- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teagol
aktív tag
válasz
Stauffenberg #24738 üzenetére
Még az is beleférne ...
Szeretem az N7-ket, mert kitűnő készülékek megfizethető áron.
Nem 114 k-tól!
40 k egy refub N7 13 egy év garanciával, és mint írtam még égy is köröket ver jó néhány idei modellre.
Gondolom nem érte meg gyártani, azért szüntették meg a forgalmazását.Mindegy, nekem amire kell, bőven elég ez is. Elégedett vagyok vele.
Kipróbáltam mindenféle rom-ot, nagyon jó kis leírásokat adtok hozzá. -
NightLord
tag
válasz
Stauffenberg #24720 üzenetére
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2168787
En ezt hasznalom. Gyari ROM ala mehet nyugodtan.
-
kentucky
őstag
válasz
Stauffenberg #24698 üzenetére
Systemnel felesleges az f2fs mert az csak read only. Egyebkent ha valaki akar egy jo ROMot a tabhara az a purity rom-ot tegye fel. Regota eloszor erzem hogy olyan a tablet mint amilyennek szeretnem.
-
Slukkica
őstag
válasz
Stauffenberg #24694 üzenetére
4.4.4-el az a baj, ami az 5.1.1-el, hogy képes teljesen lehalni, belassulni percekre. Nem a ROM a probléma forrása, hanem az "elöregedő" NAND flash meghajtó.
Éppen emiatt lehet megoldás az F2FS file rendszer használata!
[Benchmarks] File System Performance: F2FS vs EXT4Az F2FS kicsit máskáppen kezeli a NAND-ot amiatt gyorsabb a rajta futó rendszer. Lásd: Motolola telefonok
Hogy lényeg is legyen:
kernel szintű témogatás kell hozzá, tehát stock kernel NEM jó.
Mivel egy partició formázása során adat vesztés lesz, ilyen egy pen drive formázás is, így üres lesz a tab. Ahhoz hogy rendszer legyen rajra flash-elni kell rá. Ehhez viszint már kell egy Full F2FS kompatibilis rom is mert álltalában az updater-script ami felelős a flash menetéért alapban csak az ezt4-et tudja.Tehát kell kernel és ROM! = A gyári "stock" rendszer alatt nem lehet megoldani a dolgot.
Viszont flash-elhető stock rom átalakítható.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Stauffenberg #24694 üzenetére
De az még mindig érdekel, hogy lehet-e fájlrendszert cserélni a gyári ROM alatt, vagy ehhez buherált rendszer kell-e.
Nincs pontos infóm, de gondolom kernel függő, hogy milyen fájlrendszert támogat, vagy sem. XDA-n érdemes körülnézni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Stauffenberg #24680 üzenetére
Nekem a gyári 4.4.4-el egész jó a sebessége. Neked mi a gond vele?
Lehet feltolom rá a 4.3-at is, megnézem azzal. -
G4bi89
senior tag
válasz
Stauffenberg #24676 üzenetére
Ebben a postban lévő romot is tudom ajánlani. Ugyanaz a CM11 mint amit Aggregátor is linkelt, csak ez F2FS és a kernel másik benne. 1 hete használom, mert több hónap szívás után meguntam az 5.1.1 -et. Sajnos nagyon lassú az írás/olvasás miatt az egész rendszer, de ez nem a lollipop hibája hanem a tabletben lévő NAND volt mindig is gyenge.
Valamint ha akarsz egy kicsi aksi időt nyerni akkor ebben lehet "alulfeszelni" is. -65mV -al nálam még teljesen stabil.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Én se nagyon szedem már le a polcról, a Galaxy S4-em 5.0.1-el köröket ver rá sebességbe.
Eljárt felette az idő. -
barnam_
nagyúr
válasz
Én úgy emlékszem, hogy a gyári 4.4.4 nem volt lassú, de jelenleg CyanogenMOD 11 van rajta (cm-11-20141112-SNAPSHOT-M12-grouper.zip), ez tökéletesen működik.
-
válasz
Stauffenberg #22502 üzenetére
Köszönöm!
Megrendeltem az N7-et
Igen, én a kijelzőidőre (iPad esetében "használat", ami esetemben = kijelzőidő) gondoltam.
@ bAtt001: telefonom droid, abból azért van ami tovább bírja mint egy szifon, de közel nem vagyok a téma szakértője.
@Pow: Köszi Neked is!
1: Nagyszerű!
2: -
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #22345 üzenetére
oda is gondoltam a fémet nem csak boritásnak
úgy mint egy hp elitebook kb, prémium kategória és tényleg nyomhatom akárhol nem hajlik mert annyi fém van benne
-
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #22342 üzenetére
picit több fémet kellett volna használni, mint a mobiljaiknál szerintem senki sem panaszkodott volna arra a kis súly többletre a minőségért cserébe
szerintem
-
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #22339 üzenetére
hát ahány tesztet olvastam róla nagy külföldi oldalakon mindenki kifogásolta a minőséget, hajlik a hátlap, illesztési problémák, kijelző sárgulás, de hát első szériából am sem szabad venni soha, meg kell várni míg ezeket javítják
-
l.skywalker
titán
válasz
Stauffenberg #22339 üzenetére
Való igaz. Kicsit eltúloztam a dolgot, hiszen 400 USD az ára, ami 100k alatt van HUF-ban. Azonban ez Európában már 400€, ami már 120k HUF-ban, ami szerintem egy kicsit sok.
Ha lenne egy fuvarom kintről, akkor hozatnék. De általában nincs
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22321 üzenetére
Lehet az is, de a másik lehetőséget esélyesebbnek tartom, mert a T-Mobile-nál kapható csak. Mi a T-Home-tól vásároltuk, vezetékes Internet mellé, a mobilinternet meg idehaza eléggé drága mulatság, másként mondva, sokkal többeknek van otthon csak vezetékes Internete, vagy mellette valami feltöltőkártyás szerény adatmennyiséggel bíró mobilinternete, mint normál előfizetéses. Szóval kevesebben vállalják be, mert a két Internet együtt sokak számára már megfizethetetlen - magam meg úgy vagyok vele, hogy a (Net & Roll S csomag) van olyan hónap amikor a 8 GB-os keretet sem bírom leforgalmazni, mert például ritkán kell útra kelnem.... Lehet ez a szállítmány még a T-Home-tól lett áthelyezve, aztán az is esélyes, hogy bennragadt készlet, és inkább a 2013-as verziót vitték. Abból ugye nincs, én meg nem figyeltem, hogy a 2012-es és a 2013-as verzió együtt volt e kapható - valószínűleg igen -, illetve hogy milyen árkülönbözet volt a kettő között.
(#22327) Nite: Akkor még a visszavonás előtt
(#22332) l.skywalker: Pedig ismervén, hogy új árazás lesz a Nexus 9-től, a 2013-as Nexus felértékelődik, mert mint a korábbi posztomban is írtam, minden olyan lényeges rész benne van, ami manapság kell, sőt RAM-ból a lényegesen drágább N9-ben sincs több.
(#22333) lordyka: Refurb verziót én nem vennék, csak újat, de azon tényleg komolyan elgondolkoznék, pláne ha jó árban van. Azért sokakat meglepetésként ért ez az árkategória váltás, mert még a 2012-es és 2013-as verziók esetében is arról volt szó, hogy a Google - relatíve - olcsón akar minőségi referencia készülékeket adni, ugyanis egyfelől azt hangoztatta, hogy ellentétben a konkurensekkel, ő az Internetből, a keresőből, a hirdetésekből él - meg céljuk, hogy így az Android verziók széttöredezettségét csökkentsék - blablabla... De már a Nexus 2013 is drágább volt. Most pedig egyértelműen vége a mellébeszélésnek, profit orientáció van korábbi pénzügyi modell szerint is, és immáron a készülékek felől is. Szóval két végén égetik a gyertyát. Aztán kérdés, hogy majd bejön e ez a taktika, mert én például, ha most vásárolnám az első táblagépemet - azaz nem lennék otthonos az Android világában, meg nem költöttem volna sok pénzt a Google Playben el, mint ahogyan elköltöttem - akkor lehet Windowszos táblagépet vásárolnék, esetleg Apple-t, vagy semmilyet ilyen árban.
Most itt van az N7 és az N9 teljesen eltérő árfekvésben. Majdnem 2 éve használok táblagépet, szóval alkothatok már magamnak véleményt. Azt gondolom, hogy egy táblagép annyiért amennyiért én vásároltam különösen jó vétel - most az alapkészülék árat nézem, nem a minden luxussal, dokkolóval, tokkal, fóliával, szoftverekkel felvértezett darabot -, de maximum 80E Ft-ig. Azért eddig, mert egy táblagép nem egyenértékű egy olcsó laptoppal sem - asztali PC-vel meg pláne nem, de azt nem említem, mert azt meg nem lehet ölbe véve hurcolgatni -, kisebb a kijelzője - a kijelző felbontása az nem biztos, ismervén az 1366x 768-as képpontmennyiséggel bíró alsó kategóriás notebookok ilyen jellegű képességeit -, nincs fizikális, magyar nyelvű billentyűzete - külön vásárolható, de elsősorban angol kiosztással. Mondjuk ezt nem rovom fel, igazából, hogy nincs magyar nyelvű, mert magam is nemzetközi angol kiosztással bíró Logitech G15-öt használok már több mint 9 éve. Amit viszont igen billentyűzet kapcsán, hogy a kapható fizikális billentyűzetek, is általában kisebb méretűek mint egy notebooké. A virtuális verziók mérete meg ugye megegyezik a kijelző méretével. Amire én használom a táblát, arra tökéletes, bár úton a fórumhozzászólások írása azért a javítgatások miatt lényegesen lassabb mint itthon gép előtt, ezen az próbál ellensúlyozni, hogy sokszor kitalálja a szavakat, illetve én idomulok hozzá, mert bár nem azt a szót akartam írni, de ha az akarttal azonos értelmű akkor elfogadom a javaslatot, és akkor gyorsan le is van tudva az a jó pár karakter. Tehát én azt mondom, ha valaki kérdezi, hogy alapgép esetében 80-nál ne tovább, úgyis venni fog hozzá mindenféle dolgot és a végösszeg 100k fölött lesz. Nekem az alap 48k volt, aztán már alig több mint 2 hónappal a megvásárlása után 75k-nál tartottam. Azóta új tokot is vettem rá. 130-ért nem vennék - legalábbis most így gondolom, ez később változhat is akár -, mert akkor kitudja hol áll meg a dolog egyrészt, másrészt már annyiért is, de ha hozzászámítjuk az extrákat mondjuk 20-40 k között akkor kap az ember elfogadható notit is. Persze tudni kell azt is, hogy tényleg mire akarja használni az ember, mert nekem mégis az úton a táblagép az ideális, és pont ezért értékelődik fel a 2013-as verzió a szememben.
Szomszédom 2008-ban vett a fiának, vagy a fia magának az MM-ből egy Fujitsu Siemens Amilo (pontos típusát most nem tudom) laptopot 99 000 Ft-ért. Évekig a fia használta - és nem kímélte, aminek következménye, hogy HDD-t kellett benne cserélni, illetve van egy repedés a tapipadnál, valamint időnként megáll az eszköz egy két percre, mert sérülhetett az alaplapja és a merevlemez közötti összeköttetés -, de a mai napig használja, és dolgozik rajta. Aztán 6 éves a cucc.
-
válasz
Stauffenberg #22329 üzenetére
Én mostanában csak olvasok rajta repülőgép módban: 10 óra üzemidőm is volt már
-
l.skywalker
titán
válasz
Stauffenberg #22294 üzenetére
Hasonlóan vagyok én is. Vagy egy komolyabb nagycolos telefon vagy egy Shield. Mondjuk ha most hirtelenjében kéne vennem táblagépet, akkor én még egyszer vennék Nexus7-t 2012-est is az emagon most csak 34k. De a 2013-ast is bármikor bevállalnám, az is piti áron van ahhoz képest, mint amit tud. Viszont méretben nem mennék 7" fölé. A Nexus9 pedig nem csak mérete miatt furcsa nekem, valahogy idegenkedek tőle. Nem tudom miért, csak nem tűnik olyan jónak és drága is...
-
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22291 üzenetére
Nálam is ipad mini retina vagy egy pofátlanul olcsó win8-s tab jöhet szóban következőnek.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #22281 üzenetére
Egy set-top-boxot vettunk a regi tv-hez, ami tud lejatszani usb-rol filmet is, es antennakimeneten vagy Scraton kiteszi a TV-re. Valami gagyi box, amikor bejott a nagy digitalis atallas, akkor kerult vagy 10-13-ba. De a nevere most nem emlekszem :S
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22272 üzenetére
Hát nem követtem nagyon az Apple árait, egy 50-100k-val többre saccoltam
A 16 GB-os Listaáron 150 k, és a Nexus 9 pedig lényegesen drágább lesz mint a 7 volt
... Mondjuk ez egy sajnálatos tendencia, de én egyrészt azért mert az Androidot ismerem már, másrészt sok alkalmazás arra is lett megvásárolva, ha táblagépet kell megint vennem, az androidos lesz. Az N9 egyelőre nincs tervben, talán majd az utódja, vagy ha garancián túl megfekszik az N7 véletlen, akkor muszáj leszek újítani. Az N9 meg ennyiért tartalmazhatna több RAM-ot azért
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22268 üzenetére
Ha az lenne a céljuk, hogy mindenki szívjon vele, akkor az első pontra nem lett volna szükség. Azt nem mondom, hogy visszafelé is elsülhet azaz az illető nem Nexus 9-et vesz, hanem mondjuk Apple vagy Microsoft táblát, mert azok drágábbak, és én azt vallom, hogy Android esetében érdemes táblagépeknél a referencia készülékeknél maradni. Apple meg MS esetében meg csak saját gyártású van, de ugye Androidnál, millió gyártó, köztük sok olyan, amely még manapság is, 4.1-gyel, vagy más verziójú de 4.4 előtti JB-nel nyomja ki a friss készülékét, ami nemhogy nyalókát nem kap, de csokoládét sem.
A másik két vállalat esetében viszont egyrészt nincs is más mint a referencia készülék, másrészt mint mondottam volt, lényegesen drágább is. A Google-nél viszont megfizethető, vagy magyar pénztárcával mérve megfizethetőbb a saját fejlesztésű, de bérgyártókkal legyártatott, relatíve hosszú terméktámogatással bíró, és a frissítéseket garantáltan, és gyorsabban megkapó Nexus család.
Csupán az nem 100%-ban világos nekem, hogy oké lenne a dolog, ha a többi gyártó szívna a nyalókával, a Google számára elsősorban a Nexus készülékek a fontosak, ha csak ezeket számítjuk, nincs lényegesen több referencia modell, mint az MS, vagy az Apple esetében, de ne feledjük, hogy a közelmúltban, ott is becsúszott egy hasonló, lassítós probléma.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22263 üzenetére
De azért bejelenthették volna, hogy OTA-n késik, vagy javítás folyamatban, ilyesmi...
-
SL-27
tag
válasz
Stauffenberg #22226 üzenetére
Tökéletes témavázlat!
Én a nyugodt "várandósok" táborából figyelek -
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22228 üzenetére
Én is így használom. Tegnap vagy 10 fül volt megnyitva, ahogy a cikkeket válogattam. Nem volt gyors a lapváltás, kellett 1 mp mire renderelni tudta az oldalt, de nem pusztult be. Csak erre használom kb., ha ez se megy már rajta, megy az apróra.
Ahogy látom van baj az 5.0-val rendesen. Bár az ART-re váltás miatt nem is vártam mást.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22216 üzenetére
Ööö, a Facebook Messenger is Facebook termék, szóval az is okozhat problémát.
Más: A Nexus 9-re már kijött egy javítás is elvileg, legalábbis a hivatalos oldalon láttam.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Nálam a chrome hibamentes.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #22224 üzenetére
Ismered az embereket, ha mi nem most kaptuk volna meg, akkor "miert nem kezdtek el idoben a tesztelest?"
Van sapka, nincs sapka -
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #22220 üzenetére
Persze, nem lehet tokeletes semmi sem, de lekopogom, az ossze frissitest felraktam a gepre, es soha nem volt komoly problemam vele.
A valtozo hardverben lehet valami, esetleg erdemes lenne megnezni a gyartasi datumokat, hogy kinek milyen van, aztan meglatjuk van-e hozza koze.
@(#22219) Xiawave: 100%-ra biztos vagyok benne, hogy fog jonni valami patch. A Facebook az egyik alkalmazas, ami kb. bizonyitottan tonkrevagja a rendszert
-
törölt tag
válasz
Elképzelhető, hogy még kidobnak valamiféle 5.0.1-et erre a készülékre? Nagyon remélem, mert szinte új készüléket kaptam azzal, hogy visszaraktam a 4.4.4-et. 5.0-ban egyetlen egy " előnyt " tudtam hosszútávon észrevenni: a kikapcsolás, az tartott nagyjából 2-3 mp-ig.
De az egész rendszer trágya, ahogy van. Ahogy te is írtad, nekem sincsen túlszemetelve a rendszer, jóformán csak a " kötelező " alkalmazások vannak fent:
- Facebook
- Messenger
- Youtube
- Ebay
- Paypal.nagyjából ennyi....
más: csak én vettem észre azt, hogy az androidos készülékekre a legutolsó hivatalos frissítés mindig baromira elrontja a készüléket? Nem akarok én lázadást indítani, de eddig a droidos kütyük 80%-a ilyen volt, ami a kezembe került: az előző Xperia Pro telefonom utolsó frissítése a 4.0.4 volt, érezhetően szenvedett már az animációkkal is. Most jelenleg egy Z telefonom van, már előre félek az 5.0-tól, mit fog kezdeni vele.
(#22221) Teagol: Örülök, hogy sikerült.
-
sto1911
veterán
válasz
Nekem ezek kozul egyik sincs fenn, viszont vagy a legfrissebb Chrome, vagy a Now launcher miatt, de bongeszes kozben mar volt ket restartom is. Azota a Chrome az imageben levo valtozattal fut, a launcher szinten. Amit nem hasznalok, azokat letiltottam (G+, Books, News stb.) Es gyors es hibatlan a rendszer.
-
markussandor
senior tag
válasz
Stauffenberg #22141 üzenetére
amikor megvettem, a 9 óra simán megvolt HD film nézésével
viszont az avi-kat tudtommal nem tudja csak szoftveresen lejátszani, ezért az jobban meríti, az mkv megy hardverből -
Integra
titán
válasz
Stauffenberg #22147 üzenetére
igen de még csak bétában. rájöttem, hogy megvettem a nova prime licenszet anno és most néztem benne.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22139 üzenetére
Hát meg nem véletlen, nem egyszerre kapja meg mindenki a frissítést OTA-n keresztül
Nekem még most sem jött meg... ha nálam is jelentkezik a hiba, és nem a Facebook az oka, akkor vásárolok rá egy normális valószínűleg egyébként Nova Launchert. De lehet már eleve a javított verziót kapom meg, vagy nem jön elő a dolog, mert sokaknál meg nincs vele gond.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22139 üzenetére
4 óra? Az valami iszonyat kevés. Nekem majdnem 2 óra intenzív használattal is csak 15%-ot merült, igaz, akkor KitKat volt rajta. Azóta nem kellett használnom, nem volt meccs.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22125 üzenetére
Nálam nem járt a google now launcher a gépen, nem is fog és nem tapasztalok hozzátok hasonló lagokat.
-
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #22125 üzenetére
nálam is egész jó most már a teljesítmény, az appok indulása nem tökéletes de miután elindultak mar nincs gond a sebességgel
-
Snowy_owl
őstag
válasz
Stauffenberg #22055 üzenetére
Értem, köszönöm. Várok még egy ideig a frissítéssel, mert most elégedett vagyok vele.
-
sickoface
tag
válasz
Stauffenberg #22055 üzenetére
nálam is néha beakad nagyon csúnyán, egyébként sokkal szebben fut mint a kitkat. több helyen is olvastam (talán itt a mobilarénás tesztben is), hogy a nexus 5-ön is lefagy másodpercekre. innentől kezdve szerintem egyértelmű, hogy a szoftverrel vannak gondok és nem a hardverrel.
-
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #22045 üzenetére
nekem most jött helyre valamilyen szinten pár nap pihenő után
nem mondom hogy vajsimán fut rajta a rendszer mert azért meg megakad de nem annyira mint az első pár napban.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #22015 üzenetére
Detto, csak chrome-ban próbáltam, ott tuti csak ártott.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22015 üzenetére
Ez tényleg furcsa.
most ki-be kapcsoltam és ég és föld a különbség.(bekapcsolva jobb) Érdekes dolgok ezek...
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22012 üzenetére
OTA-n még senki sem kapta meg itt a frissítést ?
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #22010 üzenetére
Saját készítésű kép ?
-
nepeti
csendes tag
válasz
Stauffenberg #21991 üzenetére
Fejlesztői lehetőségek - nél vegyétek fel az animáció értékeket x1,5-re. Érzésre sokkal folyamatosabb lesz az animáció.
-
Integra
titán
válasz
Stauffenberg #21991 üzenetére
fb a világ legszarabb android alkalmazása, ez tény
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21988 üzenetére
Az lesz a baj akkor, nincs fastboot drivered. A nakedet rakd fel amit az elobb linkeltem.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21986 üzenetére
Ja, ertelek. A fastboot devices parancs latja a tabletet?
-
Kaminski
tag
válasz
Stauffenberg #21980 üzenetére
Köszi a választ! Elfelejtettem leírni, hogy nyitva van a bootloader és rootolt a cuc! így is jó a leírás? Mert még tüzetesebben nem rágtam át magam rajta.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21982 üzenetére
De van mar rajta stock recovery? Ha nincs, akkor a factory imageben kell lennie, azt kezzel felrakod.
Vagy a zipet egy akarmilyen sideload kepes custom recoval felrakod.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21980 üzenetére
Android Naked Driver:http://forum.xda-developers.com/galaxy-nexus/development/adb-fb-apx-driver-universal-naked-t1379875
-
Cyrin
addikt
válasz
Stauffenberg #21953 üzenetére
én a tiszta telepítés híve vagyok, mióta egyszer összehasonlítottam valamelyik verziónál. különösen ekkora ugrásnál jobb lenne sztem egy újrahúzás. néha jó a tiszta lap...
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #21951 üzenetére
Hát én nem tettem fel, csak megnéztem, hogy kb mekkora méretű lesz, nem is töltöttem le.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #21947 üzenetére
-
dombila
őstag
válasz
Stauffenberg #21919 üzenetére
Ez "gyárilag" így jön be. Kell neki a power+volume up. Számos HTC-n is így működik a gyári recovery.
-
G4bi89
senior tag
válasz
Stauffenberg #21911 üzenetére
-
bajzal
őstag
válasz
Stauffenberg #21914 üzenetére
Sony telefonokon nincsen gyári recovery
Ha fel tezsem image file-ból és lassú vagy nem tetszik akkor vissza tudom rakni a kitkat-et garanciavesztés nélkül?
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21914 üzenetére
Lehet valami miatt torlodott. De fastboottal rakd fel valamelyik imagebol, vagy ha ugyis wipeolni akarsz, akkor akar mehet fel az otos is.
-
bAtt001
addikt
válasz
mehet rá az image fastbootban, úgyis ott az 5.0
-
sto1911
veterán
válasz
Van egyaltalan recovery rajta?
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21802 üzenetére
Lol, senki nem vedte az androidot, az orszagban elsok kozott volt iPad 1-em annak idejen, nem errol van szo. Az a te tevkepzeted hogy itt uldozik az applet.
Ahogy a legelso idevonatkozo hsz-emben irtam SOKAN nem tudnak kulonbseget tenni a dzsunka, a jo es a Nexusok kozott. Idevago tapasztalat: iPhone-bzi ismerosom haverja vett egy dzsunka kinai adnroidot, beraktam a simet, es nem tudtak rajta beallitani a mobilinternetet. Mit vontak le ebbol? Az android kukaba valo. Mi volt a megoldas? Az ugyintezo rosszul diktalt le nekik valamit. Vegeredmeny? En vagyok a hulye, mert rossz adatot kaptak. Ilyen emberek kepesek egyedul levegot venni. Es meg 100 ilyen van.
Ezzel el is erkeztunk a temahoz: azert nem tetszik sokaknak az android, mert nem egy rendes Nexust vettek, hanem kinai olcsot vagy valami markasabbat, de ugyanugy igenytelenul megirt gyari meg memory leakes dragat, amivel szinten szivtak. Vannak jo szeriak, Samu S1, S2 pl. kifejezetten az volt, de mar raalltak a tomeggyartasra ok is, emiatt egyre igenytelenebbek is, igy S3 utan nem is vennek toluk semmit. Aki viszont megveszi, majd sziv vele, jo hogy fikazni fogja agyverzesig.
Ezzel szemben a Nexusokat rendesen optimalizalja a gyartoja, sallangmentes eredeti androidot kap a kezebe, elegedett is lesz. Ez pontosan az, amit az Apple csinal: egy kutyu-egy OS, meg szep, hogy jo lesz. Ezert nem hasonlitanam ossze a Nexuson kivul massal az icuccokat. A Nexusnal elvaras egy 100%-os OS, Samsungnal meg nem. -
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21798 üzenetére
1. teljesen mas temat hoztam fel, de azzal osszefuggesben, hogy sokan nem ertik miert van ugy ahogy
2. erre te azt mondod, h igenis hasonlitsuk ossze a trabit a ferrarival - ami hulyeseg
3. mintha nem tudnék különbséget tenni két teljesen különböző árkategória és minőségi szint között. - akkor nem hasonlitanad ossze, pl. ittAltalanossagban irok dolgokrol, miert veszed magadra?
Na tenyleg nem offolok tovabb.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21796 üzenetére
Teljesen masrol beszelsz
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21794 üzenetére
En ebbol indultam ki: [link]
Te ugy reagaltal, hogy mar miert is ne lehetne a 20k-s kinai foscht a 200k-s egyfajtat gyartunk-felevel. Erted, Trabantot a Ferrarival/Bentleyvel. Ossze lehet hasonlitani, csak hulyeseg. Kategorian belul kell osszehasonlitani, de sem az olcsok, sem a markas (Samsung, Moto stb.) nem egy kategoria a Nexusokkal. De nem offolom tovabb a temat. -
Bozek
nagyúr
válasz
Stauffenberg #21785 üzenetére
Ha az Apple nem csak évi 1-2 telefont adna ki, hanem más gyártók is használhatnák az iOS-t, akkor ott is lenne bőven akadás a 30-40 ezres cuccokon, valamint azokat se frissítenék sűrűbben. Ennek az összehasonlításnak így meg nincs értelme.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21789 üzenetére
Ja, ossze lehet a 20k-st is, csak minek? Es ez itt a gond, hogy valaki ez alapjan szarozik le egy termeket, mert egy masik mogott, ami 12x tobbe kerul, az jobban is teljesit. Ertelmes dolog ez igy, ugye?
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21787 üzenetére
Nem az arat kell elsosorban nezni, csak szemelyes tapasztalalatom van ezzel kapcsolatban. Azt kell nezni, hogy Apple/iPhone vs. Google/Nexus. Pont. Amig a tobbi gyarto magasrol tesz arra, hogy a flagshipjen hogy fut az OS, ill. teleszemeteli a sajat mocskaval, addig az nem lehet osszehasonlitasi alap. Szerintem.
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21785 üzenetére
Android nem csak a Nexus termékekből áll és bizony az egyedi gyártók, egyedi cuccait is össze lehet mérni az Apple cuccaival. - mar hogy lehetne egy 20k-s telot osszehasonlitani egy zaszloshajo Nexussal vagy egy iPhone-nal?
-
Zsebob
senior tag
válasz
Stauffenberg #21782 üzenetére
Amit nem illik ( a Twitteren ) az az aláírásodban van
-
sto1911
veterán
válasz
Stauffenberg #21782 üzenetére
Sokan mar ott elakadnak a megertesben, hogy a dzsunka kinait hasonlitjak az iPhoneokkal, azzal szemben nyilvan lagos sz@r lesz. Nexust kell osszehasonlitani vele, ott meg mar egyaltalan nem egyertelmu milyen temaban ki a nyero.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Stauffenberg #21773 üzenetére
Csak az Apple cuccokból jóval kevesebb van, mint az Android-os készülékekből. Szóval nekik egyszerűbb.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #21773 üzenetére
Pedig sokan panaszkodnak arra - legalábbis az olyan országokban, mint Magyarország is, ahol sokan vásárolnak használt iPhone-t, illetve a megvásároltat évekig használják -, hogy a legújabb iOS az egy vagy két generációval korábbi termékeken fájdalmasan lassú. Annyira, hogy sokakat ez is ösztökél, hogy vásároljon újat. Nyugaton meg inkább igaz az, hogy az Apple cucca is sem státusz szimbólumok mint idehaza, gyorsan lecserélik, akár évről évre, így aztán nem nehéz ezt a statisztikát elérni. Az egyik szomszédomnak például iPhone 3GS-e van, na azon megnézném, hogy még a 7-es iOS is hogy fut
Az Android esetében más a célközönség, igen vannak olyan androidos készülékek amelyek annyiba kerülnek mint egy iPhone, vagy iPad, de a legtöbb az lényegesen olcsóbb, és akkor még a középmezőnyről beszéltünk, mert rengeteg kínai gyártónak van kártyásan 20k-s készüléke, amely eleve nem a legfrissebb Androiddal jelenik meg, és azzal a verzióval is fog befejeződni a pályafutása.
-
r00r1
aktív tag
válasz
Stauffenberg #21766 üzenetére
az az aláírás
-
MurdR
veterán
válasz
Stauffenberg #18058 üzenetére
Áh értem, bocs hogy belevau, csak rohadt érdekes, hogy egy alap jól működő dolgot tönkre tesznek benne.
-
MurdR
veterán
válasz
Stauffenberg #18041 üzenetére
Ekkora sajátossága a 4.4nek, hogy nem bírja az indát? JB-n nézek a mai napig dolphinnal indát.
-
Teagol
aktív tag
válasz
Stauffenberg #17904 üzenetére
A billentyűzet miatt én is kiakadtam!
Várom, mit hoz a jövő, esetleg egy ubuntut majd? -
lafaty80
addikt
válasz
Stauffenberg #18022 üzenetére
Én tegnap kezdtem el nyúzni jobban a 4.4-et, de pl. az indavideo-s videók esetében sírhatnékom van, nem elég hogy 2-3mp-ket játszik csak le, de a hang is recseg, legalábbis nálam.
Amúgy maga a rendszer stabil és gyors, bár már tettem is fel egy twrp-t és egy M kernelt
-
|AP|
veterán
válasz
Stauffenberg #18022 üzenetére
neked legalább megy az indavideo
-
XZoli
aktív tag
válasz
Stauffenberg #17984 üzenetére
Na ezért kell web bankáratyát használni, csak akkor tartani rajta pénzt amikor vásárolsz.
-
Cyrin
addikt
válasz
Stauffenberg #17984 üzenetére
bármilyen telepített programnak megtilthatod az internet elérést egy tűzfal alkalmazással, így a billentyűzetnek is.
-
bAtt001
addikt
válasz
Stauffenberg #17928 üzenetére
"ki mondta, hogy nálam nincs meg a kényelem? Eddig semmi bajom nem volt a stock billentyűzettel, most van." te mondtad
nem akarok én senkit semmire rábeszélni csak kicsit arra terelgetni hogy ha van jobb és az megbízható! akkor esetleg ki lehetne próbálni hátha megtetszik az illetőnek. manapság minden programot és alkalmazás cafatokra szednek a lelkes hekkelők biztos megtalálnák ha van valami biztonsági mumus a dologban, én ilyenről nem hallottam még 3rd party bill esetén. na mindegy nem akartam szítani itt a hangulatot csak nem értem ezt a nagy fokú bizalmatlanságot amit egyesek tanúsítanak indokolatlanul
-
dombila
őstag
válasz
Stauffenberg #17909 üzenetére
A 4.3 óta az Android tartalmaz egy Permission Manager-t, amivel a felinstallált alkalmazások jogait tetszés szerint le lehet tiltani - installálás után is bármikor. Pl. a 3rd party billentyűzet internet elérését.
A Google nem publikálta az alkalmazást, így az AppDrawer-ben nem jelenik meg de a Play-ről egy ingyenes app-al aktiválható. Ezzel minden "gyanúsnak" tartott app internet elérését el lehet venni.A kémkedést pedig nem tudják titokban csinálni, a logcat-ban nyoma van minden internet elérésnek. Rég kitudódott volna már, ahogy a Google és Apple eddigi ilyen dolgai is kiderültek (Pl pozíció adatok elküldése).
Az új design kapcsán két hete ismert, hogy pl. a Launcher-t csak az N5 kapja meg. De még nem végleges, hogy más eszközökre nem jön, lehet csak később, de az sem lehetetlen, hogy tényleg nem lesz. Egyébként XDA-ról letölthető az N5-ből kiszedett GEL (Google Experience Launcher) launcher és sima app-ként installálható.
Az arroganciáról: nem látok különbséget Integra és a Te hozzászólásaid stílusa között.
-
bAtt001
addikt
válasz
nem félős csak paranoiás akkor, értem. én használom tovább a kényelmes szoftvereket telefonon úgysem bankolok a facebook chatemet meg ellophatják ha annyira kell nekik
-
xcsaba1975
tag
válasz
Stauffenberg #17913 üzenetére
.
-
Integra
titán
válasz
Stauffenberg #17922 üzenetére
semmi arrogancia nem volt benne, egyszerűen csak rossz helyen keresed a megoldást. húzd ki a dugót a falból és akkor nem lesz gondod soha ilyenekkel. annak meg hogy az adobe-t felnyomták, semmi köze ahhoz amiről szó volt. teljesen más történet. a hasonlatod meg több mint megmosolyogtató
-
G4bi89
senior tag
válasz
Nem mondtam, hogy nem lehet. Mert szerintem is bek*phatja amiatt, hogy még a Nexus szériát is tördelik. Mintha androidon amúgy is nem lenne elég baj a frissítésekkel. Viszont amit tény az tény megígérték, hogy később mi is megkapjuk a launchert. (remélhetőleg igazat mondtak)
Az meg,hogy új nevet kapott az nem szól másról mint a pénzről de ez hidegen hagy. Most nem mindegy mi a neve meg a száma? Ennyi erővel lehetne 4.3.1 is -
lordyka
aktív tag
válasz
google keyboard is rendelkezik internet elérési jogosultsággal, nézd csak meg playen
-
Integra
titán
válasz
nem engedélyezed és nem tárol fent semmit. opcionális. én nem tároltatok vele semmit felhőben.
azt mondtam, hogy gyerekkorod óta használsz száz másik alkalmazást, ami ugyanúgy bármikor ellophatja a belépési kódjaid. ellopta valaha egy is? na látod. -
lordyka
aktív tag
válasz
átlátszóság: launcher kérdése, megkapta az átlátszóságot, mert ahogy feltettem a nova launcher beta változatát már elő is bukkant.
billentyűzet: én speciel örülök a változtatásoknak, mert jelszavaknál jobban kézre állnak így a számok. régit utáltam. emberfüggő. mindig van aki panaszkodik... -
G4bi89
senior tag
válasz
Azért almáséknál is vannak olyanok, hogy apróságokat nem kapnak meg a régebbi iPhone tulajok pl. HDR -t kihagyták a fényképező app-ból.
Hasonló ez a mostani google launcher dolog is.
Valahol viszont volt egy olyan cikk, hogy a Google csak ideiglenesen nem tette elérhetővé a launchert, tehát később megkapjuk mi is. Arról nem is beszélve, hogy fél perc feltenni most is.Azért elég sok dolog változott 4.3 -hoz képest csak ebből mi nem sokat észleltünk mivel a kinézetet leszámítva a többi nem látványos.
Teljes képernyős lehetőség az appoknak, ART futtatókörnyezet, infraport natív támogatás, low power audió mód, Google Print stb...Ezek közül elég sok hasznos lehet a későbbiekben csak még nem forta ki magát.
-
Integra
titán
válasz
sok milliárd ember használ különböző billentyű programokat, browsert etc. ha valóban lopná a swype meg a swiftkey a kódokat, akkor az már szerintem rég kiderült volna és abból börtön lenne a tulajdonosoknál. kicsit komolyabb itt a történet azért. és amúgy is, eddig is használtál micfosoft programot, nem? gyerekkorod óta, ezen nőttél fel. hányszor lopták el a kódod bárhova is? online banking, fórum, vagy pornó oldalon? egyszer sem. max, ha te telepítettél valami trójait a gépedre. de ilyen, vásárolható, legális progamok sosem lopták el.
az, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok kényszerítenek, vagy lopnak, ez már másik történet és kérdés, az ellen meg úgysem tudsz mit tenni. -
bAtt001
addikt
válasz
van millió rom ami már eddig is tudta az átlátszó dolgokat sőt többet és ott van rengeteg letölthető billentyűzet is amik sokkal jobbak a gyárinál
ez android úgy lehet testre szabni ahogy akarod, csak ne legyél lusta meg félős
-
Integra
titán
válasz
ez csak politika, nem hardver kérdés.
neked mikor ota frissítetted, nem változott microlag tengerré az n7? factory reset után milyen lett? elmúlt?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Stauffenberg #16178 üzenetére
Nekem is kijött a frissítés, telepítés után a Build-szám változott.
-
Sanya
nagyúr
válasz
Stauffenberg #16246 üzenetére
a kábel annyit ad át, amennyi az usb portban van. semmivel sem többet vagy kevesebbet. Az más kérdés, hogy ha a telefon érzékeli, hogy usb-re, nem pedig töltőre van kötve, akkor kevesebbet vesz fel.
-
susu88
tag
válasz
Stauffenberg #16246 üzenetére
Ilyen nem igazán van, hogy áram-áteresztő képesség (persze mondjuk 100A-nél már ég az egész és akkor már tényleg nem tud többet átereszteni
). Egy ilyen kábelnek csak egyféle idetartozó tulajdonsága van: az ellenállása (legalábbis egyenáramot tekintve). És most utánanézve, ez tényleg akkora, hogy bizony már számít (link)
Szóval a lényeg, hogy a gagyibb kábeleknek akkora az ellenállása, hogy már túl nagy feszültség esik rajtuk, így a kimeneti 5V-ból a N7 oldalán már túl kevés marad. Ekkor (szerintem) a N7 elektronikája addig csökkenti a felvett áramot, míg a bemeneti feszültség fel nem növekszik a megfelelő szintre. (Kisebb áram -> kisebb feszültségesés) -
susu88
tag
válasz
Stauffenberg #16240 üzenetére
Jó, de én még mindig nem értem, hogy mi a speciális a gyári kábelben, a hosszán (rövidségén) kívül...
-
Cyrin
addikt
válasz
nexus 4 topikban volt már róla szó.
-
vtomi2
őstag
válasz
Stauffenberg #16180 üzenetére
lehet, hogy csak azok kapják, akik otán frissítettek, mert csak azok szoktak panaszkodni lassulásra.
-
vtomi2
őstag
válasz
Nekem még nem jelez semmit, otán vagy factory image-ből frissítetted 4.3-re?
-
KZP
őstag
válasz
Stauffenberg #15568 üzenetére
A kiálló kijelzős csak szépséghiba volt, a többit meg természetesen kicseréltettem, így jöttek egymás után a hibás példányok, nem vagyok hülye...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest