Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
koby11h
őstag
Mindegy, most a Broadcom tulajdona, remélem nem cseszik el...
Nekem Athlon XP korszakban már ez volt, azóta is szeretem. A Norton Antivirust több cég is használta, ahol dolgoztunk, de én gyűlölöm. Azt lehet is! Szerencsére már mindegyik átállt ESET, BitDefender, Symantec vagy valami egyébre...
-
bambano
titán
válasz
headhunter #15387 üzenetére
paplan
-
válasz
koby11h #15392 üzenetére
Nemtom, nem tudok nyilatkozni, hogy mennyire lehet vírust kapni, mert
nincs mire kapjak
De hogy ahol ezzel az izével találkoztam, ott mindenki utálta.Külön vonal, igazad lesz, bár nem találok semmit a történetükről.
Az volt a fura, hogy melóhelyeken volt NAV, aztá egyszer csak SAV, SEP. Logikus volt, hogy miután a Symantec megvette, a nevet is cserélik a termék fejlesztésekor. -
koby11h
őstag
Tudtommal mindig külön vonal volt.
A procit én is írtam, hogy igen, rendesen terheli és ha engeded a két példány szignatúrát akkor helyet is sokat foglal.
Cserébe nekem sosem volt vele vírusom. Pedig nagyon széles körből gyűjtögetek szoftvereket, illetve több (AVG, Avast, Avira, Panda, ESET, Kaspersky, Norton360) által "védett" gép merevlemezéről irtottam vele vírust. Nem rosszak azok sem, itt a tulaj hozzá nem értése többet árt, illetve néha nagyon új vírusok voltak... -
-
Top cat
addikt
válasz
headhunter #15387 üzenetére
Az a laptop hűtés.
-
headhunter
addikt
-
koby11h
őstag
válasz
Ittnemaz #15384 üzenetére
Symantec Endpoint Protection (régen SAV - Symantec Antivirus)
Közel 15 éve kizárólag erre a programra bízom a gépeim védelmét. Sosem hagyott cserben, pedig több ezer program és több száz adathordozó fordult meg ez alatt a gépemen/gépemben, régebben nagy részük vírus miatt.
Sok helyet foglal, prociban is erősen terhel, de masszív és biztonságos. NEM keverendő össze a Norton termékcsaláddal, az nagyon kerülendő! -
-
koby11h
őstag
Én sem látok semmi beszéd alapján jövő reklámot.
Telefon, laptopok, gép mindig wifin/neteb van, de nincs Facebook kliens, meg egyéb programok is alaposan kigyepálva mindegyiken. Mindenhol reklám blokkoló, illetve a személyre szabott reklámok is tiltva.
Telefonomon is telepítéskor ha egy Iránytű vagy Wifi figyelő program pl. a Fotókhoz kér hozzáférést akkor nem megtiltom neki, hanem törlöm azonnal. Ne akarjon olyat amihez semmi köze...
Gépeken csak olyan program ami le van ellenőrizve (SEP és virustotal.com) és csak megjelenés után 1 hónappal - addig kiderül általában minek ki kell.Lámpa otthon: ha egyedül vagyok (ritka boldog órák) akkor én sötétben közlekedem. Tudom mi hol van, rend is van. Volt, hogy fogadásból megmutattam a gyerekeknek, hogy ha rend van, akkor bekötött szemmel reggel a mosdó, felöltözés, reggeli és fogmosás simán megoldható. Várták, hogy valamit elszúrok, leesek a lépcsőn, magamra öntök valamit... de nem jött össze
-
Én sem tapasztaltam még ezt, bár lehet, hogy az Adblock+Ghostery sokat segít a dologban
Meg hogy a telefonon nincs Fb. kliens (ha kell, akkor böngészőből), számítógépen meg nem Windows van. Az utóbbin aztán hallgatózzon valaki...
(Viszont Fb., Instagram, stb. accountom van, és mégsem
)
Reklámok meg teljesen random jönnek, főleg hogy rengeteget keresek mások helyett...@Neck : El vannak itten kényelmesedve az emberek ezekkel a pöfögő izékkel is. Meg lóval... Gyalog szaladgálni a zsákmány után dárdával, az volt az élet
-
Syl
nagyúr
Látom továbbra sem érted (vagy nem akarod?) mondandóm lényegét, ezért inkább hagyjuk.
(#15375) Neck
Soha ilyet nem tapasztaltam. Ha feljön valami reklám, az általában tök értelmetlen baromság, semmi köze az érdeklődési körömhöz. Igaz ugyan, hogy nincs fosbúk/insta/stb. accountom és ilyen appok sincsenek a telefonomon.
-
-
Neck
veterán
Mod: Lemaradt: De próbáld ki! Beszéljetek fél órát egy olyan cuccról a telód közelében, ami amúgy eddig nem jött fel, és utána majd figyeld a hirdetéseket. Kiváncsi vagyok.
Pl: Volkswagen, Ibiza, Mercedes, esetleg, ha már magyar nyelven is figyelnek, akkor esküvő, gyűrű, torta.
-
Neck
veterán
Évszázadokig megfelelt, hogy kézzel mossunk, most akkor miért kell a mosógép?
Szerintem engedjük el az érvelés ezen részét; van egy rakás hasznos funkciója (akár egész bonyolult dolgokat is meg lehet oldani vele).
A biztonságról (vagy inkább, Privacy részéről) meg csak annyit, hogy onnantól kezdve, hogy ott az android / apple telefon a zsebedben, kb mindegy is. Így is, úgy is fülelnek rajta. Újat már nem fog hallani a telefonhoz képest.
Kb ott engedtem el az egész dolgot évekkel ezelőtt, miután minimál appokkal használva, egy kb új telefon volt nálam, hozzáférések kezelve stb (amit amúgy az emberek túlnyomó többsége azt sem tudja, hol kell állítani). Egy sörözés közben haverral Audikról beszélgettünk, de úgy, hogy előtte semmire nem kerestem rá. Másnap a facebook, a google találatok, a weboldalas hirdetések, minden Audikat akart nekem eladni.
Szóval ha azt hiszed, hogy a hangasszisztens kizárásával jól megvédted magad, akkor van egy olyan érzésem, hogy egy picit áltatod magad.
-
BiP
nagyúr
+1.
A lustasági skálán dobogós helyre jelentkezem.Amikor tele van az összes kezem (halálmindegy, hogy gyerekkel vagy gyerek nélkül), akkor felkapcsolom más testrésszel, ahogy Syl mondja.
Vaaagy - és itt most lepődjön meg mindenki, lerakom a minden mást, és utána felkapcsolom kézzel.
Otthon vagyok, vakon is tudok kettőt úgy lépni, hogy nem esek orra, le tudom tenni sötétben a cuccokat. (Lustábbak csak leengedik a vállukat, a többiben a jó öreg gravitáció segít, mindezt egy szó nélkül)
-
Ezt a kockázatot szerintem már előre beárazták
Egy banknál nincs ilyen döntés anélkül, hogy centre ki ne lenne számolva.
Ha meg igen... akkor majd röhögünk
(Meg aztán, felhő és felhő között is van különbség. Egy elosztott filerendszer is felhő, más kérdés, hogy esetleg a saját eszközeiden fut EU-szerte, így nem adták ki külső szolgáltatónak... Szóval a "felhő" fogalmát sem árt meghatározni. Ha meg egy bank az Azure/AWS/akármibe tolja a szolgáltatásait, az meg is érdemli, hogy otthagyják az ügyfelek.) -
Pötyi
őstag
Érdekes véletlen, hogy pont egy pár napja ugrott fel egy haver, aki elmondta, hogy a bank, ahol informatikus, most akarja feltolni felhőbe az ügyfelek adatait. Nem fogom leírni a nevét, mert vezető, jó nevű bank, DE! A német, francia, svejci fiókjai nem fogják a felhőt használni, csak a magyar, lengyel, cseh, stb. kelet-európai terület fiókjai.
Kérdés, hogy mikor fog felmerülni az igény a magyar egységsugarú álompógárban, hogy amikor beballag a magyar rónán egy bankfiókba számlát nyitni, akkor rákérdez ilyesmire. "És tessék mondani, ugye az önök bankja még véletlenül sem tárolja az ügyféladatokat felhőben? Hogy mi? Ott tárolják?!? Akkor köszönöm, nem kérem önöknél azt a számlanyitást, szép napot!
-
Syl
nagyúr
Egyrészt nem vagyok IT-s, másrészt nem a nyitottságról van szó, hanem a biztonságról.
50 évig megfelelt hogy kézzel kapcsolom fel a villanyt, igen, akár babával a kezemben is. Igaz a lányom akkor volt baba, amikor nemhogy okostelefonok, még mobiltelefonok sem nagyon voltak. Amikor tele a kezem, akkor felkapcsolom a könyökömmel, az orrommal. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint elvartyogni, hogy 'hey siri.....bla bla bla'...
De ismétlem, nem a kényelmet kifogásolom. Tisztában vagyok, hogy az emberiség fejlődésének legnagyobb mozgatórugója a lustaság. (és tőlem nincs e földkerekségen lustább ember!) A security ami nekem aggályos. Éjjel-nappal fülel az okoseszköz és ki tudja mit továbbít a nagy tesó felé. Pegazus előtt is rengeteg olyan cikket lehetett olvasni, hogy pl. az Amazon is külső cégeknek továbbította analizálásra a hangokat.
Nem. Köszike, nem kérek belőle. Megtörlöm a kezem és rányomom a telefonon az időzítőt. Kávéfőzőt szintén egy gombnyomás indítani, pláne, hogy benne a szemes kávé meg a víz és azonnal darál, főz. -
válasz
koby11h #15366 üzenetére
Hát, nálunk nem nézegetjük a gépeket, kikapcsolva hozza, AD-ben user tilt, gép gyalu.
A telefonokkal van olyan gond, hogy rendszeresen nem törlik a fiókjukat, és vagy ott állunk egy csomót, mire előtúrja a Google account jelszavát, vagy ha sikerült úgy resetelni, hogy fiók van rajta, akkor napokig szórakozok azzal, hogy leüssem róla. -
koby11h
őstag
válasz
headhunter #15367 üzenetére
Nemrég olvasta róla. Amikor a pénz a butasággal találkozik...
-
headhunter
addikt
-
koby11h
őstag
Hát az eső a felhőben van amíg le nem esik...
Nekem is gugli, de szintén offline klienssel, minden letöltve csak a még intézetlen van fent, de én kb. 2 hetente/havonta archiválom külső hordozóra.
Viszont kilépő dolgozóknál rendszeres, hogy én jelentkezem ki a volt gépükön a magán fiókjukból. Nem igazán értik, hogy ez érték és rossz kezekben hatalom!!!
-
-
-
Neck
veterán
Nekem pontosan így működik. Philips hue szett, belső hálózaton is működik. A net csak akkor kell neki, ha hang asszisztens segítségével akarom vezérelni, de nem szükséges hozzá, a ZigBee tudja kapcsolgatni offline is.
Syl:
ez a hang asszisztens is megint egy olyan dolog, amit lehet köpni, amíg nem próbáltad. Mint a régi telefon VS smartphone. Vagy a manuális VS automata váltós autó. De amikor már kipróbáltad, rájössz, néhány dolog milyen kényelmes.Nekem pl nagyon kényelmes, hogy amikor bejövök az ajtón, ölemben a babával, nem kell tornászni vele, csak megmondom az asszisztensnek, hogy hazajöttünk, erre felkapcsolja a lámpákat.
Vagy amikor tiszta zsír a kezem főzés közben, nem kell összefogdosni a telefont, csak megkérem az asszisztenst, hogy állítson be egy 15 perces időzítőt.
Vagy reggel meg tudom kérni az ágyból, hogy kapcsolja be a kávéfőzőt, így mire kibotorkálok a konyhába, meleg a presszógép.
Az meg külön király, ahogy a philips hue szett együttműködik az ambilight tévével.
Azt hittem, hogy az IT-sok nyitottabbak ezekre a dolgokra.
-
totron
addikt
válasz
E.Kaufmann #15333 üzenetére
Nem a tűz itt a lényeg, hanem a nettó ostobaság. Innovációnak beállítva.
(#15357) koby11h, jó még mikor vallásos földlakó titulálja a neki nem tetsző zenét Sátánól valónak. Mert az csak olyan lehet. Meg nem kell csodálkozni a sok betegségen, ha valaki olyat hallgat. Hát kérem.
-
koby11h
őstag
válasz
Top cat #15355 üzenetére
Kb. 20 éve, még panelben, ment a dizsi, meg a "népzene" és a mise - max. hangerőn mert a nénik már nem olyan jól hallottak... kb. egész nap felváltva a lépcsőház különböző részeiből.
Aztán mikor elcsendesedtek 8 óra felé, mert kezdődött valami sorozat, akkor véletlenül nyitva maradt ajtónál véletlenül elindult a Prosectura: Kéz nélkül...
2 perc után szóltak, hogy ezt azért halkabban hallgassam már, meg ennek olyan a szövege... mondtam, hogy a délutáni "műsor"-hoz képest ez kutyafüle, csend meg 10 órától van, viszlát!!!
Lement még az Érzelem és Anyagcsere valamint a Pokolgéptől az Éjféli harang (közkívánatra, mert ezt kértem...) és a Ha az életben a Kispál és a Borztól, meg a Sziámi Ha előre látó csecsemő lettél volna...
Na itt már rendőrséggel fenyegetőztek, mire közöltem, hogy nem én csinálom, ez megy a rádióban és ha a kormány hagyja, akkor legális!!!Persze, hogy kazettáról ment meg CD-ről, de ez mellékes.
Napok múlva halottam a hátam mögött, hogy sugdosnak, hogy pedig olyan jóravaló embernek néz ki... hát ja kérem, a látszat csal!!!Kár, hogy a többi zene ami még hasonló "provokatívabb" hangvételű az nem magyarul volt.
Amúgy én is szeretem a csendet... -
-
-
Syl
nagyúr
válasz
Top cat #15351 üzenetére
Háttérzaj, na az meg a másik WTF számomra...
Ha valamit nézni akarok, akkor leülök a fotelembe és nézem.
Ha valamit hallgatni akarok, arra nem kell tévé/monitor, elég a hangszóró.
Ebből kitalálható, hogy anno a "kőkorszakban" az MTV őrületet sem értettem. Tévén hallgatni a zenét.
Hiába, nem vagyok egy "normális" alkat, az biztosszerk.
Szerintem a háttérzaj az, amikor a szomszéd pistike engedi a tuctuc zenét és azt qrvára nem szeressem. -
-
Syl
nagyúr
> Én otthon annak örülök, ha csend van, és minél kevesebbet kell beszélnem.
+1
#15346 hcl
Konyhába tévé, valóban WTF...
Még ha valami laptop/tablet lenne receptek keresésére vagy főzős YT csatorna követésére, de tévééééé????? Szerintem 2021-ben (meg úgy általában a 21. században) tévé csak megjelenítőnek jó, amit azt mutatja, amit rákötök (pl. filmek a nas-ról) -
-
Lenry
félisten
-
@BiP : Nekem inkább a távolról kapcsolgathatóság lenne érdekes. Pl. tudjam lehúzni a redőnyt, megfigyelni a macskát, akár kapcsolni a villanyt. De egyik sem életbevágó, csak akkor csinálom meg, ha lesz rá kapacitás.
ON
Apósnál behalt a konyhai TV. (Nekem ez már alapból értelmezhetetlen, konyhába minek.) De úgy, hogy hol indul, hol nem, hol csomó ideig várni kell, hogy induljon, hol nem.
Szétszedte, egy ideig mókolta (szakember), nem lett jobb.
Akkor vesz valamit.
Anyós közölte, hogy csak újat (nekem megint fura, hogy a konyhába, hogy az olajpára ráüljön és f0ssá koszolódjon, minek új).
Most ott tart, hogy a gépére TV van dugva monitornak, azt viszi ki, és odavesz új monitort.
13 ezerért láttam nekik helyben megfelelő méretű TV-t (értelmes eladótól), de inkább 70-ért monitor(Mintha látná bármelyikük is a 4k-t.)
-
-
válasz
freemanone #15343 üzenetére
Az már mindegy, én sem mondtam, hogy fizikailag kéne kapcsolni. Csak az a lényeg, hogy kapcsolóra kapcsoljon, távoli vezérlésre kapcsoljon.
-
válasz
freemanone #15341 üzenetére
"A relé és a kapcsoló az két teljesen külön kör, csak SW-esen vannak összerendelve."
???? Megnéztem a Shelly 1 dokisját, és ott van beledrótozva akár több kapcsoló.A doksit megtaláltam, csak tök jó, hogy a terméklapról nincs link
-
freemanone
addikt
A relé és a kapcsoló az két teljesen külön kör, csak SW-esen vannak összerendelve. Van belőle dual relés és fogyimérős verzió is. Azt is lehet automatizációkhoz felhasználni, pl ha X fogyasztó értéke leesett Y érték alá, akkor történjen meg valami.
Amúgy van bennük egy halom védelem és baromi jó a garis ügyintézés is velük.Azért van ez így, mert a usereknek is kell valami, nézd a KB-t: [link]
Még a GPIO is ki van vezetve gyárilag! Ha akarod teszel rá Tasmota-t és teljesen opensource lehetsz.
Egy RPi-vel a hálón bármire is képesek ezek a kis relék. Viszont akár önálló hálót is tudnak alkotni router nélkül.
Failback módnak sem utolsó... -
Nekem is tetszik.
Nem ismerem, de ahogy nézem, ez pont azt csinálja, ami nekem kell.
Tehát pl. megnyomom, meghúzza a relét (villany fel), még egyszer megnyomom, elengedi.
És ugyanezt hálózat felől (leginkább vezetéken) is, hogy távolról is lehessen kapcsolni.
(Mondjuk érdekes, hogy mennyire lehet rá saját alkalmazást írni, hogy helyi hálón menjen. A REST-et nem ismerem, de gondolom azzal.)Ezektől az oldalaktól hülyét lehet kapni, hogy a terméklap nagyon szép, meg csavarozza a kiscsaj a kapcsolót, de hogy műszaki adatok, az sehol
-
Lenry
félisten
én kényszerből vettem nemrég néhány Shelly okosrelét, amik WiFin keresztül működnek, de a felhő nem szükséges, csak opció ha távolról is akarnád kapcsolgatni, ha nem kell, letilthatod, nekem ez így szimpatikus megoldásnak tűnik.
sőt, elvileg a WiFi sem feltétlen muszáj, azt hiszem önmagukban is tudnak AP-ként működni, hogy egymásra tudjanak kapcsolódni.
en bloc szimpatikus a Shelly-féle megoldás, sima HTTP hívásokkal kommunikálnak egymás közt (
http://eszkozLokalisIPcime/relay/0?turn=off
és hasonlóan összetett parancsokat kell elképzelni) de tud mqtt-t, stb, szóval a gyári app meg támogatás nélkül is simán működik, ezt így jövőállónak látom. -
Amúgy még lehetne is voice assistant, mert miért ne? Már az is kényelmi extra, hogy van villany. Csak azt nem értem, hogy minek ehhez felhő
Tehát fusson egy helyi eszközön. (Komolyan, egy Ericsson T18 elég volt ahhoz 2000 körül, hogy az ember úgy hívjon fel valakit, hogy kimondja a nevét. Annak a procija meg harmatgyenge... Egy Raspberry-n elfutna egy kisebb hangasszisztens. )
A legjobban az tetszett, amikor a vonalkódolvasós apphoz vonalkódolvasó megoldást kerestem. A Google-nak van, csak úgy működik, hogy a felhőben dolgozza fel a vonalkódokat, amiket beolvasott. Nekem ez erősen WTF volt(Gondolom nem csak a beolvasott cuccot küldi el...)
Szóval maradtam a ZXing-nél, az legalább helyben működik a telefonon. -
Syl
nagyúr
Nekem az elmúlt 50 évben bejött az, hogy ha világítást akartam felkapcsolni, odamentem a kapcsolóhoz és klikk, lőn világosság. Nem akarok internetes, főleg voice assistant biszbaszokat a házamba! Egyetlen út vezet be hozzám a netről - OpenVPN kapcsolat a NAS-ra.
Nem értem az embereket. Google Assistant, meg Alexa, Siri stb. segítségével csinálnak mindent (remélhetőleg a valagtörlés még megy nekik manuálisan is
), aztán meg megy a hiszti az adatvédelemről, követésről, megfigyelésről...
-
Meg nemrég volt egy per is, mert a manus a Google okosotthon-rendszerével nem tudta megoldani a villany felkapcsolását
De igen, nekem is ez a bajom, hogy inkább kerülöm az olyan cumókat, amik a szolgáltatójuk nélkül nem működnek. A belső hálót te felügyeled, de még az is necces, ha a villanykapcsoló azon működik. És pl. némi relével megoldható, hogy kapcsolni lehessen fizikailag, meg hálózatról is.
-
BiP
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #15333 üzenetére
Ez igaz, ettől még alapjaiban elcseszett a konstrukció, ha net nélkül semmi nem megy, manuálisan sem lehet felülbírálni, még egy lámpát se lehet felkapcsolni.
Ilyesmit dolgozott már fel a filmirodalom vígjáték / horror témában.
-
Top cat
addikt
válasz
E.Kaufmann #15324 üzenetére
Lehet, hogy Ronald Wayne is bánja az akkori döntését.
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #15326 üzenetére
ezt a legyen minden nagyon kényelmes stílust jobs találta ki, ha nem tévedek.
ennek lett az az eredménye, hogy woz a saját lakását megcsinálta okosotthonnak. majd mikor a kaliforniai erdőtüzekben leégett az internet szolgáltatójának a tornya, akkor nem tudta a lakásában a villanyt se felkapcsolni, mert az okoskodó kapcsolója nem érte el a felhőt. -
-
bambano
titán
válasz
E.Kaufmann #15324 üzenetére
és lehet, hogy jobs nélkül fel tudná kapcsolni a villanyt
-
-
Syl
nagyúr
-
-
-
A béta már a 14-nél sem sokat mondott, mert bármikor kikerülhetett volna a SE 2016 / 6 / 6s.
De ha megkapja, az csak jó, +1 évig nem kell telefont vennem (valószínű akkor se vennék, ha nem kapja meg, csak többet nézném az Apple security patch oldalát...)7-es iPhone-n gondolkodtam, megvenni LCD nélkül, venni rá LCD. Teljesen kivitelezhetőnek tűnik.
-
Mondjuk az Alma ilyen szempontból jobb helyzetben van, mert nem kell annyiféle hardvert támogatni. A reszponzivitása nem változott az SE-mnek sem a 14-es iOS-el, szóval rendesen össze van reszelve a szoftver a hardverrel.
@szebe : A 15-ös iOS-t honnan lehet tudni SE 2016-ra?
-
válasz
Kisgépkezelő #15307 üzenetére
Pedig pont a Xiamiau-nál láttam (Redmi 5A asszem) először lepattintható unibody-jellegű házat. Azért érdekes, mert én fújtam ilyeneket eleget ipari sűrített levegővel, egyiknek sem lett baja.
Amúgy sokat nem ér a fújás a legtöbb esetben; C aljzatból, meg lájtningből vékony tűvel szoktam kivakarni a beleragadt zsíros mocskot.@Syl : Ért, ennyire nem voltam képben
PC meg ugye úgy kezdődött, hogy ISA busz.@szebe : Az 5s -edet meg anyám használja azóta, és még az is kap biztonsági frissítéseket.
-
szebe
addikt
válasz
Kisgépkezelő #15307 üzenetére
"Egy időben még a Ráckevei HÉV vonalán is láttam hasonlókat, de azok ha jól emlékszem dízelesek voltak"
Desiro
Egyébként a FLIRT és a KISS is elővárosi (a nevükben is benne van), talán most a nyári szezonban vannak hosszabb viszonylatok (Szob-Vác-Fonyód/Szolnok-Cegléd-Fonyód)"teljesen jól be van lőve mostanában az avultatás. Mire elgyangül az akku, addigra pont annyira elavul a soc, mint amennyire karcos a kijelző"
Van egy "kicsi" iSE-m, édesanyám használja. Az akku csereérett, de a kijelző hibátlan, a SoC meg köszöni szépen, meg fogja kapni az iOS 15-t is. (9.x-el jött ki
)
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
E.Kaufmann #15298 üzenetére
Ezeknek a motorvonatoknak ilyen villamos jellegű utasterük van legalább annyi álló, mint ülőhellyel, és többnyire ilyen elővárosi, vagy a jobb helyeken lévő "minden állomáson és megállóhelyen megáll" vonalakon mennek. Egy időben még a Ráckevei HÉV vonalán is láttam hasonlókat, de azok ha jól emlékszem dízelesek voltak. Még csak fel sincsenek számozva az kocsik és az ülések, hogy megtalálja az ember, hogy hova kéne ülnie, ha esetleg adnának helyjegyet.
KROK640: Nem sok értelme van egy moduláris telefonnak, mert teljesen jól be van lőve mostanában az avultatás. Mire elgyangül az akku, addigra pont annyira elavul a soc, mint amennyire karcos a kijelző. A hátlapot esetleg őrizgethetném, de az meg kb annak lenne a mobilos megfelelője mint amikor a házon kívül mindent lecserélek a PC-ben.
bambano: Szinte tökéletesen megvalósult szabadpiaci verseny szerintem a sportszerek üzletágán belül van, nyilván ott sem feltétlenül minden szegmensben aztán meg lehet nézni az árakat. A méretgazdaságosság sok szegmensben teljesen ismeretlen fogalom, de legalább a marketingköltségek nagyon alsóhangon 50% körül vannak, mert igazából ilyen egyet fizet hármat kap akcióban veszel mondjuk egy biciklit, csak abból a háromból kettő (drágábbat) kap valamelyik szponzorált csapat versenyzője a TdF mezőnyből, te meg viheted a harmadikat.
hcl: Egyszer még a régi Xiaomim usb csatijába ragadt be valami amit úgy gondoltam, hogy jó ötlet lesz onnan sűrített levegővel kifújni. Ahogy belefújtam, úgy dobta ki a házból kijelzőt, alig bírtam visszagyömöszölni.
-
-
Syl
nagyúr
Az Jobs és a Macintosh idejével kezdődött.
'78-ban nagy mozgolódás kezdődött az Apple-nél: megindult az Apple III és a Lisa fejlesztése. Mindkettőnél Jobs kotnyeleskedett és az abszurd ötletei miatt mindkét gép szép kis zakó lett.
'79-ben Jef Raskin elkezdett dolgozni a Macintosh (olcsó Lisa) projekten. Mivel mindez Wozniak felügyelete mellett történt, ezért feltételezhető, hogy a gép modulárisra volt megálmodva. Csak aztán '81-ben Wozniak repülőgép-szerencsétlensége megadta Jobsnak a lehetőséget a hatalomátvételre. Elszedte Raskintől a Mac-et és saját szája íze szerint alkotta meg. És tudjuk mi lett belőle. Egy oly annyira zárt egybegép, amilyet csak a 80-as évek elején meg tudtak oldani. A doboz puszta szétszedéséhez is speciális, nagyon hosszú csavarhúzó kellett.
-
-
E.Kaufmann
veterán
Teljesen igazad van, csak valamiért itthon marhára nem köztudott, hogy az Apple II is létezett és a Macintosh-al azonosították az Apple-t (már aki kicsit is gépszexuális, a többieknek az iPod/iPhone), pedig előtte már nagy múltja volt. Mondjuk én is csak könyvtári könyvekből értesültem először, hogy mennyire régi is a történelme, aztán youtube-os videókon láttam. Egy C64 gyári bővíthetőségben még az Apple II-höz képest is nagy visszalépés, nem csak egy PC-hez.
-
A kulcs az volt, hogy a PC-re nem voltak olyan megkötések, mint az Apple-nél, hogy csak megfelelően ellenőrzött hardvereket engedtek. Ennek eredménye az lett, hogy az Apple cuccok sokáig nagyon megbízhatóak voltak, a PC meg elterjedt, és valamikor a 80-as évek közepén meg nyitotta az IBM a szabványt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest