- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
#94529552 #61 üzenetére
Szerintem egy B7-t az új firmware-el, jól beállítva, semmivel sem rosszabb képű mint a Sony A1...
Sőt a A1 előtt értetlenül állók, hogy nincs oled fényesség állítás, ami az oled panel általános fényességét igen egzakt módon állítja...
Te tudod a legjobban, hogy én mennyire LG ellenes voltam. (plazmánál, lcd-nél tartom is magam az ips miatt)
De mióta a második LG oled-em koptatom, egész átértékelődőtt benne az a két betű... -
törölt tag
Szerintem egyikben sem. Ráadásul nem is lehet komolyan venni azt, hogy jobb az egyik gyártó OLED tévéje a másiknál, amikor mindnek már van több különböző típusú, más évjáratú, és eltérú tudású tévéje, melyeket csak egyesével lehet mérni a másikhoz, nem pedig általánosítani. Csakis a rajongók mondhatnak ilyet.
-
btz
addikt
Egyszer volt SHARP számológépem. Nem volt rajta gyök gomb. Már akkor elkezdődött az elhidegülésem a márkától 😂
-
mepet
addikt
Emlékeim szerint (de úgyis kijavítotok, ha tévedek) 10-15 éve a Sharp beszüntette a Japánban gyártott (igen, anno valódi made in Japan volt!!!) tévék magyarországi forgalmazását. Azóta csak lefelé tartanak a lejtőn, ez a 4 színből keverés történet pedig szintén egy bő 10 éves csoda, ill. akkor sem látszott a mellette lévő tévéhez képest az előnye... Ráadásul, ha belegondolunk, hogy a képjavító technikák fejlesztése is biztos, hogy többször összetettebb feladat 4 szín mellett, úgy főleg nem biztos, hogy ezt kéne erőltetni. Ha meg mégis, akkor annyi marketingot tolni, hogy legalább a fórumban legyen valaki, aki elhiszi, hogy a 4 szín a jövő...
-
Reménykedtem bennük a Foxconn miatt, de úgy néz ki, hogy kár volt saját döntést adni nekik... Hülyeséget csinálnak.
Hamarabb lesz diadalmas egy Xiaomi MiTV mint ezek.
-
MolnárKrisz
csendes tag
Remélem észhez térnek!
-
khron78
őstag
"hibát követ el"
-
tecsu
addikt
Ezt nem lehet százalékban kifejezni, ahogy az összetett minőségek különbségét sem.
Pl. ha az egyik jobb a fekete megjelenítésében adott mérőszámban kifejezve x százalékkal, az az emberi látás szerint y százalék különbséget eredményez a feketét illetően. Az egész képélményt tekintve megint más százalékot kaphatunk, ami ráadául már szubjektív, mert a sok paraméter hierarchiája mindenkinek más. Ezenfelül a paraméterek jóságának hisztogramja is eltérhet egyénenként.
-
Nem sikerült fordítani.
Egy vezérlő lehet annyira gyatra, hogy nem ad képet, akkor a 100%-ot meghatározza. De erről nincs szó. Amit meg lehet nézni, hogy az LG saját vezérlőjénél mennyivel jobb a konkurenciáé. Talán minimálisan. Így viszont képminőségben néhány százalékos eltérésről beszélhetünk maximum. Semmi értelme ilyen kijelentésnek, hogy 40%-ban a vezérlőn múlik a képminőség. Ez egy ostoba, illetve nem mérhető állítás. -
katona84
tag
...prémium érzetet keltenek. A használt műanyagokra sem lehet panasz. Sokáig sajnos közvetlen napfény is érte a burkolatot, de sehol nem mattult,repedezett vagy színeződött el az évek során. A Távirányítót meg be kellene magolni minden gyártónak...kinyírhatatlan, gyerekbiztos, kopás és sörálló darab.
-
katona84
tag
Nekem mai napig jól üzemel, a 2010 végén vásárolt 42" Sharp Aquos Quatron tv-m.
Mindenféle okoskodó tudás nélkül, négy alapszínnel....igaz edge LED háttérvilágítással, de tökéletesen kiszolgálja a Blu-Ray lejátszóm és az igényeimet. (Egy Junosti tv-t beszámítottak akcióban az árába...így lett 230k helyett 180.A 4 alapszín, a parasztvakítás ellenére is jól és tetszetősen muzsikál.
Ami meglep, hogy a TV design-je, mai napig sokaknak tetszik, mikor meglátják a nappaliban,( látható kép méreteit is nagyobbra taksálják)..pedig azért akkor sem volt egy kecses darab, de a forgatható üvegtalp, körbe futó ezüst díszcsík és vastag fekete káva, szépen harmonizálnak. -
exedoc
senior tag
Ahogy Brujsz Vilisz (aka Hell-Man) mondaná: "Hogy léphet valaki kétszer ugyanabba a szarba?"
-
BBéci
legenda
-
Milka 78
nagyúr
A Lengyeleknél nagyrészt valóban Vestel produktumokat gyártanak.Nekem is van egy Sharp AQUOS LC-48CFE4042E ami kb 4 hetet élt meg a nappaliban,mert olyan csapnivaló a minősége ha komolyan mozizni szeretnél.A VA panel ami benne van gondoskodik róla,hogy szög egyenesen üljél vele,mert a legkisebb elmozdulás a középtengelytől egyből invertálódó színeket eredményez.A képet lehetetlen belőni,mert kb nulla beállítási lehetősége van,ja és 1 év alatt van egy tucatnyi pixelhibám is
Száműzve lett a hálóba ahol sorozat nézős/elalvós tv-ként makulátlanul helytáll,de semmi több.Okés 90 ropiért mit vár az ember...
Ha ezt a vonalat akarják folytatni tőlem le is húzhatják a rolót,mert ennek sok értelme nincs -
GeryFlash
veterán
Természtesen ugyanolyan olyan forrásanyagra értettük. Abban igazad van, hogy egy 360p-s mp4nél vagy egy agyon tömörített 6 gigás 1080p filmnél kevésbé jön ki, de most kiváló (pl bluray) forrásanyagnál értettük ezt. Persze légből kapott ez a %ozás, de kb ez az arány (szerintem/ünk).
-
Szasza
tag
válasz
Jim Tonic #40 üzenetére
Akkor fordítok:
A képminőség 50-60%-át a panel (minősége) fogja meghatározni, a maradékot pedig a képalkotó algoritmus és az elektronika.Ezzel azonban nem értek teljesen egyet:
Szerintem a képminőség legalább 60-70%-át a felvett videó minősége határozza meg, a felbontás is szerepet játszik, valamint a panel és a képalkotó algoritmus és elektronika is.Egy nem éles, felvett gyenge videót a csúcskategóriás készülék sem fog élvezhetően lejátszani, a felbontásnak el kell érnie egy minimális szintet, ahhoz, hogy 32-60+ colos tv-n élvezhető legyen (240p-s youtube videó elég rossz eredményt fog adni rajta), a maradékért meg a panel és a képalkotó algoritmus/elektronika.
-
joey04
titán
Rip
-
Seirus
tag
Azt hittem én leszek az egyetlen aki kiakad az okos tévé rendszerekre vonatkozó részen,
de látom sajnos mások a bőrükön tapasztalták amiért elkerültem ezeketSzámomra jelenleg a használható okos tévé rendszer az a TV hátuljára rögzített X220 thinkpad
(na jó egyelőre csak alá van téve a tv állványra).Mindenesetre nekem inkább megért 35K-t egy X220 dedikáltan csak erre a célra mert amíg el nem száll benne valami addig biztosan kiszolgálja a FHD TV-t minden szempontból (A logitech K400 már adott volt).
Próbáltam 2 félét is a fentebb említett intel stick-ekből (ASUS és Lenovo) de az SSD-s i5 laptopok után sikítófrász kerülgetett a másodpercekig nyiló mappáktól meg órákig futó windows frissítésekről.
(Hűtésről ne is beszéljünk:
- az asusnak passzív hűtése volt ezért 1600 helyett állandóan 300mhz-en throttlingolt
- lenovonak volt ventije de az meg úgy visított egy órán át a win update alatt hogy meghülyültem -
GeryFlash
veterán
válasz
Jim Tonic #37 üzenetére
Miért mondta volna ezt?
Azt mondta hogy adott gey képminőség, annak 50-60%-át a panel fogja meghatározni, a másik felét meg a képalkotó algoritmus és az elektronika. Senki nem modnta hogy egy adott panelből a Sony Pana hoz ki a legtöbbet, simán kihozhat maxot az LG is, azt mondjuk hogy teljesen változó, hogy mi lesz a végeredmény. És pont ezért nem valid az, hogy a Sony és a Pana csak címkézné az LG/Samu paneleket. -
Samott
addikt
válasz
GeryFlash #34 üzenetére
Mi sem all messzebb tolem mint hogy trollkodjak. Ugyanakkor tenyleg nem lehet rajongokkal vitazni ilyen kerdesekrol, en ugy gondolom hogy a panelgyarto akkora elonyben van az osszeszerelo cegekhez kepest hogy nyilvan az o termeke a legjobb. Lehet hogy nincs igazam, de nem latok ertelmes magyarazatot az ellenkezojere. Nyilvan a panelhez tamogatast kap az osszeszerelo ceg oda es vissza mennek az infok, ha barmi extrat talalnak a gyartohoz kepest, az bekerul az anyaceg termekebe is.
Ugyanakkor nem latom ertelmet sem vitazni errol, mert ugyse tudjuk meggyozni egymast. Ezert irtam hogy elfogadom ha ezt mas maskent latja, erzi. Aki rajongo az ugyis meggyozi magat az igazarol. Nekem meg aztan mindegy ki milyen TV-t vesz.
-
GeryFlash
veterán
Értem, ettől még hidd el nekem, hogy kvázi nem két tv gyártó van attól függetlenül, hogy a panelek 80%-át ők gyártják. Egész máshogy domborít ugyanaz a panel egy LG/Pana/Sony tévében, van ahol a fekete jobb van ahol a mozgásmegleítés, stb. Olyan ez, mint az okostelefonoknál a kamera, ott például hiába a Sony gyártja a flagshipekbe nagyrészébe, mégis náluk a legszarabb. A panel az csak egy (fontos) komponens a tévében, és se a Sony se a Pana nem futottak még kategória, nézd meg Trustedreviewn/Flatpanels HD-n / HDTV testen az évekre lebontot rangsort, minden kategóriában más-más győztes gyakorlatilag.
#32: Szerinte placebóhatás a tv-k közti difi. Ha ez neked nem tűnik legalább elsőre trollkodásnak... Gondolahtja így, de szerintem ez még vita tárgya se lehet, hogy az általad ,,finomhangolásnak" nevezett dolgok amúgy nem aprósságok.
#33: +1
-
válasz
GeryFlash #29 üzenetére
Igen, képminőség = panel. Akkor is, ha lezsibbadsz. Hogy a vezérléssel lehet rajta finomhangolni, azt senki sem vitatja. Viszont majd találd már ki, hogy a két legnagyobb LCD gyártó nem tud a saját paneljéhez vezérlést készíteni. Aha...
Én nem látom, hogy trollkodott volna, viszont te elég idegesítő módon azonnal személyeskedésbe csaptál.@BBéci: 60-70 db különféle tévét teszteltem, használtam a nappalimban, aminek során azt állapítottam meg, hogy a Sony és a Panasonic jobb képminőséget ad, mint a többiek.
Ezt úgy hívják, hogy szubjektív vélemény. Azt tapasztaltad, Te, a nappalidban. Sem a tesztek, sem az eladási statisztikák nem nagyon támasztják alá. -
zzola
titán
-
BBéci
legenda
60-70 db különféle tévét teszteltem, használtam a nappalimban, aminek során azt állapítottam meg, hogy a Sony és a Panasonic jobb képminőséget ad, mint a többiek. Szó nincs rajongásról. Illetve talán mégis van, mert rajongok a kiváló képminőségért. Minden ismerősömnek, aki megkérdez, e két gyártó termékeit javasoltam és javaslom, 90 %-ban hallgatnak rám és mindenki hálásan megköszönte a tanácsaimat.
-
BBéci
legenda
Akkor a Bugatti és a Königsegg is futottak még kategóriásak?
Ki a fenét érdekel az eladási statisztika? Legfontosabb a képminőség.(#23) nemlehet
Szerintem is irreálisan drága volt, de a funkciója nem hasonlítható egy garnitúra gumiabroncséhoz. Inkább a vezérlő elektronikát lehetne párhuzamba állítani. -
nemlehet
őstag
-
atiska007
senior tag
de ugye azt tudod, hogy nem a tv-d (gyártó) hibája, hanem a google szüntette meg a supportot ehunne!
csak kérdezem...amúgy én is így jártam LG tv-vel, nincs már youtube, de chrome cast-tal kiváltottam és még jobb (gyorsabb) is.
Nem mellesleg ezen keresztül már weboldalakat is ki tudok TV-re tenni chrome-ból. -
BBéci
legenda
Sony és Panasonic mint futottak még kategória?
LG panelből - akár OLED, akár LCD - sokkal jobb képminőséget hoznak ki, mint a gyártójuk, mert az elektronika és a hozzá illő szoftver legalább annyira fontos. Akkor vennék LG és Samsung tévét, ha a fent említett japánok beszüntetnék a gyártást.
LCD-ért meg 10 forintot sem adnék. -
törölt tag
Én mondjuk nem tartom hibának a QLED, OLED, 8K hiányát. Egyre több gyártó esik ebbe a hibába, hogy a kiállítótermekbe meg a felső X ezernek gyárt, viszont a költségeket meg mindenkivel kifizettetik.
-
hitvanyalak
senior tag
A Nokia is végigment ezen az úton, ugyanilyen hibákkal. Most mégis fel tud talán támadni.
-
Samott
addikt
En nem is ertem hogy lehet a ket mamut (LG/Samsung) arnyekaban megelni. A teljes palettat lefedik, lehet egyszeru es lehet draga tv-t is venni toluk. Van meg a futottak meg Sony/Panasonic meg ilyenek akik a nevukbol elnek, de igazabol veszik a panelt meg minden mast es palcebohatasal eladjak a rajongoknak. De egy Sharp, egy Philips hogy el meg egy ilyen piacon? Ott mar rajongok sincsenek...
-
elefant
őstag
volt ilyen kezdeményezés, ráadásul magyar srácok csinálták, de elbukott. nem tudták összeszedni rá a közösségi finanszírozású kampányban a megfelelő mennyiségű pénzt.
-
Pötyi
őstag
Amúgy meg mi a rosseb az a szó, hogy "failparádé" ?!? Először fali-nak olvastam és arra gondoltam, hogy falra szerelhető készülékekről lesz szó.
Én még emlékszem, hogy 1990-ben kifejezetten úgy írták ki a magyar névadópályázatot az X-MEN képregényben a Marvel univerzum új mutánsaihoz, hogy kifejezetten kérték: ne legyen félig angol, félig magyar név, mint pld. a sejtelmes csengésű "ördög-man".
Erre tessék, bele a pofámba, hogy fail-parádé! Ja, és nem vagyok sújtásos, díszmagyaros magyar nyelv védő nyelvtannáci, de ez a "fail-parádé" még az én Krupp-acél szervezetemnek is sok, így hétfő reggel, éhgyomorra, mert regglizni nem volt időm.
Javasolnám pld. a baklövés-sorozat szóösszetételt.
-
Zotya84
őstag
Egy-két éven belül tervezem megvenni életem eddigi első televízióját, de pont ezek miatt a rohadt okos rendszerek miatt nem akaródzik még mindig. Nekem nincs ennyi szarságra szükségem: működjön jól a DVB(-T/C/S) vétele a hozzá tartozó alap szintű tudással, legyen beállítható, meg legyen rajta egy rakás HDMI (na jó, abból is elég 2-3db). Ellenben elvárásom lenne, hogy ne kelljen várni sem a bekpacsolásra, sem a csatornaváltásra. (A többi, nem írt dolog is fontos, de a panel méret, felbontás, hangzás nem ezektől függ.)
De, hát egyik gyártó sem igazán csinál ilyet normális panellel. Akkor marad még egy darabig tuner a gépben - a monitor meg most is elég hozzá. És akkor erre a visszatérni szándékzó Sharp is úgy próbálkozik, ahogy nem fog eredményre vezetni, valószínűleg...
-
HaJózsi
aktív tag
Nagyon jó minden hétfőn ezeket a 'Vélemény' cikkeket olvasni.
Így tovább! -
Pötyi
őstag
"Viszont ettől függetlenül még igaz, hogy régi, elavult és rossz smart rendszert építeni a tévébe még mindig rosszabb, mint olyat, ami csak pár év múlva avul el."
Jó, ez igaz. De ez akkor is csak a Nagy Igazság 10 százaléka. A maradék 90 százalék meg az, hogy egyáltalán nem vennék okostévét, ha most vennék új készüléket.
-
pusszycat
nagyúr
2-3 évig jönnek a frissítések aztán puszi pá. A nagy okos tévém nem játssza le a buta youtubot sem. Ez persze ne volt feltüntetve a hogyan ne használd a tévédet-ben.
-
elefant
őstag
Rendben, de a nagy tévé gyártók közül senki sem választja ezt az utat. A Vizio kísérletezett ilyesmivel, de ők egyelőre még nem annyira befolyásosak.
Viszont ettől függetlenül még igaz, hogy régi, elavult és rossz smart rendszert építeni a tévébe még mindig rosszabb, mint olyat, ami csak pár év múlva avul el.
-
törölt tag
+1
Jó panel, jó vezérlő, és ezeknek az összes beállítási lehetőségét elérhetővé tenni a usernek. Elég pazar minőséget el lehet érni, és nem az lesz az első gondolatom hogy átb@sztak, mert a készülék árának a felét elvitték ezek az okos sz@arok, és nem maradt keret a többi "sallangra". -
Pötyi
őstag
Ne feledkezzünk meg arról, hogy manapság egyre több bejegyzés születik arról, hogy mennyire NEM éri meg az okostévé, mert átlag két év után a sok frissítéstől úgy belassul a rendszer, hogy használhatatlan lesz. Nincs benne erőforrás-tartalék, emiatt a lassulás. Elavul. Dobd ki, vegyél újat. Pedig maga az LCD panel az tök jó, azzal nincs semmi baj, csak az okos-rendszerrel, a háttérben. Egyre többen használják a stick számítógépeket, mert elegendő azt kicserélni, ha elszállt felette az idő. Vagy rákötni a tévét a számítógépre.
De így kerek-perec kijelenteni, ahogy ebben a postban is olvasható volt, hogy az okostévé mindenek felett, az a jövő és kész, az azért kissé erős.
-
pusszycat
nagyúr
Lassan rá kéne már írni a dobozokra,h Original Brand csak mihez tartás véget.
-
pedig a márkanév még sokaknak mindig ismerős, sajnálatos ez a balgaság . . . a marketingről leírtakkal teljesen egyetértek, csak meg kell nézni a Samsung példáját
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest