- Apple asztali gépek
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Változatos hardverbokréta
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitka
csendes tag
Gúnyolódj, ha ettől jobban érzed magad, de ha visszaolvasol egy kicsit, láthatod, hogy szerkesztés után megoldódott a probléma és minden általam próbált lejátszón megy már a magyar hang alapból. És még a varázspálcámra sem volt szükség
Az meg, hogy Neked valami semmiség, lehet hogy másnak nem az. És nem azért, mert lusta vagyok egy gombot megnyomni a lejátszón audiót váltani...
Szóval ne agonizálj tovább, a probléma megoldódott -
mzso
veterán
"hogy ne kelljen állítgatni, bárhol, bármikor a magyar induljon, gagyi lejátszónál is."
Ilyen nincs. Elméletileg lehetetlen. (Lejátszója válogatja, hogy mit tölt be alapból) Vagy állítsd be a lejátszót vagy muxold át a videót. Amit gondolom, nyilvánvalóan nem akarsz.
Nem tudom mit agonizálsz ilyen semmiségen. Vagy beállítod, hogy azt játsszák le amit akarsz, vagy azt játszanak amire alapból be vannak állítva.
-
pitka
csendes tag
Reméltem, hogy sikerült megértened, hogy pont az a célom, hogy ne kelljen állítgatni, bárhol, bármikor a magyar induljon, gagyi lejátszónál is. Ahogy írtam, szerkesztővel felcseréltem a hangsávokat, és igen, minden lejátszón a magyar megy így már alapértelmezetten, és nem kell semmit állítgatni. Erre voltam csak kíváncsi, hogy van-e más megoldás. Azért azt gondolom sejted, hogy melyik track lesz az alapértelmezett, ha nincs semmi nyelvi sorrend beállítva...
A segítséget Neked is köszönöm. -
pitka
csendes tag
Nem, itt másról van szó. Kipróbáltam a Smartdvb-vel is, ugyanaz a helyzet. Tv nézéskor magyar a hang, felvétel után lejátszáskor angol. És itt is csak az Eurosport HD-n van ez. Egyszerűen fordítva jön a szolgáltatótól, és mivel az 1-es track az angol, az lesz az elsődleges. Gondolom én...
Mindegy, marad az utómunka. Köszönöm azért a segítséget! -
pitka
csendes tag
Jogos a felvetésed, eddig Vlc-vel próbáltam lejátszani Windows és Linux alatt is alapbeállításon, valamint a Windows lejátszójával. Mindegyiknél az angol az alapértelmezett, de csak az Eurosport HD-ről felvett anyagoknál. Az összes többin magyar az elsődleges. A MediaPortal viszont magyarul játssza le. Mivel csak egy csatornánál jelentkezik ilyen gond, csak arra tudok gondolni, hogy a szolgáltató (Digi) az angol sávot szórja első helyen? Ezt valaki nézze már meg legyen szíves, hogy mi a sorrend nála az audio nyelvénél az ES HD-n.
Egyébként nem olyan borzasztó nagy probléma, mert ha más nem szerkesztővel felcserélem a hangsávokat. Csak furcsa a szitu. -
pitka
csendes tag
Úgy értem, hogy a tv bekapcsolásakor a magyar hang megy, rögzítés után viszont az angol. De én azt szeretném, hogy a felvétel lejátszásakor ne az angol legyen alapértelmezett. És valamiért csak ennél az egy csatornánál van fordítva a két hangsáv:
http://kepfeltoltes.hu/view/160717/audio_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
pitka
csendes tag
Valaki megtudná mondani, hogy hol lehet beállítani a MediaPortal-ban, hogy a magyar nyelv legyen alapértelmezett felvételkor? Szeretném megtartani a magyar és az angol hangsávot is, de a magyart kellene elsődlegesnek beállítani.
-
MCke..
csendes tag
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik Kodi-val használják a stick-et: a saját távkapcsolójával milyen funkciók érhetőek el?
-
MCke..
csendes tag
Gondolom, több HW-verzió is kijött már az idők során, ahogy változtattak benne ezt-azt (jellemzően ha pl. az egyik smd-alkatrészt másik beszállítótól rendelik meg, már az is verzióváltást jelent), de nem is ez a lényeg. Jelentős változtatásról még nem olvastam, tehát tekinthetjük úgy, hogy csak egy verzióban létezik. Ezen az áron pedig verhetetlen, ami, lássuk be, egy kínai, nem is nevesincs, hanem egyenesen név nélküli terméktől szokatlan.
Ami a "rákötést" illeti: fizikailag egy sima apa koax csatlakozó kell neki. Sokkal lényegesebb azonban, hogy van-e DVB-C szolgáltatásod? Diginél például együtt jön az analóg és a digitális adás, mindkettőt tudod fogni, ha van megfelelő eszközöd. Gyanítom, van olyan szolgáltató is, ahol csak akkor kapsz digitális jelet, ha előfizetsz rá. Ennek kell utánajárnod, hogy nálad van-e, lehet-e DVB-C-t fogni. -
Melyik típust ajánljátok a tunerből, és a DVB-C-hez hogyan lehet rákötni a kábel TV-t?
Előre is köszi a segítséget!
-
MCke..
csendes tag
Karancs és Kékes adókon kerestem csatornákat, mindkettőhöz meg volt az xml-fájl, mégsem talált semmit.
Mivel nem volt nagy kedvem bogarászni a frekik keresésével, a WinFast gyári szoftverét (ami egyébként elég gagyi, egy őskövület) rászabadítottam egy teljes európai szkennelésre, magas érzékenységgel. Meg is talált mindent, abból választottam ki a nálam legjobb vételt adó frekvenciákat (szám szerint hármat), és ezeket kerestettem meg a MediaPortal-lal. Így már gond nélkül behangolt mindent - nem tudom, az eredeti xml-ekkel miért nem boldogult.No de ez már a múlt, jövő héten érkezik a DVB-C-s stick. Azért a WinFastot is megtartom, mert a távirányítója messze jobb, mint a stick-é, és már eléggé testreszabtam a Kodihoz...
-
hati
addikt
MP azokat a szolgáltatókat/frekvenciákat ismeri, melyeket vki már belerakott az xml-be.
c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\TuningParameters\
Itt egy példa:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<ArrayOfDVBTTuning xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<DVBTTuning>
<Frequency>177500</Frequency>
<BandWidth>7</BandWidth>
<Offset>125</Offset>
</DVBTTuning>
<DVBTTuning>
<Frequency>184500</Frequency>
<BandWidth>7</BandWidth>
<Offset>125</Offset>
</DVBTTuning>
</ArrayOfDVBTTuning>Ha készítesz egy ilyen xml-t és elküldöd nekem, akkor belerakom a következő verzióba.
Ha van EPG a szolgáltatónál, akkor a MP használja azt. UPC és MindigTv biztosan működik.
-
MCke..
csendes tag
Üdv Mki!
Én is most váltottam nPVR-Kodi duóról MP-Kodi-ra egy WinFast ExDTV2300 H tunerrel. Annyi probléma merült fel csupán, hogy DVB-T-nél a transzpondereket egyesével, kézi frekvenciamegadással kellett behangolni, de azóta remekül megy, és az MP is stabillabb, mint a NextPVR.
Épp folyamatban van egy ilyen tuner USB tuner stick beszerzése, gyanítom, annál is manuális frekvenciamegadás kell, nem is ez a fontos. Leginkább az érdekelne, be lehet-e úgy állítani a Media Portal-t, hogy a szolgáltatótól vegye az EPG-adatokat. Nekem most xmltv-port.hu EPG-m van, de nyilván kényelmesebb lenne, ha a Digi-től kapnám az infókat.
Valaki tudna egy rövid eligazítást adni ehhez?
Előre is köszönöm. -
pitka
csendes tag
Sziasztok!
A Nextpvr-Kodi párost próbálgatom per pillanat, és az a gondom, hogy felvétel készítéskor automatikusan lekapcsolja a felvételt random idő után. Hogy lehet azt az egyszerű funkciót használni, hogy gombnyomástól-gombnyomásig készítse a felvételt?
-
kungzi
veterán
válasz
MasterMark #745 üzenetére
Az interferenciát okozhat hdmi kábel? Mert csak az van a koax mellett. Hogy tudnám csökkenteni a zavarást? Biztos nem a jel gyenge. A szobában és a házban lévő további három tv-n minden csatorn szépen jön. Valami zavarhatja a jelet.
-
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Rendeltem én is egy ilyen kütyüt, hosszas várakozás után tegnap meg is érkezett. Azonban vagy én vagyok hozzá teljesen hülye, vagy hardveres a gond, de nem sikerül működésre bírni.
Bedugtam, a Windows észlelte, fel is telepítette magának. Ezt követően letöltöttem az AstroMeta oldaláról a legfrissebb drivert (AMDVBT2 BDA Driver 160614), illetve felraktam a TVR és DVBC TVR programokat.
DVB-T, illetve DVB-C részét is szeretném használni. Adótorony néhány kilométerre van innen, elvileg elég jó a környéken a jel. A kábeltévé pedig, ami itthon van, elvileg kódolatlan. Nincs set-top-box vagy bármi hasonló eszköz. Sima koax-on jön.Na már most, felraktam a legfrissebb drivert és programokat, de a kábeltévés csatornákból konkrétan semmit sem talál meg. Ha a hozzá kapott antennát bedugom és azzal keresek csatornát, ha Magyarországra van állítva a program, nem talál semmit. Austria-ra átrakva viszont talál csatornákat. RTL, TV2, M2 HD is ott van közöttük, elvileg jó jelerősséggel - legalábbis azt mutatja, de csak hang van, kép nincs. Egyszer volt kép, de csak akkor is szétcsúszott vonalak, semmi sem volt kivehető az adásból.
Amit még észrevettem, hogy a CTRL + F billentyűkombinációra megnyíló beállítások alatt, a "device" menüpontnál nincs ott az eszköz. Konkrétan semmi sincs a listán. Ki-be dugdostam párszor, egyszer megjelent, de akkor sem sikerült semmilyen értékelhető csatornát beállítani.
Ezt követően felraktam a hozzá kapott CD-n lévő drivert. A 151102-es volt rajta. Eddig úgy vettem észre, hogy ezzel mindig ott van a device menüpontnál a tuner. Sajnos ezzel is ugyanaz az eredmény mint a legfrissebb driverrel, azaz semmi.
Amit még kifelejtettem, hogy próbáltam asztali gépen, illetve laptopon is a tunert. Az a néhány alkalom amikor sikerült néhány csatornát elmenti (de ugyebár nem volt kép) az a laptopon volt, az asztali gépnél a DVB-T résznél sem talál semmit.
Egy kicsit össze is vagyok zavarodva. A TVR Player kell a DVB-T-s adáshoz, a DVBC-s program pedig akkor ha kábeltévét nézném, ugye?
A driverek közül pedig az első (tehát amelyikben nem szerepel, hogy "for build... akármi") kell, ha a gyári programokkal szeretném használni?Mit javasoltok, mit próbáljak még ki? Halott lehet a tuner? Kezdhetem fogalmazni a levelet az eladónak?
-
emerzee
aktív tag
Sziasztok! Használnám a távirányítót a stick-hez, de nem megy. Win 7 64bit. Ezt írja a bulk-in interface: Az eszköz nincs megfelelően konfigurálva. (Kód: 1) Az illesztőprogram nem erre a platformra készült. Az eszköz illesztőprogramjának megkereséséhez kattintson a Frissítés gombra. A legfrissebb driver van most fent.
-
mzso
veterán
Nálam a legjobb vételű Digisport 1 is problémázik... Néha csak pattog a hang. Majd egyszer csak elkezd akadozni egyre jobban amíg végül egyáltalán nincs hang.
-
Jetteroh
csendes tag
válasz
MasterMark #731 üzenetére
Ez olyannak tűnik, mintha nem lenne pontosan behangolva, ezért elsőre nem jön be a csatorna. Majd a visszakapcsolásnál, már működik az AFC, és megtalálja a csatornát... - Sajna a digitálisra jellemző, a vagy van kép - vagy nincs. Analógnál legalább megjelent szellemképesen a csatorna és az ember látta, hogy kell egy kis hangolás...
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #731 üzenetére
Az még nem olyan rossz. Csak akkor van feketeség, ha m4-gyel indul.
Miért nekem kell megszopni mindent...
-
mzso
veterán
-
mzso
veterán
Most már eszembe jutott, hogy volt valami hasonló. De most nem tudom helyrehozni a legrégebbi driverrel sem ami van nálam(2014.02.16.)
Az meg végképp érthetetlen, hogy miért működik egyetlen egyszer, hogyha előtte a laptopról a másik szobában használtam. A tuner ki van húzva, gyakorlatilag áramtalanítva van és mégis csak akkor működik...
Teljesen jó amíg át nem váltok másik csatornára utána csak feketeség... -
mzso
veterán
Nálam olyan probléma van (diginél), hogy a Dunák/m1-m2 elindításnár simán megjelennek. De ha átváltok valamilyen más adóra és vissza akkor eltűnnek (csak fekete kép) és nem jönnek vissza...
Akkor működik ha átviszem laptoppal a másik szobában. (a csatorna beállításokat innen másoltam) És amikor visszahozom akkor is, amíg át nem váltok. Utána, ha ki be dugdosom sem működik... Érthetetlen és marha idegesítő.Még a symbol rate-et is átállítottam 6000-re és az modulációt 256QAM-ra. (Normális esetben semmi baja sincs az alap 6900-al és 64QAM-mal)
-
Bozek
nagyúr
A DVB-T drivert kell tetőantennához telepíteni. Amúgy meg mivel Astrometa cucc, ezért nem csoda, hogy annak ismerte fel a DVBViewer.
Egyébként meg van új driver a hivatalos oldalon, június 14-ei.
Változások:
- Improved power control, No longer hot when dongle is not in use
- Faster firmware download, no delay on system booting -
klaczi
aktív tag
Megjött a tuner. Minden gond nélkül felment az általatok ajánlott drájver. Minden csatornana működik! Nem volt szükség hangolásra.
Azért az enevezése a tunernek kissé zavarba hozott. A Dvb Viewer elég furcsa néven ismerte fel. Astrometa DVB filter! Elgondolkoztatott a dolog, de leokéztam. Remekül működik. DVB-C Digi.
Tetőantennával egyenlőre nemigen tudom használni, de fúrja az oldalamat, hogy ahhoz mit is kéne telepíteni.
Egy Delock tunert váltott amire egy másik gépben van szükségem. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
A témában szereplő tunerbe belemegy EZ a csatlakozó?
-
Jetteroh
csendes tag
Szerintem rossz részt akarsz módosítani. Ez kábel, nem antenna.
Megkerestem magamnál (én is DIGI-s vagyok, Budapesten) és egy régebbi mentettben ilyen módosítást találtam:
36=Hungary,Cable,VHF/11/6000,114.5,135.5,7,UHF/11/6900,354,410,8,UHF/11/6900,722,858,8A most használt keresésem:
36=Hungary,Cable,VHF,114.5,128.5,7,All,138,858,8Tudnod kell, hogy milyen frekin jön az M4, és annak benne kell lennie a sávokon belül.
Szerintem látható, hogy milyen elv szerint kell módosítani (egyébként a FreqInfo.ini fájl elején ez le van írva). -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Szeretném beállítani valahogy dvbc-tvr programhoz az M4-et, mivel hiába scannelem nem találja . Visszaolvastam, hogy config fájlt kell miatta módosítani, és régiónként eltér a digi szórása, és azt kell bemásolni a hungary sorhoz. Nos ezeket megtaláltam gondolom budapest a régió is, viszont nekem jelenleg a config fájlbam a hungary rész így néz ki: 36=Hungary,Antenna,VHF,177.5,226.5,7,UHF,474,858,8 Őszintén szólva fogalmam sincs ezen mit kéne, és hogyan módosítani hogy az az 1 szem M4 csatorna bejöjjön. -
mzso
veterán
Melyik driver verziót ajánlatos használni? Vagy mindenki a legújabbat használja?
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
csabyka666 #702 üzenetére
El bírod indítani 2 példányban a programot ha igen akkor menni fog hacsak nem lockolja a nem használt tunert is.
De igazából ha zavar a program tudása írj nekik. Az a baj, hogy oké ,hogy kaptál itt választ és megoldást de ez a topik nem a pinnacle eszközeinek lett indítva. Ezért erősen off a pinnacle lejátszójának milyensége. -
-
gyugyo79
addikt
válasz
csabyka666 #700 üzenetére
Nem, mert nem lehet egy gépről 2 példányban futtatni de van hozzá Recording Service ez tud streamelni annyit csatornát amennyit a géped elbír a 2 tuner miatt 2 különböző TP -ről olyan lejátszónak amiből lehet egyszerre többet is elindítani pld. mpc-hc, vlc stb. Vagy akár különböző programoknak is ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- BlitzWolf termékek topicja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest