Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Ugyanilyen támogatás van az iPhone-okra is, csak ott az OS verziószámát meghagyják. Jó példa az 1 éves iPhone 4, ami nem kapott Sirit, és további fícsörök maradnak ki erre a modellre az iOS5-ből.
Mivel a WP7.x nagy valószínűséggel marad az alsóbb okostelefonokról kategóriák számára, az alkalmazások is futni fognak. Kivéve persze a WP8 only appokat.
-
front3r
őstag
-
Everman
addikt
"A mostani eszközök egy 7.8-as verziószámú frissítést kapnak, ami tartalmazni fogja a 8.0 egyes elemeit – és valószínűleg itt a dal vége a Mangos eszközök számára"
Lefordítom: a pár hónapos készülékedre lesz még egy frissítés és ennyi volt, de mivel az újabb készülékek a WP8-al meg fognak jelenni és a fejlesztők elkezdenek az új rendszere is dolgozni, így nagyon hamar rengeteg alkalmazás nem is fog működni a "régebbi" eszközökön.
Még a droidos gyártók is jobb támogatást adnak ennél, pedig elég sok panasz éri őket ezért.A gond egyébként az, hogy az MS nem most találta ki, hogy fejlettebb hardver kell az új OS-hez, hanem már egy jó ideje tudják, hisz a fejlesztéseket ők készítik.
Ha a Nokia a legfőbb partnerük, akkor erre figyelmeztetniük kellett volna őket, hogy az új készülékeiket már olyan hardverrel adják ki, ami képes fogadni majd az új rendszert. Nem lett volna ez új a nap alatt, a Samsung is pont ezt tette a Galaxy S II-vel, hisz kiadott egy több magos hardvert olyan rendszerrel, ami azt még nem támogatta és csak később került kiadásra az a rendszer, ami ki tudta aknázni a hardveres lehetőségeit.
Ha a Nokia a Lumia 900-ba már eleve több magos procit és megfelelő GPU-t rakott volna, akkor most valóban lenne egy jövő kompatibilis csúcsmodellje. Ehelyett van egy méregdrága, de már a kiadás pillanatában elavult készüléke, amit még a forgalmazók is visszadobnak. A Nokia jelenlegi pénzügyi helyzetében ez könnyen a véget is jelentheti.Az MS becsapta a vásárlóit és ugyanúgy átverte és lehetetlen helyzetbe hozta a partnereit is. Ezek után nem lennék meglepve, ha nem lenne még ennyire sem támogatott a rendszerük a gyártók részéről.
-
front3r
őstag
Ezt is olvasd át! ...és akkor enyhülhet a haragod.
-
Everman
addikt
"Az iPhoneos, Androidos telókat már lecseréltem WP-s Lumiára"
És ezek után még bízol bennük??
Én az életbe nem vennék többé MS rendszerű mobilt, miután egy laza kézmozdulattal kikukázták az összes jelenlegi modell valós frissítését (a WP7.8-at kenjék a hajukra). Mondjuk történelmet írtak, mert egyetlen gyártó, egyetlen modellje sem avult ilyen gyorsan el, mint a Lumia 900, a MS áldásos közreműködésével. Több szolgáltató vissza is dobta, hogy nem árusítják emiatt."ha kell munkaeszköz"
Mit dolgozol, amihez elég a 10"-os kijelző, limitált memória, háttértár, kis teljesítményű UV proci és dísz billentyűzet?
"Ezt most jól csinálja a Microsoft!"
Ezt már egyszer megcsinálta a Microsoft, akkor sem működött.
--
Az ARM-os jószágot viszont várom, kíváncsi vagyok mennyire fogja meg a fejlesztőket a dolog. A desktop Win8 alatti Metro-s alkalmazások egyelőre igen primitívek, reméljük lesz gyors fejlődés, különben, mivel szemmel láthatóan mindent egy lapra (Win8) tett fel a MS, könnyen mindent el is bukhat.
-
Csigger
őstag
Nekem is nagyon bejön ez a cucc, most igazán odarakta magát az MS hardverileg, és már csak a Win8at kell jól megírni rá és pöpec lesz!
Az iPhoneos, Androidos telókat már lecseréltem WP-s Lumiára, még az iPad maradt meg, azt viszont sokat használom, de munkára még mindig muszáj a notebook,szóval ha a Pronak tényleg 700-800$ lesz az ára az iPad és a notebook megy, a Surface Propedig jöhet, mert ha kell tablet, ha kell munkaeszköz! Ezt most jól csinálja a Microsoft!
-
Crucio
aktív tag
válasz
fatallerror #284 üzenetére
Persze, hogy mindenki másol mindenkit, nem csak az gyárt öngyújtót, akinek először eszébe jutott az az eszköz, sőt, nem csak az tehet bele kis lámpát, akinek eszébe jutott először, ha így működne a világ, elég lassú lenne a fejlődés..
-
fatallerror
addikt
na és? ez olyan mint a csávó aki beperelte james cameront h ellopta a terminator ötletét mert ő már kitalálta 76ban v mikor de james cameron csinált belőle nagy filmet :]
egyébként meg full mind1, mindenki másol mindenkit nem ez a lényeg hanem h szerintem ez a bill nem lesz vmi faszántos csak ha vki nema többség véleményén van azt már támadjátok meg az nem ember :]
nekem nem kell win8as tablet az fix, nekem asztali gépen lesz win8 mert tetszik : D -
Crucio
aktív tag
Ha megyek egyetemre idén, tuti hogy ilyet veszek laptop helyett
-
r3dsnake
nagyúr
-
cucka
addikt
válasz
#65675776 #183 üzenetére
Így egy nap után örömteli látni, hogy sikerült megtisztítani a topikot a témához nem illő hozzászólásoktól (például az enyéimtől, amelyben a tabletpiac fejlődésének a kontextusában próbáltam elhelyezni az MS Surface tableteket), hogy teret adhass a valóban ontopik beszélgetésnek. Ki nem szarja le, hogy az MS piacra dobja az eddig legfejlettebb tabletet, amikor olyan, szakmai szemmel elképesztően izgalmas kérdésekről is lehet beszélgetni, hogy vajon meg tudja-e nyitni a WP7 az 500 megás pdf-eket vagy sem..
-
Gusztáv
addikt
Most tényleg a pdf dolgon pörgünk
. Először is a több száz megás pdf olvasgatás elég rétegigény szerintem. Valamint, ha jól emlékszem az Adobe Reader androidon sem a legjobban sikerült program, emlékeim szerint az is igen szépen tudott szenvedni egy-egy fájl megnyitásánál, pedig nekem nem voltak még 50 megánál nagyobb pdf-eim sem. Az, hogy van egy fejlesztő, aki képes volt egy olyan programot íni, ami ezt a feladatot jól megoldja Androidon és iOS alatt, nem a platformot minősíti addig, amíg ugyanez program nem létezik WP7 alá, és ott nem működik rendesen.
-
nuke7
veterán
válasz
Jim Tonic #266 üzenetére
te azért kapod a személyes avatárt mert ennyi baromságot tudsz összehordani a forumban..?
amúgy erre azért kíváncsi lennék:
"és attól, hogy nem a fejlesztőn múlik még hiba a platformban, nem..?!
Nem.ez jó volt... ami "nekem" nem működött, az egyébként sem működik, különben user error lett volna, azt miért írnám a gyártó számlájára..? Elég sokan figyelmeztettek rá ebben a topikban, hogy user error volt."
mi volt a user error?
és attól, hogy nem az ms-en múlik, hogy nincs használható pdf olvasó a wp-ben, akkor vegyem is meg és tegyek rá, hogy nem tudok normálisan pdf-et olvasni, mert ez "user error" ? tehát az én igényem, az user error..? vagy hogy van ez?
mint az iphone 3gs? nincs benne vaku, mert rossz fényviszonyoknál ne akarjon senki fényképezni? én se akarjak pdf-eket olvasni, mert wp7-el nem lehet normáliasan hosszabbat...
-
elektro
aktív tag
Ez azért elég nagy blama
[link] -
és attól, hogy nem a fejlesztőn múlik még hiba a platformban, nem..?!
Nem.ez jó volt... ami "nekem" nem működött, az egyébként sem működik, különben user error lett volna, azt miért írnám a gyártó számlájára..? Elég sokan figyelmeztettek rá ebben a topikban, hogy user error volt.
-
Everman
addikt
"akkor kérnék egy linket egy ekkora pdf-hez és kipróbálom"
Sorry de nem tudok adni, ezek nyomdai anyagok, amik mennek CTP-re, de sokszor előfordul, hogy irodán kívül kell ránéznem, hogy minden rendben van-e velük. Az átlag 8-10 megás fájl, de vannak szép nagy jószágok is akár 6-700 megás méretben is.
(A félreértések elkerülése végett: én nem mondtam, hogy WP7-en nem lehet ezeket kezelni, mert nem próbáltam, csak azt írtam, hogy droidon és iOS-en gond nélkül megy.)
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
fordfairlane #255 üzenetére
Nem túl életszerű, hogy olyan ostoba ismerőseim legyenek engem is beleértve, hogy egy 500 megás pdf egy másolásnál tovább él ilyen méretben. Alap dolog, hogyha Julcsika befénymásolta 300 DPI felbontásban a kis kacsója írását 500 oldalt és összefűzte neki vmi okos progi egy pdf fájlba, akkor az első ember, aki ezt látja megcsinálja neki maximum 50 megásra, mert 500 mega filmből is épp elég, nem doksiból.
500 Mb. Ez egy informatikai szakmai fórum, ne idegesítsetek már fel!Az 500 megás pdf doksi nem beolvasása nem hardver vagy op rendszer hiba, hanem user error.
-
nuke7
veterán
válasz
fordfairlane #255 üzenetére
ez egy könyv. scannelve.
-
válasz
fordfairlane #243 üzenetére
minket se a tied
- bocs magas labda volt
-
nuke7
veterán
válasz
Jim Tonic #226 üzenetére
Én teljesen értem, h te nem olvasol pdfet. De miért feltételezed, h más se?!?
Ez nekem egy fontos funkció és nem működik... ( meg meg pár amit felsoroltam)
Én is jót nevetek rajtad, h csak azt látod, h neked mire van szükséged és az elég is...
Gondolkodni kicsit fárasztó lenne, ezt belátom.Skydriverol nem igazán akart lejönni a 480mb PDF-em...
(#231) Rolly : ugye? Tele van használhatatlan és drága alkalmazásokkal...
-
NGA
addikt
válasz
fordfairlane #240 üzenetére
Ez azért lassan már csak fingfürészelés :
#243: Akkor ezt meg is beszéltük végre :-)
-
pzstm
titán
20 kommenttel hamarabb írtam....
Azt a választ kaptam, hogy de megint mekkora égő volt hogy lefagyott a Vindóz előadáson.Én meg beírtam hogy 8431 FBL_UEX buildet használtak a demó során, ami finoman szólva is merész
amúgy egy nagyobb összegben mernék fogadni, hogy valami kezdetleges driver okozta a hibát, de ne menjünk bele, mert úgyis hülyevagyok, nemértek hozzá...és rengeteg hozzáértő ember van itt ebben a topikban is
-
NGA
addikt
Hát egy beta szoftvertől (erre hivatkoznak egy másik cégnél is a szar navigáció miatt), és egy prototipus táblától ez elfogadható szerintem. A megjelenésig még van kb 4-5 hónap.
#238: Szerintem jópofa és vicces. Engem nem zavar. Ha esetleg belinkeli az ipados topicba, ott fikázzad szerintem.
-
Findzs
addikt
bemutatkozó videó
14:15-nél tipikus windows -os jelenettel
[link] -
NGA
addikt
válasz
fordfairlane #235 üzenetére
Én nem értem, miért is beszélgetünk itt ipad-ról, van annak saját topicja. Itt az MS táblájáról beszélgessünk. Én sem megyek be egy ipad-os topicba irogatni az ms táblájáról.
-
fordfairlane
veterán
Mondhatjuk akkor, hogy az iPadnak annyi köze van a tabletPC-hez, mint a tabletPC-nek a PDA-khoz?
Esetleg szimplán a Microsoftnál senkinek nincs üzleti érzéke. Szomorú és igazságtalan a világ.
Vagy maradjunk az epölzombi-tömegeknél. Az iPad sikere a sok epölzombi. Na de ha ez a kulcs, akkor reszeltek a Win8-nak is.
-
pzstm
titán
válasz
fordfairlane #233 üzenetére
mert eddig asztali oprendszer nem annyira futott ARM-en mondjuk
-
fordfairlane
veterán
nem portolta, hanem olyannak írta, hogy jó legyen mindkettőn
Kicsoda a micsodát? Arról írtam, hogy az iPad rendszere nem egy asztali port, ellentétben a tabletPC-ével. Ebben hol az ellentmondás, hogy "olyannak írta"? Igen, olyannak írta, ebben sem stimmel az analógia a tabletPC-ével. Nem a Win8 sikertelenségéről írtam, meg sem jelent még. Az összes eddigi tabletes próbálkozás kvázi sikertelen üzletileg, az iPadet és talán a mostani Android tableteket leszámítva.
-
Crucio
aktív tag
válasz
fordfairlane #230 üzenetére
nem portolta, hanem olyannak írta, hogy jó legyen mindkettőn, mellesleg a hardvere is már-már asztali pc szinten van, a másik hogy eléggé elhamarkodott a Win8 sikertelenségéről írni
-
fordfairlane
veterán
Egyszer még vicces volt, mérsékelten, most már nem az. Egyébként pedig bármelyik PDA-t, akár a Newtont a billgéc-i tablettalálmány elé lehetne tenni, és akkor már nem is olyan hihihi. Jah, és az iPad nem asztali rendszert portolt tabletra, talán pont ezért is lett ilyen sikeres, ellentétben a Windows alapúakkal.
-
Crucio
aktív tag
válasz
fatallerror #16 üzenetére
-
nuke7
veterán
skydrive nem működik, köszi, probáltam.
(ez azért van, mert wp nem támogatja a 100 (Vagy 500) megánál nagyobb fájlok átvitelét wireless hálozaton. wired hálozaton meg nincs rá lehetőségfasza
)
ha nincs pdf olvasó amiben akár oldalszámra lehet ugrani, akkor az ibooks szerintem egy sokkal életképesebb alternatíva, arról nem is beszélve, hogy a pdf-et rá se tudtam tenni a wp-s telóra ugyebár
neked lehet, hogy elég annyi alkalmazás ami van, van akinek elég egy pentium hármas gép is, ezen nem fogunk összeveszni. (én se használok több ezer alkalmazást, de szeretem, ha van választék - és van olyan, ami nekem pont megfelel)
wp-t én is ezért használtam, csakhát nem teljesítette a minimumot se amit okostelótól várok, ezért marad RIM vagy apple. (és eddig az apple nyert)
(#223) Jim Tonic : aha, wp-n se küldesz BT-n fájlt. erről ennyit. bt fájlküldés hiánya nem annyira fájó, ha van olyan felhő szolgáltatás ami működik. (ms-nél pár hónapja még nem volt, és sztem azóta se jött ki nagyobb update mango-ra...
)
és amugy én nem mondtam, hogy az MS hibája, hogy nincs egy okosteló platformra ilyen. (mondjuk a saját platformjuk, érdekes, az ibooks valahogy az apple-nek bejött)
ez felháborító és számomra használhatatlanná teszi egy fontos részét az okostelefonnak. -
front3r
őstag
"konkrétan nem lehet rá fájlt másolni"
Zenét, képet, videót lehet. A többit skydrive-ról elérheted."Nincs normális PDF nézegető"
Már van valami, de ahhoz konvertálni kell a pdf-et más formátumba, nekem az Adobe Reader is elégséges volt, ez nem a MS hibája."Nem lehet nagy fájlokat letölteni vele"
Mire gondolsz?Nekem mindegyiket letöltötte eddig, volt videó is.
"Kevés alkalmazás"
Nekem ennyi elég, amennyi van.WP7-es telót azért vettem mert megbízhatóbb egy droidostól, igaz a Samsung nagyon kecsegtető volt, de most már inkább Nokia-t vennék, mert van 1-2 gyártói hibája.
-
nuke7
veterán
-
nuke7
veterán
pont eleget bajlódtam velük. omnia7 és lg optimus 7 volt.
nem írok a levegőbe.
(nyugodtan nézz be pár wp7 topicba - kiderült, hogy nem én vagyok a hülye, a microsoft egyszerűen nem rakott bele olyan opciokat amiket elvárnék egy okostelótól. zune dettó)(#208) front3r : konkrétan nem lehet rá fájlt másolni, nincs normális pdf nézegető, nem lehet nagy fájlokat letölteni vele, kevés alkalmazás, mondjam még?
-
pzstm
titán
nyilván örökölt rengeteget, ugyanis az egész egységes METRO már a ZUNE kliensprogramban fellelhető volt. Most még Zune, de lehet hamarosan XBOX music lesz a szolgáltatás. Ha nálunk is lenne ilyen egész biztos előfizetnék rá. (mint ahogy xbox live gold-ra is előfizetek)
amúgy az emberek javarészt azt se tudják miért METRO-nak hívjuk azt ami. És hogy nem csak a start menü a METRO, hanem a METRO egy design-nyelv...de nem térek el a témától..ez már off
más: egy fórumban felhoztam, hogy szerintem zseniális ötlet védőtokba billentyűzetet rakni accelerometer-el. Erre leszóltak hogy apple-től nyúlták ezt is...elmagyaráztam hogy de nem...mert ez egy borító amiben mágnes van. De MS-nek jutott eszébe hogy billt rakjanak bele.
Azt a választ kaptam, hogy de megint mekkora égő volt hogy lefagyott a Vindóz előadáson.
Én meg beírtam hogy 8431 FBL_UEX buildet használtak a demó során, ami finoman szólva is merész
-
pzstm
titán
ennyni bődületes hülyeséget rég olvastam egy topikban már...
EZ a topik ehhez képest teljesen korrekt....amúgy mindenki azt hozza fel, hogy ipod ellen indult hadba a Zune.
Azt meg elfelejtjük hogy Zune USA-only hülye geolock meg jogi nyalánkságok miatt de ebbe ne menjünk bele.Zune egy kegyetlenül jól kinéző, hardveresen iszonyúan pöpec kütyü volt. Gondolom olyanok nyilatkoznak róla akik még csak véletlenül sem fogták sosem a kezükben
Illetve anno a Zune konstrukció milyen is volt? évi X összegért annyi zenét szedtél amennyit akartál......Hulu/Netflix ha bejönne egy megfelelő Zune (mostmár inkább XBOX music) music elérhetőséggel, tuti előfizetnék rájuk.
-
margithid
veterán
válasz
margithid #209 üzenetére
Ez alapján viszont a pro jó árban lesz, ha itthon 200k lesz, az nem rossz szvsz.
Viszont az RT verzióért nagyonsok a 600$, ha ez ennyi lesz, akkor a gagyibb tabletgyártók se hiszem, hogy 400$ alatti áron ki tudnának adni win8 RT-vel szerelt tabletet.
Nincs más gyüjteni kell pro változatra -
margithid
veterán
válasz
Gabor970 #199 üzenetére
Én nem tudom még, hogy veszek-e bármilyet, vonzanak, de nemsokára veszek egy jó kis asztali gépet, monitorral 250be lesz, igy nem hiszem, hogy 200k-t kiadok egy X86osért, csak azért, hogy a kanapéból netezek.
Az RT verziót még emglátom, de van egy érzésem ha 100k körül elsz nekem az sok lesz a kényelemért, inkább 4"os androidos telefonomon nyomulok ha kényelemre vágyom
Neked amúgy ha a pókertermekben könnyen lehet vezérelni az érintőkijelzőn akkor nyerő lehet az X86os.
Nekem mivel munkára kell az u135 igy az is marad, de eszméletlenül bírja a kicsike, nem is melegszik, volt, hogy egy hétig ment kikapcs nélkül, de valóban az N455 Atom és az 1 GB Ram már nem a legmodernebb dolog, hogy finom legyek
Ettől függeltenül ha csak böngészek és más nem emgy mellette, semmi gond nincs vele.
Hát igen, sajnos az X86os szerintem csak jővőre elsz kapható, ha egyáltalán itthon lehet majd kapni, de én nem aggódok, a többi gyártó is aktiválni fogja magát remélhetőleg!
Én kínaiakban bízom, zte, huawei már nem rossz hardvereket gyárt, ha lesz 70k körül tablet vagy 35-40k körül wp8as telefon akkor kiváncsiságból kipróbálom, de inkább tablet érdekelne, 4"os mobilom van, amivel évekig elleszek még. -
nuke7
veterán
Hat nem tudom... A wp7 szerintem nagyon nagy bukta volt - iPhone hoz képest. Látszott h iTunes akarjak másolni a zune-al csak éppen semmi nem működött, hiányoztak a funkciók. Maga az op.rendszer meg Mango után is olyan volt, mintha valami demo lenne...
Ha a wp8 nem hoz radikális újításokat - kétlem - akkor nem sok esélyük lesz az Apple ellen. Ez vonatkozik a w8 RT re is. A teljes verzios PRO tablet mar más tészta, azzal lehet labdába rúgni de az meg nem az iPad ellenfele, tekintve h valsz drágább is lesz. -
rep3at
őstag
A hardveresen gyengébb modell nekem jobban tetszik, várom, hátha nem lesz olyan rossz ára.
-
ng0ofy
KORREKTOR
Ez a topic...
Hogy jön ide az apple már megint? Konkurencia, de ne arról szóljon már a téma megint, hogy ki másolt mit...Mindegy.
Egy kilós tablet miatt sipákolók: Ti vélhetően úgysem veszitek meg, tehát nemmindegy?! Aki ilyenre vágyik meg járjon el úszni, súlyt emelni. Egyébként egy kiló nem egy nagy súly és funkcionalitást tekintve még mindig jobb, mint a jelenlegi két és fél kilós laptopok, amiket tabletté lehet varázsolni (hasonló erejű belsővel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 1 / 2
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- XPS 14 9440 14.5" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155H 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P16s Gen2 16" 4K+ OLED Ryzen 7 PRO 7840U 64GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged