Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Felfedte a Xeon 600 sorozat sötét titkait az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD FX
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaso123
csendes tag
Amikor elkezdtem androidot tanulni, muszáj volt gyorsan felrántani a Javat ugye.
Nagyon megtetszett az a világ, hogy típusos, és nem az van mint a PHP-nál, hogy azt adok vissza amit épp akarok, vagy azt töltök bele a metódusba amit épp akarok. Ez rákényszeríti az embert, hogy jobban átgondolja a kódot. Mondjuk az overloading szerintem egy elég elbénázott dolog.
Nem tudom mikor írtál utoljára PHP-ben bármit is, de az 5-östől elég erős áttörések vannak benne. Jelenleg 5.6 dolgozom, mert ez van a szerverünkön (debian
), de már itt is rengeteg nagyon jó cucc van az OOP-hez, gyakorlatilag functions.php -m már nincs is, 4 db globális függvényt használok szövegek fordítására (gettext), azon kívül csak osztályok és semmi statikus
Szóval erősen elmozdultam a clean code irányába.Én netbeans-t használok, unit tesztek is vannak, xdebug-gal nagyon könnyen lehet debugolni, szóval szerintem csak rég jártál erre felé, vagy nem mélyültél el benne.
-
Cathfaern
nagyúr
"Amit végképp el nem tudok képzelni, hogy a CSS mit keres a listán. Tudtommal az még csak nem is programnyelv."
Tulajdonképpen elméleti szinten a CSS3+HTML5 turing-teljes, szóval tekinthető programnyelvnek: [link]. De nyilván gyakorlatban nem az
Szerk: figyelembe véve, hogy a Tiobe index alapvetően azt nézi hányszor kerestek rá egy nyelvre, a csökkenés azt is jelentheti, hogy az emberek már megtanulták ezeknek a nyelveknek a használatát

Új hozzászólás Aktív témák
- TP-LINK routerek
- talmida: Változások 2. rész
- Energiaital topic
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- További aktív témák...
- Eladó Samsung A53 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), de már itt is rengeteg nagyon jó cucc van az OOP-hez, gyakorlatilag functions.php -m már nincs is, 4 db globális függvényt használok szövegek fordítására (gettext), azon kívül csak osztályok és semmi statikus
Szóval erősen elmozdultam a clean code irányába.