Hirdetés
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamcsabi
tag
Artisjus hologramos?
831 Ft a jogdíj, 856 Ft az áfa, x összeg a kiskereskedői árrés. Már nem is olyan nagy különbség van az ebay-es árakhoz képest.. Nem tudhatod, hogy nem-e egy gyárból származik azokkal.
Nyilvánvaló, hogy a garancia érvényesítése nagyon körülményes ebay-en keresztül. Tekintettel azonban arra, hogy nem volt még semmilyen problémám az onnan vásárolt memóriakártyákkal/pendrive-okkal, így nem fizetek többet látszólag ugyanazért a termékért. -
Jamcsabi
tag
válasz
Silent77 #9541 üzenetére
Miért vagy ebben annyira biztos?
Vásároltam már ebay-ről pendrive-ot és memóriakártyát nem egyszer, de soha nem vertek még át.
Legutóbb ezt vettem: [link] Vásárlástól számítva 10 napon belül a postaládámban volt, eredeti csomagolásban, rajta a Toshiba hologramos matricájával.Bugyutaság itthonról vásárolni, hisz azért kerül ebben az országban ilyen sokba, mert akár több ezer forintos jogdíjakat kell utána fizetni: [link]
-
Jamcsabi
tag
válasz
ANDROID??? #8283 üzenetére
Igen, mindenképp érdemes frissíteni, a Viber hibajavításon kívül jobb lesz a memória-kezelése.
A tárcsázóba beépülő VoIP kliens viszont el fog tűnni.(#8285) smilike1981: Úgy tudom a Telenor még csak a B194-es verziószámú firmware-t adta ki. Vagy nem telenoros firmware-t tettél rá?
-
Jamcsabi
tag
válasz
ANDROID??? #8208 üzenetére
-
Jamcsabi
tag
válasz
KamuMazsola #7811 üzenetére
Akkor a szolgáltatóhoz kell fordulj ez ügyben. Tudtommal a B194-es verziószámú firmware-t is kiadták már a Telenornál.
-
Jamcsabi
tag
válasz
KamuMazsola #7794 üzenetére
Ha független telefonod van, akkor vedd fel a kapcsolatot a gyártóval, és jelezd feléjük a problémát!
1., Telefonon (magyarul): +36 40 386 638 (munkanapokon 9:00 és 17:00 között) [link]
2., E-mail-ben (angolul): [link] a jobb oldalon a "More Support" négyzetben ----> E-mail Support
@ (#7709) dawid92:
Igen, érdemes frissíteni, többek között azért, mert az új verzónak jobb a memóriakezelése: több 10 MB-tal több szabad memória van a frissítés után. -
Jamcsabi
tag
válasz
Tomy007 #7508 üzenetére
Ez érdekes. Pont a szolgáltatói telefonokkal szokott így lenni, hogy késik, vagy teljesen elmarad a firmware frissítések kiadása. Feltétlenül ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot a Huawei-al, megírva nekik a telefonod modellszámát, és a jelenlegi firmware pontos verziószámát.
Minden bizonnyal elérhetővé fogják tenni a frissítést a te készüléked számára is. -
Jamcsabi
tag
válasz
gambesz #6954 üzenetére
Most veszem észre, hogy mióta frissítettem nem tudok a tárcsázóból internetes hívást kezdeményezni.
Nem találom sehol az erre vonatkozó beállításokat sem (a hívásbeállításokban volt eddig). Lehetséges, hogy a T-Mobile valahogy letiltotta/törölte ezt az opciót a Jelly Bean szoftveréből?@ (#6983) x1port: Ezt kértem. Dobj egy linket, amivel alátámasztod az elméletedet.
-
Jamcsabi
tag
Én is ebből indulok ki: a háttérvilágítás az fix fehér (ez nyilván energiaigényes). Leegyszerűsítve, ha feketét akarok, akkor kikapcsolom (vagy csökkentem) a héttérvilágítást, ezzel energiamegtakarítást érek el.
@ (#6980) FaceThePro: Pusztán a kiírás és a screenshot nem bizonyítja a származását. Azt pedig nem nevezném gyárinak, amit például a G510-es telefonról szedtek és "megbabrálták", hogy ehhez a készülékhez is telepíthető legyen.
@ (#6981) FaceThePro: Ember! Sehol nem állítottam, hogy a fekete háttér jobb és kényelmes a szemnek.
-
Jamcsabi
tag
válasz
mckangi #6970 üzenetére
A T-Mobile szoftverfrissítés oldalon csak a töredéke van fennt a kiadott új firmware-eknek.
@ (#6968) x1port: Erről a "fehér háttér energiatakarékosabb" kijelentésedről tudnál adni egy linket? Hol olvastál róla? Érdekel a téma.
@ (#6972) mckangi: Kinézetre nem látok különbséget a frissítés óta. Boot logó, T-Mobile-os csengőhang, értesítési hang megmaradt.
-
Jamcsabi
tag
Mert mi az összefüggés a kettő között? Nyilván, hogy mi volt az oka, azt csak a Huawei tudja. Ők készítették rá a firmware frissítést.
@ (#6911) x1port :
Én pont az ellenkezőjét olvastam: [link]@ (#6943) x1port:
Mivel hivatalosan nem lett kiadva és a forrását sem ismerjük, így ezt (hogy nem buherált), nem állíthatod biztosan. -
Jamcsabi
tag
válasz
FaceThePro #6937 üzenetére
Azért nem lehet összehasonlítani őket.. A B194,196 (buherált) custom romok, a T-Mobile által kiadott B190 pedig egy gyári rom.
Nyilván mindenki maga dönti el, hogy melyiket használja. -
Jamcsabi
tag
válasz
TheVeracLord #6785 üzenetére
Jajj, de vártam már ezt a frissítést! Nálam sikeresen telepítette magát (nem rootolt, gyári B173-as rendszerem volt, fastboot kikapcsolva). Az új kernel verziószámában már 2013. július 11-es dátum szerepel.
-
Jamcsabi
tag
A T-Mobile-os verzió B173.
Azt hogy mit változtat a szolgáltató a gyári rom-on, nem feltétlenül veszed észre. Úgy tudom, hogy a telenoros verzión kevesebb előretelepített alkalmazás van a t-mobileoshoz képest. Hidd el, hogy minden szolgàltató pelepiszkál a gyári szoftverbe. -
Jamcsabi
tag
válasz
Henker2 #6172 üzenetére
Én ezt használom: [link]
Szépen illeszkedik a telefonra, egész szép minőségi benyomást kelt a kinézete. Azonban az oldalsó gomboknál nem túl érzékeny (erősen kell nyomni a bekapcsolásgombot, illetve a hangerő gombokat, hogy érzékelje), de ehhez is hozzá lehet szokni.@ (#6176) Gebriel: Több launcher-t is próbáltam, de a Nova Launcher vált be nálam a legjobban. Gyors, és viszonylag kevés erőforrást használ.
-
Jamcsabi
tag
válasz
FaceThePro #6150 üzenetére
Van aki nem ezt mondja a rootolásról: [link]
Egy biztos, ha egyszer rootoltad, akkor annak nyoma marad.
-
Jamcsabi
tag
válasz
FaceThePro #6152 üzenetére
Ez nem gyári. Gyárinak akkor nevezhető, ha majd a Huawei teszi közzé ezen az oldalon: [link]
Amit te emlegetsz, abba rendesen bele van piszkálva. -
Jamcsabi
tag
Ennek ellenére elég sok jót írnak róla a honlapon: [link]
Én azt is el tudom képzelni, hogy ebbe is bele van integrálva a DTS, csak szoftveresen le van tiltva.
@ ErMg #4624:
A 'beállítások' ---> 'hangok' menüpontban is ki/be lehet kapcsolni a DTS-t vagy itt nincs ilyen opció? (Ha jól tudom az Ascend 510-ben így van.)
-
Jamcsabi
tag
Egyes Huawei telefonok valóban képesek DTS hangminőséget produkálni: [link]
Ezek szerint az Y300-ban is integrálva van ez a technológia? Esetleg látsz valami beállítási lehetőséget ezzel kapcsolatban a zenelejátszóban? Történik valami változás, ha csatlakoztatod a headset-et? -
Jamcsabi
tag
válasz
#64315648 #4592 üzenetére
Az általad említett szoftverfrissítés oldalon messze nincs ott az összes gyártó/telefon, amihez készítettek frissítést! (pl. T-Mobile Pulse Mini = Huawei U8110)
Tekintettel arra, hogy nagyon népszerű ez a telefon, bízok benne, hogy hamarosan lesz frissítés (B190 körüli). -
Jamcsabi
tag
válasz
theo_76 #4450 üzenetére
Nem erre a célra szolgál a telefon?
Nem arra szolgál, hogy hívjunk vele? Hát akkor mi a fenére?Az én T-Mobile-tól vásárolt telefonomon több hétig kínlódtam a VoIP beüzemelésével. Mind a tárcsázóba beépülő saját klienssel, mind pedig a MobileVoip programmal ugyanaz volt helyzet: tárcsázok, elindítom a hívást, normálisan kicseng a hívott félnél, azonban amikor a hívást fogadja, se ő, se én nem hallunk semmit. A számláló megy, és teljesen néma a vonal.
Vezetékessel, és mobil számmal is próbáltam, ugyanaz a helyzet. Sőt ez a probléma fenn áll mind WiFi-t, mind a szolgáltató mobilinternetjét használva is. Azóta CSipSimple-lel működik a dolog.A gyári androidos internetes hívás jelenleg sem működik a fenti hiba miatt. Egyet kell értsek azokkal, akik azt mondják, hogy ez nem egy teljes értékű telefon.
-
Jamcsabi
tag
Igen. Múlt héten hétfőn (07.29) rendeltem meg ezt az autós tartót: [link]
Tegnap (08.06) hozta a postás, ami éppen kapóra jött, mert ma 400 km-t kellett autózzak. Gondoltam akkor tesztelem.
Tapasztalataim:
1. A tartó műanyagból van, és vákummal lehet rögzíteni a szélvédőhöz. Jól tapad, nem kell félni, hogy leesik a telefonnal együtt (kb. 10 km-t vezettem földúton, ahol igen sokat rázkódott, mégsem esett le). Nagyon jól forgatható, a megfelelő irányba állítható vele a telefon. A csipesz gumírozott borításának köszönhetően erősen tartja a telefont, mégsem okoz "benyomódást" a készüléken.
Mindezek alapján eddig bevált!
2. A telefon akkumulátorában viszont csalódtam. Egész éjszakán keresztül töltődött a telefon (tehát 100%-ról indult), 3 és fél óra iGO Primo használat után viszont a töltöttség csak 20%-on állt. Egyéb alkalmazás, wifi nem ment, kizárólag az iGO Primo + GPS. A telefon fényereje automatikusra van állítva. Beállításoknál megnéztem, az akkumulátor használat 70%-áért volt az említett program felelős.
Ti mit tapasztaltatok GPS használatnál? Más navigációs program jobban "kíméli" az akksit? -
Jamcsabi
tag
-
Jamcsabi
tag
Rosszul gondolod. A rendszer build.prop fájlja arról tanúskodik, hogy van benne FM transzmitter, csak le van tiltva különböző (EU-s) engedélyek hiánya vagy a licenccel kapcsolatos problémák miatt.
Ezen okok következtében az európai piacra szánt telefonokra készített ROM-okból hiányzik az ezt kezelő alkalmazás.A Spirit FM még nem támogatja ezt a telefont (vagy a benne lévő chipset-et), ez lehet az oka, hogy nem ismeri fel.
-
Jamcsabi
tag
válasz
whiskeys #3874 üzenetére
Próbáltam, de nem működik. Tárcsázok, elindítom a hívást, normálisan kicseng a hívott félnél, azonban amikor a hívást fogadja, se ő, se én nem hallunk semmit. A számláló megy, és teljesen néma a vonal.
Vezetékessel, és mobil számmal is próbáltam, ugyanaz a helyzet. Sőt ez a probléma fenn áll mind WiFi-t, mind a szolgáltató mobilinternetjét használva is. Mindez nem rootolt, nem buherált B173 (T-Mobile) ROM-on.
Ellenben CSipSimple-lel működik. [link] -
Jamcsabi
tag
válasz
NoMagix #3747 üzenetére
Hozzád hasonlóan, nem roooltam, nem piszkáltam bele a rendszerbe. Tekintettel arra, hogy nekem semmi problémám a rögzített videó hangerejével, szerintem valami más alkalmazás avatkozott be a dolgokba.
Esetleg próbálj meg egy gyári visszaállítást.@ colonell #3729: Nálam minden rendben a New Camera App-pal, a képminőség is egész jó. Videóban itt sincs már folyamatos AF.
-
Jamcsabi
tag
válasz
NoMagix #3719 üzenetére
Én is ezt a New Camera App-ot használom, és nem tapasztaltam vele hasonló hibát.
B173-as (T-Mobile) ROM van a készülékemen. -
Jamcsabi
tag
válasz
Tomy007 #3374 üzenetére
Ez 1 rétegű, szép vékony, de védelem szempontjából is tökéletes.
A felrakásra is igaz az a mondás, mint bármi másra: a gyakorlat teszi az embert mesterré!
Mindenki ügyetlenül kezdi az elején.
Amire érdemes figyelni:
- mielőtt a fóliát leválasztod a műanyag hordozó felületről, győződj meg róla, hogy a képernyő (ahova ragasztani akarod) pormentes.
- először csak félig válaszd le a fóliát (a hordozó műanyagot nyugodtan U alakban hátrahajthatod), ezután próbáld ráilleszteni a kijelzőre (én a tetején, a hangszórónál szoktam kezdeni)
- ha nem pontos, még nyugodtan visszaszedheted jó párszor
- ha látod, hogy pontosan illeszkedik, hagyhatod, hogy nagyobb felületben is ráragadjon
- a buborékokat a közepe felől a szélei felé kell terelgetni
- nem feltétlenül kell az apró buborékokkal foglalkozni, mert pár nap múlva fel szoktak "szívódni" (kivéve, ha por miatt vannak) -
-
Jamcsabi
tag
Hogyan lehet az érintésre történő rezgést kikapcsolni? Azt szeretném, hogy teljesen néma legyen (tehát ne is rezegjen soha).
-
Jamcsabi
tag
válasz
Dr_Senkihazi #2619 üzenetére
Felesleges az alkalmazások letiltásához más programot használni!, ha nem akarod megpiszkálni a gyári rom-ot! Egyszerűen csak Beállítások ---> Alkalmazások kezelése ---> Kényszerített leállítás (---> Frissítések eltávolítása) ---> Tiltás.
Csupán néhány alkalmazás van, amit nem lehet ily módon tiltani. -
Jamcsabi
tag
válasz
contaxg #2337 üzenetére
Nem túl merev. Ez egy sima egyrétegű fólia. Felragasztása nem nehéz, könnyen tanulható. Nyilván ha első alkalommal csinálod, nem biztos, hogy olyan profi lesz a ragasztás.
Arra figyelj, hogy ne kerüljön por a fólia és a kijelző közé.Vastagsága a védelem szempontjából megfelelő. Régebbi telefonomon is ilyen volt, egyszer betettem a zsebembe a kulcscsomó mellé, csak később vettem észre. Ennek eredményeként igencsak összekarcolódott, többek közt volt egy vastagabb karc is. A körmömet végighúztam rajta és érződött, hogy be van mélyedve. Na, mondom annyi! A kijelzőt is biztos elérte... Amikor a fóliát levettem, megnyugodtam, mert még csak meg sem látszott a kijelzőn.
-
Jamcsabi
tag
válasz
minderbinder #1670 üzenetére
[moderálva] - továbbra is csak az eladóra és a vevőre tartozik, hogy mit honnan és mennyiért vásárol meg! - crey
Innen rendelve 3-4 munkanap alatt megérkezik (postás hozza), tapasztalatból mondom:
6 db: [link] kevesebb mint 400,- Ft /Magyarországra a szállítás ingyenes/
18 db: [link] kevesebb mint 800,- Ft /Magyarországra a szállítás ingyenes/Nem reklámozni akarom őket, de én már évek óta tőlük vásárolok fóliát, és teljesen meg vagyok elégedve vele.
[ Módosította: crey ]
-
Jamcsabi
tag
-
Jamcsabi
tag
válasz
contaxg #2046 üzenetére
Köszönöm, most már a routerrel minden rendben van!
Sajnos a probléma jelenleg is fennt áll, headsettel is próbáltam, de nem volt eredménye: kicsöng, de amikor fogadja a hívott fél a hívást, senki nem hall semmit.
Próbáld már ki te is légyszíves! Ha a VoIP hívást az Y300-ról a tárcsázóból indítod, és a hívott fél fogadja a hívást, halljátok egymást? -
Jamcsabi
tag
válasz
contaxg #2026 üzenetére
Én a FreeVoipDeal-nél vagyok, de nem ez a lényeg szerintem. Kicsengni nekem is kicseng, de halljátok is egymást, ha a VoIP hívást az Y300-ról indítod?
A MobileVoip-ban lefuttattam egy dignózis, és ezt az eredményt hozta:
Local storage test : Ok
Local storage check : Ok
Start DNS Query : Ok
DNS Query Host 1 : Ok [ssl.connectionserver.mobilevoip.com = 77.72.174.147]
Start DNS Query : Ok
DNS Query Host 2 : Ok [us.pool.ntp.org = 173.244.211.10]
Internet time test : Ok
Internet time Query : Ok
Server Connection test : Ok
Server Connection : Ok
Server Connection Data transfer : Ok
DNS Query for Audio packets : Ok
DNS result Audio packets : Ok
Audio packet test : Ok
Audio packet echo : Ok
Communication test : Ok
Communication Connection : Ok
Communication signaling configuration : Ok
Communication signaling session start : Ok
Communication signaling session : Ok
Communication signaling session data : Ok
Start of Microphone/Speaker : Failed [Timeout for starting Microphone]
Additional info : Ok [ProximitySensor{maxRange=9,000000 minDelay=0 name=CM3602 Proximity sensor power=0,500000 resolution=9,000000 type=8 vendor=Capella Microsystems version=1}]Tehát a mikrofon/hangszóró nem indul el valami miatt...
-
Jamcsabi
tag
válasz
contaxg #1774 üzenetére
Melyik szolgáltatótól vetted a készüléket? Vagy függetlened van?
Az én T-Mobile-tól vásárolt telefonomon már 1 napja kínlódok a VoIP beüzemelésével. Mind a tárcsázóba beépülő saját klienssel, mind pedig a MobileVoip [link] programmal ugyanaz a helyzet: tárcsázok, elindítom a hívást, normálisan kicseng a hívott félnél, azonban amikor a hívást fogadja, se ő, se én nem hallunk semmit. A számláló megy, és teljesen néma a vonal.
Vezetékessel, és mobil számmal is próbáltam, ugyanaz a helyzet.
Sőt ez a probléma fenn áll mind WiFi-t, mind a szolgáltató mobilinternetjét használva is.
Az Android rendszerem nem buherált, még rootolva sincs. Testvérem Sony telefonján viszont rendesen működik a VoIP szolgáltatásom, tehát nem a szolgáltatónál van a hiba.Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg valami ötlet, hogy mivel lehet orvosolni a problémát?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyártó a nagy sikereket elért Y200 utódáról rántotta le a leplet, kellemes formavilág, átdolgozott felület, korrekt hardver és kiváló ár jellemzi.
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest