-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
theo_76
aktív tag
válasz #64315648 #12097 üzenetére
Sikerült megoldani... a lementett névjegyeket valamiért összekutyulta a progran. Duplanevek, emailek... Kézzel kitakarítottam, biztonsági mentés megint, majd töröltem mindent a google fiókban is. Vissza állítottam a telefon memóriába, újra hozzáadtam a fiókot, és vissza mozgattam a névjegyeket... Nah azóta működik.
-
fricy81
tag
válasz kokokka #12096 üzenetére
@kokokka: Jó, akkor te vagy a mázlis kisebbségben, mert elég sokan panaszkodnak erre a jelenségre, meg én is tapasztaltam b196-on és b197-en is. Modacon-n napi rendszerességgel tér vissza ez a kérdés. Meg ha elkezdesz itt visszaolvasni, találni fogsz még mást is aki ezzel küzd.
Nem a rendszert lövi ki, hanem a system.ui-t ami a státusz-sor processze. Akkor amikor kell az aktuális futó appnak még memória. Ilyen pl. egy játék, vagy egy nagyobb weboldal sok képpel. Mint előző hozzászólásomban írtam elég sok mindenel próbálkoztam hogy megvédjem a system.ui-t, de nem sikerült olyan memóriabeállítást találni ami megoldja.
A miért meg? Lol, beszéltél már programozóval? "Kicsit" más logikára jár az eszük mint a normál halandóknak. És akkor ezt hatványozd fel egy kínai programozó esetén.@ theo_76: A backuppal lesz valami gond, egyszer nekem is volt valami hasonló gondom, azt a Go backup okozta, meg a vele párhuzamosan elvégzett gmail-kontakt szinkronizálás. Minden kontaktom duplán szerepelt, és nem lehetett őket se eltüntetni, se szinkronizálni...
Úgy emlékszem az oldotta meg, hogy töröltem a névjegytár adatait az alkalmazásokban, utána töröltem a Google fiókot, majd újra hozzáadtam. És innentől kezdve csak Titanium backupot használok, azzzal még nem volt ilyen. -
törölt tag
válasz theo_76 #12093 üzenetére
Kb 3 hete már, hogy azt írja: a szinronizálással problémák vannak... hamarosan helyre áll... Hát nem tudom kinek mit jelent a hamarosan, de nekem tuti nem ennyi időt...
Hiába vársz, ez magától nem fog megjavulni. Ugyanez volt nálam is, majd töröltem a készülékről a google accountot (nem szűnik meg, nem kell újat készíteni), majd újra beléptem, és helyreállt a szinkronizálás.
Beállítások/Google/fiók// menü >>Fiók törlése
[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
-
theo_76
aktív tag
válasz theo_76 #12092 üzenetére
Szerintem csinálok egy új google fiókot... Nem tudom mit kever, de valamit nagyon összekutyult... Nem beszélve ezekről a "semmi közöd hozzá" stílusú hibaüzenetekről... Kb 3 hete már, hogy azt írja: a szinronizálással problémák vannak... hamarosan helyre áll... Hát nem tudom kinek mit jelent a hamarosan, de nekem tuti nem ennyi időt...
Mondjuk egy biztos... a gondok ott kezdődtek, hogy a HiSuittal csináltam egy biztonsági mentést, majd helyre állítást... azóta vannak a gondok... Szóval lehet hogy legközelebb hanyagolom ezt a programot...[ Szerkesztve ]
-
theo_76
aktív tag
válasz KamuMazsola #12089 üzenetére
Vagyis kapcsoljam ki a szinkronizálást a névjegyeket illetőleg?
-
kicsizee
aktív tag
válasz fricy81 #12090 üzenetére
lehet, de eddig nem csinálta neki, és ugyanannyit játszom rajta, használom mint eddig. csak furcsa volt. de akkor ezt is meg kell szokni mint a lassú "menü" betöltést. csak azt hittem az új firmware csinálja
Xiaomi Redmi Note 2 | Huawei G620s | Vernee Thor | Xiaomi Redmi 3S | Xiaomi Redmi Note 4 | Xiaomi Mi A2 Lite | Redmi Note 8T | Redmi Note 8 | Redmi 9T | Motorola moto g32 | REdmi Note 12S
-
fricy81
tag
válasz kicsizee #12074 üzenetére
Állapotsáv eltűnés eddig minden gyári romon előjött nekem intenzív használat után: játék, sok netezés, stb. Ha sok memóriát foglal le egy app, akkor a rendszer kilövi a system.ui-t -» Idióta Huawei.
Újraindításra nincs szükség végső soron, ha vársz max 5 percet akkor visszatölti... Megoldásról nem tudok, próbálkoztam anno sok mindennel, de semmi sem segített. Részben ezért vagyok egy ideje CM romon.
-
theo_76
aktív tag
válasz sgergi #12084 üzenetére
megpróbáltam, hogy átmentettem a telefonba az összes névjegyet, majd töröltem a google címtárat... Szinkronizáláskor kijött az ikon, hogy túl sok név törlés... (a gmailben is töröltem azt a pár névjegyet) Rányomtam, hogy manuálisan szinkronizálom a gmaillel a címtárat, akkor meg szinkronizálási hiba...
-
Armi5
tag
válasz sgergi #12082 üzenetére
Írd majd meg, hogy működik-e a kódbeírás valahol, mert elvileg meglévő használóknak nem jelenik meg, ha letöltöd újra az egészet lehet akkor se. Én új voltam és ott volt a menüben valahol
csak erre felhívták a figyelmet..“Maybe this is exactly how it’s supposed to be. Maybe everything is exactly as it should be.” - Dexter
-
sgergi
veterán
-
theo_76
aktív tag
B199es rom várható t-mobile ra is? Bár a t szeret nagyon ráülni a frissítésekre... :/
-
Armi5
tag
Még a mai nap végéig a GO LAUNCHER EX Prime (ami a fizetős része) ingyenes.
Annyit kell tenni hogy ha letöltjük az ingyenest és a Primeot, a menüben a kód beírását megkeressük és ezt kell beírni: appsalesElvileg csak új usereknek van, akinek már fent van annak nem jelenik meg ez...
Valaki egyébként próbálta a telefonon a GO launchert, hogy mennyire sebes? RAM fogyasztása 50+MB átlagban (nekem a tabon)
És van aki használ itt GO Lockert?
“Maybe this is exactly how it’s supposed to be. Maybe everything is exactly as it should be.” - Dexter
-
theo_76
aktív tag
Ha több névjegyet törlök a telefonnal a gmail fiókból, kidob egy ablakot szinkronizáláskor, hogy túl sokat akarok törölni, mit akarok tenni. Rábyomok hogy törölje, az ablak eltünik... de ha megint szinkronizál, újra jön az értesítés. Ha meg visszaállításra kattintok, van olyan névjegy, amiből 3-4 is lesz... Mit lehet csinálni? Esetleg van lehetőség a névjegyek karbantartására pcről közvetlen a gmail-en?
-
kicsizee
aktív tag
hali, b199-essel előfordul, hogy eltűnik az állapotsávom, aztán csak az újraindítás segít rajta. találkoztatok ezzel ti is? vagy valamilyen megoldásával? köszi
Xiaomi Redmi Note 2 | Huawei G620s | Vernee Thor | Xiaomi Redmi 3S | Xiaomi Redmi Note 4 | Xiaomi Mi A2 Lite | Redmi Note 8T | Redmi Note 8 | Redmi 9T | Motorola moto g32 | REdmi Note 12S
-
ptesza
senior tag
Nektek megy az Angry Birds Go ? Nálam fekete a kép , és hang van , vagy és kilép.
Telenoros még új. -
kaszi78
újonc
válasz sgergi #12060 üzenetére
Köszönöm a gyors választ sgergi! Gondolom a szolgáltatói ROM-ot csak úgy tudom gyomlálni, ha előtte rootolom a telót. Y200-nál root után custom ICS ROM-ot tettem fel és sokkal több lett a szabad RAM, ezért érdeklődtem.
Azt hittem, ha pár appot törlök root után, akkor szabadul fel néhány mega RAM a 300-ason... -
mazsula
újonc
Tudnátok ajánlani pár oldalt, hogy kiművelhessem magam androidból?
Bár a teló nincs nálam-ketteskét is bevizsgáltatja a telenor-, kiképezném magam kicsit. Úgy érzem magam, mint aki abakuszról vált pc-re... -
kyul
tag
@gezsó
Próbálkozni fogok vele
Csak időt kellene szakìtani rá.[ Szerkesztve ]
-
-
Répapüré
tag
Még mindig próbálom személyre szabni a telóm és rádió-progikat telepítgettem ,de eddig mindegyik Online-adások vételét preferálja.
Tud valaki olyan alkalmazást amivel FM adásokat tudok hallgatni ha nincs net-kapcsolatom?
Az eredeti y300-as kezelőfelülete nekem nem nagyon tetszik. -
sgergi
veterán
válasz kaszi78 #12056 üzenetére
Dload-os romot elvileg fel tudsz tenni mindenféle módosítás nélkül is, azaz nem kell root és BL nyitás sem. Ha nem megy, akkor frissíteni csak nyitott BL-rel és custom recoveryvel tudsz.
A gyári romban nem lesz több szabad rom a szolgáltatóihoz képest. Ha kicsit kigyomlálod a szolgáltatóit, akkor ugyan olyan romot tudsz elérni, mint gyárival.
Ha meg frissebb a verziószám, pl. B190->B199, akkor néhány hibajavítás és biztonsági foltozások lesznek benne.[ Szerkesztve ]
-
Répapüré
tag
válasz drjuris #12055 üzenetére
Szia ! Én is a Telenornál vettem egy hete és mivel ez az első androidos telóm szerencsétlenkedtem kicsit,most is van ami nem tiszta .Pl.: nem akarom a goggle hangaut vagy mi az... sms-ét használni, de frissít, ez azonban bizonyára beállítási kérdés.
Én elégedett vagyok a telefonnal,talán többet is nyújt mint amit vártam.
A témában olvasgatva, megbízható készülékek ezek,sajnos rosszat fogtál ki.
Sajna újra vissza kell vinned, de szerintem ez ne vegye el a kedved a típustól,hátha kicserélik ha erősködsz....
Én egy hét után írom ezt, majd valaki ír aki régebben használja. -
kaszi78
újonc
Sziasztok!
Pár napja szereztem be egy Y300-as telefonomat. Az lenne a kérdésem, hogy a hivatalos gyári ROM-ok miben térnek el a szolgáltatók által telepített ROM-októl. Egy sima gyári ROM esetében több a szabad RAM???
Azért érdeklődöm, mert a T-mobile-os B190-est le szeretném lecserélni a gyári B199-esre.
Illetve azt is jó volna tudni, hogy gyári ROM-ot csak rootolás (BL nyitás nélkül) után lehet-e feltenni. Korábban is Huawei-m volt, de annál egyszerűbbnek tűnt a dolog. Nem volt BL nyitás, meg Recovery flash stb., csak sima root és kernel csere, aztán azt tettem a telefonnal, amit csak akartam.
Segítségeteket előre is ksözönöm!Üdv: Kaszi
-
drjuris
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Gondoltam elmesélem rövid kis történetem ezzel a telóval!
Lányomnak hozta a jézuska a készüléket! Karácsony előtt pár héttel megvásároltam, az üzletben kipróbáltuk, majd eltettem, gondoltam, hogy szenteste előtt feltöltöm az akksit, hogy a gyerek tudja nyomogati miután kikapja a fa alól. Íg is történhetett volna, de amikor rádugtam a töltőt, a készülék fittyet sem hányt rá, mintha semmit sem csináltam volna. Hátlap leszed, akksi ki-be, a készülék veszi a töltést! Visszavinni már nem tudtam, révén a 3 nap már vagy 10 nap volt. Ajándék átad, próbálja bekapcsolni, de semmi! Hátlap le, akksi ki-be, és már is indul is a kisokos. Másnap önálló életre kelve magától kikapcsolt párszor és ezt játszottuk addig, míg vége nem lett a téli szünetnek. Ezután visszavittem a Telenorhoz, két hét szerviz után a tegnapi napon visszajött a készülék! Szoftverfrissítés és akkumulátor csere, állt a jótállási jegyen. SIM és SD kártya vissza, bekapcsolás és láss csodát működik a készülék!
Ma reggel előveszi a gyerek, majd valamit közösen nézünk rajta, amikor is feltűnik, hogy egy "kanyi buznyák" térerő sincs rajta. Telefon kikapcsolás-bekapcsolás, természetesen SEMMI! Hátlap le, akksi ki-be, természetesen SEMMI! Gyári beállítások visszaállítása ( ki tudja miket telepített a gyerek, amik esetleg befolyásolják a működését) , DE SEMMI, Még csak a PIN kódot semmi kéri! Másik telóval jó a SIM, és a Huawei másik SIM-mel sem működik!
Ez tényleg egy ekkor rakás Sz.r, vagy csak megint nekem sikerült azt az egy selejtet megvennem????Most megint mit csináljak vele? Megint szerviz, csak eltelik az a két hét....
-
rothfeco
újonc
Sziasztok!
Ha a DC-Unlocker-el kérek bootloader kódot az megeggyezik azal amit emailben küldenek?
-
rothfeco
újonc
Sziasztok.
ha a DC-Unlocker- el kére bootloader kódot az megegyezik azzal amit emailben küldenek? -
peestike
őstag
válasz Leito92 #12028 üzenetére
valójában B190re gondoltam, csak kissé mellément....
ez van a telefonon nekem is.
volt már factory reset recoveryben, meg wipe cache partition is, de nem segítenek.
vagy ha nem erre gondoltál,akkor olyan még nem volt.
valójában nincs ötletem, hogy mire is gondolsz.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Répapüré
tag
Közben elindultak az Index videói.
-
gezsó
csendes tag
-
Répapüré
tag
Letöltöttem egy QR-kód olvasót ami működik, bár még nem használom, de nem árt ha van.
Azt szeretném kérdezni, mért nem nyitja meg a telóm az Index videóit?
Mx payert használok ,de ezek a videók nem indulnak el.[ Szerkesztve ]
-
Zol979
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni ,hogy honnan lehet leszedni az eredeti Y300 as Téma managert?
Mert sikeresen letöröltem az egész alkalmazást, és most nem tudom a témákat se beállítani se szerkeszteni. -
gezsó
csendes tag
Ha a beállításoknál a huawei zárolást választom ki akkor igen. De jó kérdés, mert a letöltött tíz témából 3-nál nem szuperált. Bár alapból a zároláshoz külön appot használok
Viszont a ThemeEditorban a zárolási képernyőt kisebbre lehet állítani. Ugyanis ennél a 3-nál lemaradt egy része..
( ha "szőkét" kérdeztem, Te válaszolj barnán .. :D )
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz #50751744 #12022 üzenetére
Szerintem haldoklik a digitizered. Nekem az előző telefonon (Ascend U8500) volt hasonló problémám. Amit tettem: eBay-en vettem szerelőkészlettel (csavarhúzó és műanyag feszítő eszköz) egy újat (kb. 2500,- Ft, 3-4 hét, míg megérkezik Kínából/Tajvanból) és kicseréltem magamnak. "Póttelóként" azóta is használjuk... Az összefoglalóban van egy kis videó, hogyan kell szétszedni az Y300-ast. Annyit hozzátennék, hogy nem fog kijönni olyan könnyen tapadókoronggal az üveglap. Belülről nyomni kell egy kicsit. Tervezem, hogy rendelek egyet az Y300-asomhoz tartaléknak. Nem pénz érte (itthon ennyiért nem kapod meg), és ha baj lesz, nem kell várni...
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
peestike
őstag
sziasztok!
érdeklődnék, hogy valakinek nincs e, vagy nem lehet e csinálni a B196-os Trémobilos szoftból egy dload-os telepítőt?
igazából már csak körülbelül ez mentené meg a kukától a telót....
köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
sgergi
veterán
válasz szoszo1973 #12025 üzenetére
Dload-dal elvileg nem.
-
sgergi
veterán
válasz szoszo1973 #12023 üzenetére
Ha a dload-os módszerrel nem megy, (failed-et ír ki), akkor nincs semmi, a következő újraindításnál a régi rendszer bootol.
-
kokokka
őstag
válasz Hardver Arc #11972 üzenetére
Az Y300-ra nincs saját letölthető téma, csak az 5db gyárilag beépített. Minden más, ami Y300-asként letölthető, csak valamilyen launcher programhoz tartozó téma. Ha ezeket a launchereket feltelepíted, akkor tudod betölteni a rájuk megírt témákat! Sajnos
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
-
nyisziati
veterán
Na vettem én is egyet, a sebessége jó, néha akadozik a flash alapú indavideó, de nem veszélyes. Videa még nem megy, majd megoldást kell erre találni. Online-filmek.hu működik, bár nehéz kikapcsolni a hirdetéseket.
A folyamatos használat azért meríti az aksit rendesen, 2 óra nyomkodás/böngészés/videózás után már töltőért kiáltott (29%-nál).~ 2.000 hozzászólást olvastam el a topicból, amik több, mint 90%-ban pozitívak voltak, azért vettem meg a készüléket. 4.500 volt a Telenornál online akcióban, ennyiért gyakorlatilag ingyen van. Jelenleg a legjobb ár/érték arányú készülék.
-
Répapüré
tag
Szerintem nincs semmi baj.
Nem vitatkozni akartam, csak más oldalról megvilágítani, hogy a kérdező több infó alapján dönthessen.
Én is elégedett vagyok és Te is ami jó.
Az én telómon ez az egy tok volt így nem is hasonlíthatom össze más tokokkal, csak leírtam az én tapasztalataim.
Jeleztem is, hogy nem jobb-rosszabb egyik vagy másik csak más és ízlés dolga. -
gezsó
csendes tag
válasz Répapüré #12000 üzenetére
De én is csak segíteni akartam. Hol a baj? Ismét félreértettél, nem a tiéd minőségét kisebbítettem.
A kisebb fül nem biztos, hogy kisebb mágnes, mint ahogy a nagyobb fülűben sem feltétlenül van nagyobb mágnes.Sőt! Gyengének is mondanám a mágnest benne, furcsálltam is, mikor megérkezett, mert szinte izeg-mozog a tokon a füle, mégsem nyílik ki sosem. Meg azért bízzunk benne már annyira, hogy nem egy böszme erős mágnest tesznek bele, pont egy telefonhoz.
Bankkártyatartó az én általam linkeltben sincs.Az ár meg nyilván nem utolsó, de nálam az alacsonyabb árfekvés és x szállítási költség akkor is kisebb, mint a magasabb árfekvésű és ugyanannyi x posta.
( ha "szőkét" kérdeztem, Te válaszolj barnán .. :D )
-
Puro
aktív tag
válasz szoszo1973 #12003 üzenetére
Ismerem, de nem tudni fake-e.
-
Répapüré
tag
válasz Leito92 #12002 üzenetére
Ha kihúzom bejön a google és mellette egy piros mikrofon.
Most próbáltam ki.Szerkesztem, mert tovább próbálkoztam.
Ha hirtelen kirántom, kiírja, hogy csatlakoztassa a fülhallgatót.
Ha ki-be húzogatom, mozgatom, "baszkódok" akkor vagy a google mikrofonos változata jön be, vagy csatornát vált.[ Szerkesztve ]
-
szoszo1973
aktív tag
Találtam egy oldalt ahonnan le lehet tölteni romokat köztük a Hungary T-mobile B190 romot is, csak egy baj van, hogy elő kell fizetni az oldalon. A legkisebb csomag 20 Dollár.
Ha van paypal számlád akkor kipróbálhatnád, a felét kifizetném neked.Egy dolog állandó, a változás!
-
Leito92
tag
válasz Répapüré #12001 üzenetére
Én is csak simán kihúzom, ha épp zenét hallgatok és hívnának. Bár nem rádióval... szerintem inkább a jack csatlakozó rosszalkodik. Ha picit megmozgatod akkor bejön valami? Mert nálam úgy vette, mintha megnyomnám a felvevő gombot a headseten, mikor pedig sima fülesem van.
-
Répapüré
tag
Az lenne a kérdésem, ha zenehallgatás közben felhívnak és simán kihúzom a füles csatlakozóját, normális ha a hívó felet nem hallom?
Ott rontottam el, hogy előtte nem állítottam le a rádiót?
A régi nem androidos telómnál ha kihúztam egyből átváltott normál módba és nem kellett fülesen beszélnem.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Indiai farmoktól vásárol karbonkrediteket a Google
- SkyShowtime
- World of Tanks - MMO
- Socket AM4
- Cegléd és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Raspberry Pi
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...