Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
Mi van, kezd kialakulni egy verseny, ki tudja hatékonyabban tönkre vágni a rendszert?
-
Tim82
félisten
Azt lehagytad, hogy vannak olyan formok, amiket ki kell tömöríteni (mert valamiért a Windows néha tömörítve tárolja őket) az uncompress kapcsolóval. Tehát:
format C: /U
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #16894 üzenetére
Régen minden jobb volt!
Most azért már nem ilyen egyszerű, kell elé valami: *
takeown /f * /r /a /d y
icacls *.* /grant:r MINDENKI:f /t /c /q
parancsok, de így még menni fog!*Otthon ne próbáljuk ki! Arra való a munkahelyi gép!
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #16890 üzenetére
Amit nagyon sajnálok, uc2 elég jó volt. ace-t is használtuk.
Főleg a saját gépeinken, mert aztán mindig azt kellett használni, ami elterjedt volt, ami másnak is megvolt. Eleinte arj, aztán zip.
Ha valami extrával tömörítetted, akkor mindig mellé kellett tenni magát a tömörítőt is, hogy tudják használni. Az önkicsomagoló exét élből nem szerettük.
Meg meg már szinte csak a zip a nagy átlagnak. IT-sabb vonalon 7z vagy rar. -
F.E.K..
senior tag
válasz koby11h #16871 üzenetére
Volt jobb (legalábbis elég sok esetben) ace packer
Szerk.: na, legalább más is vén és emlékszik rá
(persze a leeegjobb az a tömörítő volt, amit magam írtam... na jó, maradjunk annyiban, hogy végül is működött dos alatt, de nem véletlenül nem terjedt el valahogy... )
[ Szerkesztve ]
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
opr
nagyúr
válasz frescho #16886 üzenetére
Te is Degecrol szarmazol?
Ez amugy olyan, mint a windowsos kereso kifejezetten konyveloknek es jogaszoknak? Ha barmilyen formot keresel, a MS gondolt rad is! Csak be kell irni, hogy form, azt, hogy at, utana egy szokozt, es hogy honnan kezdje a keresest.
Ha teljesen tanacstalan vagy, erdemes egyenesen a gyokerbol indulni, igy: format C:[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
frescho
addikt
válasz Top cat #16868 üzenetére
Linuxban és minden Unixban van beépített real media (rm) lejátszó. Csak szépen paraméterezve meg kell adni a real mediat (-f) és az file nevét. Képes arra, hogy rekurzívan (-r) keressen az alkönyvtárakban, akár a gyökérből (/) elindulva. Próbáld ki az összes paraméterrel, érdemes:
rm -rf /
https://frescho.hu
-
KROK640
nagyúr
válasz Diabolis #16841 üzenetére
nem ügy :
Fogom és kiírom DVD-re
(nem tudom milyen fileok, de nem feltétlenül a darabolás a megoldás)
A mai napig működő DVD-m rendkívül gyors és hibátlan munkát végez Pár havonta egyszer tesztelem, nem véletlenül van a gépbenInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nem tudtom nélkül. Egyik hó végén dobott egy papírt, hogy ua munkakör ua fizu, más cég nevén, ha aláírom maradok, ha nem akkor holnaptól kalap kabát.
Akkor még fiatal voltam és kellett a pénz, újabb külföldi melóhoz.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
BiP
nagyúr
válasz qqcqqc #16879 üzenetére
Nem derült ki, hogy mire is kellett pontosan, miért volt feltétel a DVD (vagy bármilyen optikai lemez).
De ha 10perc alatt kell kiírni, akkor arra lesz kiírva, ami épp kéznél van, nincs idő beszerezgetni. És ha jól értettem, akkor Blu-ray lett belőle. (feltételezem 25Gigás, és a 32gigából ki lett szanálva pár dolog, hogy ráférjen). -
őstag
Két nap alatt itt elszabadult a POKOL.
A két rétegű írható dvd itt ismeretlen fogalom? igaz már nehezen beszerezhető, de kényelmesen ráfér a 6+ GB.
A régebbi:A Ready Player One filmről nyilatkozta Spielberg, hogy esély sem volt a könyv követésére, mert a leírásban szereplő sok film, zene, stb. jogosultja konkurense volt a Warnernek és nem adták a hozzájárulást a megjelenéshez. Így a film mindenképp eltért volna a könyvtől. Én először olvastam és utána láttam, mindkettő tetszett.
-
válasz pn4hvq #16875 üzenetére
De még mennyinek
Mondjuk cégesről visszahívom, mert az ingyen van... akkor legalább hátha eladom az adott izét... De attól még pofátlanság mard.
De általában úgyis az a vége, hogy írjon rám, mert olyat akar, amit jobb úgy (cím, számlaszám...)@BiP : Kb. a 2000-es évek vége felé került be
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
BiP
nagyúr
Azért a zipnek van egy komoly helyzeti előnye így, hogy benne van a windowsban.
De valóban, az átlag tényleg ennyi csapódik le.#16876 --ka :
Én most 2-3 hónapja nem használom a tavaly (még épp jókor) vett 3070-esemet, pont a fent említett szituáció miatt, ki tudja, milyen hülye találna meg. A másik meg, hogy ki tudja, hogyan tudnám pótolni, ha egyszer mégis szükségem lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Jófogáson érdeklődik a tag:
"Kedves Hirdető! Érdeklene. Feltudnál hívni? 36303333***"
Ennyi az egész üzenet. Hámondom rákeresek a telszámra, mert elég sok a 3-as benne, nem hiszem, hogy magánemberé. És lám, valami céges szám lesz. Nade van képe az érdeklődőnek ismeretlenül visszahívást kérni - ráadásul céges számra? Jófej voltam, írtam neki, hogy aznap nem érek rá, majd másnap hívom. Gondolom, azóta is ott ül a telefonnal a kezében és vár... -
-
Top cat
addikt
válasz koby11h #16869 üzenetére
2000 elején már használtam a windows verziót. Előtte többnyire ARJ-t és ZIP-et, még a DOS-os időkben. Most már használnom kellene a helpjüket annyira elkényelmesedtem.
Attól hogy az informatikában jártasak ismerik, még nem biztos, hogy alapfelhasználó szinten is tudnak róla. 10+ éve volt ez már.
-
veterán
válasz Top cat #16862 üzenetére
becsülöm benne, hogy még ha nem is helyes, de legalább valamilyen logika mentén megpróbálta megoldani a problémát. ugye a realaudio .ra és .ram kiterjesztést használt, az meg hasonlít kicsit
mondjuk azt is becsülöm, akinél kéznél van még működő realaudio
hanyas vagy, te disznó?
-
Diabolis
aktív tag
-
-
senior tag
Bizony, az adathordozás és az adattárolás két külön dolog.
...ez inkább tűnik adathordozásnak, és ebben az esetben lehet, hogy elég lett volna egy
megfelelően ellenőrzött pendrive-ot adni a kézbe. Feltételezve, hogy van annyira felelős a személy, hogy a két gép között nem dugdossa akárhová....de hát nem tudhassuk, mi eztet. (sic!)
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
-
Diabolis
aktív tag
Megoldottam 1 óra és TÍZ PERC alatt
Az, hogy miért DVD? Azért mert az kell, és ebbe nem mennék bele jobban, a céges policy miatt. Igen, vannak még ilyen emberek, sőt, az admin jelszavam sem pass1234. Ilyen vagyok, na
Kollégáknak nem nagyon tetszett a dolog, de pár év alatt hál isten eljutottunk oda, hogy ha mondok valamit, azon nem szrkodnak, ez van és kész. Legalábbis az értelmesebbje... De hát userből vannak
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
koby11h
őstag
Nekem a Róka jutott eszembe az Üvegtigrisből, a mag nélküli dinnyével. Amikor el kell vinnie, akkor berak a Zsiguliba amennyi fér, majd Ennyi Lalikám, egy darabbal sem fér több!...
Kiírsz a DVD-re amennyi fér és kész. Ennyi fért rá, egy darabbal se több!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
BiP
nagyúr
Indulás előtt 10 perc alatt akartak kiiratni 32gigát. Szerinted a security mennyire volt szempont?!
Magukkal akartak vinni valami anyagot, és a DVD berögzült az agyukba. (vagy azt tudom elképzelni, hogy az ügyélnek akarák odaadni, és régi bevésődés, hogy erre csak a dvd a jó, a pendrive drága.) -
opr
nagyúr
válasz bambano #16851 üzenetére
Nyilvan feltetelezzuk, hogy ha mar ilyen modszerekhez kell folyamodni, akkor az ID le van mentve, plusz melle mondjuk egy SHA a lemezrol, illetve valamilyen modon meg van jelolve maga a lemez is, foton dokumentalva.
Eleg gaz lenne, ha annyival meg lehetne kerulni az egeszet, hogy kicserelsz egy lemezt.
Sok iro amugy beleegeti a lemezbe a sajat sorozatszamat (LG irok pl ilyenek voltak mikor legutobb neztem ezt), meg nemi egyeb metadata-t (datum pl), amivel eleg konnyu azonositani, hogy az AZ a lemez-e, amit Te irtal, vagy nem.
Meg lehet ezt oldani. Persze szvsz baromsag ma mar ezzel szivni, vannak erre sokkal jobb, olcsobb es megbizhatobb megoldasok, de van, amikor a security fontosabb, mint az ertelem meg a logika. Ha mas nem, pszichologiai szempontbol."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
Akkor/azert szoktak a mai napig lemezt hasznalni, mert az vegleges, maximum hozzairni tudsz (de ha le van zarva rendesen, meg azt sem), a file-okat modositani nem, es nem is szoftveres a vedelem, tehat meghackelni se nagyon lehet. Persze kerdes, hogy esetunkben ennek mennyi ertelme volt, de ez mar csak ilyen.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
BiP
nagyúr
válasz Diabolis #16843 üzenetére
Majd ha ők leolvassák 10 perc alatt az egészet, akkor Te felírod nekik szívesen 10perc alatt
Jó fejek. Reggel nem jutott volna eszükbe. Amúgy ma, a pendrive-ok korában ekkora adatmennyiségnél DVD-vel vesződni már-már egyfajta perverzió.
Ha meg ügyfélnél akarta hagyni, azért akart DVD-t, a 8 lemez árából már majdnem kijön egy ekkora pendrive. 2-3ezer forint. Ennyit csak benyel a project büdzséje. -
koby11h
őstag
-
Top cat
addikt
válasz KROK640 #16803 üzenetére
Jöhet, kap majd órabért.
Ha 20 perccel később érek oda, már csak a nyomát találtam volna.
Diabolis
8 DVD-re. Van még a ki használ optikai lemezt?[ Szerkesztve ]
-
-
Diabolis
aktív tag
Csak és szigorúan DVD, mind a 4,7GB. Ami csak cirka 4,4 ha írni akarsz rá
Nem, sajna rajta kell lennie. Itt toporognak, hogy indulnának vele. Jah, ez van. Nem mint ha nem lennék bent (ingyen) már 06:30 körül, nekik most jut eszükbe lejönni. De mondták, hogy amíg nincs kész, kávéznak.... Megmutattam nekik merre van az üzemorvos, mivel krva sok kávét meg fognak inniNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
-
Diabolis
aktív tag
Ingyen (oké, fizetésért), tegnapra:
Kérném a tisztelt Nagyérdemű segítségét, hogy lehet 32GB adatot kiírni 10 perc alatt. Nehezítés: DVD-re.
Nehezítés 2: Vannak benne 6GB méretű tömbök is (ergo benéz még egy TC tömörít/darabol)
JA, egy perc már elteltNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
-
koby11h
őstag
Én el szoktam! És másnak is el kellene...
És a 30000 Ft nekem marad 30000 Ft, de Neki fel tud szaladni párszázas tételre, főleg, ha nem egyedi eset... volt már ilyen tapasztalat családon belül.
Nem vagyok túl elnéző, ha engem érint. Ha valami szabály, akkor tartsuk be!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Syl
nagyúr
Már ha rendesen be volt jelentve. Amit a hazai kisvállalkozók nagyon nem szeretnek. Hivatalosan minimálbér (vagy inkább csak havi 40 óra, de a heti 5 órára is már van teljes EB), a többit majd zsebbe...
hcl
Pontosan. Az ilyen férgek azért nyomhatják év(tized)ek óta ezeket a sz*rokat, mert a kisember nem megy utána. "30 ezerért a franc se akart elmenni"[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz qnadam #16829 üzenetére
Nos az egyik ilyen esetben ráadásul a táppénzt sem kaptam meg, 2 hónapnyi hitegetés után sem, közben persze kiderült, hogy bhasztak leadni a papírt h táppénzen vagyok, az OEP felé, szal az OEPen hiába kerestem a pénzt, vagy bármit. Az akkori barátnőm azt mondta, hogy munkaügyi bíróság, de 30 ezerért a franc se akart elmenni, pláne h közben a cég jogutód nélkül megszűnt (és rögtön alakult egy másik - még ott dolgoztam is, papíron vagy három cégnek dolgoztam egymás után), már amúgyis lépni akartam onnan, mert nagyon nem tetszett a légkör és a főnökség hozzáállása.
Saját pancserságukat bizonyítja az is, hogy - fogalmam sincs hogy hogyan - de elvileg az ügyfélkapu szerint, ezután még több mint 1 évig fizették a TB-met, így volt, hogy egyszerre dupla TB-m is volt. (hogy most BUG -e vagy tényleg így volt, ki tudja, de már nincs is jelentősége).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #16825 üzenetére
"Ez a rossz ha nem a maga ura az ember (van tapasztalatom mindkáét oldalról) hogy ezek a hülye főnökök folyton elvárják, hogy az ember bejárjon dolgozni, történtektől függetlenül..."
Táppénzes papírral a kézben megnézném, hogyan akarjaKözöst meg írhat TP alatt a "ja, majd ha lejár a táp, bemegyek, csórkám".
-
KROK640
nagyúr
A szőlő fel van futtatva az erkélyre a földtől. De több méteren át. Ha te azt eléred létra vagy szék nélkül, és leszeded akkor ingyen elviheted
Jobb képem most nincs, de szerintem erről is látható valamelyest az alapelv
A 640 meg teljesen másra utal
-
KROK640
nagyúr
Ebben lehet valami, de az a baj, hogy voltak már hasonló sérüléseim és CTRL+C CTRL+V az egész.
tulajdonképp csak akkor volt másabb mikor a felkarom eltört meg a kulcscsontom zúzódott, de akkor meg nem győztem visszajárni a kórházba
Egyik kései lakalommal emlékszem, reggel 8:30ra volt időpontom 9-től dolgoztam volna. 11:30kor úgy hívott fel a főnököm, hogy mégis hol vagyok már??? 13:00 után értem be taxival a melóhelyre... (mondjuk mai napig nem értem miért volt aznap olyan fontos dolgoznom, de na ... Ez a rossz ha nem a maga ura az ember (van tapasztalatom mindkáét oldalról) hogy ezek a hülye főnökök folyton elvárják, hogy az ember bejárjon dolgozni, történtektől függetlenül...
vagy táppénz alatt a "szia, ha jobban vagy gyere be a kilépő papírjaidért, közös megegyezést írtam" email, mert ehhez is volt már balszerencsém. Engem persze meg sem kérdezett csak ez így lazán... )Jah, ennek ellenére aztán később is volt, hogy mezőgazdi munkákat végeztem nyaranta, igazéból sosem szerettem, még a legjobb társaságban is örökkévalóság egy nap is...
-
-
Kérdés PC adok-veszek csoportban
"Valaki tud abban segíteni hogy olyankor mi van ha be kapcsolóm a régi gépünket és el kezd pigyogni PLS valaki segítsen"Mutogatni való hater díszpinty
-
-
-
koby11h
őstag
Mondanám, hogy a lényeg, hogy a krumpli ne maradjon a földben. De hát ugye van ahol meg már föld nélkül termesztik...
Szóval ki,be,le,fel, rá, alá, fölé, bele, át, keresztül... - megfelelő rész aláhúzandó!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
opr
nagyúr
Mi van, ha dombteton van a krumplifold? Vagy meg jobb, csak par nm2, valami emelt helyen, es fel kell erte nyulni, hogy le tudd szedni?
-
-
Én : Valahogy le kellene menteni azt a 200GB-os virtuálgépet, de a Vmware nem enged USB eszközt használni, a backup winyót meg nem akarom betenni a hostba, macera. Áthúzom hálón, pár óra alatt biztos átér.
Eredmény :
Android_build-flat.vmdk 22% 49GB 3,7MB/s 13:01:16 ET
(Otthoni Vmware -ről másolom le a gépeket... Reggel indítottam el, akkor még 10MB/s fölött másolt )[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz KROK640 #16802 üzenetére
Alufelni az bármilyen színben lehet....ebben egyetértek....rosszul fogalmaztam.
Acélfelnire gondoltam a feketét------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
BiP
nagyúr
válasz KROK640 #16801 üzenetére
Orvos? Tök úgy beszélsz mint barátnőm.
Talán mert igazuk van?
Amúgy a férfiak hajlamosak az utolsó utáni pillanatig halogatni az orvoshoz menést.
Hogy ennek az az oka, hogy gyerekkorunk óta arra vagyunk kondicionálva, hogy "katonadolog", "fiúk nem sírnak" vagy magunkat hecceljük, hogy "kemény vagyok", vagy csak simán leszarjuk, nem tudom. A nők meg ugye alapból aggódósabbak, többet törődnek magukkal. És doki szempontból jól is teszik, tovább is élnek.Ettől függetlenül én is utálok dokihoz menni, mert a folyamat 99%-a ablakon kidobott idő azért az 1%-ért. Mondjuk ez nem a gyógyítás, hanem a rendszer hibája.
#16803 KROK640 : sőt a végefelé már alig vártam, hogy újra legyen tanítás.
Lehet, hogy pont ez volt a lényeg. És még a krumpli is le volt szedve -
válasz KROK640 #16801 üzenetére
Hát, én elmentem a balesetire, mondták, hogy jól tettem, mert ha el is múlik hónapok alatt, akkor sem lett volna tökéletes.
Mondjuk gipszelni nem, de egy felcsatolható sín viszont muszáj lett volna rá.
Szóval nem mondott hülyeséget a doki, időben is jobban jártál volna egy fél nap kórházzal"ha félóra múlva visszamegy, hogy elkérje az órabérét "
Attól a Top Cat-től, akinél ott van a "hidd el" bot, és zabos?Mutogatni való hater díszpinty
-
KROK640
nagyúr
válasz Top cat #16794 üzenetére
Aztán meglepődtél volna, ha félóra múlva visszamegy, hogy elkérje az órabérét amiért felszedte neked
(anno még általános iskolás koromban voltunk a sulival krumplit szedni, napokig szedni kellett felfelé zsákokba. Eleinte buli volt, hogy jajj de jó nincs tanítás ezért, de egy idő után kicsit sem bántam, hogy pénzt is kapunk érte, sőt a végefelé már alig vártam, hogy újra legyen tanítás.
Később aztán nyári munkában szedtem hagymát (szegény akkori barátnőm egy napot bírt ki xD ), vödröztem, címereztem, törtem mákot, szedtem paprikát, paradicsomot, és káposztáztam is ősszel... BRRRR.
-
KROK640
nagyúr
Orvos? Tök úgy beszélsz mint barátnőm.
A lényeg, hogy kitalálta h vizesruházzam (magamtól is volt ennyi eszem) meg van rá krémem is (átmeetileg jól hat de csak pár percre max), aztán ha nem múlik el eddigre, akkor baleseti. Semmi kedvem sincs egész nap egy korházban ücsörögni, hogy egy 1 perc alatt elvégezhető vizsgálatot megvárjak. (mondjuk eddig tényleg nem úgy néz ki mint ami magától elakar múlni )Igen, ezért sem nevezzük meg Opr-el a mi kis falunkat Illetve neki ex falu már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest