-
PROHARDVER!
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
mirci18 #31413 üzenetére
Ezek annyira nem fogtak meg, hogy megérje ráfizetnem. A méret elég és nincs kivágva a kijelző a fotó része meg nem érdekel mivel szinte nem is használom a kamerát. Az akku meg estig kibírja utána úgy is töltőre rakom mikor hazaérek, kajálok és fürdök egyet aztán már fel is van töltve.
-
ystuc
aktív tag
válasz
mirci18 #31383 üzenetére
Egyetlen egyszer, a múlt héten volt egy olyan, hogy 33 fokban, töltőre téve videótelefonáltam Messengeren, és mellette megnyitottam a térképet. Akkr kiírt egy oyat, hogy a készülék túl meleg és bezárt minden alkalmazást, ami futott. De se újra nem indult, se le nem fagyott, lassulás sem volt. Kicsit lehűlt, és megy azóta is minden tökéletesen. Májusban volt 3 éves, életemben nem volt ilyen jó telefonom még!
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
mirci18 #30776 üzenetére
De a bluetooth kevesebb,mint 0,01%-ot evett,az nem jelentos fogyaszto.Most latom,h 14 oraja ment a telo,akkor az nem is vészes.Allandoan halozatot keresgel sztem csak ennyi a gond.Osszehasonlitva az enyemmel,nalam szinte allandoan zold a halozati mezo,nalad pedig folyamatosan valtozik zold-sarga-narancssarga kozott.
-
Bazsi84
aktív tag
válasz
mirci18 #30774 üzenetére
Nalad vagy hálózati probléma van vagy sim kártya.Semmi nem indokolja,h alig megy a kijelződ és így merül.Nalam ugy szokott 70%-on lenni a telo,h megy 2-3 orat.Sztem cseréltess kartyát,sok embernek az volt a baj.Ha pedig a halozattal van baj,akkor en kiprobalnek mas szolgaltatot.
-
deka10
senior tag
válasz
mirci18 #30750 üzenetére
A sim kártya rendben van? Mert korábban volt hasonló gondom egy másik készülékkel és hasonló hibákat okozott. Nem nyiltak meg random alkalmazások, befagyott a hívás, sms, a kijelzőt nem lehetett felodani. Én egy Huawei watch 2 esimes órát használok de nem sokkal merül jobban mint korábban, pedig itt van minden és annyira megszerettem, hogy 24 órában használom, csak tölteni veszem le.
-
SkiDev
őstag
válasz
mirci18 #30714 üzenetére
Első körben törölném is a Facebook appot a telefonról, mert zabál. A böngészős is teljes értékű szerintem.
Második körben csinálnék egy Wipe Cache-t (NEM Wipe Data-t) az esetleg beragadt Google szolgáltatások miatt.
Valamint ránéznék a mobilhálózat jelerősségére az Akkumulátor részben, mivel a rossz térerő is tud furcsaságokat produkálni.
(Nem tudom mennyire hihető, de az új telefon mellett is nyomkodom még a Mate 10-et, mert nincs sima jack-es fülesem egyelőre, és meglepő értékeket produkál, ugyanis SIM-kártya nélkül sikerült hozni vele egy 6h 24min SOT / 3,5 napot és egy 3h 30 min SOT-ot / 8 nap alatt) -
-
basaja
senior tag
válasz
mirci18 #30509 üzenetére
Samsung nálam kizárva.Xiaomit sem szeretnék,bár ha nem lesz más kiút...Valamelyik kínai webáruházban az új Poco 150 k alatt van szállítással együtt, míg itthon egy 100-al drágább...
Ismerősnek van Realme X2 Pro telefonja,ott meg nincs IP és infra. Viszont GCam-mel nagyon szuper képeket lehet vele készíteni és profi a támogatás,valamint eszméletlen a gyorstöltés... -
bollizolee
tag
válasz
mirci18 #30460 üzenetére
Én is ebben a cipőben járok. Egyik sem jobb mint a mostani telefonod. Kivéve hogy új. Én is néztem a p30-at de semmiben sem találtam jobbnak mint a mate 10 pro-t. Kamera
nem ér meg (nekem) ennyit. Még én is várok valamire , lassan 2.5 éves a telefon de nem találok alternatívát -
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30201 üzenetére
Így van, kinek mi, én flottás vagyok itt nincs lehetőség részletre vásárolni maximum 6 hónapra, az új gyári független meg azért árban fentebb van pozicionálva mint egy előfizetés mellé vett készülék.
Ezt 50-be csiptem meg októberben, mikor feladta a mate 8 a harcot, makulátlan, második készüléknek volt használva. Ha egyszer el is adom mert lesz sokkal jobb vétel jó áron, akkor bukni minimálisat fogok rajta. Ha nem adja meg magát az öreg harcos még mindig azt használnám, gyakorlatilag csak a kamerában érzem a difit pedig az droid 7-es volt. -
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30197 üzenetére
Én elvagyok az alig használt készülékekkel, mivel a boltból kilépve már aznap estére 20%-al kevesebbet ér, így nem izgat ha néhány hetes/hónapos újszerű készüléket veszek jóval a bolti ár alatt. A samsung anyaghasználata nekem sosem tetszett, lehet felnőtt már és kevesebb a műanyag a készülékeiben ezt nem tudom...de régen emiatt utáltam meg, a széleken futó krómozott műanyag dísz csík mindig lekopott minden készüléknél, igénytelen megoldás. A P7 után szinte csak huawei telefonjaim voltak (meg 2db LeEco) mindegyik igényesebb volt anyaghasználatra mint a samsungok.
Ha tudás/teljesitményben nem is voltak jobbak.
-
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30169 üzenetére
Azt mondanám a 100k inkább az a lélektani határ, amikor már megérheti leváltani a 10 prot, neked meg pláne hogy kb. úgy használhatod a készüléket mint én, azaz nem igazán a játék a fő felhasználási terület.
kromatika: Nem tudom milyen az A50 kijelzője, de öcsémnek S9 plus van, az én kijelzőm színei sokkal szebbek, a fehér főleg..a samsungon hidegebb az alap színhőmérséklet, a felbontáson viszont látni hogy nagyobb. Egy ellenérvet biztosan tudok mondani, mivel öcsém elvetemült samsung fan, már az S9+ oledjét cserélték egyszer gariba mert beégett, pedig automatikus fényerőt használ, és odafigyel hogy sokáig ne legyen statikus tartalom a kijelzőn. Ez minden régebbi samsungjánál így volt eddig, és kivétel nélkül átesett gar. idő alatt mindegyik egy egy kijelző cserén, szóval ha váltasz akkor olyat keress amin sok garancia van még.
-
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30165 üzenetére
Nem teljesen értem mire gondolsz a telefonhoz megfelelő minőség alatt?
Nemrég volt a kezemben egy P30 pro, néztem a fotót amit készített, érezhető volt a difi, a részletgazdagság egész más szinten volt, mindazonáltal csak a kamera miatt nem vennék p30 pro-t, de előbb utóbb ennek is lemegy az ára elérhetőbb szintre. -
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30163 üzenetére
Mindenképpen, ha megnézed itt [link] az egyik képen hasonlitottam lomega nagyítását, a másikon a gdrive-ból leszedett eredeti kép és a ph által átméretezett képet látod, már magában a méretben is látványos a különbség, illetve a minőségen is észre lehet venni azt a kis elmosást ami a jpg minőségének csökkentése eredményezett. Igyekeztem ugyanazt a részletet kivágni és egymás mellé tenni.
Szerk.: Monitoron nézve még sokkal jobban kijön mint a telefon kijelzőjén. -
snake1977
őstag
válasz
mirci18 #30081 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés, az LG-t én leírtam a G3 után, bár kamerában jó volt az oprendszert összecsapták, melegedett, a sony megoldásait nem szeretem van egy tartalék XZ1-em nem vagyok kibékülve vele. Járt nálam nemrég egy Mi 9T, kezelhető, gyors, reszponzív telefon, ha nyugdíjazom a mate 10 pro-t, akkor vagy P30 pro lesz az utód, vagy xiaomi. A samsung és az almás vonal az árazása miatt nem alternatíva nekem.
-
helkis
veterán
válasz
mirci18 #30011 üzenetére
Az m10pro még nem volt hajlított, az IP védettség számomra nem azért fontos mert búvárkodom, hanem ha kell lemosshassam gond nélkül, illetve ezt használom céges telónak ott szokszor kell is..
Akku töltés sebességben is a pro verziók jobbak..Lehet tudnák a gyengébb verziók is a gyorstöltést, de nyilván butitják, hogy a drágább felé tereljék a népet..
2éve vettem én is használtan 100kért a m10prot 1,8év garral, most m20pro került 110kba 1,6év garival, mindegyik első tulajtól..
Az új árukat egyik esetben sem tartottam reálisnak, a még újabbaknak meg főleg..
Ahogy az új áraik mellé sehogy nem értem a termékciklus kialakításának idejét.. Nem kicsit pofátlanság, hogy 2év és már nem kapja meg a legfrissebb droidot egy csúcsteló, pedig más indok nem szól mellete, csak hogy sűrűbben járjunk a kasszához..
Egy lite verziónál még ezt elnézném, de egy pronál szvsz amíg hardveresen teljesen el nem avul addig mehetne..Vagy legyenek akkora újdonságok, hogy musthave-nek érezzem az újat megvenni..
-
Gerybut
tag
válasz
mirci18 #30002 üzenetére
Ja, nem magamról beszéltem, én 2018 októberben vettem ezt 165ért.
Eszemben sincs párhetes telót venni, eddig a note 10 plussal szemeztem ha ki jön a 20, de egyre jobban hajlok egy tablet felé, mert Diablózáshoz és LoL-hoz egyéb játékhoz, youtubehoz sokkal jobb lenne, mint egy teló, egy jó TAB meg megvan 150-200ból.
Ez a teló még szerintem bírja 1-2 évig is, kopkop...amúgy is csak a kis kijelző volt a bajom vele, minden másban patent. -
golyós
addikt
válasz
mirci18 #30002 üzenetére
Sokkal olcsóbb? P30 pro hivatalos garival ma akciós 200ért. Mate 20 pro hivatalosan szintén, de nem is kapni. Használtan meg nem akaródzik.
Mindkettőnek kint az utóda, nem lett olcsóbb. Mindkettő másfél éves, támogatás rá még max 1 év. Erősen esett nálam a Huawei tetszési indexe, főleg amiért ennyire gajra vágták a kameráját a 9es droiddal. A Mate 10 pro olyan gyorsan vesztette el az értékét, hogy az hihetetlen. 217ért vettem, már év végén is örülhettem volna ha elviszik 50ért. 2 éves korára a P30 pro még bőven 130 felett lesz. -
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #29689 üzenetére
Én is szeretem, szerettem, csak az dühített fel, hogy a kamerát szándékosan elrontották rajta + a frissítés akkor is felment, amikor nem is akartam. No, meg nagyon is vigyáztam rá, hiszen nem olcsó készülék.
Az, hogy mindig mindenki a netet bújja, amikor ott nincs semmi olyan, amit később ne tudna megnézni/elintézni, erre nem tudok mit mondani.
Mikor egyik ismerősömmel elmentünk sörözni, beszélgetni, telefont elővette és csak bújta. Kb. 20 perc után vette észre, hogy én már nem vagyok ott. Azóta nem beszéltünk. Ha nincs annyi tisztelet, hogy mikor ott egy másik ember, akkor rá figyeljen, akkor az így járt.
Amúgy a szülők is hibásak, mert ők is ugyanúgy mindenhol nyomogatják, és a gyerek is azt tanulja.
Nem kell nagy batyut vinni, vannak kompakt kis gépek, amik ezerszer jobb képeket készítenek, mint a Mate10 Pro a 9.x szoftverrel. Én eddig sem szerkesztettem a képeket (csak párat), úgyhogy ebből nem lesz hátrányom. -
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #29685 üzenetére
Szia!
Én már kb. egy hónapja beraktam a fiókba (akinek kell, viheti), és boldogan élek a butatelefonommal. Nekem csak a 9-esre frissült kamera képe okozott csalódást. Annyira nem vagyok függő, hogy mindig a neten lógjak, így új, szép és (egy darabig) jó okostelefonra nem szórom a pénzt. Abból a pénzből nyárra veszek egy fényképezőgépet, ami nem csak a következő frissítésig lesz jó. -
zekk007
aktív tag
válasz
mirci18 #29547 üzenetére
Ok mind1 marad így s köszi a választ! Más... Hogy tudnám legolcsobban megúszni a kijelző cserét? Leejtettem s kicsit megrepedt az üveg rajta, nem annyira zavaró kategória s hibátlanúl működik. Gari már nincs rajta! Szerelni tudok... Gondolom külön üveg csere felejtős...
-
Peet
senior tag
válasz
mirci18 #29421 üzenetére
Nekem is állandóan kicsúszott, már azt hittem szervizbe kell vinnem, mikor a kollégámnak szóltam és egy vékony kis tűvel rendkívül óvatosan és alaposan ki nem pucolta a csatlakozót. Most olyan mint amikor megvettem. Javaslom óvatosan pucold ki. A kompresszor nem hozza ki!
-
g4mer
senior tag
válasz
mirci18 #29348 üzenetére
Én is használtam vettem, igaz 1 hetes nem volt a telefon, 110ért.
Prémium autót meg az első tulajdonosnak gyártják, utána a 2. tulaj még használja egy két évig, karbantartja úgy ahogy, majd túlad rajta kisebb veszteséggel. Az már utána senkit nem érdekel, hogy a telepi Jóska megvette 1millió km-ről 200k-ra vissztakerve az 530d-t, és tankolni alig bírja, nem hogy karbantartani
-
tbc2
tag
válasz
mirci18 #29213 üzenetére
Ma tesztelgettem egy picit. Lőttem olyan fényképeket, hogy egymás mellett volt két telefon, és egyszerre lőttem el a képeket. Két alannyal hasonlítottam össze: egy régi, és kifejezetten gyenge kamerájáról ismert Redmi Note 4-gyel, és egy vadiúj, kiemelkedő kamerás képességeiről híres Redmi Note 8T-vel.
Nos, a Redmi Note 4-gyel együtt lőtt fényképeket alt-tabbal nézegettem, és konkrétan nem tudtam megállapítani, hogy melyik melyikkel készült, a képek egyes részein konkrétan jobb volt a Redmi Note 4. Tehát pariban vannak _HA_ jól sikerült a képe a Note 4-nek. Viszont jóval hosszabban fókuszál, lassabban lő képet a Note 4, sokkal ritkábban sikerülnek jó képek (pl. egy izgő-mozgó gyerekről). Ezek a képek bent kerültek exponálásra, azt mondanám, hogy közepes mennyiségű fénynél készültek, így nem tudta a Mate 10 Pro megmutatni az erősségét, a gyenge fény mellett is korrekt minőségű képeket. Nagyon meg voltam lepődve, hogy simán pariban van a két telefon közepes fénynél!
Redmi Note 8T: egyérelműen győztes a Note 8T. Mind részletek tekintetében, mind fókusz tekintetében, mind vonalélességben, mind pedig színvisszaadásban. No question about it. És mindezt gyári szoftverrel, nem is GCAM-mel.
A mai nap után azzal a mondattal, hogy "gyakorlatilag videófelvételre alkalmatlan a Mate 10 Pro", kezdek egyetérteni. Nagyon szomorú vagyok emiatt. Nagyon komoly mennyiségű researchöt végeztem mielőtt megvettem a feleségemnek ezt a telefont, és nagyon kevés szó volt arról, hogy nem megy neki a videófelvétel. Nem hiszem el, hogy ezt senki nem tesztelte, nem hiszem el, hogy a világban található emberek csak fényképet lőnek, videót nem készítenek. Van erre a fókuszvesztésre és újrafókuszálásra valami megoldás? 8-as verziónál még nem volt/nincs ez a bug? Rendkívül idegesítő...
-
-
kp78
addikt
válasz
mirci18 #29078 üzenetére
VoWifi (Voice over WiFi) >> bővebben róla
-
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #28819 üzenetére
Nem az, hogy annyira tetszik, csak a Samsungon kívül (Telekomos kedvezménnyel) nem látok más értelmes telefont, mint a Huawei és az Iphone.
Huawei nálam leszerepelt a felfogásával, így marad az alma. Vagy egy mezei, "buta" mobil.
Eddig sem vettem semmi kiegészítőt a telefonokhoz az USB szivargyújtós töltőn kívül, úgyhogy egy kábelt kell csak vennem (ha).
Mindegyik drága, ha javítani kell, de az Apple nem annyira sz@rrágó, mint a többi (ismerősök tapasztalataiból mindezt leszűrve). -
gusthy
veterán
válasz
mirci18 #28815 üzenetére
Azért szerintem az átlag felhasználó nem bánja, ha nem rajta kísérleteznek. Szóval a biztos technika nem akkora baj. Jók az almák, csak tényleg iszonyú drágák, irreális mértékben. Egyébként az android flagshipek is azok, csak kicsit kevésbé. De azért lássuk be, hogy egy P30 Pro vagy egy Samsung Note se sokkal olcsóbb. A legtöbb embernek nem is értelmes választás.
-
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #28815 üzenetére
Lehet, hogy túlárazott, meg a mostani telefonokhoz képest vacak, de te is írtad, " a biztos technikát építik be".
Érdekes módon, ha gagyi is, de minden teszten az elsők között van.Még nem tudom, mi is legyen a következő telefonom, de eddig vagy alma, vagy egy egyszerű buta telefon lesz. Huawei, Samsung biztos nem!
-
bandigyerek
senior tag
válasz
mirci18 #28810 üzenetére
Nem tudják.
De aki ragaszkodik a Google szolgáltatásaihoz, az vagy rizikózik, vagy vesz más típust. Akinek kell a Gapps, a következő telefonja előreláthatóan nem Huawei lesz, hiába építenek bele Nikon mikroszkópot, Hubble űrtávcsövet, meg Panavision kamerát. Ennyi a történet. De mivel tudjuk(csak úgy általánosságban), hogy egy év múlva ennek is elszarják a kameráját, kár agyalni. Ugye. -
olajbogyo
aktív tag
válasz
mirci18 #28383 üzenetére
Szia!
Köszi, de nem volt szükségem a kissé "kioktató" magyarázatra, hogy ki, és mikor vegyen telefont. Akár hiszed, akár nem, nincsenek pénzügyi gondjaim. Nem az az oka annak, hogy nem veszek több hasonló ár kategóriás telefont, hogy sokallom az árát. Egyszerűen az, hogy nem ad hozzá többet az életemhez annyival, mint az olcsóbb társai. Ennyi....
Azért jól nézne ki, ha mindenki csak az akciós termékeket tudná megvenni. Képzeld el autóból sem a legolcsóbbat vettem, és még csak akciós sem volt. -
-
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #27935 üzenetére
Lehet, hogy én járok rossz úton, mert egy telefonnal csak jó minőségben szeretnék fényképezni semmi macera nélkül, semmi raw, csak előkapom és katt (mint a felhasználók 99%-a), mint amikor megjelent.
Ezt a 8-as szoftvertől megkapom, de a 9-estől (és ahogy látszik, 9.1-től) nem. És sok ember nem foglalkozik vele, mert a 9.x több, így biztos jobb mint a 8.x. -
Buckey
őstag
válasz
mirci18 #27896 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de ez egy telefon, amit sokan csak elővesznek és gyorsan fényképeznek. Ha profin és raw-ban akarnánk fényképezni, akkor a Canon, Nikon topikban csacsognánk a fényképek és fényképezők minőségéről.
Amikor kiadták a Huawei Mate 10PRO-t, akkor egy kitűnő fotósképességekkel rendelkező készülék volt (a reklám szöveg ez volt), főleg gyenge fényviszonyok között (is) ! [link] Oké, akinek egy kicsit több kellett, az raw-ban megmutathatta, mit tud.
Amikor meg jött a 9-es frissítés, akkor meg lecsúszott alsó kategóriába és mindenki fotózzon vele raw-ba, mert úgy szép képeket is lehet készíteni otthon a gépen?
Nem abszurd ez egy kicsit?
Épp ezért írtam anno, hogy többet nem szopat meg egy telefongyártó sem, hanem lesz egy alap telefonom és egy középkategóriás fényképezőm. Ennyi, és mehet csődbe a Huawei (is) a frissítéseivel és az üzletpolitikájával, nem fogom sajnálni. -
JNSK
aktív tag
válasz
mirci18 #27415 üzenetére
Semmi bajom a 9-el, de varom a 9.1-et. :) A telefonom nem lassult le, nem lett erzekelhetoen rosszabb az akkuido sem. A kamerat nem hasznalom sokszor. Az Aod szamomra tok felesleges, mert rajtam az okosora. Csak azert irtam le hogy tudjatok hogy vannak emberek akiknek szuper ez a telefon. Amugy meg mas telefonokkal is van ennyi szivas.. vagy inkabb tobb!
-
zoleeno1
veterán
válasz
mirci18 #27291 üzenetére
Milyen óriási dolgokkal szívtál te ezzel a telóval? Azon kívül, hogy romlott a kamera 9.0 alatt. Ez a telefon azok kevesek közé tartozik, aminek semmi széria hibája nincs. Itt a fórumon sem olvastam még senkitől, hogy behalt volna valami miatt a telója, de másol sem nagyon... Az óriási szívás nem itt kezdődik, hanem mondjuk amikor a fél-1 éves telefonod bootloopos lesz, mert elenged egy ragasztás az alaplapon... Pl: Lg rakat széria.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged