-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsoke2
tag
Szisztok.Még új vagyok itt és először is köszöntök mindenkit.Mindjárt eggy wifi problémával lenne kérdésem.Amikor csatlakozok az otthoni wifihez(párom telefonján is ugyanez a helyzet)pár másodpercig jó utána csatlakozva marad a jel is kiváló,de mégse tudok oldalakat megnyitni,letölteni egyszóval semmit nemtudok vele csinálni.A jelszó jó.Próbáltam máshol wifizni ott tökéletesen működik.Valakinek ötlete?
-
colonell
senior tag
válasz theo_76 #4392 üzenetére
Egy gyári alkalmazáskezelő nem fogja neked mutatni az összes futó alkalmazást és nem csak futó alkalmazások vannak hanem háttérfolyamatok is. Engem spec kevésbé zavar a szabad ram. Az már annál inkább, hogy az 1-es procimagot még nem láttam menni...Nem érezni, hogy lassú vagy ne futna el akármi, de nem tetszik. Valaki ötlet?
-
Jamcsabi
tag
Igen. Múlt héten hétfőn (07.29) rendeltem meg ezt az autós tartót: [link]
Tegnap (08.06) hozta a postás, ami éppen kapóra jött, mert ma 400 km-t kellett autózzak. Gondoltam akkor tesztelem.
Tapasztalataim:
1. A tartó műanyagból van, és vákummal lehet rögzíteni a szélvédőhöz. Jól tapad, nem kell félni, hogy leesik a telefonnal együtt (kb. 10 km-t vezettem földúton, ahol igen sokat rázkódott, mégsem esett le). Nagyon jól forgatható, a megfelelő irányba állítható vele a telefon. A csipesz gumírozott borításának köszönhetően erősen tartja a telefont, mégsem okoz "benyomódást" a készüléken.
Mindezek alapján eddig bevált!
2. A telefon akkumulátorában viszont csalódtam. Egész éjszakán keresztül töltődött a telefon (tehát 100%-ról indult), 3 és fél óra iGO Primo használat után viszont a töltöttség csak 20%-on állt. Egyéb alkalmazás, wifi nem ment, kizárólag az iGO Primo + GPS. A telefon fényereje automatikusra van állítva. Beállításoknál megnéztem, az akkumulátor használat 70%-áért volt az említett program felelős.
Ti mit tapasztaltatok GPS használatnál? Más navigációs program jobban "kíméli" az akksit? -
theo_76
aktív tag
Az miért van, hogy a specifikációban 512MB RAM-ot ír... de ha bemegyek a futó programokba, akkor foglalt memóriára 306MB-ot ír, szabadra 90MB-ot... az viszont csak 396MB... hol van a többi RAM?
-
bgergo93
csendes tag
Sziasztok!
A hirdetéseket sikerült valakinek véglegesen száműzni a telóról? (mind böngészőben, mind pedig az app-ekben is érdekelne)
Gépen már hozzászoktam a tiszta reklámmentes böngészéshez, és elég kellemetlen telefonon a sok reklám.
A third party Ad-Block-ot próbáltam, de valahogy nem szuperált, pedig a proxyt is belőttem neki, esetleg az csak a gyári böngészőre vonatkozna? Valakinek ez működik, esetleg valami alternatíva? (Chrome-ot és Opera Mobile Classic-ot használok)
Előre is köszi a segítséget!
-
x1port
addikt
válasz mckangi #4374 üzenetére
Gondolom ez a szám a routerben van belőve.
Hisz nálam az 54 mega is egy hatalmas fals adat.
Egyébként én Blade3 ról váltottam erre és tényleg igaz: iszonyat jó a wifije ennek a telefonnak.
Blade egyfolytában eldobálta a jelet.2G,3G , wifi..
Furcsa is volt y300 nál,hogy ahogy felléptem a wifire (kb 2 másodperc alatt ) azóta bivalystabilan működik.Más: Lehet,hogy már lerágott csont de lehet témákat letölteni valahonnan?
Köszi -
mckangi
senior tag
Hát akkor én ezt nem értem,a wifi nálam is jó gyors, de a kapcsolati sebességre állandóan 0-át mutat.
Most ilyenkor mi van?Poco F3
-
mckangi
senior tag
Ma vettem észre egy érdekes dolgot:
A wifi beállításoknál ha rábökök a felcsatlakoztatott otthoni wifi kapcsolatra,akkor az a kapcsolati sebességre állandóan 0mbps/s-ot ír.
Ráadásul ezt mint a gyári, mint a 2 custom romnál is ezt csinálja.
A wifi pedig hasít mint az állat.
Amúgy megjegyzem, hogy ennek a telefonnak a legjobb a wifi-je.A wifi analyzer program -25db-élt írt ki. Ezzel már gyakorlatilag sugárfertőzést lehet kapni.Nektek mit ír?
[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
theo_76
aktív tag
-
mckangi
senior tag
Hát pedig ha nem találok hozzá egy olyan custom romot, ami támogatja a felvételt, akkor ebből a telefonból eladás lesz.
Idáig 2 custom rom volt fent + a gyári, de még idáig egyiken sem működött teljesen.De ha találok is egy olyan romot amelyikkel működik a felvétel, akkor sem biztos hogy maga a rom nekem meg fog e felelni.
Pedig ezért váltottam wp8-ról vissza androidra.
Hát még én azért még nem adom fel, de ha 1 hónapon belül nem lesz megoldás, akkor megy árverezésre.[ Szerkesztve ]
Poco F3
-
sicc33
aktív tag
A kérdésem a következő lenne. Frissítés jelent meg a 2 sim-es Y300-ra. Majdnem stock a ROM (csak gapps lett feltelepítve). Rootolt, BL nyitva, TWRP-vel full backup készült. Szabad frissíteni, vagy inkább hanyagoljam?
-
Simba86
senior tag
válasz Simba86 #4361 üzenetére
bocsi, letelt a szerkesztési idő:
elfelejtettem hozzátenni, h jelenleg csak a magenta szolgáltató ajánlatai közül választanék
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11 -> Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Simba86
senior tag
üdv emberek!
édesanyámnak vennék telefont, mert már az előtte általam is agyonhasznált Blade-et időszerű lecserélni, és jelenleg két versenyző jöhet szóba: az LG L7 II és ez
mit gondoltok, megéri az LG a felárat, vagy nem nyújthat sokkal többet az y300-nál? (tudom, hogy a két teló ára között ott van az S Advance, de olyan van nekem és tudom jól, h az nem való egy anyának, mert idegesítenék az időnként előforduló "bogarak" , amelyekkel én együtt tudok élni )
(kérlek ne haragudjatok, ha ez volt már téma!)
még annyit, h a telefonhalkulás típushiba, vagy csak a "kiválasztottaknál" fordul elő? ugyanez a kérdésem a feljebb olvasott " hirtelen programbezáródós" mókára?
köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11 -> Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
st6969
őstag
Jóféle autós tartót talált-e hozzá már valaki?
-
mckangi
senior tag
Senki nem talált még egy normálisan működő call recorder programot?
Poco F3
-
0xmilan
addikt
Kijelző fényerejének növelése:
Ha rootolva van a készülék, akkor a build.prop fájl szerkesztésével megoldható a dolog: system mappában megkeresed a build.prop fájlt. Megnyitod és a következő sorban megváltoztatod az értéket 99-re vagy 100-ra: ro.lcd.backlight=67. Mentés és újraindítás után fényesebb lesz a kijelző. Csak tapasztalt felhasználók csinálják ezt meg, a build.prop fájl jogosultsága maradjon rw-r--r--, különben téglásodhat a teló. TWRP mentés legyen.
- Összefoglaló
Amúgy tényleg nem a legfényesebb a kijelzője, de mint látod szoftveresen van korlátozva, így ezen lehet segíteni. -
dokiki
csendes tag
sziasztok,
egy pár napja nézegetem a telót,elég jó paraméterei vannak.Megnéztem a Telenornál egy telót,de nekem elég gyengének tűnik a fényereje a kijelzőnek,maxra fel volt húzva.Mellette néztem az LG L7-et,az sokkal erősebb.Vélemények?
-
pumpa1w3
csendes tag
Sziasztok!
Van valaki, aki használ ezen a telefonon GPS programot ami jól működik? Legyen szíves írja meg melyik az és honnan lehet leszedni. Lehet priviben is!
Üdv. -
Mate
nagyúr
Mi lehet az oka, hogy nem lehet a telefonra telepíteni néhány programot? Elindul a telepítés, de sosem ér véget. Próbáltam már play-ből, telepítőfájlból, de semmi.
Legutóbb egy egyszerű ingyenes angol szótárt próbáltam, vártam vagy 20 percet, de csak telepített és telepített végtelenségig.
-
Mate
nagyúr
válasz Dr_Senkihazi #4337 üzenetére
31.072 újonnan, Domino csomagban. Ebben az árban benne van a házhoz szállítás és egy simkártya, amiről 1000 Ft lebeszélhető....
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
van egy eladó y300-am,új állapotú...
katt
sorry......i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
theo_76
aktív tag
-
malna88
tag
Sziasztok! Elkezdtem visszaolvasni a hozzászólásokat de rengeteg van belőle (jó hogy sokan foglalkoznak vele) és feladtam, valaki tudna küldeni linket, hogy hol találok valami összefoglalót a root-ról meg az aktuális romokról? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
s9+
-
Mate
nagyúr
válasz szabonagyur #4324 üzenetére
Ha online megrendeled, akkor kézhezvételtől számított 8 napig elállhatsz a vásárlástól indoklás nélkül.
-
theo_76
aktív tag
válasz szabonagyur #4328 üzenetére
de ha külföldre viszed ki, akkor teljesen mindegy a gari.... onnan drágább érvényesíteni mint újat venni
-
szabonagyur
félisten
válasz theo_76 #4327 üzenetére
Hát ki lehet de azért az nem olyan, főleg ha valami baja van akkor szervíz ugrott stb meg a normális árhoz hűséget kellen vállalni azt meg nem akarok. Telenornál meg mondjuk 47e a teló, T-ben is most vagy 31e. Utóbbi megérné de sajna a telenor a családi szolgáltató szóval sehogy sem jó
-
theo_76
aktív tag
válasz szabonagyur #4326 üzenetére
nah igen... de ott legalább tudod mit kapsz... meg ki lehet ütni
-
theo_76
aktív tag
válasz szabonagyur #4324 üzenetére
akkor vegyél szolgáltatónál... ott jobban jársz
-
szabonagyur
félisten
válasz theo_76 #4322 üzenetére
Hát igen azt kéne lehet. Mert elkezdi nincs nekik raktáron most nem tudja megnézni :S Potyára meg nem akarom megrendelni főleg, hogy a futár nem adja ide míg nem fizetem ki szóval nem tudom kibontani sem.
"de sajnos mivel a termékből nincsen készleten, ezért nem tudom biztosan megmondani, hogy van-e rajta előlapi kamera. Nagy valószínűséggel nem a kínai változat lesz, hanem a kamerával rendelkező."
Nagy dilemma ez. Amúgy ha megrendelem és nem az amit vártam akkor gondolom szó nélkül elállhatok tőle nem? Esetleg milyen bizonyíték kell ilyenkor, hogy nem az amit vártam? Ha az oldalt lementem jelenlegi állapotban az elég?
@Igen írják, hogy duál, csak tudod sok rosszat hallani a GSM boltokról garikról aztán így..:S
[ Szerkesztve ]
-
theo_76
aktív tag
válasz szabonagyur #4321 üzenetére
A specifikációjában egyébként írják hogy duál kamerás
-
theo_76
aktív tag
válasz szabonagyur #4321 üzenetére
Szerintem kérdezd meg tőlük, hogy mit szólna ehhez ha megkérdeznéd a fogyasztóvédelmet, hogy alapdolgokat nem tudnak az általuk árult termékről De tudtommal, magyarországra a két kamárs mobilt hozták be, nem árulják a kínába tervezettet.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Speedshopon akarom megrendelni a telót, de sajna az ügyfélszolgálatos nem igazán ért ahhoz amit árulnak. Nem tudta a garit sem megmondani csak, hogy 2 év magyarországi, de azt egyáltalán nem tudta, hogy a vakus-előlapi kamerás verzió van e náluk vagy a kínai 2 simes. Tud valaki arról valamit, hogy melyik van náluk? Saját tapasztalat lenne a legjobb.
-
xrvman
őstag
válasz tpeter77 #4307 üzenetére
Háát, mit mondjak, még a nagyim is örömmel üdvözölte a normális billentyűzetet. Szokatlan volt neki, de azt mondta majd megszokja, elvégre ez van a PC-n is. S valóban hamar belejött, 2 hét.
Gondolj bele, egy lenyomás egy betű, gyorsabban, kényelmesebben tudsz vele gépelni. -
Mate
nagyúr
Jól láttam, hogy gyárilag nincs videólejátszó?
Ti mit ajánlanátok, ami elviszi a legtöbb formátumot?
-
theo_76
aktív tag
válasz tsabeekaa #4311 üzenetére
Egy szóval nem írtam hogy feltétlen adok a Google leírásokra... De ott is tárgyalták ezt a témát, és ott is írták ha nem megy valami, akkor mit lehet tenni, mint itt is. Ennyi Arra céloztam az egyén fele, aki ledegradálta colonell-t, hogy ha valami nem megy, akkor előbb keressen rá mi a gond, mert szívesebben segítenek úgy ha látják hogy próbált utánanézni, és nem olyat kérdez, amit már többször kitárgyaltak, több helyen, és még nagyobb kutatás sem kell hozzá. Egyébként nálam több telefonon nem működött a viber, és ismerőseimnek is volt vele gondjuk, azért voltam vele ilyen "aggresszív".
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz theo_76 #4308 üzenetére
Azért mert neked nem jön be a viber, azért nem kell negatív jelzőkkel illetni. Nekem soha semmilyen problémám nem volt vele. Mai napig naponta használom, nem is keveset, sőt a feleségemnek és a két fiamnak is fent van a telefonján, más és más típusok, és nekik sincs gond vele. Csökkentett nettel is tökéletesen működik. Ellenben hagyd bekapcsolva a skype-ot egész napra, hogy elérhető légy....egyébként ha annyira adsz a Google Player hozzászólásaira, akkor javaslom, olvasgasd a mostanában írt hozzászólásokat, skype témában.Talán az is egy haszontalan program? Ezt azért nem jelenteném ki.....
-
theo_76
aktív tag
válasz qajakos #4299 üzenetére
Nem hiszem hogy itt személyeskedni kellene... Colonell azért írta amit írt, mert kismilliószor le lett már írva, és ha a Google Playerben lévő hozzászóllások elolvasására is venné a fáradságot a kérdező, akkor már rég megtudhatta volna azt amit akart... Ha valaki lusta utána nézni, akkor ne használja ennyi. Egyébként is a viber egy semmire nem való valami... A régebbi verzió is... Max ha van felesleges memóriád, és megelégedsz a rossz hangminőséggel, ami ráadásul késik is, akkor érdemes használni. Használj Skypeot ha nem is kamerázol akkor is jobb hangátvitele van.
-
tpeter77
addikt
sziasztok!
A gyári 9 billentyűs sms szövegbeviteli módszert szereti használni a feleségem, már ezt szokta meg.
A gyárival az a gondunk, hogy nincs rajta magyar ékezet.
Lehet rá telepíteni?Ha nem akkor jön a B verzió. Egy külön program kellene amivel úgy lehetne smst írni mint egy hagyományos telefonon azaz ha 5x nyomom meg a 2-es gombot akkor bejön az "á" betű.
Kipróbáltam mások ajánlására a Smart Keyboard 4.7.0-t, de itt az 5. nyomásra a "b" jön be, és csak úgy jön elő az ékezet, ha hosszan lenyomva tartjuk az adott gombot.
Na ez az amivel a gond van, mert már megszokta a hagyományos sms írási módot.
Volt egy Samsung Galaxy Mini-je (2.3.6-os androiddal talán) a feleségemnek, azelőtt meg egy Star3 és azokon úgy működött mint egy hagyományos nyomógombos 10 éves Nokián az sms szövegbevitel.JB hozadéka ez az újítás? Eléggé szokatlan, nekünk olyan sms szövegbeviteles billentyűzet kéne mint a régi hagyományos gombos telefonokon.
Ilyet tudnátok ajánlani?