Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- ZIDOO médialejátszók
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Bal0924 #1833 üzenetére
lehet még nem követték le az új windows változásokat a lav/ffmpeg -ben. Anno amikor az evr bejött, azzal is sok progi dadogott kezdetben. De régen volt már
Néha az is okozhat gondot, ha a hang codec kavar be és nem tudja szinkronba hozni a képet a hanggal. Lehet olyankor is tünet, hogy a kép megáll és hang van csak. -
Bal0924
senior tag
Windows 11 24h2. Minden driver naprakész.
A renderer szóra valahogy felkaptam a fejem és a beállításokban a DirectX-nél.
Video renderer/Képleképező-nél az EVR Custome Video Renderer-nél
bepipáltam a "Render late Pictures"-t. Most van folyamatos adás, de érezhetően akadozik.Utána elkezdtem játszani a Video Decoder/képdekóder-eknél. Mindegyiknél, ahol tudtam, elálítottam a LAV Video Decoder-t és levettem a pipát a "render late pictures"-ről.
Egyenlőre folyamatos és akadásmentes az adás.Durva, hogy a LAV Filter volt a gond, pedig abban bíztam, hogy az nem lehet.
Mindig azzal használtam.Köszönöm a segítséget!
-
azbest
félisten
válasz
Bal0924 #1831 üzenetére
én ezer éve nem használtam, de ahogy emlékszem ezen a részen érdemes keresgélni [link]
A videogyorsítás vagy a codec választás körül szoktak a gondok lenni, ha a progiban lévő megjelenítés döcög, de amúgy meg a feltével mással lejátszható.A tévénéző progik eléggé retrók, nem feltétlen követték a windows fejlődését és lehet hasonló, régi renderer megoldást választanak alapból.
Esetleg a lav filtersből is lehet újabb verzió [link] , nem tudom hány évvel ezelőttit telepít a dvbviewer. ja az úgy látom a friss verzió.Pontosan melyik windows verzió van neked? 11 -esből már 24h2 vagy korábbi?
Ha régebbi gép és friss win kiadás, nézd meg az eszközkezelőben, hogy a videokártyához jó driver van-e fenn, nem cserélte e le valami basic display adapterre vagy hasonló. Nem minden kártya kompatibilis a legújabb 11 kiadással. Lehet elkavarta a hardveres gyorsítást a video codecnél. -
Bal0924
senior tag
Az volt szinte az első, mikor először tapasztaltam, hogy nem megy rendesen.
Direkt feltettem egy másik TV programot, mielőtt írtam ide, hogy tényleg nem a programmal van-e a gond, hanem valami más.
Még a meglévő tv programot is újratelepítettem, újrahangoltam, teljsen újra telepítettem még a tv tuner driverét is.
Mindenjik végeredmény ugyan az volt. Állókép, néha meg-meg mozdul. -
azbest
félisten
válasz
Bal0924 #1827 üzenetére
talán lehet állítani a renderert, hogy milyen módon jelenítse meg a képet. És mintha a codec-et is ki lehetne választani a telepítettekből. De ezer éve nem használtam A felvételt is dvbvierrel nézed?
Nem tudom segítene -e a microsoft codecek telepítése, ha még nincsenek (ms storeból, de nem ingyenesek, hanem talán 1-1 dollár). Az ac3 hang codec új telepítésű winnél már nincs fenn. Esetleg az ffmpeg codec pack [link] -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, remélem tudtok segíteni.Van egy Hauppauge WinTV-dualHD.
A saját tv programjával (WinTV v10) csak hang van.
DVBViewer-el hang van, kép néha megy, de főként állóképet mutat.Eddig csak a DVBViewer-t használtam és jó volt.
Nemtudom, hogy a windows frissítés vagy a Bios frissítés óta csinálja.DVBViewer: Az előre beprogramozott felvételek jók, nincs hiba a képben. Csak az élő adásokban van álló kép, illetve időnként mozog pár kockát, ritkán jelenetet. Mikor milyen kedve van.
A WinTV programmal, szintén a felvételek jók, csak nincs kép az élőadásban. -
qvasz72
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, van nekem egy Synology nap illetve futtatok rajta egy Plex-et és szeretném a Digi tv adásokat is a Plex-en nézni, amikor nem vagyok itthon.
Tud valaki megoldást?
Vettem egy VBox-ot de egy két csatorna nem működik és valamiért folyamatosan akadozik.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Laccoss
addikt
Sziasztok!
Vásároltam én is egy ilyen, a címben szereplő sticket. Truenas SCALE alatt telepítettem egy már régebbi (truecharts??) verziós katalógusból tvheadend-et. DVB-C (digi) alatt szeretném a tunert használni, a problémám az, hogy a tvheadend a csatornafelismerésnél csak 76%ig megy, és ott megáll. Gondolom itt az okozhatja, hogy a 700Mhz feletti tartomány átkerült a 300-400MHz-eshez, viszont a tvheadend csatornalistája (Hu-Digikábel) nem lett frissítve. Lehet e azt frissíteni valahogy, a manuális bevitelen kívül?
A jelerősség is 1%-ot mutat (SNR unknown), gondolom ez firmware gond lesz, mert minden más program (windowsban) viszont gond nélkül felismeri a csatornákat és a jelszinteket.
-
duke
aktív tag
Beszereztem én is egy ilyen Transmeta tunert. Sajnos a kép nálam is elég rossz, nem mindegyik, de sok csatorna állandoan torz hibás. A tv ugyanazzal a kábelel szinte hibátlan. A gyári programot használom win7 alatt. A spliter a régi hagyományos analog rendszerből maradt, mert idáig nem volt gond.
Nem hittem volna hogy a digitális vételel ennyi probléma lehet manapság. Gondoltam simán megy majd, nincs analog zavar, nem kell digitalizálni, nem kell nagy teljesítmény a tömörítéshez, hanem csak egy sima digitális adatmásolás.
Lehetne valahogy javítani ? Esetleg az antennaelosztot érdemes lenne lecserélni ? Vagy a tuneren valamilyen harveres modosítást végezni ? Arra gondolok, hátha a kinaiak költséghatékonyság miatt kihagytak egy 5 forintos alkatrészt amivel javitani lehetne. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
hattrickuser #1821 üzenetére
Ha minden igaz innen kell a BDA driver for DVBC. SmartDVB működött jól emlékeim szerint illetve van még pár egyéb program, passz. Még a fiókban van nekem is egy ilyen cucc de már nincs DVB-C sajnos.
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Érkezett egy ilyen a napokban: [kép]
Windows 10 x64-en szeretném a digi dvb-c csatornáiról rögzíteni a meséket. Még nem dugtam gépre, a gyári lemezt optikai meghajtó hiányában nem is tudom telepíteni. Találok egy jelenleg működő leírást a beüzemeléssel és használattal kapcsolatban? Esetleg valaki tudna segíteni ebben?
Választ előre is köszönöm!
-
solti
senior tag
köszönöm a gyors válaszokat! Kipróbálom majd őket otthon!
(splitterből 2t is próbáltam, ugyanaz az eredmén. Tápokat majd megpróbálok arrébb pakolni, de nincs sok hely sajna. -
cof
veterán
Ez sajnos Linux driver bug, vagy van SNR értéked és kockásodik, vagy nincs de akadásmentes lesz az adás.
Engedélyezni kell a "Régi stilusú státusz lekérés kényszerítése" rubrikát és jó lesz. UPC-nél szívtam vele sokat amíg volt sok kódolatlan digitális csatorna mire rátaláltam a megoldásra.
Egy rendszer újraindítás után már jó lesz.
-
garga pista
őstag
Milyen splirtert raktál be? Fotózd le v linkeld be.
Lehet túl magas a jelzint a tunernek, ha a tv is 98/100%ot mutat. Kontakt hiba nincs esetleg? Ha megmozgatod a kábelt nem javul?
Illetve az usb tuner és a splitter közelében (értsd max 10-20 centire ne legyen dugasztáp/töltő bedugva, azok is tudnak zavart okozni. -
solti
senior tag
Sziasztok! Digi előfizető vagyok, és nem akarom a hálószobáig elvinni a koaxot de néha jól jönne a TV-ben TV adás.
Ezt TVHeadend-del valósítottam meg, viszont nem tökéletes a rendszer. Aliról rendeltem egyszerű USB-s tunert (rtl chipset, sony tuner). Működni igazából minden megy, csak kockásodik nagyon. A homegateway után van kötve jelenleg egy rövid kábelen splitter és abból megy a nappali TV-be meg egy másik rövidke kábelen a stick-be a jel. A TV-n a jelerősség 97-98%, a minőség pedig 100%. TVheadend-en ezt nem tudom megmondani, ott csak értékeim vannak, olyan 34db az SNR és 50dbM a signal strength.
Próbáljak esetleg jobb tunert? Vagy igazából ezek ennyit tudnak, és HD-ban kockásodni fog. (jah, a gép egy i5-ös procis régi céges Dell Debiannal, illene elégnek lennie, meg nem is eszi a procit különösebben)
Köszi előre is ha van valami jó tanácsotok! -
HanZoli
csendes tag
Igen, be lehet fogni tv nézésre (DVB-T és DVB-C-re is használtam).
Beállítások \ Lejátszás \ Rögzítés
Alapértelmezett eszköz: Digitális
Digitális beállítások (BDA) Tuner-nél kell kiválasztani az eszközt.
Fájl \ Eszköz megnyitása majd csatornakeresés.Egy másik egyszerű AltDVB: [link]
-
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Új gépem lett és vagy egy év után gondoltam bedugom a tuner-t és felinstallálom beállítom stb...
De amikor bedugom a Win11-nek nem dobja fel hogy úgy hardvert talált,mi lehet a gond? -
Rison77
senior tag
Sziasztok,
DIGI új kiosztáshoz milyen programot használtok? DVBC-TVR-el szenvedek egy ideje, és már meguntam... minden egyes elindításkor csak akkor hajlandó egyáltalán behozni valamit, ha ki/be dugom a sticket, és utána is egy csomó csatorna jele halott, vagy nagyon gyenge, és belefagy a program(pl. rtl3, viasat film) Újrascannelés sem segít ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- GeForce RTX 3060 Ti Gaming OC 8GB
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest