Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keosoft
újonc
A Python nagyon elterjedt, mint integrációs nyelv tesztelési környezetekben, főleg vállalatok belső szoftverfejlesztésében.
Például az egyik magyar mobil szolgáltató prepaid szoftverét (billing, automata ügyfélszolgálat és web-.kapcsolat és switch-interface) egy 600 000 soros python framework-kel tesztelik.
A python nagyon népszerű pénzügyi és biztosítási cégek, befektetési alapok elemzési- és kockázatkezelő szoftvereiben (az R-el együtt). Ha megnézed, pld. a Dice fejlesztői/tesztelői álláshirdetéseinek 15%-a python embert keres ilyen munkakörökben (London).
Két olyan (remélem, eléggé éles) példa, amit SENKI SE
ismer, a Youtube és a Spotify. Ezek back-endjét nagyrész Python-ban írták (a videó transzkód-rész persze C++). -
jety91
őstag
Es akkor meg a 7.x-es verziot ezek szerint nem is lattad. Tipuskikenyszerites is van fv parameter es visszateresi erteknel is ha akarod, amivel a legfobb problemad is megszunik.

7 ev PHP utan Javaban kell most spring+primefacesben irnom CRM-et. Konkretan azzal elment egy teljes napom mire megertettem hogyan is epulnek fel mavennel a projektek. Nekem iszonyatosan nyakatekertnek tunik, de biztos van benne logika, csak meg nekem nem esett le

-
Béééla
őstag
Akkor segíts nekem kérlek, mert én teljesen értetlenül állok ez előtt a Python hype előtt.
Gyorsan lehet benne taknyolni és valamilyen eredményre jutni
És sok "fejlesztőnek" elég az ha elindul és csak minden harmadik futásra nem fagy ki.
Tény hogy irdatlan sok lib van hozzá és anno pokemon go-s bejárót én is Pythonban dobtam össze, de csak azért mert ahhoz volt "API". Kb. semmihez se választanám soha magamtól.
Aztán a sok lib annyira jól van megírva hogy egyik-másik települ is ha úgy tartja úri kedve.És lehet hogy a "C nyelvek" zuhannak, de szerintem csak azért mert ezek a gyors "eredményt" felmutató nyelvecskék a gyorsan szaporodó hobbisták kedvencei. Egy OS-t vagy drivert sose fogsz Rubyban vagy perlben megírni, hiába jók a maguk területén.
-
apatyas
Korrektor
Itt pl teszt rendszereket összekötő és vezérlő scripteket csinálunk vele, 2.7-es verzión. Futtatva van egy beágy linuxon, soros terminált kezel, LAN üzeneteket küld, CAN buszok felé ad interfacet, kiolvassa az USB vagy LAN multimétert, szövegfeldolgoz, adatot ment, szöveges felhasználói interfacet ad, valamint vezérli a saját C-s fw-el rendelkező mérőpanelt. Kb.
-
fordfairlane
veterán
Én sokszor nem tudom, hova tegyem ezeket a rangsorolásokat. Rendszeresen olvasom a témát, érdekelnek a trendek, nem szeretnék lemaradni, de sokszor szembesülök olyan helyezésekkel, amiket nem tudok mire vélni. Most pl. az "R" programnyelv, ami a TIOBE aktuális rangsora 14-ik helyre pozicionál. Soha nem hallottam még róla.
-
fordfairlane
veterán
-
-
Dudikoff
csendes tag
Én speciel machine learning témában dolgozom Pythonban.
A Googlenél, meg még sok helyen a Python javasolják azoknak, akik most kezdik tanulni a programozást. És mivel szinte minden területen el lehet vele boldogulni és rengeteg kész lib van hozzá, ezért sokan meg is ragadnak itt, mert attól, hogy valaki programozik még nem biztos, hogy profi programozó.
-
elithun
őstag
Sajnos nem tudok mély infoval szolgálni, mert az 5-ből a 3 az a PHP, C# és a JavaScript, amikre gondoltam.
Én annyi előnyét láttam/olvastam, hogy gyorsan tanulható és nagyon széleskörű felhasználása lehet, mivel nagyon sokfelé lehet integrálni.Én anno Ubuntus VPS környezetben találkoztam py fájlokkal,az éppen egy mysql diagnosztikai programocska volt. Utána tudtam meg, hogy nem csak ilyen futtatható állomány felhasználása létezik.
-
Ixion77
addikt
Én OOP-n felnőtt Java programozóként ugyanígy érzek a PHP kapcsán is
Pedig írtam PHP-ban egy komolyabb rendszert, de igazi istenverésének tartom azóta is. Komplexebb eljárásokat debugolni benne rémálom, mint ahogy nagyobb méretű kódbázis változtatása/tesztelése is. A Javascript is agyrém, de a PHP-nél még mindig kezesebb, főleg Typescripttel.
Amit végképp el nem tudok képzelni, hogy a CSS mit keres a listán. Tudtommal az még csak nem is programnyelv.Még egy érdekesség: A nagy programnyelvek népszerűsége mind zuhanórepülésben van. Egyre gyorsul a piac fragmentálódása, válik a programozók élete rémálommá... A C nyelvek zuhanása különösen durva
-
Cathfaern
nagyúr
Ahogy én látom a Python hype mögött az áll, hogy amellett, hogy könnyen megtanulható nyelv, alapvetően gyors (scriptnyelvekhez képest, nyilván nem C viszonylatban), és irdatlan mennyiségű library van hozzá. Szóval ha nem a futási sebesség a cél, akkor nagyon hamar lehet benne dolgokat összerakni. Ezt különösen szeretik pl. kutatási területen, ahol úgyse a jól megírt és karbantartható kód a lényeg, hanem hogy a legújabb kísérlethez szükséges dolgot gyorsan le lehessen programozni, majd a kísérlet lefuttatása után ki is lehet dobni.
De sose pythonoztam mélyebben, szóval mondhatni ezt csak "kívülről" látva mondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Motoros topic
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Retró külső modern Bluetooth funkciókkal
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ismer, a Youtube és a Spotify. Ezek back-endjét nagyrész Python-ban írták (a videó transzkód-rész persze C++).