Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16399 üzenetére
Szia!
1. Probléma, hogy az uwsiteloaderben kijelölted a jelenleg halott memiks repót. Futtasd le még egyszer, az uwsiteloader.sh parancsot, de a memiks repót ne csillagozd meg!
2. sbni-t írtál az sbin helyett.
3. Ezek mik
?:
root@NAS520:~# Updating package lists...
sh: Updating: command not foundMiért futtattad le?
Ui.: teljesült a jóslatom!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Mr Dini #16376 üzenetére
nem működik
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on NAS520 NAS520, firmware V5.11(AASZ.3) ==
root@NAS520:~# slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 11:55:26 CST) multi-call binary.Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
root@NAS520:~# su; PATH="/ffp/bin:/ffp/sbni"
root@NAS520:~# slacker -UaA bre:minidlna
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
2016-09-19 23:22:41 URL:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [6397/6397] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
2016-09-19 23:22:43 URL:http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5 [4171/4171] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
wget: unable to resolve host address `ffp.memiks.fr'
FATAL: memiks: No CHECKSUMS.md5
root@NAS520:~# root@NAS520:~# su; PATH="/ffp/bin:/ffp/sbni"
sh: root@NAS520:~#: command not found
2016-09-19 23:22:41 URL:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [6397/6397] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
root@NAS520:~# root@NAS520:~# slacker -UaA bre:minidlna
sh: root@NAS520:~#: command not found
root@NAS520:~# Updating package lists...
sh: Updating: command not found
root@NAS520:~# fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
sh: fetch:: command not found
root@NAS520:~# fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
sh: syntax error near unexpected token `cd'
root@NAS520:~# 2016-09-19 23:22:41 URL:http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5 [6397/6397] -> "CHECKSUMS.md5" [1]
sh: 2016-09-19: command not found -
vicopapa
csendes tag
Sziasztok!
NSA310-et használok évek óta! A napokban észre vettem, hogy ismeretlen torrentek futnak a Transmission-ben.
DynDNS-el érem el telefonról és a Torrnado-t használom.
Jelszavas védelem mindenhol...
Ötletek? Mi lehet ez? -
FefeeX
veterán
Senki nem használ rajtam kívül SMB megosztást és Win10 asztali kombót?
Csak mert mióta ma felkínlódta a KB3189866 update-et, nem hajlandó a megosztásom megnyitására és csatolására sem. Nem egyedi eset, Synology-n be lehet kapcsolni valami SMB2-t, de egyelőre semmit nem találtam, amivel a problémát meg tudnám oldani... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
M_AND_Ms #16384 üzenetére
Vorke V1 -en trial boot - tal futtatok Win10 -et, 64 bites Puppylinuxot, vagy Remix OS -t (Android 6). Nem egy dedikált médialejátszóhoz, hanem egy okos TV -hez hasonlítottam, amiről Tonyk is elég lesújtóan nyilatkozott. Sztem inkább egy ilyen kütyü, mint egy "okos" TV.
-
Tonyk
veterán
válasz
mobilizmo #16377 üzenetére
Az enyém LF652V. A képe árnylatnyival tényleg jobb mint a samué, de a beépített kliens az vérlázítóan ostoba. Néhány hitvány mkv-nál van belepörgetés, de ezek nem mérvadóak. Az összes kölcsönzött mkv-m használhatatlan beletekerésileg. A telepíthető Plex kliens, csak úgy hajlandó futni, hogy transzkódoltatni akarja a filmet a nassal. Plex dlna-val sem megy a tekerés.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16375 üzenetére
Kérlek engedd meg nekem azt a mókát, hogy ezen hsz idejére had legyek TV2-s jós.
Tehát, ha kiadod ezt a parancsot:
slacker -U
Ami a kristálygömböm szerint valami ilyesmit fog mondani:
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...Igaz?
Ha igen... Az új ZyXEL féle fw-kben a PATH úgy néz ki, hogy a /usr/sbin előbb van, mint a /ffp/bin. És mivel a /usr/bin alatt talál egy Busyboxos wget binárist, így nem az FFp féle mókát fogja használni... Azaz, ha szeretnéd rendesen használni, akkor vagy lépj be SSH-n admin felhasználóval és onnan, egy su parancs után használd mindig a slackert, vagy állítsd át a PATH-t ideiglenesen a root felhasználóval:
su; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
, vagy olvasd el a ZyXEL NSA325v2 téma összefoglalóját, ahol (szerintem) részletesen leírtam, hogy hogy lehet véglegesen fixálni a dolgot.
Ja és, ha ezeket megcsinálod, akkor utána mennie kell a slacker -UaA br2:minidlna parancsnak is.
-
Mr Dini
addikt
Persze van Pi-m, Kodi-t használok minden TV-n, függetlenül attól, hogy okos-e, vagy sem, de LG smart tévé kapcsán már rengeteg rossz tapasztalatom volt sajnos. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Tizen oprendszerű Samsung tévék már elgondolkodtatnak a Kodi leváltásán.
Nagyon bejövös a Tizen SDK (fejlesztői környezet).
-
Boxi88
őstag
Helló Urak!
Aki rendelkezik NAS520-al tudna nekem segíteni?
Feltelepítettem a Transmission-t, ki is tudtam rakni távoli elérésbe, viszont ha belerakok torrent-et, akkor nem indul el a letöltés, és le is terheli az egész nas-t 100%-an! Ha megpróbálom kitörölni a torrentet a transmission-ból, azt már nem is engedi mert megfagy az egész...
Másik probléma, hogy se felhasználónevet sem jelszót nem kér, és ott ahol ezt az NSA310s-ben tudtam szerkeszteni, itt erre nem találtam lehetőséget!
Valaki tudna segíteni ebben a két problémában?
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16368 üzenetére
Tedd fel az FFp-t a listából, majd keress rá itt az uwsiteloader-re, add hozzá vele az összes repót a memiks kivételével. Aztán követve a hasznos eszközök egy írást fel tudod tenni a minidlna-t ugyan úgy, mint a 3** széria esetében.
-
Joshi
titán
válasz
Mr Dini #16364 üzenetére
"Én is hasonló véleménnyel vagyok az LG-ről. A samu sokat fejlődött, pláne a Tizen OS miatt (szimpatikus)."
Pont ti akadtok fent egy TV oprendszerén amikor simán kiváltható egy pi-vel vagy Amlogicos kütyüvel.ui.: ettől függetlenül LG TV-ből csak OLED, na jó esetleg microhullámú sütő.
-
-
Geripapa
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #16365 üzenetére
Esetleg ha leírod hogy mi nem megy más is tud segíteni...
-
adoks
aktív tag
válasz
Mr Dini #16364 üzenetére
"usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio"
és
"Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 003: ID 145f:0090 Trust"Most az van, hogy már látja a zenéket is, de most meg nem indul el a lejátszás
bármire is kattintok így nem is tudom tesztelni hogyan szól, -
-
Tonyk
veterán
válasz
Mr Dini #16361 üzenetére
Már miért kéne levágni? Egy apró time-index az adatbázisban és egy flag, hogy van lehetőség a folytatásra. De ennek nem néztem utána. Csak saját tapasztalat.
A legnagyobb nyűgöm a minidlna-val, illetve inkább az LG-vel hogy LG tv-n nem támogatja mkv-k esetében a belepörgetést. A szutyok LG-n meg a plex sem megy, megy recode-olni akar.
A samu sem tökéletes, de dlna és egyéb tekintetben fényévekkel az LG előtt van kezelhetőségben. Én spec nagyon megbántam az LG-t így 3 samu után. -
Mr Dini
addikt
Mivel egy pure HTTP Get-tel kapja a médiát a DLNA kliens, így max úgy tudnám elképzelni, ha levágná a film elejét a DLNA szerver. Csak ugye ahhoz kevés a nas, meg akkor nem lehetne visszapörgetni a film már korábban megtekintett részére, amit előzetesen kivágott.
Ettől függetlenül lesek rá egy pillantást a napokban!
-
Mr Dini
addikt
Nah, ne haragudj, nem írom le azt a novellát újra... Az egész elveszett, mert a logout éppen nem elérhető...
Oss alatt azt értettem, h az oss drivert használja e kimenetnek az mpd a konfig szerint, vagy az alsa-t. Mert utóbbi szaggatós és szabályozhatatlan hangerő szempontjából ezen a nason...
De itt az én konfigom.
Valószínűleg Win alól lett szerkesztve a konfig és kapott a sima Unixos LF sortörés mellé egy CR-t is... Ezért azt javaslom, linux alól pl mc-vel módosíts rajta, vagy Notepad++-al, esetleg WinSCP-vel Win alól.
-
adoks
aktív tag
Valamit sikerült elrontani mert most már ezt a hibát kapom:
Starting mpd...tokenizer: line 221: '"' expected
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: mpd can not start!!! -
adoks
aktív tag
-
-
Mr Dini
addikt
Ok, feltettem ide a csomagot.
Telepítés:
wget users.atw.hu/mrdini/packages/needed/samba-4.1.13-arm-1.txz -O /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; funpkg -u /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; rm /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz
De ez csak akkor működik, ha frissítessz egy régebbi smb csomagot. Egyébként ezt kell kiadni:
wget users.atw.hu/mrdini/packages/needed/samba-4.1.13-arm-1.txz -O /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; funpkg -i /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz; rm /tmp/samba-4.1.13-arm-1.txz
-
bezzegz
csendes tag
SZiasztok!
Egy kis segtség kellene
Behalt a 310-em
Elsőnek a transmission nem ment, majd a megosztásokat sem láttam win alól ,de a putty még igen...
KIvettem a winyót, a hdsentinel nem lát vele gondot, a nas winyó nélkül elindul..
win 10 alatt külső olvasóval felismeri a winyót ,de csak annyit ír ,hogy 1.8GB foglalt ,de adataot nem látok...
Most újból beraktam a winyót és se a putty se a webgui se a zyxel starter utility nem lát csak a felső zöld led villog....
Valami ötlet?
Jó lennének az adatok róla....
köszi -
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16341 üzenetére
De a kliens jegyzi meg.
Az, amit tapasztalsz azért van, mert a DLNA ugye HTTP linkeket generál stream elérési útnak. Nos, a minidlna pl egy számsorral látja el a médiát (pl 8195.avi), a Twonky pontosan nem tudom hogy, de úgy gondolom, hogy ezt a számsort változtatja minden stream lekérésnél. A TV pedig a fájlnév szerint jegyzi meg, hogy hol tartassz a filmben.
Nem 100%, hogy ez a magyarázat, mivel Twonky szerver forráskód még nem volt előttem, meg nem is nagyon foglalkoztam vele, de annó a mediatomb kapcsán szívtam vele eleget.
-
Mr Dini
addikt
válasz
CoolBoy323 #16337 üzenetére
Szia!
Elméletileg a MetaRepository-s FFp telepítés megy az 5**-okon is.
Tehát lépj be a \\NASod hosztneve\admin\zy-pkgs mappába (ha a zy-pkgs mappa nem létezne, hozd létre!). Csinálj egy kiterjesztés nélküli web_prefix nevű fájlt ezzel a tartalommal:
http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
Aztán lépj be a webes felületre, frissítsd a csomaglistát, majd a megjelenő MetaRepository-t tedd fel. Aztán ismét frissíts és megjelenik (többek közt) az FFp is a listában, mint telepíthető csomag.
Onnan meg már gyerekjáték feltenni a minidlna-t.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Azt, hogy hol jársz, azt a kliens jegyzi meg és nem a szerver
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Még egy kérdés: hogy tudnám azt megcsinálni, hogy Z: meghajtónak lássa a mappáim (zene, film, képek, doksik), de mikor média megosztást csinálok, akkor pl ha a TV-n filmet választok, akkor ne legyen ott csak a film mappa?
Vagy ez is miniDLNA orvosság?!Első felére azt csináltam, hogy készítettem egy NAS nevű megosztást, abba a fenti mappák, így Z meghajtóban látom amit akarok...
-
CoolBoy323
nagyúr
No én is lecseréltem a jó öreg 310S-t ere az 520-ra.
Ugyes voltam, es formaztam a HDDt... Masolhatok/tolthetek ra vissza sok xart
de sokkal gyorsabb mint az elod pl PCrol ramasolasnal
Kérdés: miniDLNA-t hogy tudok rárakni? Twonky nem jegyzi meg pl, h hol jartam a filmben.
-
Boxi88
őstag
Helló
Bocsi, hogy itt teszem fel a kérdést, de a saját fóruma nem pörög!
Az NSA310s-ben betudtam állítani, hogy kívülről is elérjem a transmissiont, de a NAS520-ban sehogy se sikerül! Routeren megnyitottam a portot, a csomagok közül feltelepítettem a transmissiont és mégis csak hálózaton belülről érem el... Valakinek van ötlete?
Előre is köszi!
-
TomKiss
tag
Ugyan nem ffp-s téma, ezért előre is bocsánat, de hátha tud valaki segíteni.
NAS326, firmvare ma frissült, többek közt a GUI, Twonki server. Innentől kezdve a Transmission nem megy, Twinki nem látja a megosztásokat. A GUI alóli "Video" menüpont nem listázza a gyári video megosztást.
Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne életre kelteni ezeket? Esetleg hogy lehet egy korábbi állapotot visszarakni?
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt734 #16332 üzenetére
Namármost, ha openvpn, akkor mi a fenének még azon keresztül egy FTP is? Ha már hálón belül vagy, akkor simán fel kell tudni venned a mint hálózati meghajtót. HELYESEN konfigurált állapotban persze.
Első körben nézd, meg, hogy az otthoni hálód és a céges hálód nem esik-e egy tartományba. (pl.: mindkettő 192.168.0.x) Ha így van, akkor a a céges géped valószínűleg egy a céges tartományban lévő géphez próbál csatlakozni.
Három megoldás van:1.: Az otthoni hálót elpakolod valami más hálózatba pl.: 192.168.100.x így nem fog a kettő kavarodást okozni.
2.: kézzel szépen routeolod a megfelelő hálókártyán keresztül a megfelelő hálózatba az oda szánt kérést. Így a géped tudja melyik kapcsolaton kell megszólítani a kívánt gépet. (paranccsor -> route add cél mask átjáró interface x )
3. Putty-al bessh-zol úgy natúr módon (nincs openvpn) és egy tunnel segítségével a 127.0.0.1:port -on garázdálkodsz smb-n, ftp-n, bármin. [link]
+1: NSU-t meg gyorsan elfelejted. Semmi szükség nincs rá.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Miután megy a miniDLNA és örülünk, felvetődött bennem a következő kérdés. Munkahelyemről néha el kell érnem az otthon lévő NAS-t, amit openVPN-nel oldok meg, a NAS-ra FTP-vel kapcsolódva. Ennek van pár hátránya, ezért az lenne a kérdésem, hogy hálózati csatolt meghajtót hogyan tudok létrehozni, mert Win10 alatt hiába próbálok a NAS IP címével hálózati meghajtót csatolni, nem megy? VPN kapcsolat mellett az NSU sem látja a NAS-t, tehát ez sem járható út.
NSA-310 vagy hálózati beállítási probléma lehet ez? Mert ha utóbbi, akkor elnézést az off-ért!
Esetleg van ötletetek a megoldásra?Üdv.:
Zsolt -
calvin76
tag
Megjött a hivatalos válasz a support-tól, ahogy várható volt, nem lehet egyszerűen áttenni a HDD-t.
Akit érdekel, ezt írták:"
First of all, you won't be able to transfer data from NSA310S to NAS520, it won't work.In this case, you should save all the information you need to forward to a PC, and afterwards save them all manually to NAS520.
In case you'll need further assistance, please contact us.
Kind Regards,
Adelka
Zyxel Technical Support
" -
Tonyk
veterán
válasz
lanszlo #16325 üzenetére
Pár hozzászólással feljebb:
https://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_16316-16316.html
-
Anonymus23
veterán
Én egy sebesség tesztre lennék kíváncsi
Mármint torrent szempontjából mit bír vajon?A csomaglistában van Transmission és FFP?
-
Boxi88
őstag
válasz
hodostamas #16327 üzenetére
Helló!
Úgy látom sokan lettünk mostanában gazdagabbak a NAS520-al.
Ez örvendetes!
Az itteni fórum lakóit kérdezném, hogy nem jelent e problémát ha továbbra is itt maradunk? Mert a saját fóruma nem nagyon pörög... De ha még is gond a maradásunk, akkor jelezzétek!
-
-
Boxi88
őstag
válasz
Mr Dini #16323 üzenetére
Helló!
Ez nagyon rossz hír! Viszont legalább mostmár biztos vagyok benne, hogy felesleges több órát beleölnöm a buherálásba... Úgyse fog működni a dolog.
De azért nyugtassatok meg, hogy nem csinálok hülyeséget a cserével?! Mindent amit tud az NSA310s azt a NAS520 is tudja?
-
lanszlo
csendes tag
Üdv,
Mostanság kezdtem el vadászni egy nsa310 vagy nsa310s-re, de semmi siker. Ha esetleg valakinek felszabadulna egy az kérem írjon rám és megpróbáljuk megbizniszelni.
Köszönöm!
-
Mr Dini
addikt
válasz
Boxi88 #16316 üzenetére
Szia!
Sajnos az 520 nem fogja szeretni a 3** szériára "felkészített" HDD-t. Bár ez igaz minden vasra (általában) főverzió váltásnál.
Szóval nem fog menni
, max FFp-s trükközéssel. De akkor meg pár gyári funkció nem lesz elérhető (már ha az első HDD slotba pakolnád a mostanit).
-
calvin76
tag
válasz
Boxi88 #16321 üzenetére
Feladtam, amit tudtam megpróbáltam, nincs több ötletem. Írtam a Zyxel supportnak mondjanak rá valamit. Remélem nem az lesz a vége, hogy 2 TB adatot USB-n kell másolgatnom
Az külön öröm volt, hogy az 520-as webes felülete nem szereti a Chrome-ot így a legfontosabb menüpontok használhatatlanok (pl. storage management) lettek a firmware (->5.11) frissítés után. Szerencsére Firefox alatt normálisan működik.
-
-
Boxi88
őstag
Helló Urak/Hölgyek!
Kettő kérdéssel fordulnék felétek:
1, A mostani NSA310s-ből áttudnám rakni úgy a merevlemezt egy NAS520-ba, hogy megmaradjanak rajta az adataim? Ha igen, hogyan?
2, Mennyit érhet manapság egy tavaly decemberben vásárolt NSA310s, (dobozával, mindenével, plusz a gyári hűtő cserélve lett egy sokkal halkabb és hatékonyabb Noiseblocker-re)?
Előre is köszi a válaszokat!
-
Mr Dini
addikt
Igen, az egyből leesett, hogy a /etc egy ramdisk, de én nem arra gondoltam. Hiszen ez pl egy "backup" exports fájl crontabbal/start szkripttel való felülírásával megoldható...
Hanem, hogy ha az nfs szerver konfigjában (ami tegyük fel, read only-ban van felcsatolva), chrootnak meg van adva a /i-data/md0/nfs például (ugye biztonsági okokból, l. FTP), akkor már nem megy az egész. Viszont azt nem tudom, most hirtelen, hogy hogy is néz ki a konfigja.
-
Mr Dini
addikt
Igaza van @Tonyk úrnak.
A gyári NFS szervert nem tudod rábírni, hogy bármit megosszon, mivel a chrootja azt hiszen a /i-data/azonosító/nfs mappára mutat...
De FFp alól a pár hsz-szel feljebb kitárgyalt unfs-sel, vagy nfs-utils csomaggal és a /ffp/etc/exports szerkesztésével olyan mappákat osztassz meg, amiket csak akarsz.
Persze ilyenkor a gyári nfs szervert le kell tiltani!
Ui.: azt viszont nem tudom, hogy ha kézzel a /etc/exports-ba beleszerkesztessz egy mappát, ami nem az nfs-en belül van, akkor menni fog-e...
-
Tonyk
veterán
Nem értettelek félre!
Gyári felületen nem tudod az NFS-t beállítani meglévő smb megosztásra, mert az NFS telepítéskor létrehoz magának egy könyvtárat NFS gyökérként és ebbe kerülnek bele majd az újonnan létrehozott NFS megosztások. Tehát nem tudsz az NFS gyökéren (ezen az újonnan létrejött könyvtáron) kívülre menni (ez kéne ahhoz, hogy a már meglévő könyvtárakat tudd megosztani.)FFP alatt viszont ott csinálsz NFS share-t ahol akarsz. Nincs kezdőkönyvtár.
És mint írják is, nem kell NFS az fstab-hoz.
-
Geripapa
aktív tag
-
Tonyk
veterán
Gyári felületen nem nagyon, mert az NFS gyökere egy külön helyre kerül és ez lesz minden NFS megosztás szülő könyvtára.
FFP alatt onnan hozol létre NFS-t ahonnét jól esik.
Jó lenne, ha lehetne symlinkelni, de nem lehet NFS-re.(#16306) zsolt734
majd video kiválasztása után rögtön a megosztott video mappa jöjjön be, ne kelljen még a Folder opciót még kiválasztani (tudom apróság, együtt tudunk vele élni, de ha be lehetne állítani, az jó lenne).
minidlna.conf-ban keresd meg a root_container változót és állítsd B-re, mint ahogyan a felette lévő leírásban is látszik:
root_container=B
Persze attól is függ, hogy milyen módon nyitod meg a tv-n a forrás eszközt. Ha a source gomb megnyomásával választod ki a minidlna-t vagy a smart-ból férsz hozzá.
-
zsolt734
tag
válasz
zsolt734 #16298 üzenetére
Sziasztok!
Most, hogy működik a miniDLNA, lenne egy kérdésem.
Értem, hogy mini, de az összes konfigurációs lehetőség annyi, amennyi a conf file-ban van? Szeretném azt elérni, hogy a TV-n (E sorozatú Samsung smart TV), a forrás, majd video kiválasztása után rögtön a megosztott video mappa jöjjön be, ne kelljen még a Folder opciót még kiválasztani (tudom apróság, együtt tudunk vele élni, de ha be lehetne állítani, az jó lenne).
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
Syl
nagyúr
A NAS webes felületén létrehozott megosztásokat "bele lehet vinni" az NFS megosztásba?
-
Petike168
aktív tag
válasz
Mr Dini #16300 üzenetére
A gyári NFS-t nem is telepítettem. Most leszedtem nfs-utils-t, illetve unfs-t is. Töröltem az exports fájlokat mindenhonnét. Újraraktam unfs-t, beállítottam az exports fájlokat és most így el is indul, nem száll el hibával. A LibreElec-el mégsem látok semmilyen NFS megosztást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- E-roller topik
- Napelem
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mafia: The Old Country - Íme a hivatalos gépigény
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest