-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ducsidu
senior tag
Újabb főzött rom a láthatáron... És a fejlesztő nem tűnik kezdőnek
-
Szakáczki
csendes tag
válasz Jamcsabi #3849 üzenetére
Igen, a build.drop file. - ban én átállítottam az fm transmittert true-ra és semmi változás, semmi beállítási lehetőség. Az egész netet végigtúrtam, hogy találjak hozzá valami app-ot, eddig összesen kettőt találtam, de egyikkel sem működik. Ha valaki tud valami működő app-ot, az ne tartsa magában! Engem nagyon izgat ez a funkciója.
-
0xmilan
addikt
válasz phoenix76 #3892 üzenetére
Az első hiba elég jellemző, bár nem tudom mi a hivatalos megoldás rá. Ha használsz Vibert, akkor egy régebbi verzió, esetleg az app törlése megoldhatja a problémát.
A másodikra, pedig elég ha felraksz egyúj launchert, pl: Nova, Apex, Holo, GO; feltéve, ha még az Emotion UI-t használod. -
phoenix76
csendes tag
Valakinél jelentkezett már az a probléma, hogy a másik fél egy fél perc után nem hall? Illetve bármit használok, mikor visszalépek a kezdő oldalra több másodperc mire betölti az ikonokat?
Köszi!
Gyári telenoros, semmi nincs piszkálva.
-
törölt tag
válasz #64315648 #3887 üzenetére
Hohó, csak most találtam meg a ROM Toolbox-ban a Performance/build.prop szerkesztőt. Eddig csak a Tools/Root böngészőben láttam a build.prop fájlt, ami ugyanúgy jelenik meg szerkesztésre, mint az ES vagy a root explorer esetében, együtt minden sor. Akkor biztonsággal átírhatom a build.prop szerkesztő funkcióval a false-ot true-ra?
-
laximus
tag
válasz Korgi4s #3876 üzenetére
kipróbáltam már és átírtam false-ra, de nem történt semmi, ugyanúgy behúz a kompresszor a dinamikus részeknél
elég bosszantó, hogy lekorlátozzák a telefonok audió szolgáltatásait, mondván, hogy vigyáznak ránk nehogy halláskárosodást szenvedjünk XD
valószínű a JB-ben van benne, mert olvastam egy fórumban, ahogy amikor ICSről frissítettek JB-re, azóta van ez a hangerő csökkenés
=/
és valóban hiába csinálsz egy mesterelést akár egy profi audiószoftverben is, a telefon kompresszora úgyanúgy lefojtja
[ Szerkesztve ]
-
Jamcsabi
tag
válasz whiskeys #3874 üzenetére
Próbáltam, de nem működik. Tárcsázok, elindítom a hívást, normálisan kicseng a hívott félnél, azonban amikor a hívást fogadja, se ő, se én nem hallunk semmit. A számláló megy, és teljesen néma a vonal.
Vezetékessel, és mobil számmal is próbáltam, ugyanaz a helyzet. Sőt ez a probléma fenn áll mind WiFi-t, mind a szolgáltató mobilinternetjét használva is. Mindez nem rootolt, nem buherált B173 (T-Mobile) ROM-on.
Ellenben CSipSimple-lel működik. [link] -
megint én
őstag
válasz megint én #3877 üzenetére
De itt van mégegy ahol penyázik a srác...
-
megint én
őstag
válasz papp053 #3873 üzenetére
Thx! Ilyesmire gondoltam, de ezt vaterás árhoz képest kicsit soknak tartom.
De az irány az jó!
Köszi!(#3875) papp053
Ezt néztem, de sztem az a műbőr nagyon rossz minőségű, már így képen is...Sztem megrendelem a vaterán látottat innen
Ja, és valahogy pedig lehet mindenfélét plugolni USBre. Csak lehet ahhoz valami szoftver is kell.
Pl ebben a vidiben xbox kontrollert pattintanak rá egy SGS3ra[ Szerkesztve ]
-
Korgi4s
csendes tag
válasz laximus #3842 üzenetére
A kompresszorhoz: valószínűleg igazad lehet, hogy kompresszor, vagy valami automatic loudness játszik a telefon hangjával. Miután tapasztaltam, hogy igen halk a telefon, csengőhangjaimat keményen masteringoltam, legalább halljam, de visszatöltve a telefonra megdöbbentett, hogy lényegi változás a hangosságban nem történt. A build.prop-ban ezt találtam:
# system prop for audio post processing
#
audio.legacy.postproc=true
audio.legacy.postproc=truebár ez vonatkozhat akármilyen egyéb audió ficsörre.
-
whiskeys
őstag
internetes telefonáláshoz használja valaki a gyári sip-jét? tapasztalat?
"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."
-
papp053
tag
válasz megint én #3869 üzenetére
Létezik olyan kábel, ha jól tudom otg kábel a neve, nekem kettő is van a tablethoz kaptam, most próbáltam ki a telefonnal és beledugtam a pendrive-ot de nem veszi be. Nem csinál vele semmit.
oldal flippes tok pedig vaterán van fent de ez is elég gagyi http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon_tok_tarto/huawei_tok_tarto/exkluziv_oldalra_nyilo_huawei_ascend_y300_flip_tok_1781196224.html[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
válasz megint én #3869 üzenetére
Sry, szerk időlimit out...
Én ilyen tokot szeretnék, csak y300ra, az a baj, hogy amit találtam az mind olyan szinten gagyi... Ha Boltot tudnátok, ahol lehet ilyet kapni, az lenne a legjobb, de az sem baj, ha rendelős okosság.
Szerk.
Ja, és miért ajánlatos a védőfólia? Mert nem gorilla glass? Sry a gyökér kérdésért.[ Szerkesztve ]
-
laximus
tag
válasz vzoli1987 #3810 üzenetére
szevasz
ez a rom amit erről a linkről szedtél le
http://www.android-hilfe.de/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-ascend-y300/447899-rom-optimuspuregoogle-corsoba-htcmania.html
nem vágta haza a TWRP érintő érzékelését?
ugy értem, utána működik rendesen a TWRP?
nekem egy másik 10.1-es rom gallyra tette.
újra kellett flashelni a recovery-t, és csak a LEWA recovery hozta helyre, csak azért kérdezem, hogy ha minden rendben van neked, akkor kiróbálom én is
=)
köszi
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár toolt a telóhoz?
Amit szeretnék, az valamilyen tok, ha lehet akkor olyat aminek van kijelzőre ráhajtós része.
És még meg szeretném kérdezni, hogy nem-e létezik olyan usb kábel amivel pl pendriveot rá lehet rakni? Azaz be-mentes végű? -
-
colonell
senior tag
-
törölt tag
TWRP-vel készült backupot másik, azonos típusú telefonra is fel lehet tolni? Nem kis meló eltávolítani a sok "rendszeralkalmazás" szemetet (mint HwIME Korean language pack), jó lenne ezt a másik telefonon megspórolni.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
A feketét rendeltem, nagyon sirály Kicsit féltem, hogy vajon milyen minőségű lesz, meg mennyire üt el a fekete a telefon fekete színétől, de nem, nagyon passzol és meglepően jó minőségű. Illik nagyon a telefonhoz, na. Már nem emlékszem, hogy ki ajánlotta itt ezt a tokot, de ezúton is köszönöm még egyszer
-
törölt tag
-
Aurél64
csendes tag
Helló!
Az lenne a kérdésem hogy létezik e az Y-300-as hoz PC Companion Vagy hasonló progi!A választ elóre is köszönöm.
-
Aurél64
csendes tag
válasz Dalton1983 #410 üzenetére
Helló!
Nem RDS-es -
q012345
tag
Sziasztok. Nem rég vettem egy ilyen készüléket, eddig meg vagyok vele elégedve. Olvasva a fórumot néhány kérdés felmerült bennem. Nekem T -és B173 rom van a telefonon és nincs rootolva, ha jól értettem a gyári frissítést csak így lehet felrakni. Ha felrakom akkor eltűnik a felső státusbar ikonsor, ill. megmarad a t-és belépés animáció?
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
Frissült a topik összefoglaló.
-
sgergi
veterán
válasz lecsobacsi #3853 üzenetére
Beállítások/ tárhely/ alapértelmezett telepítési hely: SD kártya.
Utána alkalmazások kezelésénél már át tudod helyezni a progikat. -
lecsobacsi
csendes tag
Lenne egy amatőr kérdésem: hogyan tudom a telepített programjaimat átpakolni az sd kártyámra, hogy több helyem legyen a telefonon?
-
NoMagix
addikt
Hú gyerekek én csak pislogok, hogy miket műveltek a telefonotokkal!
-
vzoli1987
aktív tag
no jó látni készülnek kernelek is folyamatosan...
http://forum.android.com.pl/f681/g510-y300-defroost-kernel-beta-4-2-stock-and-miui-and-lewa-321537/
Huawei P30 ||| VU+ DUO 2 Kodi 18.8
-
laximus
tag
Még gyorsan annyit, hogy szerintem rájöttem mitől halk a készülék.
Vagy az AndroidJB, vagy a Huawei használhat egy beépített Audio Compressort.
Ez arra való, hogy a halk részeket felhúzza a hangosabbakhoz közelebb és a hangos részeket pedig visszafogja.Ez a zeneiparban( keverés/mesterelés) használatos és a hangosségérzetet növeli, és mellesleg dögösebben szólnak a hangszerek.
De ebben az esetben pont halkabb lesz az eredmény, a hardverek és szoftverek nem megfelelő volta miatt.
Ezért halk a csengőhang is, a zenével együtt, mert a dinamikusbb részeket visszanyomja, hiába lesz hangosabb a halk rész, ha hangos /dinamikus rész le van fojtva.
Amikor a tel hangszóróján hallgatunk zenét érezhető egyfajta lüktetés annak megfelelően, mennyire dinamikusabb vagy lágyabb egy rész.Ha halk rész jön, az felerősödik, viszont ha mondjuk hirtelen egy dinamikusabb rész következik akkor az "behalkul" a kompresszió miatt és igy az egész dinamika és hangerő haza van vágva.
Főleg ahogy érzékelem, egy elég drasztikus kompresszió beállítást használnak, és minél feljebb vesszük a hangerőt, annál nagyobb lesz a kompresszió is
Persze rendes studió keverésnél ezek nagyon hasznos eszközök és nélkülük nem is lehet dolgozni , de itt teljességgel feleslegesnek tartom.
Ha meg lehetne találni, hol kell kikapcsolni a kompressziót, szerintem sokkal hangosabb lenne a teló.
=)
A külön telepített DSP managerek azért nem oldják meg a prblémát, mert a kompresszor után vannak kötve és az amúgy is kompresszált hangot még jobban összetömörítik, ami csak torzulást eredményez egy szint felett.
Úgyhogy meg kell találni, hogy hol lehet ezt a kompresszort kikapcsolni.
Nyilván ki lehet.Valószínű a kernelben van benne, bár én nem értek ehhez, de amit kipróbáltam romot - és lefagyasztotta a TWRP-met - abban romban ez a fajta kompresszió nem volt tapasztalható, ugyanakkor a saját DSP manager-e tökéletesen müködött, de magas kompresszió értékeknél már ott is torzított a fejhallgató és a külső hangszóró is.
Szóval ennyi
=D
uh, ez kicsit hoszzú lett =DDDD
[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz papp053 #3837 üzenetére
Ha csak a kapcsolók hiányoznak, akkor azokat #3833 szerint könnyen vissza lehet rakni egy külső alkalmazással.
Ha full eredetire kéne, akkor először ITT kell unlock kódot kérni, majd a leírás szerint bl-t nyitni, recovery-t telepíteni. Aztán a recovery-ből kell az említett vendor .zip-et telepíteni / flashelni. BL nyitás előtt készíts mindenről mentést, mert töröl minden felhasználói adatot. -
laximus
tag
válasz ducsidu #3831 üzenetére
Malingfx és Ducsidu, sikerült a lewa recovery vel!!!!
=DDDDDDDDD
bakker pedig már feladtam
Végül is én irtam be a parancsort ahogy irad, milangfx, és úgy futtattam.
Működött rendesen a Lewa azt hittem kiugrok a bőrömből =DDDD
Aztán kellet csinálnom egy gyors backupot hogy tudjam mi az utvonala a lewának.
Aztán oda bemásoltam a tegnapi TWRP mentett mappát, Lewa indít, és visszatelepült a mentésem és a tegnapi formájában újra működik a teló
heheheeh
huuuuh!
HOZSÁNNA NÉKTEK MILANGFX, DUCSIDU és
LEWA RECOVERY!=DDDDD
Mondjuk a Lewánál mentés és restore-nál is közben elsötétült képernyő és nem zudtam visszahozni, de hagytam, aztán pár perc mulva aksi, ki-be, ujjraindít és már a műköső TWRP jött fel, mert bepipálva felejtettem a recowery, én marha, de már működött és most minden a régi.
Lewát meg kell tartani, csak nem tudom ha kikapcsol a képernyő miért nem jön vissza, de a háttérben tette a dolgát az tuti
=DDD
KÖSZÖNÖM mégegyszer srácok!
-
0xmilan
addikt
válasz laximus #3828 üzenetére
Persze, hogy azt írta ki, mert az van a .bat fájlban, Bármit rakhatsz oda, mindig TWRP-t fog írni. Total Commanderben megnézheted F4-el a kódot, módosítani is tudod. Tulajdonképpen az egész fölösleges, csak segít megnézni, hogy tényleg fastboot módban van-e a telefon. Mint írtam elég lenne annyi, hogy fastboot flash recovery recovery-new.img.
Azt már nem tudom, hogy a CWM miért nem jön be. Próbáltad aksi ki-be után Hangerő FEL + bekapcs. gombbal indítani?(#3832) papp053 Hol vetted?
Amúgy a Toggle Notification pótolja a gyári kapcsolókat, szerintem jobb is annál.(#3834) papp053 Megnéztem a térképen ezt a Vecindario-t. Elég para helyen van. Komolyan ott élsz?
[ Szerkesztve ]
-
ducsidu
senior tag
válasz laximus #3828 üzenetére
Próbáld ki az előző módszerrel a Lewa Recovery-t, a legtöbben így oldották meg a TWRP-s problémát.
-
0xmilan
addikt
válasz papp053 #3826 üzenetére
Független telefonra sikerült feltenni? Csak mert eddig ez nem nagyon működött..
Az ikonokhoz külön kellenek a vendor fájlok. Ezt custom recovery-ből lehet csak felrakni, amihez meg bootloadert kell nyitni.[ Szerkesztve ]
-
papp053
tag
válasz 0xmilan #3823 üzenetére
Köszönöm a választ, a gyári program nem talál frissítést, viszont az összefoglalóban le lehet tölteni a gyári romot nos azt én felraktam ahogy ott írták első lépésben, így b175 a szám vége Javulást nem veszek észre csak annyit h ha lehúzom az értesítési panelt akkor nincsenek ott a kis zöld ikonok(wifi, mobilnet, gps, stb...) A beállításokban se lehet kipipálni hogy aktív legyen mi lehet vele ??
-
-
0xmilan
addikt
válasz laximus #3817 üzenetére
Az összefoglalóban van link a gyári ROMhoz, de mint írták nemrég nem megy fel még független készülékre se. A másik érdekes tulajdonsága, hogy 555 MB, míg egy átlagos ROM ennek kb. az ötöde, szóval nem értem miért kell fél gigás szoftvereket töltögetni. A lényeg, hogy valószínűleg nem működne.
CWM link van a CM10.1-es topikban is.
(#3818) papp053
Nem jelenti feltétlenül, hogy jobb, vszeg. csak frissebb verzió az, aminek nagyobb a száma. Megpróbálhatod frissíteni a hivatalos Huawei appal.
A %-os akksihoz a legegyszerűbb, ha felrakod EZT, ez is a stausbarba írja a töltöttség állapotát. Lehet system fájlokat módosítgatni, de mint nemrég kiderült nem mindig szerencsés, ha nem tudod 100%-ra ami csinálsz.(#3819) laximus
Nem, zárt bootloaderre nyilván nem tudsz custom recovery-t flashelni. Egyszerűen csináld újra a leírás 3. lépését: Hangerő LE + bekapcs. (ezzel rakod fastboot / bootloader módba), majd .bat fájl futtatása.(#3822) tibbi978
Támogatom az összefoglaló frissítését. -
törölt tag
válasz papp053 #3818 üzenetére
És láttam pár screen shotot amin a kis akksi színt jelzőnél ott volt százalékosan is nekem nincs olyan opcióm, csak ha appot telepitek, lehet ezt anélkül is valahogy??
Lehet, de nem mindegy, hogyan. Olvasd el a hozzászólásaimat (nincs olyan sok), és meglátod, hogy mire gondolok.
BTW
milangfx,
A 3699-es hsz-t bele tudnátok illeszteni a nullás hozzászólásba? [link]
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz kuruzsló105 #3820 üzenetére
Ingyenes: Osmand, Navit, Navfree, Locus
Fizetős: Sygic -
kuruzsló105
csendes tag
Sziasztok!
Milyen navigációs programot ajánlanátok a telcsihez ami offline módban is működik? Ha lehet linkeljétek be hogy csak telepíteni kelljen . Előre is köszönöm . -
papp053
tag
válasz 0xmilan #3803 üzenetére
Sokan írtátok h a build szám vége nektek b172.175, nekem miért 166?? És mi a különbség, jobb e az ami nektek van?? És láttam pár screen shotot amin a kis akksi színt jelzőnél ott volt százalékosan is nekem nincs olyan opcióm, csak ha appot telepitek, lehet ezt anélkül is valahogy??
[ Szerkesztve ]
-
laximus
tag
válasz colonell #3816 üzenetére
kösz, én se találok
=/
valahol azt olvastam, hogy vissza kell zárni a bootloadert, aztn az sd kártyára felmásolni a gyári romot és hangerő+ és hanerő - , valamint a bekapcsoló gombbal együtt force flash a gyári rom
ezt lehet megpróbálom
meg van valakinek?
nekem b178 volt fent
az a furcsa, hogy feltelepíttett cm10 meg megy, csak pont a usb debugging-ot nem tudom bekapcsolni, mert a fejlesztői lehetőségekben nem tudok belépni
-
vzoli1987
aktív tag
válasz laximus #3813 üzenetére
no pont ebbe a hibába estem én is
goo manager felrakás és vmi működő rom
vagy ha nagyon belenyúltál hogy nem bootol akkor ezeket próbáld végigbogarászni
http://stackoverflow.com/questions/14685721/how-can-i-do-factory-reset-using-adb-in-android
-
laximus
tag
hej
bakker én már megint megszivattam magam
kipróbáltam egy romot, de nem tetszett és amikor visszamegyek twrp-be hogy viszaállítm az utolsó mentést, , a kijelző nem érzékeli az érintésemet, nem tudok semmit sem csinálni.
hangerő gombok sajnos nem műkodenk le fel, mint a cwm-ben
flasheltem a legújabb twrp 2.6.0.0val de az sem segített
tud valaki tanácsot adni mit kellene tenni, hogy működjön a recovery touch?
vagy másik recoveryt flasheljek fel?
de melyiket?
-
sicc33
aktív tag
Azt tudja esetleg valaki, miért kapom azt az üzenetet hogy a google kereső .... leállt? A kétkártyás modellről van szó gapps lett telepítve. Esetleg azért, mert a google fiók még nincs beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
sicc33
aktív tag
Túlestem a kétkártyás modell használatbavételén. Minden úgy ment, mint a 0. hozzászólásban leírtak. Köszi colonell és többiek.
-
vzoli1987
aktív tag
válasz laximus #3762 üzenetére
az nem létezik, nekem t-s y300 cm10.1-n van szolgáltató, csak a wifi kapcsolódási ideje picit lassabb, viszont baromira eszi az akksit úgyhogy korai felrakni
nekem ez tetszett most meg és nem is annnyira zabálja a romot
http://www.android-hilfe.de/root-custom-roms-modding-fuer-huawei-ascend-y300/447899-rom-optimuspuregoogle-corsoba-htcmania.html
-
saca23
aktív tag
válasz zsola32 #3807 üzenetére
hello
Csak tudod az a gáz hogy kb 2 hete ilyen szar az edge hálozat idáig tudtam vele simán netezni lassitva is mig a 3 g èrezhetően lassítva volt ha túl lèptem a keretet. Most viszont csak 3g-èn hajlando valamit csinálni de azt is mint a tetü hát bassza meg a drága t- mobile hogy ennyire rontja a szolgáltatás minösègèt rádásul ha nincs lassitva az ember akkor is ilyen trágya föleg a 2g használhatatlan szinten van. -
zsola32
őstag
2g-én nekem is fostalicska a net a T-nél.
jellemző, mielőtt szerződést váltottunk a páromnak - hogy legyen net is a telóján, a T-pontos csóka megnézte, hogy ahol használnánk hétvégenként (Orfűn) van 3g-s net.
(bemondtuk az utca, illetve hászszámot is természetesen)
a 3g úgy néz ki (orfűn) jelenleg, hogy néha láttam a logóját a telón, hogy ilyen is van...[ Szerkesztve ]
-
saca23
aktív tag
hellosztok
Akik t-mobilosok kèrdeznèm hogy nektek se üzemel rensen 2g-èn a net?
Mozaik xs csomagom van okè hogy lassitanak ha tul lèpem de kb 2hete nagyon szarul megy csak 3g-vel tudok netezni. Nem èrtem mert idáig simán lehetett vele netezni mondjuk o.minit használok de most meg se akkar mozdulni a töltès jelzö nyíl 2g-èn. Probáltam a másik telommal is azon is szar volt -
laximus
tag