl. admin). Terminalban menj a fájlok helyére és telepítsd fel először a 0.9.12-est :
funpkg -i plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz
Majd a 0.9.16-ot a saját menüjéből (mint netgear csomagot) update-eld:
/ffp/start/plexmediaserver.sh
majd az update - Local File menüpontokból.Amikor ez megvan:
http://nas-ip-címe:32400/web/index.html
Egyébként párszor már le lett írva, csak keresni kell.
-
djpundro
aktív tag
Van egy Zyxel 325v2 es szeretnem a Plex serverkent hasznalni ,mivel egy Samsung 4k s lejatszot vettem es hogy birjam az MKV filmjeim coverrel ellatni.
Tudna e valaki segiteni ?Hogyan kell instalani vagy lehetseges e eggyaltalan a Zyxel 325v2 el a Plex rendes müködese? -
-
Thomas16
tag
Sziasztok!
A gondom a lassú másolás a nasra, de még a nason belül is.
A max másolási sebesség 1000 kbyte/s.
TC belül másolom a fájlokat hálózati kapcsolaton keresztül.
Az UTP kábelek CAT5e-sek.Milyen megoldások lehetnek?
-
olaszos33
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy a nsa 310s -ben létrehozok egy kötetet.Másolok vagy töltök rá valamit és egy nas ujraindítás után el tűnik a kötet. A vinyót ami benne van látja de már nem érem el és nem is jelez ki róla semmi infót csak ami a képen is látható!
Valami ötlet van valakinek ?
Köszi előre is!!! -
feco93
tag
válasz
feco93 #17514 üzenetére
Arra jutottam hogy vissza tettem mindent ami régen működött rajta nem kezdek frissítésbe. Viszont a minidlna nem hajlandó automatikusan elindulni a következő hibát produkálja:
]* /ffp/start/minidlna.sh ...
Running /ffp/sbin/minidlnad -v -f /ffp/etc/minidlna.conf
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:610: No MAC address found. Falling back to generic UUID.
[2017/02/18 22:18:51] getifaddr.c:113: error: Network interface eth0 not found
[2017/02/18 22:18:51] getifaddr.c:113: error: Network interface eth1 not found
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:993: No IP address automatically detected!
[2017/02/18 22:18:51] minidlna.c:1022: error: Usage:
/ffp/sbin/minidlnad [-d] [-v] [-f config_file]
[-a listening_ip] [-p port]
[-s serial] [-m model_number]
[-t notify_interval] [-P pid_filename]
[-u uid_to_run_as]
[-w url] [-R] [-V] [-h]Esetleg ötlet valakinek?
-
Mr Dini
addikt
válasz
feco93 #17512 üzenetére
Az a csomag sajnos nem fog működni NSA210-en, mivel egy 320S-en lett lefordítva. Próbáld meg esetleg KyLEK Transmissionját feltenni slackerből.
Nem, a létrehozott userek csak a ramba kerülnek eltárolásra. Így egy reboot után "eltűnnek" a létrehozott userek. Szóval érdemes magában a transmission start szkriptben létrehozni a usert (ahogy Te is csináltad), mert az lefut minden bootkor.
-
feco93
tag
Szia
Az első ez volt:
-librtmp.so.1
Második ez:
-libevent-2.0.so.5
Harmadik pedig ez:
-Segmentation fault (core dumped)
Viszont erre már nem találtam megoldást sajnos. Viszont most hogy újra telepítettem mindent így se lett jó a minidlan szerver. Ugyan úgy nem indul el automatikusan.Viszont szerintem valami jogosultsági probléma van mert a TR indításánál a transmission.sh fájlban bele kellet írnom ezt a 3 sort: (természetesen roottal működik.)
adduser -D transmission
chown -R transmission /ffp/tm/.transmission-daemon
chown -R transmission /i-data/md0/video/download/
Próbáltam azt is hogy a transmissinon.sh fájlban bele írtam a /ffp/start/minidlna.sh start sort. Ilyenkor ha ssh-ból indítom hogy /ffp/start/transmission.sh start így elindul, de automatikusan valamiért nem.Pedig a root és webes felületen az admin fiók jelszavával lépek be ssh--án.
-
Tonyk! Nincs véletlenül ötleted a minidlna kínomra?
Annyiban módosítanám a linkelt hozzászólást, hogy nem bizonyos darab számig dolgozza fel. Konkrétan Peter Gabriel-nél áll meg. Azóta már hoztam létre könyvtárakat tartalommal előtte is utána is, de mindig ott áll meg. Tehát egyre többet "talál meg", de ott megáll. Ha PG-t kitörlöm, akkor egyel előtte áll meg. Arra már rájöttem, hogy a conf fájlban lévő sorrend szerint dolgozza fel a sorokat, így előre hoztam filmes, meg fényképes megosztásaimat, így azok már működnek. Csatolom az aktuális log fájlt, de szerintem abban semmi olyan hibát nem ír ami okozhatja ezt, de lehet én gondolom rosszul. -
feco93
tag
Sziasztok!
Sajnos megadta magát az FFP. (Vagyis a minidlna. Egy áramszünet utána nem hajlandó automatikusan újra indulni probáltam újratelepíteni meg minden de nem lett jó. )
Így gondoltam nem árt neki egy frissítés(FFPStick-2016-09-24). A kérdés az lenne hogy nekem 2.82-es Tr volt fent ez most vissza is ment rendben. Próbáltam frissebbet telepíteni de nem sikerül indításnál folyamatosan különböző elő követelményekre hivatkozva nem indul el. Esetleg tudni hogy miket kellene hozzá kézzel frissíteni?
Nekem csak Nsa 210 van bár, de ez a fórum ahogy néztem kicsit pörgősebb.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
petya80
tag
Srácok, inkább kérdezek mielőtt hülyeséget csinálok.
Adott egy 325v2 az imént dugtam bele egy 3TB HDD-t a már meglévő 2TB mellé. A célom, hogy a jelenlegi lemez adatai megmaradjanak és az új lemez legyen egy új kötet.
Nem teljesen egyértelmű, hogy melyik opciót válasszam. Az alábbi linken található PrintScreen-en az eldöntendő kérdés:
Köszi
-
Upo
addikt
válasz
s3toraph #17501 üzenetére
A mostani nagyobb hdd-k mind 4k szektorosak, ez az "advanced format". Azért írja, mert pl. xp /windows2003 nem támogatja, vista/win7 csak bizonyos szintű frissítésekkel, win8-tól natív a támogatása. 2014-től jöttek ki ilyen hdd-k, úgyhogy figyelni kell hogy milyen windows alá rakod be. Ha marad a nas-ban akkor nem számít, az úgysem ntfs-re formázza. [link]
-
szjoci
őstag
válasz
s3toraph #17501 üzenetére
Szia!
Gondolom nem azzal a szektormérettel formáztad, mint ami az alapértelmezett ennél a hdd-nél. Bár ez csak tipp, annyira ehhez nem értek
Amúgy mi a terv vele? Ha vissza akarod rakni a nasba, elég lett volna pl törölni a rajta lévő partíciót és a nas elintézi a többit. Ha pedig asztali gépbe rakod, akkor csinálj rá egy ntfs partíciót alapbeállításokkal. Van több hdd-s topik is, pl itt is rákérdezhetsz hogy miért problémázik a sentinel a szektorméret miatt.
Üdv,
Joci -
Megőrülök a minidlna-tól, megint bedobta az unalmast.
Egyszer csak nem "látja" az összes zenei fájlt, csak egy bizonyos darab számig. A videók meg a képek meg teljesen eltűntek. Volt már minidlna start/stop, rescan, adatbázis törlés, NAS újraindítás, ki-be kapcsolás. Semmi nem segít. Kénytelen voltam bekapcsolni a Twonky-t legalább a zene legyen rendben, de azzal meg a filmek külső feliratait nem lehet a tévén megjeleníteni. -
s3toraph
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Realme 12 Pro 5G 256GB Submarine Blue, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Kék, Garanciális
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Ezüst / Garancia / Magyar
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- NerdQaxe++ 4,8 Ths/s
- Xiaomi 14T Pro 1TB Titan Gray, Karcmentes, Gyönyörű Állapotú, Szürke, Garanciális
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest