Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Gepeltem mar be parancssort, anno meg kernelt is forditottam (jo regen, mert igy tudtam leosztani a Linuxos geprol parallel porton keresztul a netet az Amigamnak
. Par disztrot is megneztunk itt, mert kerestuk, hogy melyiket birja el a geppark (nem sok sikerrel
, de mondjuk itt inkabb a HW es a hozza mert igenyek nem megfelelese, mint a Linux miatt). Config file-t is irtam mar at stb. Nem vagyok Linux szakerto, sot!, de netet bogaraszni en is tudok, ha nagyon kell valami ugyis utana jarok. (De van, amikor nem eri bele feccelni az idot.)
Tehat az alapveto infokkal tisztaban vagyok, sok informaciot szamomra nem nyujtottal
. Es inkabb ugy ereztem, mintha, mar megbocsass, hulyenek nezel!
-
Alex91
félisten
mindesetre a hasonlo esetek legalabb 99%-a user error, hozzaveve azt hogy ilyen problemat meg egyikunk sem latott, erosen valoszinusiti hogy a 'te kezed van' a dologban
Persze
, most jottok es szemelyeskedtek egy kicsit?
A tobbi erv mar elfogyott...
(Mert gondolom te is a fizetos Suse-t hasznalod, de mindegy...)
-
Alex91
félisten
Mac-en Parallels, csak erdekes mod a Suse telepult szo nelkul
Mar nem emlekszem, nem ma volt
. De ezek szerint a masik emberke se jott ra, vagy valoban ez volt a jo megoldas...
Mondjuk a Suse meg az Intel 845-os integralt GFX kartyajat nem komalta
.
De mindegy, ilyen keppen a Win is egy jo OS, csak sajna van benne par bug
.
-
Alex91
félisten
Csak neked!
[I]Alex91 - 2008 jan. 18. @ 18:06
Nekem gOS, Ubuntu-t nem sikerult feltennem. telepites kozben szetesik a kep. Suse felment szepen…Ubuntuval én is szenvedtem, a megoldás a következő:
1. Elindítod a CD-ről a telepítést és a boot menünél nyomsz egy F6-ot.
A lenti sorban kitörlöd a “splash” opciót a sor végéről, aztán Enter.
Dolgozik, próbálkozik, aztán kiír egy hibaüzenetet a grafikus móddal kapcsolatban. OK.
Ekkor nyomsz egy ctrl + c kombinációt, aztán elindítod a pico-t (sudo pico /etc/X11/xorg.conf) és kicsit átszerkeszted benne az xorg.conf fájlt (csak az itt látható szekciókba kell belenyúlni):
Section “Device”
Identifier “Generic Video Card”
Driver “vesa”
BusID “PCI:0:2:0″
Option “LVDSBiosNativeMode” “false”
EndSection
…..
Section “Screen”
Identifier “Default Screen”
Device “Generic Video Card”
Monitor “Generic Monitor”
DefaultDepth 24
SubSection “Display”
Viewport 0 0
Depth 24
Modes “1280×800″
EndSubSection
EndSectionEzután el tudod indítani a startx utasítással a grafikus felületet és ott Install.[/I]
-
Alex91
félisten
Szerinted mit csinaltam?
Loginnal kivalasztottam a masikat. Belepett vele. Aztan kijelentkeztem, es visszaallitottam az eredetire. De o meg mindig a masikkal jelentkezett be. Kikapcsolas utan is.
Az rendben van, hogy nincs mindenre kattintas, de ha mar a telepitesnel, vagy az egyszeru, semmit sem csinalok, ismerkedes kozben olyan problemaba utkozik az ember, amit konzolon kell megoldani. Hat...
Az Ubuntut leirtam mar ide. Virtualis gepre, valoszinuleg a videokartya helytelen beallitasa miatt nem sikerult normalisan feltelepiteni. Aztan valaki elarulta a titokzatos parancssorokat, es azzal sikerult is telepiteni!
(Na, erre mondtam, hogy kattinthattam volna, csak mire
?)
-
Alex91
félisten
Most ne haragudj, de mondjuk azt a gondot, hogy nem valtott vissza a kattintos megoldassal loginnal a GNOME-ra az ablakkezelo, azt ugyan milyen mas kattintos megoldassal lehet megoldani?
Meg az Ubuntu telepitesem leakadasat is ugyan milyen kattintassal tudtam volna megoldani?
Mondd ki, hogy van olyan amit nem fogsz kikattintani!
-
Örülök neki, hogy a te igényeidet maximálisan kielégíti a Linux
De mint mondtam, az irodai felhasználás csak egy nagyon kis része annak, amit a PC tud.
Arról kéne inkább leszokni, hogy ismeretlenül feltételezgetsz másról dolgokat, amit kp-nak veszel. Használtam Ubuntu-t, Knoeppix-et, Debian-t, SuSe-t... de messze az Ubuntu a legemberibb. Valamint használtam OpenOffice-t is, igaz, régebbi verziót, de akkora egy rakás instabil szar volt, hogy azzal élesben dolgozni nem lehetett. Valamint röpke 1-2 óra után a tv kimenetet is sikerült beállítanom, 26 elcseszett xorg.conf után, de biztos én voltam a béna
De még, ha egyszer sem láttam volna Linux-ot, akkor is tudnám, hogy azon pl. egy ilyet sosem fogsz megtervezni vagy egy Far Cry 2-t végigjátszani. Esetleg bármilyen zenét meghallgatni Audigy 4-gyel normális hardware-gyorsítással és térhangzással (már, ha szerencséd van és egyántalán ad hangot).
S most puszta kiváncsiságból tényleg érdekelne, hogy mit értesz a 8800GT-d maximális kihasználásán Linux-on?
-
Alex91
félisten
Most nem a konzol, meg parancssor, config file ellen vagyok, de azert ha valaki csak hasznalni szeretne a gepet, akkor csak egyszerubb a kattintos felulet? Ne kelljen marmanualokat olvasni, parancssorokat biflazni ahhoz, hogy a problemamat megoldjam. Nem mindenki computer fan, aki gepet hasznal.
Elhiszem, hogy aki keni, vagja a dolgot akar parancssorral is gyorsabb es hatekonyabb. De ezert a tudasert azert jol meg is dolgozik. Ha meg egy "kattintos", sose latott progi kerul az ember kezebe, meg mindig konnyebben eligazodik. (A bill. kombo is egyertelmuen gyorsabb pl., de azert az amber, ha olyan progibval dolgozik neha, amit ritkan hasznal nem hiszem, hogy egybol a billentyuzet kodokat fogja biflazni befele...)
-
Alex91
félisten
nem mondtam hogy KELL szerkeszteni a configot, de nekem az sokkal egyszerubb mint fel oran at klikkelgetni meg pixelekre vadaszni
De!
Az a baj, de hiaba irtam lentebb is, hogy nem az van, hogy VALASZTASZ, hogy szerkesztek vagy klikkelek, hanem olyan problemaba utkozol, amit klikkelessel nem tudsz megoldani! (Ubuntut is ugy tudtam a virtualis gepemre telepiteni, hogy valaki elarulta, hogy hogyan kell modositani telepitesnel par parancs beirasaval a cuccot, hogy lefusson.)
-
Alex91
félisten
Az egy dolog, hogy hogyan nez ki, a masik, hogy miert veste be a configjaba, hogy csak azzal indulhat
?
Jo, csak miert kell config file-t szerkeszteni? Safe boottal felallt a rendszer, de rendesen meg befagyott a xar VGA kezelese miatt
.
Ja, nekem is virtualis gepen van Win
.
-
törölt tag
persze, hogy az Ubuntun is így volt a 8.10-ig: egy parancs, hogy a pppoeconf elinduljon, utána minimálgrafikával (mint a rendszertelepítésnél, de természetesen a terminálban futva, ezért nem nyit külön ablakot) csak az adatokat kellett megadni, oszt annyi.
(#342) Alex91:
"Megveszi az evek ota Wint hasznalo user a Mac-jet. Elso dolga, hogy rak ra Win-t is, mert ugye azt szokta meg.">már megbocsáss, tipikus switch: kőhülye bármihez! ez a mondatod mindent elmondott egy ilyen switcher-ről. -
Alex91
félisten
hidd el, hogy aki mondjuk 10 evnyi dos/windows utan nekiall Linuxot hasznalni, par ev utan mar igenis alaposan latja a kulonbsegeket...
Na, pont ez a "par ev" a gond
! Hianyzik a WOW hatas
. Ezt mondjuk a Mac switch-el tudom illusztralni. Megveszi az evek ota Wint hasznalo user a Mac-jet. Elso dolga, hogy rak ra Win-t is, mert ugye azt szokta meg. Aztan elkezdi probalgatni a MacOSX-t, es megfogja
! Majd rajon, hogy a Win-t mar el se inditja, vagy nagy ritkan. (Persze, van akinek nem jon be, es megis marad a Win-nel, ez se tetszik mindenkinek.) Es ehhez nem evek kellenek, hanem par het, sot, sokszor mar az elso orai hasznalat utan boldogan ul fel az ember a gepe mellol
. (Es soha tobbe PC, Win.)
Termeszetesen biztos van, aki ugyanezt erzi a Linux-nal is.
De mondjuk, ha azt tapasztalom, hogy ugyanazon a gepen egy XP elfogadhato sebesseggel fut, mig a jo esetben feltelepulo (volt, hogy fel se ment normalisan), csilli-villi grafikaju Linux szaggat, mint allat. (Az meg nem boldogit, hogy mondjuk sima X-Window alatt esetleg meg hasit is, de akkor hogy nez ki?) Hogy nem telepul fel normalisan a grafikus rendszer. (Es amikor az itt is beirogato linux guru erre csak azt mondja, hogy bocs, de nem tud segiteni, mert o nem azt a disztrot hasznalja
.) Aztan kattingathatok barmit, akkor se sikerul beloni. (Lehet, hogy konzol, meg vi, meg config file, de ugye Linux guru se tudja, mert ez a Linux, nem az a Linux...) Amikor atallitom GNOME-rol XWindow-ra, megnezem, hu, de ronda (es meg igazan gyorsabb se lett), na allitsuk vissza, logout, atallit vissza GNOME-ra, login. Csessze meg, nem allt vissza!
Ujraindit, hatha, megint kivallaszt a GNOME, na, mit gondolsz elindult?
Na, annal a User-nel orokre maradt az XWindow. (Biztos, hogy igy kellett volna mukodnie?)
Ugyhogy ez mennyire WOW erzes?Tudom, hulye vagyok hozza, de Mac-et se lattam azelott, mielott megvettem... (ZX81-et, C64-et, Amigat se, de azokkal azert elvoltam
.)
-
Nem magamról beszéltem, de nyugodtan linkelgessél a visszavitt laptop gazdáinak - magasról fognak tenni rá. Én ugyanis tudom, hogy a Linux lócitromot sem ér, ha a drága pénzen megvett hardveremet ki is akarom használni, de egy szóval nem mondtam, hogy a Linux azért szar, mert nem Windows, sőt, egy szóval nem mondtam, hogy a Linux szar.
Halvány fogalmam van, ugyanis Ubuntu 8.10-ig bezárólag az ADSL-t csak a pppoeconf konzolparanccsal lehet beállítani. Édesanyád valószínűleg soha nem látott Windows-t, valamint nincs mindenkinek (ott a) fiacskája, hogy mindent beállítson.
Mellesleg a számítógépezés nem mindenkinek merül ki abban, hogy fórumokon isteníti a Linux-ot és levelez.
-
Alex91
félisten
Erdekes, nekem a MacOSX-ben nem hianyzik a Windows, pedig eleg sok minden nem ugy mukodik, meg nem ott van
. De valahogy a Linux nekem se jott be.
Lehet, hogy nem is a Windows-t kene felhasznaloi feluletben "utanozni", hanem valami jobbat kellene csinalni? Csak lehet, hogy ez meg nem sikerult...
-
zoltanz
nagyúr
Máramennyire én értek a programozáshoz nem akarok észt osztani. Azt viszont tudom néha, egy minimálisnak tűnő módosítás miatt is szinte alapjaiban megváltoztatott programot kell írni.
Ez nem olyan, hogy azt valaki gondolná, azért 2 év sok talán egykét hónap a legrosszabb esetben.
-
sghc_toma
senior tag
ez egy balf..sz dolog volt reszukrol, kivancsi vagyok, mi volt a valodi okuk, hogy nem foglalkoztak vele anno.. btw, az SSL bug miota volt ismert, mire kirobbant a balhe? nem akarok linux-win vitat, csak azert hoztam szoba a dolgot, mert ilyesmi barkivel elofordulhat.. sajnos..
csinal marhasagokat az MS (is), neha boduletes magyarazatokat adnak a marhasagaikra, de ettol fuggetlenul azt tapasztalom, hogy igenis odafigyelnek a biztonsagra.. -
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
... vagy egy hülye (inkább több) fanboy aki kiforgatja mindneki hsz.-ét. Ember olvass már vissza. Pár win-t használó leírta a véleményét ti meg páran jötettek okoskodni. Aki hüyle és ovódás az te vagy de mit vár az ember egy fanboytól. Tőlem bannoltass legalább nem pazarlom többé idiótákra az időmet.
egyébként nevetséges senki sem írta, hogy felsőbbrendű az MS, talán üldözési mánia...
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Nem hazudok csak te neked van gondod a szöveg értelmezéssel de jön az iskola és mehetsz az 5. osztályba.
Azt írtam, hogy megértsd végre, hogy nem kell codeck pack hanem elég egy olyan lejátszó ami tartalmazza beépítve az összeset, a többi hsz. a ti kötelező kötözködésetek miatt jött létre.
"baromira meguntam hogy folyton codeceket kell telepitenem" -
D4rkAv3ng3r
senior tag
Én megírtam, hogy az MPlayer for Windows-ról azt alligha rakhattad volna fel. Egyébként az stabil volt. Egyébként is mit szólsz bele én arra reagáltam ha tájékozott lett volna és ellenszenv nélkül (fúj ms, fúj win) állt volna hozzá akkor alkalmas videólejátszásra is bőven a win. Egyébként röhely amiket itt le kell írnom, miért is ne lenne alkalmas a Win rá. VICC.
A habzó száj meg rátok Windows-gyűlölő Linux-fanboyokra jellemző, én csak tényeket írtam le. Első hsz.-emben írtam, hogy minden OS-nek meg van a maga területe. Ezt csak ti nem látjátok be.Csak Opera meg Linux fanatikussal nem érdemesegyoldalú vitát folytatni.
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Jajj csak a személyeskedést hagyjuk ti sem kedélyesen hanem magas lóról osztjátok a kibiceket. (a kibic nem sértő áááá).
A The KMPlayer nem instabil napi szinten használom. Tájékozottság kérdése. MPlayer-ből meg tudom van több verzió én az MPlayer for Windows-ra gondoltam természetesen. Egyébként is MPlayercsak egy nylt forráskód amiből írtak több verziót, ha instabil azt kell szidni aki készítette nem a platform hibája, de KMPlayer és VLC eléggé stabil.
-
FTeR
addikt
legnagyobb huzoero a windows fele: ezt ismerik...
így önmagában nemtok ezzel egyetérteni. nyilván fontos szempont, de nem kizáró ok. az utóbbi 2-3 évben a mac is felkúszott 9%-ra, firefox is 30-40%-ra, mindkettő 99,9% os ms birodalmat kezdett ki.
eközben linux azt ünnepli, h sikerült átlépni az 1%-ot (egyes statok szerint). -
zoltanz
nagyúr
"windows alatt ugyanez: hm, nezzuk csak, na, nem is rossz, itt egy "programok telepitese es torlese", keressunk rajzoloporgramot. ejnye, nem megy, hol lehet itt programokat telepiteni? nem lehet? akkor miert hivjak ugy?
irany a google, irjuk be a keresobe hogy mi kell, aztan probalkozzunk, mondjuk az "image editing"-re keresve. aztan neki lehet allni valogatni a mindenfele hasznalhatatlan szemet, meg kiherelt shareware kozott. szerencsere a hatodik talalat a GIMP, ha addig sikerul eljutni, akkor vegre sikerult teljesiteni a feladatot..."Azért ennyire nem bonyolúlt, beírja www.origo.hu, ott rámegy a szoftverbázisra, megkeresi a grafikus, rajzoló progikat, majd élmény index alapján ott van a Gimp az 1 helyen.
-
Morden24
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Android dual SIM okostelefonok
- Padavan firmware
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G531GU / I5 9300H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Samsung 213T 4:3 1600x1200 VA monitor eladó
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest