Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
A topik témája a továbbiakban a UPC Magyarország Kft. (UPC analóg tv, digitális tv, internet, telefon) topikban beszélhető meg. Ezt a topikot zártam.
Megértéseteket köszönjük!
-
Pietrosz
addikt
Üdv!
Láttam volt itt téma az akadó/széteső kép, nálam is hasonló a gond.
UPC mediacard, HD és SD csatornák is akadnak, rtl hd a legjobban, nézhetetlen(kb 8 csatorna). TV ki tudja írni a jeladatokat, azt látni, hogy a jelminőség/erősség 100% körüli de a minőség akár 5%-ra is le tud esni rövid időre. 130-142 MHz körüli az összes csatorna ami akad, 300MHz felettiekkel nincs gond, HD és SD csatik is szépen mennek ahogy kell.
Egy ilyen splitter van bekötve amúgy, ha esetleg ez okozhatja:
Mit lehet tenni az üfsz hívásán kívül?
szerk.: a lényeget kihagytam, tegnap este pl semmi baja sem volt, de most délután katasztrófa. -
blakey
titán
STB upc megfelelője a médiabox. Nem tudom mit keversz vagy sem, de ha előfizetsz digitális adásra és kapsz hozzá egy box-ot akkor miért kéne visszaadnod ha lejár az ajándék ideje"? Egyértelműen le van írva, hogy mi az ajándék és adott idő után ennyi a + költsége, ha nem tartasz rá igényt akkor le kell mondani és semmit nem kell visszaadnod, hacsak nem wifi opciót mondasz le, mert akkor a HGW-t is le kell adni. Box nélkül nem tudnál digitális adást nézni csak analógot.
-
D5
aktív tag
Annyi kérdésem lenne, hogy ha letelik a 3 hónap ingyenes HD tartalom, és lemondom neten, akkor a settop boxot is vissza kell adnom?
Vagyis maradna csak a koax kábel, és kész? Nem lenne többé digitális adásom a tv-n?
Köszi előre is! -
-=RelakS=-
veterán
válasz
digikábeles #13575 üzenetére
Ja, hogy drágállottad
-
air
nagyúr
válasz
digikábeles #13573 üzenetére
És a mediacard-os előfizetőket nem kell kompenzálni?
Múltkor is ilyen fantasztikusan jártak el. Úgy látszik UPC-nek szabad megkülönböztetni az előfizetőit. GVH mit csinál éppen? -
digikábeles
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #13574 üzenetére
Ahha, értem! Köszi a választ, csak meglepett kissé ez a borsos ár.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
digikábeles #13573 üzenetére
Van 600 meg talán 300 forintos film is, de van 1400 forintos is. Függ a felbontástól, a film korától, stb.
Ja, és van ingyér film is
-
digikábeles
aktív tag
Ez komoly? 1000 ft egy film? UPC
-
vargalex
félisten
válasz
rola12 #13568 üzenetére
Szia!
Elvileg támogatott.
A csatornák USB-re mentésének, illetve onnan visszatöltésének menete is le van írva. -
rola12
újonc
Sziasztok.
Budaörsön a helyi TV illetve a Budakörnyéki TV mediacarddal melyik frekin jön? Boxon megvan, viszont cardon nincs. A honlapon 220mhz-t ír, de ott nem jön semmi.
köszi -
nyxor
aktív tag
válasz
kabelmania27 #13556 üzenetére
Mivel ugyanazt az átviteli csatornát használják mind a HD, mind az SD csatornák, így ezt nem lehet általánosan kijelenteni.
Ez akkor igaz, ha a HD csatornák külön multiplexeken helyezkednek el, és azokon magasabb rendű modulációt alkalmaznak, mint az SD streameken.
Ennek bizonyítására tökéletes a mindigtv A mux, ahol vegyesen van HD és SD: ha valamelyik HD közszolgálati szétesik, a Duna World SD sem lesz 100%-os. -
Grawens
senior tag
3 új csati B.örs 626MHz
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13556 üzenetére
És akkor ez most így jó? Tehát a TV jó, a modem jó, a kábelek jók? Minden jó? Fogadjam el így ?
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13554 üzenetére
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13511 üzenetére
Próbálom megfejteni,hogy miért kockásodik 1-2 csatorna! Pl.: az RTL Klub HD... de Pl.: az Eurosport HD tökéletes...
A falból bejövő kábel kb.: 1 méter után meg van toldva egy toldóval, mert rövid, aztán kb.: 10 méter kábel után van egy ilyen elosztó:és innen 1,5-1,5 méter kábel megy a TV-be és a modem-be!
A modem oldalára betudtam lépni,de nem tudom,hogy mit kell nézni,melyik adatot?!
ill. a TV,hogyan tudom megnézni az egyes csatornák jelszintjét? -
törölt tag
Fix tv-nek tudja valaki a frekvenciáját Szfvár környékén?
-
Gudjohnsen
csendes tag
Most megint jó az összes (szerintem nem sokáig) kutya legyek ha értem...
-
Gudjohnsen
csendes tag
530 és 562 frekvencián 1 adás se jó többi frekvenciára 1-1 adás tartozik csak.
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13546 üzenetére
RTL II 578
TLC 546
Echo 562
Sport 2 530
Euro sport 530
Spektrum 562
Discovery 554
Animal P 530
DOQ 530
CBS 530
Cartoon N 562
Parlament Tv 586Ezeket találtam
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gudjohnsen #13545 üzenetére
Nézd meg itt, hogy mely frekikkel van gond.
Ha az adott freki összes adásán egyszerre van gond akkor gyenge a jelszint, ha az adott frekin nem az összessel van gond akkor nem nálad lesz a hiba. -
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13544 üzenetére
4-5 csatornán előjön aztán valamikor eltűnik. Most pl. a sport 2 kezdte el. Először akkor vettem észre mikor kezdtek új csatornák bekerülni a csomagba és azok nagy valószínűséggel fekete képernyővel jelentek meg sokáig aztán 1 napra helyreáll és megy rendessen utána megint a szünet.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gudjohnsen #13543 üzenetére
Akkor jelentsd be a hibát lehet gyenge jelszint miatt akad a dtv. Mióta van gond a digitális adásokkal?
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13540 üzenetére
csillapító nincs.
OUT jön le a modemhez a másik megy az analógba -
blakey
titán
válasz
kabelmania27 #13540 üzenetére
Meg kell próbálni, különben nem tudja, hogy milyen ereménye lesz. Lehet, hogy nem lesz 50 feletti. Az lenne a legjobb ha a bejövőre egy 3-as splittert tenne és az menne 3 irányba.
A box-on lévő értékek nem jók és ha tippelnem kéne akkor a tapre van kötve a modem és a box, legalábbis a látottak alapján.Most ne nekem magyarázd, full tisztában vagyok a TAP-el. Értékei alapján a box és a modem van a TAP-re csatlakoztatva. Ha nem akkor valahol érintkezési hiba van.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gudjohnsen #13538 üzenetére
Ha padláson az osztó tap ága megy az analóg tévébe és out a lenti kettes splitterbe akkor jól van bekötve. Van nálad ilyen csillapító?
blakey: Ha padláson tapra megy az analóg tévé outra a lenti osztó akkor rendben van. Ha megcseréli 50felett lesz a modem adási. -
blakey
titán
válasz
Gudjohnsen #13538 üzenetére
Cseréld meg a kettőt, a fenti TAP helyére tedd a lenti splittert. A TAP-ra most mi van kötve?
ui: Látom, megpróbálnám, hogy csere esetén mi a szitu.
-
Gudjohnsen
csendes tag
válasz
kabelmania27 #13534 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #13536 üzenetére
Basszus, tényleg
Köszönöm
-
-
törölt tag
Holnaptól elérhető a FIX HD tv műsora.LG tv-m van, de az automata csatornafrissítés nincs beállítva, mert akkor kezdhetem előről az adók elrendezését.Most ilyenkor akkor nem fog megjelenni az új csatorna?Hogyan lehetne kiküszöbölni, hogy megjelenjen, de ne ne kelljen újrarendezni az adókat?
-
kabelmania27
félisten
válasz
Gudjohnsen #13533 üzenetére
Nézd meg a frekivizsgálatot menü 1789 page down többször, utána még egyszer le, (tudsz lapozni) aztán fel, kilépés back. Milyen típusú box van nálad? Itt megtudod nézni mely frekikkel van gond. Kábelezés jónak tűnik. Nézd meg nem lazultak e meg jelentősen az F csatlakozók. UPC technikus által hozta a két kettes splittert? Milyen típusúak? Próbálj meg egy box újraindítást.
-
Gudjohnsen
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy több csatornán is kockásodik szakadozik a kép, valamelyik be se jön és valahol a hang se működik. (néha jobb tendenciát mutat és egyes adások bejönnek) Mi lehet a probléma? Fent a padláson van egy kettes splitter az egyik része megy az egyik tvhez ahol sima kábeles adás megy. Másik része jön le a modemhez amely előtt van ismételten egy splitter (egyik a nethez jön másik a boxhoz). A modem pedig ezeket a jelszinteket írja ki.
-
Mate
nagyúr
-
Mate
nagyúr
"Információnk szerint a Sport2 HD csatorna még nem érhető el egyetlen szolgáltató kínálatában sem. A HD adásjel (az SD mellett) műszakilag már valóban a Sport2 rendelkezésére áll, ám mindaddig, amíg a csatorna a HD adás továbbításáról nem állapodik meg az egyes szolgáltatókkal, addig egy szolgáltató sem továbbíthatja HD-ben az adást.
Szeretnénk folyamatosan tovább bővíteni a jelenleg is legbővebbnek számító HD-kínálatunkat, és ennek érdekében minden olyan lehetőséget megvizsgálunk, amely az ügyfeleink többségének érdeklődésére számot tarthat. A Sport2 HD változatát is vizsgáljuk, de egyelőre nem született még megállapodás a továbbításáról." -
kungzi
veterán
A Sport TV-től ezt kaptam Facebook-n:
"A Sport2 november eleje óta HD-ban továbbítja a jelet, ezt bátran állíthatjuk. Az sajnos már nem a mi felelősségünk, hogy a szolgáltató ezt HD-ban vagy SD-ben továbbítja. Az egészen biztos, hogy a Sport1 mellett immár a Sport2 esetében is van lehetőség a HD jel fogására."
Na most akkor a UPC a qva....
-
Porcupain
aktív tag
Sziasztok,
Beüzemeltem a upc mediacard-t, minden jól működik, csak egy baj, hogy minden bekapcsolás után mindig kiírja,hogy hitelesíti a kártyát, majd hogy kódolt adás, és csak utána jönnek be az adások.
Ez mitől lehet?
-
-
blakey
titán
-
-
Brogyi
őstag
Nem tudom jó helyen járok-e,de elakadtam. Van egy DCI6221 UPC mediaboxunk amelyen nem tudom beindítani a sorozatfelvételt. A régi ezüst Thomson simán tudta. Használati se magyar se angol se semmilyen nincs. A UPC-től a segítség annyi hogy 2x kicserélték a boxot. Mivel a régi ezüst működött, így itt valami nem stimmel. A réginél a piros óra szimbólum jelentette a felvételt. Itt ha ez van nem veszi fel a sorozatot. A kék az emlékeztető. A zöld egyszer véletlenűl előjött, és azzal ment.A baj csak annyi hogy 50 próbálkozásból 2x tudtam zöld órát varázsolni. Nem látom át azt hogy mitől lett zöld az a nyanvadt óra. Egy használati esetleg segítene, vagy bármi ötlet. Köszi
-
vargalex
félisten
válasz
balbekk12 #13515 üzenetére
Szia!
A te készüléked user manual-ját letöltöttem, de az Adobe reader szerint hibás a file (pedig többször is megismételtem a letöltést), így azt tudom leírni, hogy nálam hol érhető el (az enyém egy 2009-es modell): Menü->Beállítás->Diagnosztika. Majd az egyes csatornákra OK gombot nyomva további részletek láthatók.
-
kungzi
veterán
Válaszolt a UPC.
"Kedves Tamás! Megkaptuk a választ az illetékesektől: a HD logó csak promóciós szándékkal jelent meg, a csatorna továbbra sem HD-ban sugározza az adásait."
-
blakey
titán
válasz
balbekk12 #13508 üzenetére
Ellenőrizd a csatlakozókat, lehet, hogy valahol meglazult, amennyire tudod nézd át a kábelt, hogy nincs-e törés. Ha van új firmware a tv-hez akkor frissítsd. Ha minden rendben van nálad akkor lakáson kívül van valami, kockásodás általában gyenge jel esetén fordul elő. Lehet, hopgy szakadás van valahol vagy csak egyszerűen meglazult egy csatlakozás.
-
-
balbekk12
tag
válasz
kabelmania27 #13509 üzenetére
Nem box-szom van, hanem media Card-om!
Ez esetben?
-
kabelmania27
félisten
válasz
balbekk12 #13508 üzenetére
Lehet csökkent a jelerősség. Ha box van nálad akkor menü 1789 le/page down gomb többször utána lapozhatsz a le és fel gombokkal kilépés back gomb. Modem jelszintet is nézd meg a 192.168.100.1 címen és azt is hogy milyen osztóval van elosztva a koax és van-e nálad csillapító.
-
balbekk12
tag
Mi lehet a probléma?
Az összes HD csatornám szaggat, bekockásodik!
Mitől lehet? -
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #13506 üzenetére
Számomra hivatalos minden olyan csatorna bevezetése, amit UPC mond.
UPC ÁSZF-be beletette jó ideje:
Russia Today -Világ csomag.
Pax Televízió - digital bronze
Parlament Televízió - digital bronzeVagyis hivatalos.
UPC kijelentette, hogy:
FIX - digital bronze
hatoscsatorna - digital bronze
Meteo TV - digital bronzeVagyis hivatalos
UPC elmondta, hogy idén 100%, hogy bevezetik és ezt le is nyilatkozták:
M3 - Várhatóan digital bronze csomag
Vagyis hivatalos.
Sport 2-ről tudni, hogy ők már hivatalosan HD-ban sugároznak, így valószínűleg most épp UPC oldalán pattog a labda. Karácsony előtt minden HD csatorna aranyat ér, így várható a megjelenése.
-
Mi ez a hivatalos és nem hivatalos jelző?
Az a hivatalos amikor megjelenik az ÁSZF-ban az adott csatorna, a nem hivatalos amikortól nézni lehet.Én is láttam a port.hu-n némely közvetítésnél HD jelzés van de ameddig nincsen hivatalos info az indulásról addig nem is érdemes találgatni, hogy mikor lesz vagy hogyan lesz.
-
Mate
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #13503 üzenetére
Mi ez a hivatalos és nem hivatalos jelző?
Már év elején és közben mondták, hogy idén indulni fog a Sport 2 HD. Továbbá Sport TV már át is állt, vagyis HD jelet szolgáltatnak.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Gubek-Einste #13503 üzenetére
A SportTv-n több műsorpromócióban (pl női kézilabda vb) megjelenik a Sport2HD logó.
-
Russia Today, Pax Televízió és Parlament Televízió "hivatalosan" kerül be a kínálatba, már lehet nézni aki akarja.
M3 dec 20.-án indul így csak ekkortól lehet számítani rá.
A FIX, hatoscsatorna és a Meteo TV pedig ténylegesen bekerül a kínálatba, a "hivatalos" majd valamikor januárban lesz várható.
A Sport2 HD-ról nem is érdemes beszélni mivel semmi info sincsen róla. Egyáltalán hogyan vetődött fel az indulása? -
Mate
nagyúr
Érkezik néhány csatorna.
December másodikán biztosan érkeznek:
Russia Today -Világ csomag.
Pax Televízió - digital bronze
Parlament Televízió - digital bronze
M3 - Várhatóan digital bronze csomag (nem biztos a december 2-án való indulás, de biztosan bekerül)
FIX - digital bronze
hatoscsatorna - digital bronze
Meteo TV - digital bronzeValamint várható a Sport 2 HD, bár erről biztos információ még nincs.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Assetto Corsa Competizione
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes! Akkumulátor kapacitás: 87%
- ÚJ Bontatlan! Független iPhone 15 Black 128GB! 1 Év Apple garancia!
- Samsung Galaxy S22+ mobiltelefon eladó
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest