Hirdetés
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz KROK640 #8152 üzenetére
Nekem is volt hasonló mostanában:
60 körüli hölgy:
-Kellene egy gép, milyent ajánlasz?
- Mire kell: irodai office vagy otthonról dolgozó, internet, facebook vagy játék?
-Csak Face meg játék néha a fiamnak, többi nem kell, az olcsóbban jön ki ha ezekből kettőt tud.
-bocsi, de ezt ugy mondtam hogy az ár emelkedik, az első fele olcsóbb vége drágább és a legutolsóba kell majd videokártya is, ami emeli a tétet, javaslom, a fiad máshol játszon, többire egy naprakész laptop is megteszi....... -
törölt tag
válasz koby11h #7731 üzenetére
Tegnap irtad, erre ma jött példa: egyik rokon hallotta hogy van videokártyám szabad, nekiadnám-e? Kérdéses videokártya: Gigabyte GTX 950 WF OC 2 GB. Erre válaszolom: igen de nem van hanem LESZ! Mindez csak akkor ha lesz helyette valami(GTX1660 vagy 5500XT a kiszemelt de nem borongok akkor se ha 1650S lesz belőle és novemberre lesz csere, ezt elhintettem ugye hogy érdekel-e akkor valakit a jelenlegi), erre ő: adjam neki mert neki nincs és nem tud addig játszani. Mondom: nekem meg KF proci van és addig nekem nem lesz monitoron képem, erre ő: Az nem baj, addig nekem elmegy az alaplapi kártyával is. Mondom: kf-nek pont az a lényege hogy nincs alaplapija, de: adsz 18 ezret, és akkor viheted (alapból elég sóher az illető) erre ő: rokonnak mért nem ingyen?????? helyembe ő nekem adná..... válaszom első fele: mert te 250 ezret keresel én meg 50-et..., második felére szerintem nem vagytok kiváncsiak.. DE jól jöttek a tippek innen, köszi neked Koby11h hogy leirtad, meg azoknak akik reagáltak rá..
-
törölt tag
válasz Beba Snake #6873 üzenetére
Annak télen van az ideje, mármint a háztájinak.
-
törölt tag
válasz Littoral #6129 üzenetére
Én ezt laikus szemmel ugy látom: te vagy a szakember, neked kell felvilágositanod: mik a lehetőségek és mire lenne szükséged, és hogy ez se nem egynapos meló, se pedig kisujjból való kirázás. adatok, akár bizalmas infok kellenek, elképzelés.. ezzel nem azt irom hogy te vagy a hibás, hanem nem áltatok hozzá kellőképpen. Pl egy fűtésszerelő vagy lakberendező se jár el másképp, feltéve ha jó szakember.
-
törölt tag
válasz dingdongkng #6036 üzenetére
nekem is az volt, netre teljesen jó, yt-re is.. igaz ssd meg 6 G DDR3 ram volt mellé, de ma már egyik se egy ökör ára..
-
törölt tag
válasz hobizoli #5222 üzenetére
Ne tudd meg. amugy értelmes emberek, tehetősek (nálam biztosan jobban) hogy mennyire tudnak ragaszkodni a 10+ éves gépekhez és oprendszereikhez, akik ez idő alatt kb 2-3 kocsit is cserélgettek. És találnak kifogást ezerrel: kellenek a régi képek, dokuk, stb, és ha mondom nekik az megmaradhat akkor ujabb és újabb... legjobb eddig az volt hogy anno ez nekik mennyibe fájt és most megint újat? Nemrég volt egy esetem. ujraraktam egy laptopot, mindent lementettem, visszaraktam, visszaadom, másnap jön hogy hová lettek az asztalról a dolgai, mikor megmutatom akkor: azonnal rakjam vissza mert azok neki kellenek.... mondtam neki: ez nincs benne az árban (segitségképpen csináltam) erre ő: ennyit még igazán kibírok..... természetesen faképnél hagytam és azóta panaszkodik hogy nehéz neki kitallóznia... pedig berendszereztem tartalom szerint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bambano #4840 üzenetére
igen a gomikerekesek kapnak, de a láncosok nem, hevedereseket nem tudom.
Steiger és a T150 ebből a szempontból jól sikerült gép volt, mindkettő szakított már el gyengébbb vonószemeket (amikor a vontatmányaik pótokkal beragadtak és azok húzóinak elszakadtak a vonói, olyanor kötéllel huzták ki) Mivel mögöttem jelentős mértékű mg terület van a város szélén, nemegyszer voltam szemtanuja, még volt hogy jd-t huzott ki egy steiger vagy fiatagri.
hcl: általkában autóbuszt hajtó MAN vagy rába motorosok voltak de felárért mehetett bele eredeti steigert hajtó Cummins is.. csak kb másfélszeres áron.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz koby11h #3542 üzenetére
valóban egy IQ bajnok... úgy negatívan..
Várj: ha azt mondom SSID, akkor magyarázkodhatok neki ujra reggelig... bár ha elvállalom akkor ezt teszem be neki... meg tudnám oldani neki... (ugye. telót hotspotra állitani, onnan router beállit az általad javasoltakra onnan mehet a gépére a jel, azt ugyis wifi vevővel oldaná meg az okoska, és ot megtalálná.. )
Top cat: jó ötlet, beteszem magyarul az idővonalára.. sztem első kérdése az lesz: hol kapható?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wintikek #3540 üzenetére
Igen:
[DM]
hcl: Egyszer megkérdezni, hogy akkor ő férfi létére miért nem?
bizony teljesen jogos kérdés: vannak bizony szőke nőket megszégyenítő nem-tudással rendelkező férfiak, pl a héten volt egy kollegám vett egy routert és azt akarta hogy "tedd bele nekem az internetet!" kérdésemre hogy milyen előfizetése van,(azt tudtam hogy max a mobilján ami grátiszt adnak) azt válaszolta: ő ezt pénz nélkül gondolta hogy ő nem fizet egy szolgáltatónak se azért hogy facezzen, hisz mobilján is így müködik, de mert volt egy házban(!) ahol egy pontosan ilyen adta neki telefonra a wifit és mivel tudja hogy alig van olyan feladat, ami kifogna rajtam ezért rám gondolt hogy oldjam meg.. Még a nők is sikítoztak a röhögéstől... -
törölt tag
sztem a 2 más: szövegest lehet binárisba kódolni bármikor.. tripletet valamivel bonyolultabb, és a programnyelv a lényeg: nem hiszem hogy sokan tudják a dns nyelvét érteni, utasitásokat kódolni.. (gyanitom hogy teljesen senki, részlegesen pár ezren a földön, de azok küzöl nem tudom mennyi tud jól binárisan programozni)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Gabibácsi #3020 üzenetére
ez ne legyen már vitatéma: te másolgatsz, én nem, nekem van gépem neked nincs, neked van vinyód, nekem nincs és emiatt nem is lesz. Hozzáértésed se legyen vitatéma: én így oldom meg te ugy, de nem értem miért kellene vennem bármit???? Pont hogy minden adott, minden megvan hozzá, pnt a plusz hordozható vinyó lenne felesleges kiadás részemről.
Bélának van gép és adott lenne.. azért hülye. De NE tőlem kérdezd Bélát! -
törölt tag
válasz Gabibácsi #3018 üzenetére
azt hogy dugni se kell...miért kellene?? Másolni? csak az időt pazarlom vele... eleve a tévé csatlakozik az internetre, az meg routeren megy keresztül, de az nem csak netet tud vinni hanem magát a filmet is. Természetesen a számitógépet értem gép alatt de lehet laptop, tablet mobil, pi vagy bármi a forrása.. lényeg: film megjelenik, nem kel se másolni se dugdosni, minden a helyén marad.
-
törölt tag
válasz Gabibácsi #3016 üzenetére
Annyi hogy fene se másolgat, se kihúz-bedug, ha nem muszáj, innen a gép elől felkelek, leülök a tévé elé, kiválasztom a távval mit szeretnék nézni és hajrá, nincs másolgatás, dugdosás, vagy tévé vagy médiajátszó teljesen jó erre a célra. Beállítás se egy was-ist-das. 10 perc alatt megvan ha tudjuk a módját, nem kell külön eszköz, csak a vinyó legyen elég a gépben, minden más adott.. nem is tellene hordozható vinyókra..
-
törölt tag
tévedsz: a 4k bizony nemigen fér át, akadozik, kb 45-50 GB méret felett.. tapasztalat. Mióta GB-s médiajátszó van azóta nincs akadás.
Diabolis: ilyen bélával én is találkoztam aki ráadásul meg is kérdezte tőlem milyen külső vinyót ajánlok óccón... elképzelheted a választ...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gabibácsi #2905 üzenetére
Én otthonra kizárólag lézernyomtatót vettem, sose bántam meg. Le akartak beszélni másodszor is a helyi boltba, valaki felhomályosíthatna, miért nem ajánlott otthonra: nekem pl HP 85a toner 14 ezer, egy drágább szines patron ára de ~2 ezer lapig elég, 3 éve nem kellett cserélnem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz E.Kaufmann #2897 üzenetére
Pedig ajánlgatják ezerrrel.. ezek szerint nem jó??
Mephi666: IT-sek is voltak közöttük:
Író: nekem LG volt/van, nemigen csalódtam bennük, de jelenleg mind a 4 sata port foglalt, így nincs bekötve, ezért az esetleges ingyen-igényeknek nemet tudtam momdani, le is koptak.. van akinek megirom de azok honorálják.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Diabolis #2449 üzenetére
Jól kitolnál Krokkal. Az hagyján hogy bár lehetséges hogy létezik (nem láttam, de ez nem mérvadó: brand samu ssd-t se még)16 fészkes ddr2 ram foglalatos alaplap, de nem érne célt és krok lenne megint a hibás. Mivel szegény azt hiszi: kiókumlálta a marhája hogy 8 szoros a sebessége sata3 alatt tehát 8 gigával eléri a sebességet de több/sok okból nem, leirhatok egypárat de Krok640 is képben van: de azért megpróbálom mint amatőr az amatőrnek (Zoltánnak): 1 ha eddig egy giga volt akkor 8 giga sosem lesz 8 szoros sebesség. mivel egy szálon megy egy feladat igy ha a leterheltség eléri a feladatnak megfelelőt, nem foga memo neki ujracimezni, igy megáll 5-6 gigánál az állandó memo használat igy max 2-3 szoros sebessséget nyerne, mig sssd-ről feladatfüggően 5-8 szoros.. 2: a hdd legyen bármilyen gyors nem fog versenyezni a HDD mechanikus rendszere az SSD elektronikussal, és rammal se fogja pótolni mivel az hiába tárol valamennyit(tegyük fel Zoltán ismeri és alkalmazza a vágolap és a gyorsitó eszköztár ram-ra helyezését), lekapcsoláskor kiesik igy minden inditáskor ujra kell töltenie a lassu hdd-ről..
-
törölt tag
válasz KROK640 #2417 üzenetére
Mekkora?480-as? még többet is..10-et simán ér a noname(sandisk, teline,silicon power...). 128-as noname megy 4500-5 ezerért picit többért adata, kingston, crucial wenstern digital, ennél többért intel. tetején van samsung, dell hp (ritka), annak kb alja a samsung 850pro: 128 9-10k. 256 12-15k, 480 16-18k, 512 19-22k..
gondolom Sata3 és 2.5-ösröl beszélünk, M2 több, NVME még több. bár a 850 pro az csak 2.5-sata elérhető m2-es az 9-es sorozat -
törölt tag
Na én annak a titkárnőnek mondtam volna: "rendben akkor pakolj össze és felmondunk alkalmatlanság miatt, keresünk mást aki titkárnőként legalább az alapokkal tisztában legyen."
koby11h: Akkor mondhattad volna.:ha ennyire tudod old meg, ne szívass! Tudod hogy 230 de áramtalanítani nem???
Sokkal rendesebb meg olyannak szívesebben segítek aki azt mondja: nem értek hozzá, gyere el majd te megoldod, kapsz sütit, kávét etc..persze csak akkor ha áramtalanitás után is fennáll..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #1968 üzenetére
Na ilyen ismerős nekem is van aki ingyen netezne de még a netvadászra is sajnálja a pénzt, igaz jogosan mert elérhető nyilvános wifi-től kb 1 km-re lakik ugy hogy 3-400 méteren nincs tereptárgy se. Na őt idejében kiismertem ahhoz hogy tudjam: kölcsön semmit nem kaphat.
-
törölt tag
Na, ma egy user aki kölcsönkért egy kábelt, megjelent nálam (tőle épp nem kértem vissza mert nem volt elérhető) megjelent, kifizette a kábel árát + 2k-t hogy szükségben kisegítettem, mikor nem volt bolt elérhető.. -na ilyenek is vannak... respect neki!
-
törölt tag
"Azt magyarázza meg valaki, hogy hogy magyarázzam meg a faluszéli fáról lemászott, információs-ökonomikus társadalom lábszárán felkapaszkodni képtelen egybites usernek, hogy a gépén elindított program nem ugyanaz, mint amit a "Mozzillában" az "internetet beindítva" "lehív"
Na ezt kb ugyanúgy reménytelen mint ahogy mi a különbség a 100 ezres és a 500 ezres noti közötti különbséget ecsetelni. Még akkor is ha igényei lennének..: de sokszor hallottam. "el megy azon is, el kell mennie.. " Azután kit hibáztatnak ha lassú, nem megy?
Jelen ünnepekkor a kábeleim csappantak meg: 4-5 db repült kölcsönbe, 2 helyről akartam visszakérni vagy az árát, válasz. ez csak kábel, van elég neked is... -
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Energiaital topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Autós topik
- iPhone topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest