Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #1390 üzenetére
Mensa nem mer top1% folott, es az 135 nel kezdodik naluk. Az a 155 valami felreertes lehetett.
-
veterán
válasz TESCO-Zsömle #1391 üzenetére
reklámcasting, kamera mögött én, előtte meg a szerepelni (és pénzt keresni) vágyó. ha valaki tud angolul, annak általában örülünk, de többnyire nem gond, ha nem.
- milyen nyelveken beszélsz?
- háááát angol, német, egy kicsit oroszul...
- nagyon jó, akkor szeretnék kérni egy rövid kétmondatos bemutatkozást angolul. hogy hívnak, hány éves vagy.
- húú, az azért nem fog menni, lehetne magyarul inkább?
- de akkor mire mondtad, hogy tudsz angolul?
- hát azért erre fel kellene készülni...nem kérdeztem meg, mit jelent a kicsit oroszul.
és ez nem egyedi, többen belecsúsznak abba, hogy tudnak angolul, de hogy hány évesek, az azért túl bonyolult.hanyas vagy, te disznó?
-
wintikek
tag
válasz bambano #1365 üzenetére
Áh, volt direkt kiküldetési lóvé, jóvá kellett hagyatni, csak úgy nem utazgattunk
Valahogy megoldódott mindig.@hcl: A színt még megértem, de mondjuk olvasni jól kellett volna tudniuk a legtöbbnek. Egy bizonyos autóba a légzsákkal kapcsolatban volt elég komoly munkájuk szóval... Maradjunk annyiban, kerülöm azt a márkát
-
KROK640
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1391 üzenetére
Ez olyan mint a ciprusiak : mondja angolul, és ami nem jut eszébe azt szépen bedobálta a mondatba görögül.
A szövegkörnyezet miatt és némi kreativitással, egész jól lehetett görögül tanulni xDDe egyébként mikor franciául beszélek van ez, hogy valamit nem tudok kifejezni, lazán bedobálom angolul a mondatba a dolgokat.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
n4n3x
csendes tag
Ahoy!
Valamiért a december miatt eszembe jutott egy jó ~2 éves sztori, nem tudom hogy ki hogy van ezzel, kíváncsian várom a véleményeket:
Előző melóban volt karácsonyi névhúzás, jellemzően mindig 14-15-e környékén.
Én DevOPS-rendszergazda-hotline vonalon mozogtam (fizu se sok, meló viszont sok+én mindenkit ismertem név szerint) és a karácsonyi névhúzáskor azok, akiknek nem volt facebookjuk (~40%) jellemzően engem támadtak meg a névcímkével, "Te figyelj már, ez meg kicsoda?" kérdést feltéve.
Legcikibb az volt, amikor 2 kretén egymást húzta, és ott álltak mind a ketten az asztalom előtt..
Az egyiket visszazavartam az asztalához, aztán később meg visszacsalogattam Skype-on (belső céges kommunikációra volt használva)
Viszont részben Érdekelne hogy ezt ki hogy oldja meg, vagy kinél van egyáltalán karácsonyi névhúzás. -
válasz #10726912 #1393 üzenetére
Nekem is verné, de a bolt a hunyó... Úgyis megveszik, minek törje magát az eladók színvonalán, hiszen értelmesebb, képzettebbeknek többet kéne fizetni...
Az IQ-mat én sem tudom. Negatív tartományban nem mérnek...
@TESCO-Zsömle : Amerikai cégnél hangzott el, miután kiderült, hogy az új arc nem tud angolul (de kajakra nem), hogy hogy vették fel : "német ügyfelekkel kell beszélnem"
- a cég első napos tájékoztatójában elhangzott, hogy a kommunikáció nyelve az angol
- felvételi követelmény az angol
De puffogás az állandóan volt, hogy amikor valami angol levél jött, azt ő nem érti... Nem is kell neki értenie... Azért itt már néztem, hogy miből gondolja, hogy nem kéne.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz Elemental #1370 üzenetére
Nem tudom, mennyi az iq-m sosem érdekelt a teszt, ha kevés, megsértődnék anyámékra, ha sok akkor még tökéletesebbnek érezném magam(igy is van probléma ilyen téren ). De a 155 tényleg nem kevés, igyál sok alkoholt, nehogy megártson ez a mennyiség
hcl: ezt értem, de azért azt kijelenteni egy műszaki boltban (Minőség szakértőktől!), hogy azt én neked nem ajánlom, mert még a hangot se tudtuk rajta beállitani, csak zúg...ez nekem verte a biztositékot -
TESCO-Zsömle
félisten
Kollégához jött külföldi kuncsaft:
-Do you speak English?
-So-so..
-I'm the Archicetst of the XYZ Compary.
-Annyira nem...
Szintén tőle:
...we have two XYZs, one is török and the other is lengyel...
...and you can put that szürke izé there...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
koby11h
őstag
Ugyan az a CAT szoftver fordította vagyis bocsi, lehet már el volt tárolva...
Arra a Windows hibaüzenetre emlékeztek? (nem lesz pontos, mert csak kb. emlékszem!):
"A művelet elvégzése közben az alábbi hiba merült fel: A művelet sikeresen befejeződött.""C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
pn4hvq
senior tag
válasz Armagedown #1382 üzenetére
Tőle nem vártam ilyen gesztust .
Azóta sem derült ki, mit szeretett volna. Előtte lévő héten valami nyűg volt a laptopjával, amiért helyszíni javítást várt volna, csak nekem az a hét minden évben teltházas, nincs időm semmire. De a személy is olyan, mint akikről a topik szól, hogy egy dolog nem megy, aztán egésznapos program kerekedik belőle a rengeteg előkerülő probléma miatt. -
"Pedig valójában annyi történik, hogy elolvasom, amit kiír a gép, utána megnyomok valamit."
Ez már szuperképesség.@Diabolis : Vannak helyek, ahol ezek után még te kaptál voltna leb*ást a saját főnöködtől... Na ott kell
- felmondani
- más megoldásokat ávlasztani az ilyenek rendbetételére@nyisziati : "Akkor oldd meg egyszerűbben, szia"
@DJGABI : De, fordítanak kézel (van ismerős, aki pont fordít autóhoz is). Csak a fordítóiroda gyökér, és nem fizeti meg a fordítót, aki amúgy sem látszik ki a munkából -> nem fogja visszaellenőrizni a dolgokat, meg amúgy sem feltétlenül ért autókhoz, mert általában angol szakot végzett.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz koby11h #1381 üzenetére
pont a héten volt cikk totalcar-on, belsős azt írta
"A fordítóipar a kilencvenes évek óta fokozódó mértékben használ úgynevezett fordítástámogató szoftvereket (angolul CAT, Computer Assisted Translation). Ezek elmentik az adott kifejezés vagy mondat fordítását, és amikor újra előkerül az adott forrásnyelvi kifejezés, automatikusan beillesztik az egyszer már alkalmazott fordítást. Ez nagyban megkönnyíti azt, hogy több szakember dolgozzon együtt ugyanazon dokumentumon, illetve segíti a fordítások egyeztetését pl. a használati utasítás és a szoftver között. Mára a műszaki szakszövegek 100%-át valamilyen CAT-eszközben fordítják."
[link]ezek szerint kézzel már nem nagyon fordítanak.
Meg ha már elcseszett fordítás: nespresso gondolt egyet, "a rajz az univerzális, nem? de." [link] Ezt mellékelik a kávéfőzőhöz, 31. oldal, adag beállítása, foggalmam nem volt hogy ilyet is tud, vagy legalábbis hogy kell beállítani. Annyira nem eldugott helyen aztán le van írva normálisan is: [link]
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
koby11h
őstag
Én a magyar használati utasításokkal szívtam már meg sokszor. Akkora marhaságok vannak félrefordításokból - és most nem a gépi fordításra gondolok - hogy csak na.
Volt olyan ahol leírás szerint on-ra kellett állítani egy dip kapcsolót erre off-ra volt a jó valójában. Volt olyan is hogy a bekapcsolást követően nyomja meg a reset-et, hát nem, a reset-et nyomva kell bekapcsolni, vagy hogy a piros led a hibát jelzi, nézem az angolban a piros led a frissítést jelzi (a tulaj meg minden frissítésnél újraindította az eszközt)...
Ha valamihez van magyar leírás és abban egy picit is gyanús valami inkább elkérem a tulajtól az angolt is, mert az általában helyes.
Legalább fél tucat ilyen eset volt 10-15 év alatt, ahol simán csak a rossz leírás okozta a bajt - jó meg néha a józan ész hiánya is."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
nyisziati
veterán
Ahh, én javarészt szintúgy. Plusz ha van 30+ év tapasztalata az embernek ezekben, akkor azért sokmindent meg tud oldani. Egyik havernak kezdtem el magyarázni, mit tegyen, merthogy a barátnője kizárta a facebook fiókjából, de már kb. a 3. lépésnél megkaptam, hogy "á, ez túl bonyolult".
-
Dr.NX
addikt
A családban, közeli szomszédoknál, ismerősöknél én vagyok a techguru.
Pedig valójában annyi történik, hogy elolvasom, amit kiír a gép, utána megnyomok valamit. Ha nem jó történik, visszamegyek és megpróbálok egy másikat megnyomni. Közben mindig elolvasom, hogy mit ír a készülék. Ha kiír egy hibaüzenetet és tényleg fogalmam sincs, akkor beírom a google-be. Ott is elolvasom, amit relevánsnak tartok (mondjuk ehhez kell tapasztalat, meg általában jó angol). Továbbá a kütyük beállításánál tudok ilyen trükköket, hogy néha valamit hosszan kell nyomni. Ja és nem félek elolvasni legalább nagy vonalakban egy manualt. (Google-be termék neve, típusa, user guide.)
Na ezek a basic dolgok kifognak az emberek 80-90%-án. ("Nincs nekem ehhez türelmem"!)Elfogadom a sütiket.
-
pn4hvq
senior tag
Nekem a leginkább "felvonom a szelmöldökömet" telefonhívás a privát számomon 2017. december 25. 20:30-kor érkezett az egyik embertől, akivel egy munkahelyen dolgozunk. Semmiféle alá/fölérendeltésgi viszony nincs köztünk, csak egy épületben vagyunk. Azután a hívás után örökre bérelt helye lett a tiltólistán.
-
Diabolis
aktív tag
válasz Armagedown #1374 üzenetére
Munkahelyi problémával, munkaidőben keresett, de a mobilomon. Csak éppen nem jutott el a tudatáig, hogy nem egyedül vagyok rendszergizda (a másik sráccal nem beszél, ugyanezen okból), és vajon miért nem talál napokig? Mindemellett olyan agresszívan számonkérő stílusban vezette ezt elő, más kollégák előtt, hogy muszáj voltam helyretenni, mielőtt """becsicskulok""". A stílusom olyan amilyen, nem véletlenül rühellenek engem sokan. Ő pedig se nekem, se másnak nem a főnöke, semmilyen álmoskönyv nem tiltotta, hogy leugassam. És eleve nagy a pofám
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
Armagedown
őstag
válasz Diabolis #1373 üzenetére
Ez már igen.
Sokan tanulhatnának ebből a hozzáállásból.
Sajnos ha ingyen csinálsz valamit, akkor értéktelennek tartják a munkád, ilyenek az emberek, felesleges olyan dolgot várni tőlük, amire nem képesek.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Diabolis
aktív tag
válasz nyisziati #1371 üzenetére
Visszahívás nem volt opció Friss hús voltam még a cégnél Haverok szerint egyébként krva menő látvány voltam
Most szeptemberben is letámadott egy igazi fapina, jéghegyfrigid kollegina, hogy két hétig nem ért el, és nem is talált, biztos munka helyett vertem valamelyik fiatal kiscsajnál a fszomat.... És ez szó szerinti idézet volt.
A folyosó közepén, vele azonos hangerőn tájékoztattam, hogy adegy, szabadságon voltam baszod, adkettő, van aki kiverje nekem otthon, adhárom, csak azért mert belém van zúgva, nem beszélhet így velem, és elegem van a zaklatásából, mit képzel családanya létére???
Ez augusztusban volt. Tegnap reggel már visszaköszöntNe vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
válasz wintikek #1363 üzenetére
Az sem volt általános... Volt egy amelyik az S-t 5-ösnek olvasta...
" általában az volt a válasz hogy én nem értek az ilyesmihez, gyertek már ki... "
Mihez, a színekhez vagy az olvassáshoz?
Néha nekem is el kellett magyarázni, hogy a gyár másik felén csinálok valamit, kicsit gyorsabb, ha távolról rájelentkezünk a gépére... De másik telephely esetén már csúnyaTiger.huhh : Boltban azért is akadnak ilyenek, mert odakerülsz, és helyből foglalkozz a vevőkkel, a termékek tulajdonságait meg a munkaidő alatt kéne felszívni, a sehonnan, mert a mintadarabokhoz a használati általában el van zárva a dobozával együtt. Szóval honnan tudják? Ez is legalább felerészben a bolt hozzáállása, mert az eladó kb. azért van, hogy tukmálja a cuccot...
@Elemental : Minimális ész -> pontosan
-
Elemental
addikt
válasz #10726912 #1367 üzenetére
Még középiskolában volt valami matek verseny, és a feladatokat megcsináltuk az egyik matek órán, hogy lássa tanár, hogy mit kezdünk vele. Megoldottam párat, és a tanár megdicsért az osztály előtt, hogy jó a logikám. Volt a teremben egy tévé. Osztálytársam odament, és vagy két percig próbálkozott bekapcsolni (komolyan), de nem sikerült. Nagy hanggal, gunyorosan szólt nekem, hogy gyere már ide a nagy logikáddal, és kapcsold be a tévét. Odamentem, elolvastam milyen gombok vannak rajta. Volt egy "on" feliratú. Megnyomtam, és bekapcsolódott a tévé
Sajna az a tapasztalatom, hogy amihez minimális ész kell, vagyis inkább úgy mondanám, hogy ahol kellene használni észt, ott már sok ember elakad. Az okát nem tudom. Vagy tényleg ekkora ász vagyok? (mensa teszt szerint 155 feletti az iq-m)[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Diabolis #1368 üzenetére
Fú, egyszer felhívtam az előző munkahelyen a műszaki vezetőt privátról, mert beletolattak a cégesbe a lomis cigányok, adjon valami útmutatást, ha már ő kezeli a "flottát". Na azóta szinte minden nap csörgött valami szarért, pedig se felettesem nem volt, se csoportszinten semmi közöm nem volt hozzá...
Szerencsére a felmondás után lekopott...
-
Diabolis
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #1343 üzenetére
Amikor a mostani cégemhez átjöttem, június volt. Krva gyorsan elterjedt a mobilszámom, egy hónap múlva már ezerrel csörgött a mobilom (az irodában nem nagyon vagyok). Jellemzően munkaidőben ugyan, de azért szépen elkezdtem a kollégáknak még az elején jelezni, hogy ez a PRIVÁT telefonom, nem a CÉG adta. Némelyik értette és betartotta, némelyik értette és nem tartotta be, némelyik nem is értette.
A kegyelemdöfést az adta meg a dolognak, amikor augusztusi szabadságom közben, élő Fallout szerepjáték-airsoft meccsen csörren a mobilom. A főnökasszonyra nem is illik rányomni a telefont, egyébként is csípem, új ember is vagyok, felvettem hát.... Hátam mögött egy kocsmapult mint fedezék, kezemben egy P90, magyarázom neki a vállamhoz szorított telefonnal, hogy mit kell nyomnia, közben egyszer-egyszer szólok neki, hogy "várj egy kicsit", felállok, egy sorozat, vissza a pult mögé, tárcsere.... 2 perc múlva rákérdez a drága fönököm: "Egyébként hol vagy? Jégeső van?" Nem, csak kopog a lövedék mögöttem mint állat
Később csináltam egy külön csoportot, ha szabin vagyok ne zavarj mód, és kész. Akkor csak azok hívhatnak, akik akár az éjszaka közepén is kaphatnak IT segítséget.Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
törölt tag
válasz Elemental #1366 üzenetére
Megtörtént Velem. Anno venni akartam egy tv-t, kritérium volt, higy sikképernyős legyen, minimum 70 centis képátló és 100Hz. Bementem a juronicsbea legolcsóbb megfelelője 100k volt, egy Sinudyne (talán olasz, ne kérdezd) volt. Mondom az eladónak, megvenném, ki lehetne próbálni, hogy lássam-halljam, milyen? Hát...ők nem nagyon ajánlják azt a tv-t (!!!! most kapaszkodj wazze), mert olyan menüje van, hogy nem lehet benne eligazodni, s hangot se tudják rajta beállitani, csak zúg.. (!!!!!!!4!!444) Mondtam, oké, akkor kérném a távirányitót...beállitottam a hangnormát (meg nem mondom miről mire, volt rajta több is), előtte a magyar nyelvet kiválasztottam, lett hang, az eladót megkérdeztem, hogy esetleg nem kerestek SZAKÉRTŐ eladöt, mert jövök... aztán megvettem a tv-t, s mentem...szóval ne csodálkozz a haverodon, mert a boltban olyan barmok vannak, akik csak a seprűt tudják kezelni. Ugyanezen boltban nézegettem ezidőtájt DVD lejátszót, kérdeztem, mennyi a jel-zaj arány, dinamika, mondták, sosed nézték, mondtam, azért adjatok már akkor leirást, hogy megnézhessem az audió rész jellemzőit...nagyon nem tetszett nekik, mondtam, hogy tudtok zenét hallgatni, gondoljátok, mind egyforma, le van tojva, szóljon?? Nem kedveltük egymást
-
Elemental
addikt
válasz #10726912 #1359 üzenetére
Este fél 8. Vacsora éppen kiszedve. Csörög a telefon.
Haver: Csá! Vettem egy tévét.
Én: Csá! Gratulálok.
H: Bekapcsoltam, de nem tudok továbblépni.
É: Nem tudsz semmire rányomni, valamit elfogadni?
H: Mindent próbáltam, de nem. Át tudnál jönni megnézni?
É: Nem.
H: De nem tudunk tévézni.
É: Sajnálom.Ezek a dolgok azért idegesítenek, mert semmi hozzáértés nem kell, csak olvasni kell tudni. Talán egy nagyon picit kell használni hozzá a szürkeállományt. Mivel erre nem képes, elővesz engem, és képes volna eltolni az estémet.
-
wintikek
tag
Legalább be tudta mondani címke alapján...
Régebbi melóhelyemen ha elkértük a gépnevet esetleg az operátortól és mondtuk neki hogy a gép tetején ott egy rikító sárga címke azt mondja már meg, általában az volt a válasz hogy én nem értek az ilyesmihez, gyertek már ki...Ez még jó el is ment ha helybe volt, de voltak alvállalkozók is 400km-re. Szerencsére nagyjából rendben volt az AD és ha találgatni kellett 3-4 próba után meglett melyik gép az
-
Na ez az. Az előző helyemen semit nem hagytam a usereknek költöztetni. Hogy miért? Mert az azelőttin láttam, mi van, ha ész nélkül mozognak az eszközök. És ott még csak nem is volt szigor, csak cumi, amikor beléptettél volna domainbe egy gépet, és a házon levő név - amit telepítéskor adtunk az OS-nek is - már foglalt volt... mert egy másik gép volt beléptetve azon a néven... ami helyett megint egy másik, és az helyett is egy másik, ami helyett egy sokadik... De persze ha kerestél egy gépet (felhívtak a gyárcsarnokból, hogy meghalt valami) akkor a gépre írt nevet mondta be a melós...
@Tesco-Zsömle : Én sem értem, hogy mi van ilyenkor az emberek fejében. Ugorak csak mert... miért is? örülök ha a saját dolgommal foglalkozhatok, esetleg szerinte az nincs?[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz TESCO-Zsömle #1360 üzenetére
Engem legutóbb az akasztott ki, amikor vasárnap este fél 8-kor hívott az arc, hogy akkor beszélgessünk beszerzésről.
Mellékesen mai sztori:
Leltár. 4 éve vagyok ennél a városi szervezetnél, leltárt nem adtak át munkaátadáskor, akkor még nem is sejtettem, hogy kellett volna, a következő 3 évben viszont elmerültem a munkahelyobjektum fogalmában, ami isteni magaslatokba emelte a hülyeséget. Ez azt jelenti, hogy iroda szintű leltár kell, tehát ha elviszek valamit másik irodába, jelenteni kell az eszközös felé. Ha nincs rendben a cucc helyileg, az olyan, mint az áfacsalás.
A munkahelyem a városi közszféra lefolyója, kb 5 szervezettől/cégtől van nálunk cucc akár megvéve, akár ideiglenes használatra vegyesen. Olyan is van, hogy valami a miénk, de más használja, de nálunk van, nekem meg tilos hozzányúlnom.
Az utóbbi 3 évben megpróbáltam helyrehozni a káoszt, tavaly még karácsony hetében is nyomtam, a leadott listám nem jutott el az adatbázisig, ahogy a korábbi sem.
Tavaly a távozó eszközös leselejtezett minden mobil eszközt 12MFt értékben, hogy 4 laptopot lenyúlhasson. Utána, miután nem kellett sehova, visszajött, fel-e vesszük.Idén az utóbbi 1 hónapban 3 leltárt csináltunk, az elsőnél nem voltam jelen, a másodiknál a végén, a harmadiknál szintén a végén.
- Az első hibátlan volt, a főnököm elfelejtette továbbítani az eszközösöknek.
- A másodiknál összevissza beszélt hülyeségeket a sokat emlegetett nagytudású kollégám az eszközösnek, pl. berakott a raktárba másfél millió értékben olyan gépet, amiről nem tudta, hol vannak. Ez hiányként jelentkezik, amiért az informatika felel.
- A harmadiknál a főnököm volt a leltárbiztos, róla is sok történet volt már itt. Ő fejből leltározik. Ha egy rack szekrényben van egy switch (200e HUF), akkor biztos van ott több is, tehát PIPA! Sikerült olyan fiktív leltárt csinálnia, hogy másnap reggel húztuk is le a klotyón. Délután felhívott, hogy dehát mi a baj, darabra megvan. Igen öcsém, de ha egy 5000 Ft értékű leseljtezett gépre ráragasztjuk egy 200e forint értékű gép leltári számát, az ám baj. -De miért?
- Most leltározok idén negyedszer, most a két eszközössel együtt próbálunk egy olyan reprezentatív leltárt összerakni, ami a jövőben megáll a saját lábán.
Erre nap végén odabattyog hozzám főnököm, akinek a munkáját végeztem egész nap, hogy szívesen segít!凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #10726912 #1359 üzenetére
Szerintem lassan érik egy "Drax a pusztító" cím mindenkinek, aki annyira nincs képben, hogy még az irónia/szarkazmus is lepattan róla.
Én komolyna nem értem. Még rokonokat is csak akkor hívok, ha tényleg nagy a baj, de hogy egy vadidegent felhívjak este mert kéne ingyen meló?
Én az ilyenek miatt koptattam le gyakorlatilag mindenkit, család nagyrészét is beleértve. Én nem értek semmihez, csak ami éppen nekem kell. A többivel nem foglalkozok. Nem értek laptopokhoz, hálózatokhoz, világ életemben asztali gépem volt, és
jó eséllyelamíg anyagilag megtehetem, addig az is lez.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz nyisziati #1357 üzenetére
Van saját bejáratú farkincása. .meg amúgy se cibálós a korona ékszer
segélykérő: szia, mondták, hogy javitasz gépeket, a fiamén zöld kék csikok vannak játék közben, mi lehet a baj?
én magamban(az, hogy használjátok).
én, összevont szemöldökkel a telefonba: talán vga.
S.k: az mi, hol keressem?
én magamban: a pékosztálytól balra a lisztmentes liszteknél.
én hangosan: A pc.ben kéne lennie...
s.k: én nem értek hozzá, meg tudnád nézni?
én: meg tudnám, ha itt lenne.
s.k: de nem tudom elvinni, szaladj már el...
én: ok, most van kedd, szombat délelőtt otthon lesztek?
sk: most nem tudnál átjönni? a gyerek nagyon kivan, játszani akarna...
én: de, megyek, este 7 van, fogom a vga javitó készletem, felöltözök, és szaladok, amúgy is menni akartam futni.
s.k:...akkor átjösz?
én: nem...nincs meg a javitó készletem. szia.
kinyomtam. -
solena
tag
válasz koby11h #1353 üzenetére
Ja, hogy ottfelejtődik Sometimes happen
Tigrincs: ezekre ugyanaz az a tusfürdő tökéletesen elég, nem tudom, minek ezt túlspilázni
(azt hiszem, nem belőlem fog megélni a kozmetikai iparXD)Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
törölt tag
-
koby11h
őstag
14 éves lesz, most kezdte a forrasztgatást, ha csinál valamit sokszor megmutatja, pl. tegnap este mostam a fogam és hozta, hogy működik, én meg persze rászóltam, hogy ok, de most már mossa Ő is a fogát és utána alvás, erre lerakta és otthagyta. A másik meg egy szétszedett laserpointer ha jól láttam. Azt nem tudom hogy került oda
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
solena
tag
válasz Top cat #1350 üzenetére
Az nem jelent semmit
koby11h: szerintem szólj az asszonynak, hogy a sminkcuccot ne tartsa a fürdőszobában, mert a pára nem tesz neki jót Könnyen csomósdik a poralapú cucc, a krémesebb állagúak is hamarabb mennek tönkre (nem is beszélve a mindenféle baktériumszaporulatról, amit a kellemes klíma okoz nekik)
A könyvet meg a többi izét hellyel-közzel értem (ahol van hely a fürdőszobában, ott tuti, hogy van olyan polc, ahová azok a cuccok kerülnek, amik akkor jó ötletnek tűntek). De a félkész nyáklapok mit keresnek a fürdőszobában?Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
koby11h
őstag
válasz Top cat #1348 üzenetére
Valami ilyesmi van nálunk is. Két tükör, közötte polcok és azokon az asszony millió ezer cucca: kencék, krémek, púder, rúzs (évente két alkalomhoz kb. 7-8 féle!), alapozó, körömlakkok (nem is lakkozza a körmét!), többféle sampon, hajbalzsam, hajlakk, kömörápoló készlet legalább 4!, gyógyszerek...
Ahol meg még sem az asszony cucca ott fiam által készített lámpák, félig kész nyáklapok, könyvek, a lányom játékai, sakk készlet, 1 megrágott csokidarabka, 2 szem negro és ilyesmik.
Illetve van még egy szekrényke a fogkeféik töltőjével, hajvasalóval, hajszárítóval, epilátorral, vasalóval.
Ehhez jön a legfelső polc egyik sarkán az én fogkefém, dezodorom, borotvám és a kádnál a samponom - lassan szintén már csak az elmúlt évtizedek dicső jelképeként...
EZ a mostani állapot"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
solena
tag
válasz Top cat #1348 üzenetére
Ja, hogy van különbség
Csak azt nem értem, minek két tusfürdő. A többire legfeljebb tippem van (egy sampon, egy balzsam, a borotva is oké), de a többi kegyszentszar mi a jóistenre való? (ciki, nemciki, tényleg nem tudom)
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
Top cat
addikt
Erre a különbségre utalt a fürdőszobában.
-
solena
tag
válasz bambano #1340 üzenetére
Ezt a problémát eleve azzal küszöbölöm ki, hogy nem viszek haza ócskavasat Ha valaki azt akarja, hogy foglalkozzam a szarjával, akkor hozza el, én nem ugrálok (szervizbe is az ember beviszi a vasat, nem kihívja a szervizest, nem?)
Meg a zuhanyzást össze lehet kötni más tevékenységgel is, ami nem céges e-mailek böngészése+koby11h: milyen pasi meg női polc? Egyáltalán, van polc, amin nem makettek vannak?
(#1343) TESCO-Zsömle: ha nem muszáj, olyan helyre sem nagyon mennék dolgozni. Szerintem ahol ezt meg kell játszani, ott jóeséllyel rossz a munkaszervezés-.-"
[ Szerkesztve ]
Ba'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
válasz koby11h #1342 üzenetére
Simán. Nekem van 1 tusfürdőm, fogkefém, meg törölközőm. Hajszárító csak telefonok érintinek leszedéséhez, mert hajam már nincs.
@KROK640 : Szerintem is azt kéne, hogy kint dolgozni, kint élni milyen.
@TESCO-Zsömle : Én magamtól nézek rá néha a melóhelyi levelezésre szabi alatt, mert
- néha irgalmatlan baromságok folynak, amiről jobb tudni
- nem jó, ha beesel, és első nap 5000 levél, és mindent tudni kéne helyből - ha épp' van idő, jobb takarítani.
Balanszként, ha éppen melóben nem tudunk mit csinálni (mert valami félhülye jóváhagyására, vagy nem dolgozására kell várni, vagy csak a világ másik felén levő csapat válaszára 8 órát) akkor szoktam fusizni.
Sokkal jobb, ha az ember az éppen aktuális munkamennyiséghez igazíthatja a szabad- és a munkaidejét is, nem csak a szabadidő rovására.[ Szerkesztve ]
-
IO.sys
őstag
válasz TESCO-Zsömle #1344 üzenetére
Nem tudom, miről van szó, de van egy naplóm, a hétköznapokba nyújt betekintést a szellemi fogyatékos munkatársam mellett. A végső esetre tartogatom, amikor én már nem vagyok ott és be akarom vetni a bombát búcsúzóul.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
KROK640
nagyúr
Na most volt már, hogy írtam Ciprusról (meg van több ezer fényképem is) de eleddig minidg úgy minthogyha túrista lettem volna.
Akkor ha jól gondolom, itt inkább az érdekel, hogy milyen az élet odakint? Mármint mint aki kint él, és dolgozik?
Számokat vagy legalább nagyságrendeket meg persze, tudok írni, lényeges része a történetnek.Hm, remélem, hogy adott esetben itt lehet több meg újabb meg újabb bejegyzés is (gondolom).
Persze még azt is ki kellene találnom, hogy úgy írjam mint egyfajta naplót, ami velem esett meg (öcsémnek és a haveroknak küldött e-mailek alapján nagy pontossággal vissza lehetne állítani a félév eseményeit - bár hatalmas meló lenne) vagy csak írjak egy bazi nagy cikket, hogy kb mit lehet tapasztalni meg mire érdemes figyelni?
Na meg van rengeteg képem is hozzá, szóval bazi nagy meló lenne, de ha van rá igény, akkor komolyabban elgondolkodok rajta, hogy mi is lenne a helyes koncepció, és mikor is tudnék ezzel foglalkozni pl heti szinten.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
koby11h
őstag
Itt sincs, a cégeshez csak Windows és Office hotlinet nyújtok. Mit hogy kell ha még nem csinálta, mit csináljon amikor a gépe azt csinálja hogy, mennyi ideig fog tartani egy frissítés aminek az a neve hogy ... mit írjon meg akkor a helyi IT-nek, hogy ne nézzék hülyének... ilyesmik. Ez is havi 2-3 alkalommal és emailen - azt már megszokta hogy ilyesmi miatt ne hívjon fel.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
Imád főzni és baromira jól főz, heti 2-3-szor szokott is ahogy ideje engedi Én rosszul főzök, csak akkor ha amúgy is náthás pl. és nem érzi az ízeket!
Kivételes eset volt, utána ment el bulizni és előtte még le akarta tudni ami esetleg beesett mióta eljött bentről.
A hajmosáson mosás, balzsam, száradás, fésülés, krém, szárítás - vagy valami ilyesmi, nem vagyok nő, 1 cm-es hajam van, nem értek hozzá... De időben kb. 40 perc volt és erre jutott 5 levél amiből 3 tovább, 1 töröl, 1 válasz - összesen 10 perc, ezt még kibírtam Egyszer![ Szerkesztve ]
-
solena
tag
válasz koby11h #1332 üzenetére
Miért, egyébként nem szokott főzni?XD
Mi tart annyi ideig egy hajmosáson, hogy külön titkárnő kell hozzá? Vagy mi olyan baromira sürgős, hogy farokfelcsapott, soványmalacvágtában kell rá válaszolni (főleg délután, munka után, ha félnapozott, és nem ho volt)? Nemigazán értem a dolog logikáját
-
koby11h
őstag
Az én feleségemnek is van ilyen lehetősége és él is vele
Mondom ott az IT-tek, de Te gyorsabban és érthetőbben segítesz... ok, egy vacsorát megér!
De volt olyan is, hogy délután otthon volt - fél napozott - és segítsek már ha már úgyis otthon maradtam. Ok, mondom mit csináljak? Hozd fel a laptopod, lépj be a céges emailembe és olvasd fel ami jött, ha meg válaszolok akkor gépeld le.
És mondom Te addig mit csinálsz? Hát hajat mosok! Ok, Neki még ez is belefért... egyszer"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz KROK640 #1318 üzenetére
Persze, hogy lenne igény!
Amúgy ennyi, nem feltétlen kellett volna ennyire aszkétának lenni, de ha az ember nem szórja el a pénzét, akkor marad... És ebből szoktak lenni "hogyan gazdagodjunk meg" cikkek mindenféle bulvárújságokban@Tiger.huhh :
Nekem az volt ilyen, amikor (korábban írtam) anyuka hozta a T61, hogy fan errr. És inkább a 2000Ft-os ventitakarítást kérték, mint 4000-ért újat bele (nem szegények, na, apuka SAP-s) - de az a gép is retkes volt, mondom, esetleg néha letörölgetni? Á. neki gyerekei vannak, nem ér rá, minek.
Mondjuk azt pont lehetett tudni, hogy a lakás meg ragyog@Solena : ". Arra nem számítok, hogy lesz belőle honorárium, de legalább a férjem nem fog agyérgörcsöt kapni a gép miatt"
Ez már nyereség, nem lehet mindent pénzben mérni.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz bambano #1306 üzenetére
1. Na, én meg pont a Linuxxal vagyok úgy, hogy nagyon nem szívesen nyúlok hozzá, még a csili-vili grafikus linuxokban is nagyon bizonytalanul mozgok, ráadásul az én ügyfélkörömnek a játék a fő szempont, tehát ez ki is esik
2. Alapvetően nálam sem ez a terv. És ugyan sokat panaszkodok itt a topic hasábjain, hogy így vagy úgy megszívtam, de ugyanakkor van legalább ennyi sikeres esetem is.
Világos, te neked az ügyfélkör csökkentés a célod. Nekem épp a növelés lenne. Pontosítok : A fizetőképes és fizetni akaró kör növelése. Nem véletlen nem terjeszkedek pl család vagy szomszédok irányba. (bár egyébként az egyik legkorrektebb storym épp a közvetlen szomszédomtól van, majd lehet h leírom ide, ne csak a rosszat olvassák, bár az a topic alap témája).
-
-
senior tag
válasz #10726912 #1320 üzenetére
Cumiról. Otthon eltűnt két Wii lemez pár éve. Csak a lemezek, a tokok megvoltak. Háromszor túrtam fel a lakást, gondoltam hogy az akkor 2-2,5 éves kisfiam pakolta el valahogy, morogtam egy sort, hogy biztos becsúsztatta valamelyik szekrény alá. Eltelt 2 év, és a Wii lejátszó melletti mini Hi-Fi torony egyszer csak kihalt. Raknám ki, hogy kidobjam elektromos hulladéknak, és mikor leveszem hallom hogy zörög valami benne. Szétszedtem, és kiderült hogy ott van benne a két hiányzó lemez. A fiam láthatta, hogy mi hogyan pakoljuk ki-be a lemezeket, valszeg ő is megpróbálta bepakolni, és éppen ez akadt a kezébe. Mivel már volt benne egy lemez így szépen becsúszott mindkettő a készülék belsejébe, mikor a CD tálcát visszacsukta.
No money, no honey.
-
mephi666
nagyúr
bő 15éve egyik haver italozás alkalmával beszámolt róla molyosan, hogy aznap épp hol járt az aktuális barátnőjében a "burton" márkájú öngyújtója... onnantól kezdve soha nem kértünk tőle tüzet
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
solena
tag
válasz #10726912 #1320 üzenetére
"Kérdem, miért, valami kontaktos?
Háát...rákerült egy kis sikositó."PfújXD Többek között az ilyen opciók miatt, ha vállalok gépet, saját perifériával dolgozom, nekem ide ne hozza a szarjátXD
A cumi meg kitépkedett kábelek: na, ezért érdemes zártan tartani a gépházat, legalább nem mászik bele mindenféle oktalan jószág (az öt olvasó meg lehet, hogy író, és azért volt benne, mert "nagyiparban" másolták a mulatóst)
Tegnapi sztori:
mivel férjemnek lifetime supportja van nálam, a főnöke azt hiszi, hogy arra a gépre is, amin a zuram dolgozik (tavaly raktam össze gép, nem kis meló volt, azért megkértem az árát - főnök tudta, hogy ingyen tutira nem vállalok ekkora melót). Folyton lefagyott a gép az elmúlt félévben, most már kezdett tarthatatlanná válni a dolog, plusz az egyik program is most elcsattant, sos.
Még délelőtt telefonos support, férjem szerencsére nem hülye hozzá, csak mondani kell neki, hogy mit keressen. Nem jutottunk előrébb, úgyhogy a gép tegnap hazakerült, megvolt az esti elfoglaltság is. Arra nem számítok, hogy lesz belőle honorárium, de legalább a férjem nem fog agyérgörcsöt kapni a gép miattBa'jur, beskar'gam, Ara'nov, aliit, Mando'a bal Mand'alor, An vencuyan mhi. - Resol'nare
-
törölt tag
Üdv.
Anno egy haver megkeresett, hogy a gémer billenytűjét takaritsam már ki.
Kérdem, miért, valami kontaktos?
Háát...rákerült egy kis sikositó.
Mondtam neki, ha ide hozod, megütlek, ki tudja, mi csapódott még rá..
Másik sztori:
Utca végén kis(sebségi) család, menjek már, nem jó a gyerek gépe. Megyek, nézem, mi ez? Szerver ház szerűségben egy apró alapla, olvasó benne 5 db, hdd 1, uborkásüveg moncsi az asztalon, kérdem apukát: ez legalább svga? mi?? hagyjuk...powergomb benyom, semmi...nézem a vezetékeket, alaplaról a power gomb madzagja letépve, IDE kábelek furán állnak, meggyűrve a szalagkábel...s egy cumi begyűrve a cpu ventijéhez...kérdi apuka: tudsz vele valamit csinálni? Nem figyeltünk, a gyerek játszott, de amúgy is lassú volt.. Sajnos nem, kifog rajtam, vigyétek el Tibihez!...Aztán találkoztam a Tibivel, nem köszönte meg a munkát, amit küldtem.. hálátlan.
Ugyanez a család jön egy szép nap: Mondták, hogy tetszik cd-t másolni! Ezt kéne átvenni! Nézem...Bódi guszti, 3+2 Marianna árkok a cd-n... Mondtam a gyerekeknek: sajnos nem tudom átvenni, ha betenném a számitógépbe a lemezt, elromlana, mert nem szereti a mulatóst...ennek lelke van, de mondom adok 100 forintot, ha ezt kidobjátok a kukába.
Nem jöttek többet. -
KROK640
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1268 üzenetére
Zoltán barátunk ...
-
KROK640
nagyúr
Ő szerintem tipikusan ez lehet.
Ha 6 éve kint van, évi 2 hónap fizetetlen szabadsággal számolva is, a ktg-ket levonva egy átlagos fizetésből 19Millió ft-ot kellett volna félretegyen, a legrosszabb esetben is!! Ha neki 350 ezer nagy összeg akkor pont olyan mint ahogy leírod.Én is éltem kint Ciprtuson és melóztam. Mikor kikerültem az ottani "nagymenők" elmondták h hát itt nyaralni fogsz meg max azt tudod fedezni mert más itt nem lesz. Ettől megijedtem, mert örökölt banki hitelesként én a házamat akartam megmenteni (amiben jelenleg is élek) nem pedig "ingyen bulizni".
Aztán második este újságolták h a happy endingsben Aiya Napán 50 eurért verték ki a farkukat fejenként az este fénypontjaként.. .ekkor jöttem rá, h jobb ha a munkára koncentrálok. (az már cska poén h az egyiküket 2 hét múlva leszúrták egy ilyen esti buli alkalmával, és bár túlélte de neki annyi volt a szezon)
Nem azt mondom mert én is elmentem bulizni, de ésszel. Eleve 1,5 hónap után először, addig csak a meló volt. Míg a kinti magyarok sírtak hogy 150-200erurokat bacnak el egy este (még lányok is!) addig én be tudtam kötni az egészet 20-30 eurból. 5 eur az oda-vissza busz (nem kell limotaxi - ennek ellenére egyszer utaztam vele de csak h kipróbáljam, meg ok, parasailing stb én is benne voltam de egyszer-kétszer, nem heti rendszerességgel), jó a busz is. Míg ők étteremben kajáltak, én intéztem egy protekciós pizzériát, ahol 1,5 Eurért ettem pizzát. Ha ez nem ment, indulás előtt ettem, - vendéglátósok vagyunk, nehogy már éhen haljak. Míg ők bent vették a drága piákat, addig én elvittem magammal 1-2 üveg bort, a szórakozó hely közelében megittam, majd bementem, és bent semmit sem vettem. jah mellesleg a kidobókkal is jóba lettem (kapcsolat építés) így egy idő után ingyen mehettem be. így én töredék áron megúsztam a bulikat. És ha elegem volt,, akkor nem Nissi beach, meg after volt, hanem hazahúztam, hiszen a szállásomtól 20 méterre ingyenes strand volt, ha nagyon úszhatnékom volt, akkor úsztam ott a tengerben.
(apropó : gondolkodtam mi lenne ha valami Ciprusi élmény beszámolót tolnék valamikor? hogy kell ilyen blog izét csinálni? vagy mi ennek a legjobb módja? EGYÁLTALÁN VOLNA RÁ IGÉNY? )De volt kint sok ilyen wannbe emberke, még olyan lányról is tudok, aki 2 hónap után otthonról kért lóvét, mert a külföldi fizetés dacára is kint volt a s3gge a gatyából... mellesleg másképp is.... de ez már tényleg OFF.
Mondjuk telefont én is kint vettem, de azóta is azt használom.
-
KROK640
nagyúr
Az biztos!
vagy tényleg az lett volna, hogy itt van 50-100-150 ezer (nem adtam volna a gépet és automatikusan második megoldás) vagy nem kell... Akkor aztán hirdethettem volna itt 50-100K engedménnyel, hogy valaki el is vigye. Vagy bevállalom h fejlesztettem egy elég kemény gépre, amit vagy kihasználok vagy nem, de cserébe ez anyagilag roppant mindent. Már pedig más terveim lennének azzal a 350-el ha itt lenne,egyáltalán nem számítógéphez köthetőek ... De a poén az h nem is volt ennyim egyáltalán.
Tehát ha most valaki adna 350-et, eltudnám úgy költeni h gépre, szoftverre egy fillért sem költök hanem életem más területeire.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Diabolis #1265 üzenetére
Igen, sajnos ez nekem az évek során, sok sok nagyai iesést és plusz sz0pást eredményezett. Ez ilyen, próbálok rajta újabban változtatni.
Na, akkor nem csak én vagyok olyan h szereti ezt csinálni, meg új asztali gépeket összerakni... azt nagyon szeretem. Mikor érettségire készültem,. külön füzetem volt, amibe minden hónapban árlisták alapján léteztek 100-125-150-175-200-250-300- és azon felüli gépek összeírva.ad1 : akkor vált okafogyottá mikor kimnent Angliába.
ad2 : Igen, jó let volna, de a 250-es válogatásánál láttam, hogy kb nagyjából vagy úgy sem követi az instrukciókat. Semmi kedvem nem lett volna még 1-2 rendelést stornozni, pláne h az én profilommal ment az egész...
-
válasz KROK640 #1278 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy h hagyod, hogy tartozzanak, akkor tartozni is fognak, és úgy is fognak kezelni, hogy le lehet húzni.
@koby11h : Volt, aki kollega takaríttatni akart laptopot, de mindig teljesen megrökönyödött, hogy hagyja nálam, és igyekszem megoldani. Ez azért jó esetben pár nap szokott lenni. Nem, nem, neki az úgy nem megfelelő.
Aztán nem is takarítottam neki.
Melóban nem álltam neki szétborítani egy full gépet, hogy neki ne kelljen kiadnia a kezéből, biztos homeporesz volt rajta, vagy nemt'om...@Bambano : Így - így.
[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
válasz TESCO-Zsömle #1309 üzenetére
Alapszinten tényleg nem zavar senkit. De ha valamelyik szomszéd feljelenti érte, mert valami vitájuk van, és a helyi erőknek kell némi stat javítás, akkor lehet belőle gond. A pécsi piszkos 91 is hasonlóan indult annak idején.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mephi666 #1310 üzenetére
Jah, meg az ATCAA-tól vagymitől. Csak ott is kilógott a lóláb, hogy letöltés*listaár=/=kiesett profit. Kibukott, hogy titkosszolgálati jogokat akarnak civil cégek/szervezetek kezébe, vagyis közvetlen állami kontrollon kívülre szerezni, a szerzői jogok védelme meg csak ürügy volt, egy lufi, amit nagyra lehetett fújni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
mephi666
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #1309 üzenetére
...pedig 20éve ment a rettegés a bsa-tól
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz bullseye #1308 üzenetére
Nem foglalkoznak azok ilyennel. M$ is telibekakilja, hogy Average Joe illegálba használja a Windowst, amíg azt használja és nem vmi mást. A nagy pénz, a húsoskondér az, ahol nem használhatsz semmit se illegálba. Vállalati több tízezres licenszek meg gyak bármi, amivel termelsz, tehát el is kell tudnod számolni.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
bambano
titán
válasz KROK640 #1278 üzenetére
nálam két főszabály van:
1. windowshoz akkor se nyúlok, ha éhenhalok.
2. soha semmilyen körülmények között sem csinálok olyan melót, aminek a vége mínuszos. hogy még én toljak zsetont az ő bizniszébe? hát a francokat.egyébként meg kérni bármennyit lehet. mindig az a fő szempont, hogy növelni vagy csökkenteni akarod az ügyfeleid számát. engem az elején vagy kétszer áthajítottak a palánkon ilyen gépösszeszerelős témában, utána sokáig csak a bátyámnak voltam hajlandó gépet összerakni, de mióta nem akar debianozni, azóta ezt is magának intézi, úgyhogy senkinek.
nálam ilyenek voltak a rokonságban:
1. vegyek anyámnak gépet. oké, notebook. de mi lesz rajta? mondtam, hogyha bárkiben is felmerül, hogy nekem foglalkoznom kell vele, akkor debian. ha windowst raktok rá, szuper, de az én telefonszámom nincs benne a mobiljában.
2. uncsitesó kitalálta, hogy rakjak neki össze gépet. van közöttünk vagy két megye. mondom neki, hogy oké, összerakom, 140 kilométerről engem fogsz ugrasztani minden esetben, amikor bajod van? kifizeted oda-vissza a benzinemet? hát hát... na remek, akkor vegyél egy minőségi notebookot valami helyi embertől, oszt jónapot.
3. másik uncsitesóék jöttek, hogy gép kéne nekik. mondom minden szuper, de én csak nagyvállalati cuccot ismerek meg olyan beszerzési forrásom van, ami nem annyiba fog kerülni. így is kell? így nem. király. megvették rokon pasijától, lízingelve. rokon pasija kirúgódott, lízinggel meg még bűvészkedtek vagy két évig, mire el tudták vágni az összes kapcsolatot.úgyhogy mivel nálam az a cél, hogy hagyjanak békén, így jelentősen egyszerűsödik az árképzés.
mostanában a főnökeim hiszik azt, hogy a közöttünk levő vállalkozói szerződés mindenre is vonatkozik. őket időnként helyre kell tenni. úgyis elfelejtik két perc alatt...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
n@p@lm
őstag
Az alábbi képet/hirdetést nem én adtam fel! Kizárólag elrettentő példának hozom! Ne keressen senki ez miatt
Ezekkel nem lehet versenyezni.
Fácsé adok-veszek csoportban hirdet az ember:
"Számítógépek belső takarítását + újratelepítését valamint Laptopok újratelepítését vállalom gyors határidővel!
Asztali számítógép belső karbantartás (portalanítás,Processzor újrapasztázás) 2000 Ft
Windows újratelepítés szükséges programokkal együtt 2000Ft
További információk a képre kattintva!!
Ha érdekel írj ide vagy privátba és megbeszéljük." -
Pötyi
őstag
Hm... Lehet, hogy Bill Gates baszta el az informatikus szakma renoméját, amikor a W95-öt úgy hírdette, hogy ezt egy hülye is fel tudja telepíteni.
Van az a vicc, hogy lerobban egy kocsi, kimegy valami nyikhaj gyerek és egy kis kalapáccsal rákoppint a motorblokk egy bizonyos pontjára. Adja csak rá a gyújtást! Wrrrrm! A motor felpörög. Csodálatos. Oh, igazán nincs mit, ötvenezer Ft lesz. Mííí??? Az az egy kis koppintás? Nem, nem a koppintás kerül ennyibe, hanem az, hogy én tudom, HOL kell koppintani...
Namármost a fenti viccet azért hoztam fel példának, hogy amikor én több, mint 25 éves bithunter tapasztalatommal odaülök egy informatikailag kevésbé képzett ismerős lerohadt gépe elé és két-három kattintással életre keltem a bontószökevényt, akkor fizetéskor nálam sem azt a két-három kattintást kell megfizetnie, hanem azt a 25 évet, ami alatt megtanultam, hogy hova kell kattintatni...
QNX is cool!
-
mephi666
nagyúr
válasz Diabolis #1300 üzenetére
itt a gázossal szintén telefonon egyeztettem, mondtam mit kéne, kb mennyi lehet a vége? azt mondta, hogy anyagszükségtől függően 10-20 közt... 18 lett úgy, hogy flexicső, csap, stb is beépítésre került... korrekt volt
-
Diabolis
aktív tag
Ja, a gép összerakása, telepítése nem szakma. Hülyebiztos, elbaszni nem tudod. Lásd a fentebb említett Zolika, aki fordítva tette be a RAMot .
Ugye, hogy szakma?
A szakma ott kezdődik, amikor probléma van: MÉÉÉÉÉnemindulezaszar!!!!!!!!
Jah, azért mert szarul vállogattad össze. Lásd fentebb, intel proci + amd lap.
Ugye, hogy szakma??
AMD lap, AMD proci, azonos socket, még sem indul. Ja, ha nem frissíted a BIOSt, nem is fog.
Ugye, hogy szakma?
Ez a topik olyan példákkal van tele, amit leginkább a szakmabeliek értenek, és itt nem a végzettségre, hanem a gyakorlatra gondolok.
A főzés sem szakma. De inkább eszem az asszony főztjét, mint a sajátomat.Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia