Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petike168
aktív tag
válasz
Mr Dini #16297 üzenetére
/i-data/md0 192.168.0.104(rw,async,no_root_squash,no_subtree_check,wdelay,fsid=0,insecure)
Ez van az ffp/etc/exports fájlba. Ugyanezt beleírtam a etc/exports fájlba is, bár ezt az elején nem engedte módosítani (! karakter volt a fájl előtt). Aztán felülírtam, és most @ jel van a fájl előtt. Nem tudom ennek lehet-e jelentősége. Ezzel az nfs-utils simán megy, míg az unfs nem indul el.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Petike168 #16294 üzenetére
Üdv!
A két csomag közt annyi különbség van, hogy az unfs már NFS 3-at használ, ami gyorsabb és több eszköz is támogatja. Az NFS-utils csomag pedig 2-es NFS szerver, tehát a gyári zy-pkg-s NFS csomagra hajaz.
Egyébként azt nem tudom pontosan, hogy az nfs-utils hol keresi az exports fájlt, de én úgy emlékszem, hogy ő a /etc/exports-ot veszi csak figyelembe. Ellentétben az unfs-sel, ami a /etc/exports és a /ffp/etc/exports-ot is figyelembe veszi.
Egyébként a symlink error valamilyen félrekonfigolási hiba szokott lenni... Hogy néz ki az exports fájlod?
Ui.: én is unfs-t használok LibreElec-kel, Pi2-n.
-
Petike168
aktív tag
NFS megosztást szerettem volna létrehozni, egy LibreElec-et futtató rpi2 számára. Felraktam az unfs programot, de nem akart működni. Ezt a hibát kaptam egyfolytába: failed to create a symbolic link: file exists.
Az első indításnál hagytam, hogy a program maga hozza létre az exports fájlt default megosztásokkal. Utána leállítottam, és átírtam a helyes megosztásokra. Utána kaptam ezeket a hibákat. Kicsit körül néztem az ffp/start/ mappában, és láttam hogy van egy nfsd.sh nevű indítófájl is. Az unfsd.sh helyett ezt elindítva pedig minden tökéletesen ment. Ugyanazt az exports fájlt használja. Mint kiderült ez az NFS-utils nevű program, amit én pedig tuti nem telepítettem, de örülök, hogy valahogy mégis fent volt. A kérdés az van valami különbség az unfs, illetve nfs-utils program között? Vagy nyugodtan használhatom az utóbbit.
-
zsolt734
tag
válasz
Mr Dini #16288 üzenetére
Szia!
Sajnos nem futott le:
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/kylek'; wget -Nnv 'http://kylek.duckdns.org:31337/files/ffp/0.7-arm/CHECKSUMS.md5')
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/memiks'; wget -Nnv 'http://ffp.memiks.fr/pkg//CHECKSUMS.md5')
FATAL: memiks: No CHECKSUMS.md5
root@NSA310:~#Hogyan tudom még megpróbálni?
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
A metarepo telepítése van valamilyen hatással a minidlna-ra?
Nem fut és indításra ezt kapom: Starting minidlna...[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!! -
Mr Dini
addikt
Ennek nem sok köze van a ZyXEL-hez, inkább linuxnak, vagy FFp-nek sorolnám be.
2. A magam nevében beszélve, én nem érzem magam "guru"-nak, maradjunk annál, hogy érdekelnek az ARM architektúrájú procik és ezáltal előbb-utóbb valamennyire meg kellett ismernem a NAS-omat is.
De barmalej2, @Tonyk és Mijzelf sok-sok segítsége nélkül még ennyit se tudnék! Respect nektek ezúton is!
-
Mr Dini
addikt
válasz
zsolt734 #16285 üzenetére
Szia!
Telepítsd újra a miniDLNA-t!
slacker -UaA br2:minidlna
És lesz konfig fájlod.
Ui.: /ffp/etc/minidlna.conf a pontos elérési út. A \\-rel kezdődő elérési utak általában (samba) megosztást jelentenek, ami nem ugyan az, mint egy "fizikai" elérési út (a fizikai is túlzás, mert a /ffp egy symlink a HDD-re...).
@Syl
Minden más fórumozót ki is zársz a válasz lehetőségéből?
-
Hunsaman
tag
válasz
Mr Dini #16279 üzenetére
Szia!
Az új leírásod alapján sem sikerül
pip install youtube-dl
parancsra:
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'SSL_select_next_proto': can't resolve symbol/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'SSL_CTX_set_next_proto_select_cb': can't resolve symbol
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'SSL_CTX_set_next_protos_advertised_cb': can't resolve symbol
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'SSL_get0_alpn_selected': can't resolve symbol
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/bin/python3.5: symbol 'TLSv1_2_method': can't resolve symbol
stb, stb, stb...
Hibaüzenet két oldalon keresztülAzután felraktam a te youtube-dl -edet, és:
ytp https://www.youtube.com/watch?v=3wjb3HtD32c
Parancsra:
Traceback (most recent call last):
File "/ffp/lib/python3.5/runpy.py", line 170, in _run_module_as_main
"__main__", mod_spec)
File "/ffp/lib/python3.5/runpy.py", line 85, in _run_code
exec(code, run_globals)
File "/ffp/bin/youtube-dl/__main__.py", line 16, in <module>
File "/ffp/bin/youtube-dl/youtube_dl/__init__.py", line 15, in <module>
File "/ffp/bin/youtube-dl/youtube_dl/options.py", line 7, in <module>
File "/ffp/bin/youtube-dl/youtube_dl/downloader/__init__.py", line 3, in <module>
File "/ffp/bin/youtube-dl/youtube_dl/downloader/common.py", line 8, in <module>
File "/ffp/bin/youtube-dl/youtube_dl/utils.py", line 10, in <module>
File "/ffp/lib/python3.5/ctypes/__init__.py", line 7, in <module>
from _ctypes import Union, Structure, Array
ImportError: File not foundMi lehet a gond?
-
Sziasztok!
Felraktam a metarepo-t, telepítettem a midnight commander-t, de nem találom, hogy érhetném el.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Hunsaman #16276 üzenetére
Szia!
Lehetséges, hogy a 2.7-es barmalej féle pythonnal már nem kompatibilis a yt-dl (sőt a hibaüzenetből exaktul látszik), szóval azt ajánlom, hogy töröld a mostani python, setuptools és pip csomagot, illetve kézzel a /ffp/lib/python-2.7 mappát (nem muszály, ha később még kellene) és tedd fel az én 3.5-ös pythonom (repómban python/ mappában egyébként, de slackerrel is felrakható), ami tartalmaz egy friss pip-et, setuptools-t, meg egy csomó bugfixet, nomeg egy naprakész python-t
. És tedd fel onnan, ugyanúgy ("pip install youtube-dl") a youtube-dl programot.
Sőt, ha a pip-es megoldás nem tetszik, akkor a repómban van egy precompiled (előre lefordított) stabil Yt-dl, ami megy a python 3.5 csomagommal stabilan.
De majd módosítok picit azon a leíráson ezzel kapcsolatban!
Ui.: hejj, nem tetszik ez az új, minden hsz-re külön válasz szabály!
-
Mr Dini
addikt
Nem a firmware-től függ, hogy megy-e a telnet, hanem az FFp-től.
Annyi változtatott Mijzelf kolléga az FFp általa kiadott programcsomagosverziójában annó, hogy a telnet start szkriptjét (talán /ffp/start/telnetd.sh) nem tette futtathatóvá, cserébe viszont ugyanitt az sshd.sh-t meg igen, tehát rebootkor (jobban mondva az FFp felállásakor) csak az sshd fog elindulni.
-
Mr Dini
addikt
Nem. Ha a @Syl által írt web prefixet teszi a nasra, akkor először valóbam fel kell tenni a MetaRepository-t (ez lesz az egyetlen csomag a listában), aztán ha fent van és egyszer manuálisan frissítette a listát, akkor fog szépen megjelenni az FFp és társai.
Amire Te gondolsz, az az ftp2.zyxeltech szerver(azt hiszem).
-
Hunsaman
tag
válasz
Mr Dini #16178 üzenetére
Szia!
Kiadom ezt a parancsot:
ytp https://www.youtube.com/watch?v=3wjb3HtD32cEzt a hibaüzenetet kapom:
Traceback (most recent call last):
File "/ffp/bin/youtube-dl", line 7, in <module>
from youtube_dl import main
File "/ffp/lib/python2.7/site-packages/youtube_dl/__init__.py", line 15, in <module>
from .options import (
File "/ffp/lib/python2.7/site-packages/youtube_dl/options.py", line 8, in <module>
from .downloader.external import list_external_downloaders
File "/ffp/lib/python2.7/site-packages/youtube_dl/downloader/__init__.py", line 3, in <module>
from .common import FileDownloader
File "/ffp/lib/python2.7/site-packages/youtube_dl/downloader/common.py", line 10, in <module>
from ..utils import (
File "/ffp/lib/python2.7/site-packages/youtube_dl/utils.py", line 11, in <module>
import ctypes
File "/ffp/lib/python2.7/ctypes/__init__.py", line 10, in <module>
from _ctypes import Union, Structure, ArrayMindent a leírásod alapján csináltam. Mi lehet a gond?
Válaszod előre is köszönöm!
-
-
-
Syl
nagyúr
válasz
zsolt734 #16272 üzenetére
Ha a NAS admin felületén (Rendszer beállítás - Firmware/csomagok - Programcsomag) a csomagok között nem látható az FFP, akkor:
- A http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/ címről letöltöd a web_prefix fájlt (legalul), és hálózaton bemásolod a \nsa310\admin\zy-pkgs mappába
- Utána a NAS webes admin felületén nyomsz "Lista lekérdezése az Internetről" gombot. Már nem emlékszem, hogy itt azonnal látható-e az FFP vagy csak a MetaRepository csomag telepítése után. -
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Szeretném feltenni a miniDLNA-t a Twonky helyett a leírás szerint, de a puTTy telnet és SSH csatlakozási kísérlet esetében is "connection refused" hibaüzenetet kapok. Tudnátok segíteni, hogy menjen a belépés a NAS-re?
Előre is köszönöm!Üdv.:
Zsolt -
Mr Dini
addikt
válasz
WindofWinter #16265 üzenetére
Nem. Világos a hibából, hogy rossz a PATH-od.
Ezt próbáld ki:
su; export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"
És menni fog minden, hidd el. Viszont ez csak a terminál ablak bezárásáig marad meg (kivéve pl screen esetén), vagy egy exit után visszaáll a PATH alapra. Ezért írtam oda lehetséges megoldásokat a PATH környezeti változó fixálására.
Illetve ennek a parancsnak a hátránya, hogy csak az FFp-s binárisokat/szkripteket fogod tudni teljes elérési út nélkül futtatni. De a wget-elés menni fog!
-
WindofWinter
csendes tag
válasz
Mr Dini #16264 üzenetére
Szia!
Köszönöm a visszajelzést, de már korábban átolvastam ezeket a leírásokat, sajnos nem segített.
Sem a plex, sem a miniDLNA nem megy fel, mert az a benyomásom, hogy nincsenek ezek a csomagok a megadott elérhetőségeken.
A package frissítéskor (uwsiteloader.sh végén) ismét ez vár.... No CHECKSUMS.md5
Találkozott más is ezzel? Én bénázok valamit tényleg? (Bár tényleg igyekekeztem alaposan átolvasni mindent.
Így a slacker -a minidlna parancs futtatásakor nem is talál megfelelő csomagot:
No packages found (status Iiu, pattern (minidlna))Köszönöm előre is!
------------------------------------------------------
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
Thanks for using UW Site Loader!
root@BZsNAS326:~# -
Mr Dini
addikt
válasz
WindofWinter #16263 üzenetére
Üdv!
A 325v2 topik összefogalójában úgy vélem, megleled a választ!
-
WindofWinter
csendes tag
válasz
tigrici #14012 üzenetére
Sziasztok!
Nekem sajnos nem sikerült a PLEX telepíts Zyxel NAS326-on: az alábbi hibaüzenetet kapom, bármit is csinálok:
root@BZsNAS326:~# slacker -U
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2016-06-14 10:34:36 CST) multi-call binary.Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...FATAL: mz: No CHECKSUMS.md5
root@BZsNAS326:~# chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh
chmod: cannot access `/ffp/start/minidlna.sh': No such file or directoryMi lehet a baj?
Köszönettel:
Winter -
Syl
nagyúr
A gyári Transmissiont hogy lehet paraméterezni? Mert jelszó nélkül be lehet lépni, ami több mint vicces.
-
meszimark
tag
Sziasztok, valaki tapasztalt olyan hibát, hogy nem tud belépni a myPlex-be? Hiába telepítettem újra, meg minden. de csak azt írja ki, hogy hiba lépett fel a myPlex bejelentkezéskor.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Mr Dini #16254 üzenetére
Én mindenképp egy spdif kimenetes cuccot szeretnék ráaggatni. Így első körültekintésre ezt találtam: [link]
Erről azt írják, hogy Linux esetében a kernelben van a driver. Ez a Zyxelnél (325v2 - tudom itt off) mit jelent? Végigmegyek a leírásodon is kijön belőle a hang? (bocsi, de én is a windowsos világban nőttem fel) -
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16251 üzenetére
Ez az üzenet normális. Azt jelenti, h most nem streamel, tehát egy dlna eszköz sincs rajta aktívan.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16248 üzenetére
Ok.
Akkor a http://nasip:9000-en tolj egy médiatár frissítést és meg fog javulni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
szegabapuci #16246 üzenetére
Szia!
Reboot nem oldja meg?
Mivel osztod meg a tartalmat? Dlna? Ha igen, melyik (Twonky, minidlna, vagy mediatomb)?
-
szegabapuci
tag
A napokban felraktam a V4.70(AFK.3) firmwaret és most egy Samsung TV-ről nem tudom lejátszani a filmeket. A NSA310-et még látja, de a lejátszás már nem indul el és a fájlok, mappák sem jelennek meg.
Van esetleg valamilyen ötletetek? Előre is köszi a segítséget. -
válasz
Mr Dini #16240 üzenetére
Elég rejtélyes az ügy. Öt-hat olyan torrentről van szó, amiket már töröltem a transmission remote gui Torrent és adat eltávolítása parancsával. Transmissionben és kitallózva a letöltési mappában nem is látni semmit, de a Tv dlna-n keresztül látja a mappájukat meg a fájlokat is. Lejátszani viszont nem tudja, felismerhetetlen fájl típusra hivatkozik.
-
Emlékeim szerint valamikor régen (még amikor telepítettem), el tudtam érni windowsról a minidlna szerver webes felületét. Azonban nem emlékszem már, hogyan és nem is találtam rá semmit itt a keresőben. Egyébként azért szeretném megnézni, mert a TV olyan dolgokat is mutat a letöltési mappában, amiket a Transmission-ben nem látok, de valamikor leszedtem ezeket is. Most szeretném megtalálni, de putty-ból mc-vel keresve sem találom egyiket sem.
-
SutPet
aktív tag
válasz
Mr Dini #16235 üzenetére
új torrent nem lett hozzáadva napok óta, eddig gond nélkül megy. megbolondulok ha a router tápja mert ezt hogy garanaciáztassam le hogy hát ha 3 gép van rákötve akkor megy de ha egy nast is rákötök lehal... körberöhögnek
megpróbálom hogy lelövöm a torrenteket és úgy rámegy e. a router am egy TL-WR1043ND V2
-
Mr Dini
addikt
válasz
SutPet #16232 üzenetére
Ha semmi sem elérhető, akár azt is el tudom képzelni.
De ha összekötöd a géppel és ott megy, akkor nem a nas a ludas.
Vagy nem lehet, h a TM veszi el a sávszélt és a nas is csak azért nem érhető el, mert le van terhelve?
A routert ilyenkor el tudod érni? Ha igen, látszik a nas az aktív eszközöknél?
-
SutPet
aktív tag
Sziasztok,
Van egy kis sürgős problémám :S nemtudom mitől de lehalt az NSA320-am. Minden jó volt, kiugrottam boltba, mire visszajöttem nincs net, ha rádugom a nast a routerra lehal minden. magán a nasen világít folyamatosan mind a 3 zöld led az elején, sehogy nem tudom elérni :S valaki help pls :S
-
Joshi
titán
Melyik az ajánlottabb modell?
325 v2
326 -
hosszug
tag
Sziasztok!
Minidlna-t szeretnék telepíteni az ffp pendrivrol fut most már 3. éve, letudná nekem valaki írni a telepítés menetét. Nagyon szépen köszönöm! -
Tonyk
veterán
3 samsung és egy LG tv-m van. Plex-et felejtsd el az LG-vel. Legalább is nálam a LF652-esen (WebOS 2) használhatatlan a plex klines. Samsungokon (D,E,F sorozat) tökéletes. Ha ezt tudom, nem veszek LG-t. (Samukhoz képes óriási visszalépés kezelhetőség tekintetében is az LG, képe hangyabokányi árnyalattal talán árnyalattal jobb, de ez egész egy lagos szutyok.)
Frissíteni a plex-et FFP alól tudod. /ffp/start/plexmediaserver.sh paranccsal (majd update - latest). Sajna arm5-re csak a v0.9.16.6.1993-5089475 a legfrisebb és ez is lesz, mert nem érkezik hozzá a továbbiakban frissítés.
Ahhoz hogy a plex kliens lássa a tartalmat, fel is kell venni kívánt mappákat a plex szerveren.
-
Doky1988
senior tag
Nah minden ok, látszólag, következő problémám volna mindössze:
-
Doky1988
senior tag
Időközben, megoldottam mindent.. a plexnek a csomagletöltője nem müxik, ezért kikellett cserélni a plexmediaserver.sh -ba a PLEX_URL -t erre:
https://download.synology.com/download/Package/spk/Plex%20Media%20Server/0.9.7.12.407-db37d6d/PlexMediaServer-0.9.7.12.407-db37d6d-arm.spk
Aztán mehet az install és ok.
-
Doky1988
senior tag
Idáig jutottam... tehát:
cd /i-data/md0/admin
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
funpkg -i cd /i-data/md0/admin/plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txzaztán: chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
root@nsa310:/i-data/md0/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
-sh: /ffp/start/plexmediaserver.sh: Permission denied
root@nsa310:/i-data/md0/admin# chmod a+x /ffp/start/plexmediaserver.sh
root@nsa310:/i-data/md0/admin# /ffp/start/plexmediaserver.sh install
Installing Plex
--08:12:29-- http://plex.r.worldssl.net/PlexMediaServer/0.9.7.12.407-db37d6d/PlexMediaServer-0.9.7.12.407-db37d6d-arm.spk
=> `plexfile.gz'
Resolving plex.r.worldssl.net... failed: Host not found.
Download failed!
root@nsa310:/i-data/md0/admin#És itt ennyi..
Tipp? -
Doky1988
senior tag
Hello Profik!
Oly kérdésem akadna, hogy vettem én is egy LG LED TVt, és lehetséges-e az, hogy médiaszervert összehozzak valahogy úgy, hogy amit letöltök filmet torrentről azt egy az egybe tudjam is nézni onnan azaz mondjuk a torrent mappából?
Köszi, előre is!
-
stroge
csendes tag
köszi mindkettőtöknek a választ!
Tonyk, itt egy kicsit nem értem a logikát.
jah, most látom, szerkesztetted, így már világos, asszem.
csak nem bírom működésre. ha bármelyik fájlt hivatkozom meg, a tartalmukat látom szöveges formában.index.php a rootban, a public van megosztva. (
/myweb/public/
)<?php
$auth_cookie_code="948956217";
setcookie("AuthSession",$auth_cookie_code,0,"/");
header("Location: /myweb/public/downloaded/");
?>
a.htaccess a védeni kívánt mappában.AuthUserFile /i-data/md0/admin/jelszavak.txt
AuthGroupFile /dev/null
AuthName "azonositas"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/myweb/public/downloaded/
RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !AuthSession=948956217
RewriteRule .* - [L,F]jelszavak.txt pedig a helyén, admin mappában. itt generálva.
hol rontom el?megvan, működik, viszont most a gyökérben, a kutyafüle (public/downloaded) mappa nem látszik, ha beírom url-ben akkor viszont létezik F
-
Mr Dini
addikt
Wow, ez egy nagyon jó ötlet!
Köszi!
De én még tennék rá ssl-t.
Illetve asszem webdavként is el lehet érni, tehát linux/win alól is el lehet érni, mint hálózati meghajtó (bár mondom, ebben nem vagyok biztos), arra meg nem hat a rewrite engine és azt tölt le/fel bárki, amit szeretne.
De az alapötlet nagyon tetszik és ezeket is ki lehet küszöbölni htaccess moddolással, úgyhogy köszi még egyszer!
-
Tonyk
veterán
válasz
stroge #16206 üzenetére
Pl.:
Csinálsz egy logint kérő php-t index.php néven a megosztás gyökerébe, ami egy előre beállított cookie segítségével. (mert ugye böngészőből szeretnéd elérni ezeket - ami amúgy nem túl okos ötlet.)
Szóval csinálsz egy fájlt a megosztás (pl.: www) gyökérébe
index.php
néven:<?php
$auth_cookie_code="948956218";
setcookie("AuthSession",$auth_cookie_code,0,"/");
header("Location: /myweb/www/Kutyafule/index2.php");
?>Az
auth_cookie_code=
véletlen, tetszőleges szám
ALocation: /myweb/www/Kutyafule/index2.php
amit szeretnél védeni az illetéktelen megnyitástól. html, php, stb.A megosztásba csinálsz egy mappát Kutyafule néven, ahol a tartalom van. Ebbe egy
.htaccess
fájlt:AuthUserFile /i-data/md0/admin/jelszavak.txt
AuthGroupFile /dev/null
AuthName Azonosítás!
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/myweb/www/Kutyafule/
RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !AuthSession=948956218
RewriteRule .* - [L,F]A
/i-data/md0/admin/jelszavak.txt
-be meg belepakolod a usernevet és jelszót, amivel hozzáférhetővé teszed a weben a /www/Kutyafule tartalmát. htpasswd -vel tudsz ilyet generálni.
szerk: Ez mondjuk nem véd meg a fájlok közvetlen letöltésétől (bár ehhez tudni kell a pontos linket is.)
A fenti átirányítás működik másik megosztásba is, azaz nem kell mindent a www-n belül elhelyezni. -
Mr Dini
addikt
válasz
stroge #16206 üzenetére
Jah, azt hittem a terminált tudod elérni a webről és azt furcsálod... Bár írtad is a myweb-et.
Egyébként sajnos erre nincs lehetőség (a jelszavazásra) a zyxel guiból. Ott csak SSL-t lehet bekapcsolni. De ha van a zyxel apache szerverében fordított basic auth modul, akkor akár a jelszavazást is meg lehet oldani, ha nem riadsz vissza egy kis terminálozástól.
Egyébként van egy webdavos cikkem, ami hasonló dologgal foglalkozik.
-
stroge
csendes tag
válasz
Mr Dini #16205 üzenetére
nah, felment a kép
Az anyterm nincs installálva, csomagok közül nem is látok olyat aminek köze lehetne hozzá (FFP, MC, TM, MetaRepo, tftp, syslog, smart vannak bekapcsolva). Twonky sincs bekapcsolva.
lehet, hogy a web publishinghez van köze?ahh, igen, web publishing volt az. ugye ott a meglévő share-eket lehet kirakni a webre, azonban nem találtam rá lehetőséget, hogy egy share legalább egy logint kérjen. még akkor sem, ha csak az admin user van engedélyezve elérésre.
"Because you have chosen to Publish this share, all users will have read only access to this share from the web or media client, despite any other security settings."Van erre esetleg valami megoldás?
Amúgy nekem nagyon bejön a felület egyszerűsége, és a fájljaimat közvetlen el tudom érni bárhonnan neten, kb ezért szereztem be a NAS-t.
Van másik hasonló megoldás, amit legalább jelszavazni lehet?köszi a segítséget!
-
Mr Dini
addikt
válasz
stroge #16204 üzenetére
Szia!
Nem lehet, h a MetaRepo-s anytermet tetted fel és azért tudod elérni webről? Azt asszem nem lehet lejelszavazni, de ha letörlöd a csomagot, akkor megszűnik a webes elérés. Akkor már csak sshról tudsz belépni.
Ui.: a screenshot lemaradt.
Itt, a Ph!-n be is kell illeszteni/linkelni a hsz-be a feltöltött képet.
-
stroge
csendes tag
Na melo után nekiestem, ahogy mondtad, a pingelés lement gond nélkül, és a film is ment vagy egy órát hibátlanul. kb proci terhelés nélkül, wifin.
Szerintem win7 hiba lesz inkább, az lett újrahúzva mostanában. hétvégén kivallatom.Erre a mywebes kérdésre van valami ötletetek esetleg? nem tudom, hogyan tudnék legalább egy jelszót rárakni. csatolva a screenshot.
köszönöm! -
Tonyk
veterán
válasz
stroge #16199 üzenetére
Első körben nézd meg a wifi kapcsolatod, nem az dobálja -e el magát.
nyitsz egy parancssort és pingeled folyamtosan a routert-t (ha a router 192.168.0.1) :ping 192.168.0.1 -t
és figyeled, hogy van-e olyan hogy nem érkezik válasz. Azt mondod, hogy 10 perc alatt előjön a hiba, akkor nem kell sokat nézni.
Ha nincs a nézéshez sem türelmed, akkor pl:
ping 192.168.0.1 -n 600 > %userprofile%\Desktop\ping.txt
600 ping után beleíródik az eredmény az asztalon lévő ping.txt-be, onnan kimazsolázhatod, hogy van-e gond a wifivel. (Közben nincs semmilyen visszajelzés a képernyőn!)
Ugyanezt játszd el a nassal is.
Mindenek előtt, nem tudnád kábelen tesztelni? A wifi olyan mint a kutya vacsorája: bizonytalan.
-
stroge
csendes tag
válasz
Mr Dini #16200 üzenetére
Megnézem, ha hazaértem. Amúgy most csak a melobol tudom ellenőrizni, itt megy rendesen, top parancs a top-ot hozza ki legelől
Viszont ez chrome-ban, a "MyWeb"-es felületen megy.
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
10433 root 20 0 1476 640 468 R 0.3 0.3 0:02.63 top
2 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthreadd
3 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.18 ksoftirqd/0
4 root 15 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 events/0
1 root 20 0 2724 476 456 S 0.0 0.2 0:21.44 initEzt a myweb cuccot amúgy melyik Zyxel package adja? Kicsit fura, hogy nem kér jelszot, semmit és tudok turkálni a nasban böngészőn keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- KINGSTON FURY 32GB (128GB KIT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest