- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grillbrill
friss újonc
Közben megtaláltam ezt a leítás:
https://logout.hu/bejegyzes/odrif_zyxel_nas_repository_csomagok_telepitese.html
Sajnos láma vagyok az ffp-ben. Elmagyaráznátok, hogy mit kell csinálnom? Pl. nem tudom, hogy hol keressem a leírásban említett "admin/zy-pkgs"-t.
-
Jamboo529
senior tag
Ez esetben hogy kezdjek neki? Anno az FFP ment fel elsőnek ha jól emlékszem, azzal nyitottam telneten, majd ssh-n backdoort. Ha most nem kell nekem az FFP, csak mondjuk hogy el tudjam érni SSH-n, legyen fent az Entware-ng (a samba miatt), egy transmission kliens, és a midnight commander, akkor mit kell csinálnom? Erre gondolom nincs telepítési útmutató.
-
bpmcwap
senior tag
Hát egy Elitbook 840 G1-em van...
Abba be van dugva USB-n a mobileRack, ami 2.0...
Laptop lanon a routerbe, azon lanon lóg a Nas. 20-25Mb/s-el másol...
Most néztem, van e hozzá újabb fw mert kb 5 éve nem volt áram alatt sem a NAS, de ahogy elnézem már nincs rá támogatás... a legutolsó fw-t se találom sehol... Hátha az tudná az ext4-et, mert usbről csak a 3-at ismeri, belsőre meg 4-ben dolgozik...Nekem még a 4.75ös fw van fent.
-
zsiga68
őstag
Persze azt is megteheti hogy fix-re állítja a nasban. Ha a router pl 100-tól ossza ki az ip-ket akkor a nast beállíthatja mondjuk 130-ra. A router pedig a kető közötti ip-ket gond nélkül ki tudja osztani a többi eszköznek. Igy tuti nem lesz ütközés.
De ettől eltekintve a Mac address megoldást preferálom.
Izlés kérdése. -
Tahiti
csendes tag
-
Tonyk
veterán
TM 4 beta fordítása hibával leáll :
"Target ... requires the language dialect "CXX17" (with compiler
extensions), but CMake does not know the compile flags to use to enable it"
Azaz újabb gcc kellene neki.... Elkezdtem leklónozni githubról a gcc-t. 2 órája még nem sikerült végezni a forráskód leszedésével. Ennek a fordítása nem egy nap lesz, de nem is kettő.... -
gduck
addikt
Hát cmake 3.9 kell hozzá minimum, szóval előtte azt kellene fordítani, mert csak 3.1.2-t látok
Sajnos az Ubuntu-s cross compile fordítást még nem sikerült kitapasztalnom, hiába adok meg mindent, a lefordított bináris mindenképp Ubuntus
SZERK: cmake úgy néz ki megvan, nem kell forsítani
-
mcwizard
tag
Én voltam a figylemetlen... Azt vártam, hogy felajánlja a kötet készítésénél a merevlemezt, amit formázni kell, közben oda csak azt várta, hogy valami nevet adjak a kötetnek... Jól benéztem, mentségemre legyen mondva, hogy évek óta nem kellett a NAS-hoz nyúlni, így megkopott a "tudásom"
-
mcwizard
tag
Szia!
Belsőként szeretném használni. Üres a merevlemez most is. Tudom, hogy formázni kellene, miután beraktam, de nem találja a NAS a merevlemezt. A HDD led világít, de a rendszer menüben nem jelenik meg:
Régebben volt bent 3 TB-os, ezelőtt meg egy 1 TB-os merevlemez. Azoknál nem emlékszem, hogy bármiféle trükközés lett volna, használat előtt. Azért gondoltam arra, hogy ennek a nas-nak már túl nagy ez a HDD. -
Hát nézd, valóban a te döntésed, hogy mire áldozod a szabadidőd, de az tény, hogyha anno nem állsz türelemmel például esetemben a magyarázatokhoz (pedig azért jócskán voltak meredek kérdéseim
), akkor ma is ott tartanék Linux kapcsán, hogy épphogy csak az apt csomagkezelőt ismerem, de semmi mást. Anno nem értettem, hogy miért nem nyitnak sokan az FFp felé, amikor az egy hatalmas lehetőség, de utólag beláttam, hogy tanulásnak jó dolog, de lehet tényleg nem éri meg a vesződést mindenkinek. Pláne hogy az összes repó lehalt, ma már azt javasolnám, amit anno sokáig nem mertem megtenni, hogy aki teljesítményt meg friss csomagokat akar a nastól, az jobban jár egy debian telepítéssel. Talán az 5** széria kivételével az összes nas u-bootot használ, szóval még csak serial se kell a bootolásához és bár elveszti az ember a dedikált zyxeles webes felületet, de cserébe rengeteg leírást kap, egy friss glibc-t, kernelt és toolchaint, meg akár qbittorrentet is telepíthet, ami ellentétben a Transmissionnel pl többszálon is képes hashelni, ami a 326 esetén nagy előnyt jelentene.
Viszont ezt a vitát szerintem a moderátorok is szívesebben látnák privátban lerendezve.
-
Joshi
titán
Nézd, nincs ezzel gond. A Syno topikban is hülyének néztek amikor írtam, hogy az Oppo nem látja az SMB megosztást. Aha, Magnat fórumtárs ránézett a gépemre és kiderült, hogy a DSM 7-ben már minden régi protokollt külön engedélyezni kell (NTLMv1). Persze a DSM 6-ban ezt még nem kellet, ezért értetlenül állt mindenki az eset előtt.
Én is értetlenül állok a Zyxel NSA320 Transmission probléma előtt, hiszen eddig ilyen nem volt. Nem probléma, mert amúgy a NAS ér vagy 10-15k-t, szóval ha kidobom a kukába az se nagy érvágás. -
Tonyk
veterán
Unalmamban megnéztem a privátjaimat: Jelen pillanatban 136 személytől van valamilyen Zyxel nassal kapcsolatos, privát megkeresésem. 1837db üzenetváltás, van amelyik 210 üzenetből áll. De tényleg nem segítek...
Tényleg én vagyok a hülye, hogy ilyen "önigazolósdiba?" belemegyek....Na ez kezd érdekessé válni! Miről is beszélek félre?
"De hála Tonyknak a backupokból ez sem olyan nagy falat."
Meg hála mindenkinek, aki hozzájárult a backuphoz. Sajnos már elég régi, de ha találok valamit ami nincs, még a mai napig töltögetem bele. Hányszor el akarta már engedni ezt a projektet, úgy mint te (milyen igazad volt, pedig rengeteg energiát öltél bele te is.) Majd talán most, hogy a kolléga megkért, hogy hagyjam rá.
-
Joshi
titán
Nem azért kerestelek meg hogy eladhassam a NAS-t, hanem kiderüljön hogy jó vagy rossz a NAS. Ha jó, akkor el lehetne adni, egyébként meg kuka. Meghirdethetném ettől függetlenül is, de nem akarok sz@r cuccot árulni.
Ezt csak azért írtam le, hogy értsd mi a helyzet. Sajnálom hogy ezt nem értetted már az elején.
Pontosan ezt írtam neked privibe. Ha szerinted ez gáz, akkor tényleg ne beszélgessünk tovább.
"Szia. Nem tudtuk működésre bírni a Zyxel NSA320 nason a torrentet, egyszerűen nem megy a Transmission. Távoli eléréssel megpróbálta gduck is de neki se jött össze. Arra kérnélek, hogy nézd meg személyesen a NAS-t hátha te rájössz hogy mi a bibi. Én elpostázom neked ha sikerül összehozni akkor visszaküldöd amit szintén én fizetek. Persze csak ha nem gond neked. Egyáltalán nem sürgős, mert már vettem egy másik Synology nas-t helyette. Az az igazság, hogy addig nem akarom meghirdetni amíg tuti biztos hogy hibátlan a nas." -
Joshi
titán
Simán megtartottam volna a Zyxelt ha lett volna megoldás a problémára. Részedről a segítség olyan volt amilyen. Érdemben gduck fórumtárs próbált segíteni, de ő legalább alázatosan. Kimondanám hogy te a szememben egy ... vagy, de nem teszem. Inkább elfogadlak olyannak amilyen vagy. Hozzáteszem többen elküldtek itt melegebb éghajlatra, de most már tudom hogy miért. Ha valóban meg van benned a tudás, akkor maradjon is benned.
-
gduck
addikt
-
mobilizmo
addikt
Annyiban kiegészíteném amit írtál, hogy ha 8-10 MB/s körül jönnek le a dolgok, akkor már nem biztos hogy röccenés mentesen megy más. Én pl. filmet nem tudtam már nézni mellette. Én ezért be is korlátoztam erre a 2 MB/s-re. Már régóta 520-om van, annál nincs ilyesmire szükség.
-
Joshi
titán
Még egy utolsó kísérletet tettem. Amikor elakarom indítani a transmission-daemont, akkor az alábbi függőség hiányzik.
transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'Itt azt írod, hogy ezt a parancsot kell beírni, természetesen slackerrel, viszont nekem erre ezt írja. FATAL: Empty cache
Milyen csomagot telepítsek amiben benne van a rtmpdump? Konkrétan ezt a rtmpdump-2.4-arm-1.txz kerestem hogy külön fel tudjam telepíteni, de nem találom sehol.
-
Joshi
titán
Mit csinálok rosszul? Letöltöttem egy 2.93 txz kiterjesztésű telepítőt, amit bemásoltam az admin/nsa mappába, majd SSH-ból ezzel a módszerrel telepítettem
funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/transmission-2.93-arm-2.txzEttől függetlenül ennek a verziónak is futnia kéne, de nem fut. Hiába írom be hogy /ffp/start/transmission.sh stop, azt írja hogy nem találja amit le akarok állítani.
Ugye itt megpróbáltam újra telepíteni, de írja hogy már telepítve van, szóval ez a része nem gond. De miért nem fut a Transmission a háttérben?
-
Joshi
titán
A Transmission 2.94+ verziót honnan tudom letölteni? Google drive-on csak 2.93-at látok. Nekem txz kiterjesztés kellene, mert azt ilyen módszerrel fel tudom telepíteni.
Ha telepítettem, akkor már csak el kell indítani a /ffp/start/transmission.sh start paranccsal.Amúgy Baloo27 leírása alapján telepítettem a Midnight Commandert.
-
Joshi
titán
Bocs, tegnap már nem tudtam odafigyelni. A telnet már működik és működik a 4.7-es firmwarrel is. Viszont az SSH-t nem tudom elindítani az alábbi hibaüzenetet dobja. Ez alapján csinálom.
-
Tonyk
veterán
vagy
http://<nasip>/r41773,/adv,/cgi-bin/remote_help-cgi?type=backdoor
r41773 helyére pedig a jelenlegi fw.-ben szereplő karkaterek kellenek. Megnyitod a nas web-es oldalát és látni fogod mi szerepel ott. azt írd ebbe a linkbe
Az előzőbe beszúrt forrásban lévő link már nem érhető el, de az internet nem felejt:
https://web.archive.org/web/20190403131345/http://zyxel.nas-central.org/wiki/Telnet_backdoor -
Joshi
titán
"De neki az sem megy állítólag."
Lehet hogy a Telnet is alapból tiltva van és ezért nem megy. Nem értek hozzá, szóval azért vagyok itt a topikban hogy segítséget kapjak. -
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Láthatod, hogy reset előtt rengeteg dolog megjelent a csomag listában, de most semmi. Semmi mást nem csináltam mint reseteltem a nas-t.
-
Joshi
titán
Így már települ, de valami nem kerek nálam. Tegnap reseteltem az NSA320 nasomat, és azóta a MetaRepository se úgy települ mint tegnap, csak egy ilyen lesz telepítés után. A Transmission is települ a második verzióddal, de a Gui-val nem tud csatlakozni. Mit rontottam el?
-
fadfasdf
csendes tag
A saját routeremre dugtam a nast.
A NAT-olt ip-ben nem vagyok biztos. 10-el kezdődik a default gateway az ip address meg 100-al.
A portforward jó címre mutat, illetve így használtam a vodánál is, illetve ha direktben a digire volt kötve és a digi routerként működött akkor nem volt gond a nassal.
Átkapcsoltam a digit modembe, a lan1 portot rácsatlakoztattam a router wan portjára és ennyi. -
fadfasdf
csendes tag
Bocsánat, menjek át másik topikba?
Igen eddig is ez volt a beállítás, fix ipvel használtam, a dns pedig a router ip címe volt. Végülis így elindul a letöltés mostmár, viszont a feltöltés egyáltalán nem működik, egyik korábban futtatott torrentet sem osztja meg. Itt akkor már biztosan valami router korlátozás lehet a háttérben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged