Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Vezetékes FEJhallgatók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6099 üzenetére
100m után kell aktív eszköz. 15m még meg se (kéne) kottyan(nia) egy normális kábelnek. Persze szabvány szerint 12,5 cm-nek lennie kellene erősáram és utp között. vagy FTP; SFTP
(#6098) Jim74
"Egyelőre nem kapkodom el a vásárlást, lehet hogy megvárom a 325 v2 árát és kicsit spórolok még rá"
37-ről indul a v2. Ennyit szerintem nem ér. NSA320 a maga 24E forintos árával bestbuy. 325v2-nek marketingszaga van.
-
Tonyk
veterán
válasz
agyaska #6096 üzenetére
Transmissionnál (ffp alatt) a config fájlban (/ffp/tm/.transmission-daemon/settings.json) van egy watch-dir bejegyzés. Amit oda beírsz, azt a mappát figyeli.
pl.: ha az /i-data/md0/torrent mappát akarom figyelni, akkor:
"watch-dir": "/i-data/md0/torrent",
"watch-dir-enabled": true,(A settings.json-ban minden bejegyzés után vesző van! Kivéve az utolsót, ott nincs semmi!!!!! Az egész pedig { } jelek között.)
-
agyaska
csendes tag
Üdv.Szeretném megtudni hova kell másolni a torrent fájlt ,hogy automatikusan elinduljon a letöltés,eddig bemásoltam a torrent mappába és elindult.Transmissionnál sehol sem találom a mappát a torrent fájlokkal.Előre is köszönöm
-
Tonyk
veterán
válasz
8nemesis8 #6092 üzenetére
http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/
vagy
wget http://kylek.is-a-geek.org:31337/files/ffp/0.7-arm/Transmission-2.82-arm-1.txz
funpkg -u ~/Transmission-2.82-arm-1.txz -
pcsabap
csendes tag
Mint az látható mindenki csodásan boldogul kicsinyke NAS dobozkájával de a számomra örökös téma, az RSS feedek beolvasása nCore-ról még mindig nem orvosolható. A Transmission (még?) nem épített be RSS követõ scriptet, holott igazán használhatóbbá és funkcionálisabbá tenné a programot, de addig is amíg ezt megoldják —bízok benne hogy észbe kapnak már végre valamikor— valahogy egyszerüsíteni kell a letöltési folyamatot. Nem tudom mást mennyire érdekel; szerény linuxhoz kevésbé értõ agykapacitásommal eképpen oldottam meg hogy ne kelljen PC-t bekapcsolni torrent letöltéshez, hanem csupán mobil eszközt:
NSA 325 médiaszerver / Transmission (2.77)
Letöltés utáni áthelyezési alapértelmezett hely << /i-data/md1/torrent/_incomplete/__RSS__ >>
Android eszköz / Transdrone (apk)
Mobillal letöltöm a trackerrõl (nCore) a kívánt torrent fájlt, majd elindítom a Transdrone apk-val. Ez, az alapértelmezett helyre tölti le az anyagot, de programon belül lehet változtatni a letöltés utáni áthelyezési helyet, vagy a PC-n a TM remote GUI-on belül is át lehet helyezni a tartalmat ahová akarjuk.Én így oldottam meg, de ha valaki tud müködõképes RSS követõt azt nagyon kérem ossza meg velem is.
És egy kérdés; Tiny Tiny RSS használható-e erre a célra? -
Mad_Wolf
aktív tag
Sziasztok
olyan gondom van, hogy egyik napról a másikra megtelt a 700 gigás hdd az nsa-310-ben
max 20 giga cuccot raktam rá, de most azt írja hogy tele van.
Valakinek volt már ilyen gondja? Mitől lehet ez? -
törölt tag
Sziasztok, igazából nemigen tudom, hogy hogyan, vagy mire keressek rá, de ez a problémám.
Bizonyos torrent állományok hibát jeleznek, mások teljesen jól működnek.
A torrentek jórészt magról vannak.
Tud valaki megoldást, vagy okot? Esetleg hol nézzek utána?A TM a firmwareből elérhető, a GUI a legfrisebb letölthető.
(Remélem semmilyen helyi szabályt nem sértek a kérdésemmel, pusztán a hiba/megoldás technikai része érdekel)
-
diewelt
csendes tag
üdv mindenki.. olyan kérdésem volna hogy Nsa325 kell e még a transmission-t "variálni"? merthogy nekem most mindenfajta "hack" nélkül annyi aktív torrent van amennyit akarok... (azaz gondolom) most is éppen 15 aktív.. a lényeg hogy a kliens beállításnál annyi szálat adok meg le/fel amennyit akarok most 50/10... ez normális ?
tegnapelőtt hozta a postás rádugtam a rendszerre nyomtam egy Fw updatet .. azóta megy ..mondjuk a Dropbox torrentezés még nincs beállítva még nem is nagyon tudom hogy kell beállítani ...ebben esetleg ha mutattok valami leírást amit noob is megért megköszönöm...ja még valami a polcast miért csinál 60% proci terhelést?? 1 ora után meguntam és kilőttem...
-
kenyerr
tag
Nekem revoltec 1600 rpm-en ~10% cpu terhelés mellett 34,5 fokon tartja. (igaz van hűtőborda a cpu-n) Lehet hogy ott valami környezeti gond lesz, teszem azt közel van valami a réshez tehát nincs hely a levegőnek vagy ilyesmi. Meg ugye érdemes ilyesmire is figyelni, hogyha mondjuk közel van a pc-hez akkor nem oda rakni, ahol jön ki a meleg levegő pl a videokártyától. Csak tippelgetek, hátha valami segíthet.
-
-
Tonyk
veterán
Azért kerül többe, mert újabb, egy picit erősebb a proci, na meg az usb3, de azóta már van 325 v2 is.
. Most 25-ért van 320-as. Az elég jó ár érte.
-
Igazából helyi hálón keresztül kellene szinkronizálnia.
Más:
310-est érdemes lecserélni 320-asra?
TM futna rajta, egy PC-t, egy laptopot, két telefont meg egy médialejátszót kellene kiszolgálnia.A 325-ös hardveresen csak az USB3-mal tud többet? Vagy miért kerül kb. 10k-val többe?
-
hzcs
senior tag
Backup planner is jó, de én a btsync-re gondoltam
Ki kell jelölni egy mappát, hogy mit szinkronizáljon, majd pc-n, tableten, vagy telefonon is meg lehet adni, és akkor ezek között szinkronizál. Bár őszintén szólva azt még nem próbáltam, hogy neten keresztül működik-e, csak helyi hálón. -
Tonyk
veterán
Én nem használom, de úgy látom, másik NSA-ra tud, belső winyóra, és külső adattárra tud szinkronizálni.
Nem próbáltam, de lehet, hogy más hálózati eszközre is tud menteni (Távoli esetében 1-es link), a lényeg úgy tűnik, hogy admin nevű user tudjon a kiválasztott megosztásra írni. (Hogy ez a megosztás SMB , NFS , vagy más azt csak próba után derül ki, de lehet már valaki próbálta itt és majd megosztja.)
-
Tonyk
veterán
btsync: BitTorrent Sync. , szerintem nem erre gondoltál.
hanem a BackupPlanner-re.
De igazad van, ez egyszerűbb megoldás, mint crontabbal vacakolni.
Szóval Jim74, a BackupPlanner lesz a Te barátod, ha nem akarsz a kézzel turkálni a rendszerben.Csak a beállításnál ügyelj hogy a beállítás után (Szinkronizáció-Tükör) , az első futtatáskor a cél mappa üres legyen, mert ellenkező esetben az forrás mappádat is kigyomlája.
-
Köszönöm
De nem kellene mindent szinkronizálni, csak egy adott mappát, a többit felesleges. Az is megoldható?
A crontab micsoda?Vagy az is megoldás lenne számomra, ha azt meg tudnám oldani, hogy az asztali PC-m lévő HDD-re szinkronizálnék a NAS egyik mappáját. Tudom másolgassam időnként át, de jó lenne valahogy automatizálni.
-
A 320/325-össel meg lehet csinálani azt, hogy belerakok mondjuk egy 2 TB-s HDD-t, meg egy 1 TB-set és a 2 TB-sen lenne egy könyvtár, amit mindig backupolna az 1TB-sre.
Családi videókról képekről szeretnék folyamatosan biztonsági másolatot. Tehát a nagyra menteném le, a NAS pedig folyamatosan tükrözné az adott könyvtárat a kisebbre. Ez megoldható?A 320/325-ös tudja azt sebességben, mint a 310-es? Arra gondolok itt, hogy kb. 40MB/sec-kel lehet adatot mozgatni LAN-on keresztül.
-
Tonyk
veterán
válasz
Doky1988 #6057 üzenetére
Torrentezni elég a 310.
De mondjuk olyan összehasonlítani a 310-et meg a 320/325-öt, mint egy láda és két láda almát/két láda pirosabb almát.
Én az mondom, nem árt az a plusz bővíthetőség.
Első körbe vettem egy 2TB-os Toshibát bele, mondom elég lesz, + volt egy 250GB-os WD BLUE, az jó lesz dokumentumoknak. Most kikerült a 250-es és ment a Toshiba mellé egy WD RED 3TB -
Doky1988
senior tag
Csak mert gondolkodtam NSA320on vagy NSA325ön..
De gondolom csak torrentezni elég az NSA310?!
Valamint mennyire hangos?
WD RED 1TB -al szeretném -
Doky1988
senior tag
Zyxel NSA310S!
Látott már valaki ilyet?
[link]Valamint egy kérdés:
Ha csak torrentezni akarok, igazából másra nem kell a NAS akkor elég nekem az NSA310? -
Tonyk
veterán
Én is cseréltem a 320-on egy revotec-re + ragasztottam (fbs+ezüstpaszta 1:4 arányban) egy régi alaplapról levett déli-híd bordát a cpu-ra. Így agyonterhelve is max 42-43 fokos.
-
MajaG
senior tag
-
törölt tag
Csak, hogy ne legyen félreértés, MajaG -nak 320 -asa van. Azokon nem másképp működik a venti vezérlése?
-
8nemesis8
veterán
Gyári csatlakozóra hogyan találtak rádugható "adaptert"? Én kerestem, de nem találtam sajnos.
Mi a neve?
Úgy oldottam most meg, hogy amikkel az alaplapra lehet dugni a ház usb hang stb dolgait azokat a csatikat, amik önállóak, rádugtam egyesével a nasra, de elég instabil! -
SteveL
aktív tag
Már volt róla szó, hogy a "sípoló" hang a fordulatszám szabályozás miatt van, tehát a ventilátor tápegysége a ludas a zaj nagy részében, nem maga a ventilátor. Ha igazán csendes üzemet akarsz, nem a gyári csatlakozóra kell kötni a ventilátort sajna. Egyébként én is olyanra cseréltem a ventit, mint te.
-
hzcs
senior tag
Akkor tényleg kidobott pénz. Ha lehet hinni a beépített fordulatszámmérőnek, akkor a gyári nekem most 1100at pörög (csak a torrentek mennek). De nem is tudom mit lehet várni egy kis átmérőjű ventitől? Vagy csendes és nem ér semmit, vagy pörög, és kiviszi a nagyja meleget. A videókártyákon is kis p*csköszörű ventik voltak régen (még valamelyiknél ma is), eszeveszett fordulaton, meg is haltak rövid időn belül. Kis ventitől nem kell csodát várni, bármit is írnak rá.
szerk: most látom, hogy 320asod van, nekem 310.
-
MajaG
senior tag
Hátha valaki venti vásárláson töri a fejét, mint én.
Megjött a Revoltec Air Guard 60mm-es ventim a 320-as nasomhoz. Külföldi fórumokba ezt ajánlották. Hát sajnos én kidobott pénznek érzem. Egyáltalán nem tűnik halkabbnak annak ellenére, hogy ez nyugalomban csak 1400-zal pörög. Van ilyen érdekes "sípolós" hangja.
ui.: Közbe felment 1500-1600-ra itt mintha halkabb lenne.
-
Trabanti1
csendes tag
Sziasztok!
Felfrissítettem a Tm-et. A NAS firmware programcsomagok fülön belül. A frissítés meg is történt 2.71 ről 2.77-re. Nem értem, hogy miért nem 2.82 lett belőle? Az a gondom továbbá, hogy a frissítést követően az összes torrent fájl eltűnt belőle. Nem is aggódtam miatta gondoltam, majd beteszek új torrenteket. Amik eddig voltak azokat töröltem a könyvtárakból, kb. 200 db. Az az érdekes, hogy a törlést követően az N…e és a bith… is azt mutatja, hogy megy a seed. Az utóbbi oldalon 119-et ír ki, hogy seedben van és tölti is föl jó sebességgel. Ez hogyan lehet? Végig néztem az összes könyvtárat, de nem találtam fájlokat. Mielőtt töröltem volna a fájlokat végig néztem az összes könyvtárat és érdekes dolgot tapasztaltam!A könyvtárak 2 helyen is szerepelnek és benne is vannak a fájlok. Az egyik, amit beállítok, hogy oda tegye a fájlokat a másik egy ugyanolyan nevű az admin könyvtárban és abban is benne vannak a fájlok. Létezik, hogy két helyen vannak, azaz dupla helyet foglalnak, vagy csak elérési utat jelez. És van még egy gondom! Van 4 könyvtár amit az istennek nem tudok törölni. A könyvtárakban már régen nincs semmi. Törölném commanderrel- rendszergazda? igen – nem lehet törölni. Törölném a nason belül- törli? –igen úgy csinál mintha kitörölné de ott marad.
Ezekkel mi a teendő? -
Anonymus23
veterán
Nálam csak akkor csinált ilyet, amikor régebben sávszélesség elfogyott. Azaz ha full le/feltöltést engedtem régebben neki, akkor nem bírta, ha levettem a feltöltést %-osan maximum 75%-ra, akkor érdekes módon a régebbi TM-mel sem volt ilyen gondom.
A jelenlegi nettel akkor sincs gond, ha fullra ráengedem. Ha hibát ír ki, akkor az oldal se jön be többnynire, karbantartást ír ki. -
pcsabap
csendes tag
Srácok, még mindíg nincs megoldás az RSS feedek használatára (nCore-hoz kellene), TM-hoz ?
-
Tonyk
veterán
"Állítólag valami scriptet kellene feltelepíteni. Ebben tud valaki segíteni?"
http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_5803-5803.html
A 2.82-es TM nem fogja megoldani a problémát. Ígérték, hogy majd ez a verzió, de nem. Egyébként mivel ez 99.9%-ban az ncore esetében fordul elő, nem is igazán hiszem már, hogy ez sw. hiba.
-
noxika72
tag
Sziasztok
tegnap kíváncsiságból újraraktam az ffp-t ( már az új 004 végüt )HD-re na azóta nem tudok belépni a putty-al.csak root -kent a SSH-n 22 porton.
a normál 23 porta "network error: connection refused" fogadmi lehet a gond?
-
Sziasztok!
Mivel nem vagyok linux guru, ezért amitóta a gyári FW-ben benne van a transmission, azt használom. Viszont a 2.77-es verzióval van olyan gond, hogy némelyik tracker esetén hibaüzenet fogad: tracker gave http response code 0
Állítólag valami scriptet kellene feltelepíteni. Ebben tud valaki segíteni?Vagy esetleg azt lehet tudni, hogy mikor várható olyan gyári FW, amiben a 2.82-es transmission van már?
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: most látom MajaG hozászólását. Ez gyári FW, amiben a 2.82-es TM van????
-
törölt tag
válasz
kmarci25 #6014 üzenetére
Én kevés vagyok ehhez, de már súgtam korábban, hogy a gyári NSA -ra telepíthető Pyload tud ilyet, sőt, sokkal többet is. Pl. letölti a jelszavas, darabolt rarokat és Te már az általad kijelölt mappában látod a kicsomagolt, összefűzött állományt. Beállítható paraméterekkel (processzorteljesítmény korlát, eredeti állomány törlés, felülírás, állományon belüli, külön tömörítések kicsomagolása, stb, stb). Csak nem tudom (ehhez vagyok kevés), hogy más alkalmazásból hogy lehetne erre rávenni.
-
kmarci25
veterán
-
Gelmi
tag
Sziasztok !
Megjelent a letölthető csomagok között az új FFP !
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/beta/
FFPStick-2013-11-24.zip 368479 24-Nov-2013 13:48
Az lenne a kérdésem :
A folyamatosan működő transmissiont a frissítés idejére le kell állítani ?
Adat vesztés fenn áll e ? a frissítés miatt !És milyen újdonságokat ad az új FFP a régihez képest ?
-
Trabanti1
csendes tag
Sziasztok!
Most, hogy frankón megy minden, gondoltam felfrissítem a tm-et az alábbi leírás alapján:
http://logout.hu/cikk/nsa-310_es_az_ffp/transmission_frissitese.html
De, sajnos semmi! Van valami 5letetek? 2,71 – ről akaromfrissíteni. -
Anonymus23
veterán
válasz
mobilizmo #6008 üzenetére
Lehet, hogy van különbség maguk között a routerek képességei között egymással összehasonlítva, de a NAS esetében egy 1043ND is ki tudja max sávszélességgel szolgálni.
Nekem 1043ND van, és 2 gép között 90-100 MB is megy. Persze itt is az adott vinyó, adott részén tudja ezt, az SSD-ről még nem próbáltam másolni máshova, mert nem teszteltem, és nem is fogom, mert nem érdekel
Nem életszerű nálam, hogy folyamatosan hatalmas állományokat mozgatnék hálózaton keresztül. A hangsúly a folyamatosan van.Sokkal inkább hatással van rá (NASról történő le fel másolás), hogy mennyire van tele az adott vinyó, és másolás közben a TM mennyire fogja le egyrészt a NAS-t, másrészt magát a vinyót le és feltöltéssel.
-
válasz
Anonymus23 #5996 üzenetére
Illetve az sem mindegy, hogy milyen az a gigabites router. Nem mindegy, hogy 1043ND, RT-N16 vagy RT-N66U.
-
skoos
őstag
Unzip, unrar applikáciò van nsa310re?
Ha nincs, ffp-re tehetö valahogy? Valami nagyon könnyen kezelhetö dolog kellene...
-
Doky1988
senior tag
válasz
Anonymus23 #6003 üzenetére
Köszi
-
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Decemberben vásárolnék egy NAS -t, Zyxel NSA-310en töröm a fejem..
Kinéztem hozzá 1 ilyen winchestert:
[link]Kérdésem, hogy itt WD10EFRX -ként van cikkszámban, a kompatibilitási listába zyxel oldalán meg 10EFRX néven van.. Számít valamit az hogy WD10EFRX vagy 10EFRX?
Konkrétan torrentezni használnám a kütyüt
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- IGAZI ERŐMŰ! Lenovo Thinkpad P15s Gen 1, i7-10610U, 32GB/1TB, NVIDIA, FHD/IPS, garancia, számla!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest