- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- ASUS notebook topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
Itt van sok-sok magyar logó. https://www.lyngsat-logo.com/tvcountry/hu_1.html
-
mzso
veterán
Kösz a logókat?
(#1191) ToBeY
Neked ez a fájlnév formátum működik a progDVB-vel? (Látom az images.base, readme.txt benn van úgyhogy tuti a progDVB-s mappából van)
Nálam csak úgy működik ha a fájlnév ugyanaz mint a csatornanév (szóköz elhagyható). Sebaj TC-vel csoportos átnevezéssel ez engem érdeklők javát sikerült működésre bírni.
(Az meg hogy sikerült, hogy a Digi Sportból csak a harmadik van meg?)
-
Bozek
nagyúr
Abból is tudsz mazsolázni, amit én feltöltöttem. Igaz, nem biztos, hogy mindent megtalálsz, ami nálad van.
(#1188) ToBeY: Ott a Data.hu, ahol az enyém is van. Nem kell regisztrálni, csak feltölteni. Igaz, előfizetés nélkül lassabb a letöltés, de ilyen kis méretű cuccnál nem számít sokat.
-
Atomantiii
addikt
Ismertek olyan programot a crazy scan 2-őn kívül, amivel vakkeresést lehetne csinálni DVB-T/T2 és / vagy FM sávban?
A crazy scan 2-vel az a baj, hogy nem ismeri ezt a tunert, illetve egyiket sem ami nekem van.
-
azbest
félisten
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Honnan tudnék letölteni icon pack-et,amiben a mostani csatornák ikonjai benne vannak egyben?
Külön-külön macera lenne beletenni az ikonokat... -
-
P.mini
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy USB tuner stick-et, amivel tudom laptopról fogni a Magyarországi digitális tv (MinDigTV) ingyenes adásiat a telken. Tudnátok nekem egy bevált Aliexpress-es linket adni, ami már meggyőzött Titeket? Köszönöm előre is! -
mzso
veterán
Mi lenne ha ezeket nem egy teljesen másik tuner témájában beszélnétek ki...
-
sunpower
tag
Pü ment.
-
sunpower
tag
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Tetszik a program, nekem eddig a leghasználhatóbb az összes közül.
Én a Terratec Home Cinema-t veszem alapul, mert sokat tudott, de nem volt bonyolult.
Ami különösen tetszett benne, hogy jobb egérgombbal belekattintva a tv ablakba megjelent a csatornalista, minden csatornanév mellett az éppen futó műsor címével. Ez a program közelíti meg talán a legjobban.Még két kérdésem lenne:
- hogyan lehet a csatornákat az általam kívánt sorrendbe tenni?
- hogyan lehet elmenteni a komplett beállított csatornalistát? (Ha esetleg gépújrahúzás lenne, ne kelljen vele szívni, csak beimportálom és kész.)Köszi előre is!
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #1162 üzenetére
Ebben van 2 INI fájl, ezeket másold be a megfelelő helyre. Attól függ, hogy hogyan telepítetted, ha mindent alapon hagytál, akkor a c:\Users\<saját felhasználóneved>\AppData\Local\SmartDVB\Transponders\ mappa lesz az. Ha átállítottad, hogy a program mappájába mentse az adatokat, akkor meg a Program Files-on belül van.
Megnyomod a SmartDVB-ben a CTRL+F-et, alul megtalálod a 6000-est és a 6875-öst is, elég csak az egyiket hozzáadni. Utána ráállsz a jobb oldalon arra, amit hozzáadtál, majd alul a Select Device. Itt a Florian BDA... sort választod, majd alul elvileg látnod kell a Hauppauge WinTV-soloHD DVBC Tuner-t. Arra rányomsz, majd Select Device. Utána már mehet a Done, majd a keresés CTRL+P-vel.
Szerk: Látom sikerült. Akkor csak a 6875-öst másold be a mappába és azt válaszd ki. Valószínűleg az volt a baj, amit írtál, nem volt hozzárendelve a tuner.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #1158 üzenetére
Nem tudom, hogy hol olvastam, de biztos vagyok benne, hogy a saját honlapjukon le van írva a 6000-es SR. Egyébként a SmartDVB-t nem nehéz beállítani, feltelepítettem, hogy kipróbáljam. Bár ez majd egy gép újraindítással büntet, mert lefagyott és vitte magával a fele tunerem (dupla DVB-C van benne, a befagyás miatt az egyiket nem szabadította fel).
Mindjárt csinálok két INI fájlt, az egyiket 200 MHz alatt 6000-es, a másikat 6875-ös SR-el. Aztán leírom, hogy hogyan kell működésre bírni a SmartDVB-ben. Épp az előbb tesztelgettem, hogy hogyan lehet megoldani kézzel.
-
sunpower
tag
A Symbol rate stimmel (200MHz alatt is a 6875 kell), a moduláció is.
Budapest 14. ker. a terület.
Az a bajom, hogy a WinTV soloHD mellé adott WinTV8 programban (kódos) nem lehet állítani, hogy más frekin is keressen, csak ami előre definiálva van és persze nem egyezik a szolgáltatói frekikkel.. 400 MHz felett tökéletesen megtalálja az összes csatornát, ott nincs baj.
A régi Terratec H7-hez adott programban is előre voltak definiált frekik, de ott meg tudtam csinálni azt, hogy ha a kettő közé esett valamelyik, akkor beállítottam, hogy kisebb lépcsőkben (0,5-1 MHz) keressen és így a köztes frekiket is megtalálta. Na a WinTV8-ban ilyen lehetőség nincs.....
A DVBviewer-t meg csak kipróbáltam (valami tört verzió), de nem igazán ment rajta semmi. (Most erre nem szeretnék már pénz áldozni, hogy azt is megvegyem.)
Most éppen a SmartDVB-t próbálgatom, de olyan bonyolultak a beállítások, hogy csak nagyon nehezen igazodok ki rajta.Ha esetleg van tipped hogy mit érdemes kipróbálni egyáltalán ami jól működik, akkor nagyon megköszönném.
(Frekik (MHz):115, 123, 131, 139, 418, 426, 434, 442, 450, 458, 466, 474, 482, 490, 730, 738, 746, 754, 762, 778, 786)
QAM: 256 mindegyik frekin, SR: 6875 mindegyik frekin.Köszi előre is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sunpower #1156 üzenetére
A beállításoknál a Symbol Rate 6875 (illetve 200 MHz alatt 6000), a moduláció 256QAM. Az lehet, hogy az SR-nél nem 6875-öt (vagy 6000-et) kell beírni, hanem 6875000-t (vagy 6000000-t). Legalábbis a WinTV-dualHD-nál a TransEdit csak úgy talál csatornát.
Esetleg ha megmondod, hogy mik a frekvenciák (vagy hogy a budapesti vagy a hajdúdorogi frekvenciákat kell néznem), akkor a TransEdit-hez csinálok neked egy INI fájlt, amivel tudsz keresni. Utána azt kimentve meg betölthető a DVBViewer-be az egész.
Azért kell a település, mert az egyiknél 770 Mhz van, a másiknál meg 786 Mhz, ami különbözik. Legalábbis az itt leírtak szerint.
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Lecseréltem Terratec H7 tuneremet, mert nem volt hozzá win10-es driver.
Beszereztem egy Hauppage WinTVsoloHD tunert, amihez van saját program (WinTV8), de csak a 400 MHz feletti csatornákat találja meg. Az alacsonyabb frekin lévőket (115,123,131 és 139 MHz) nem találja és beállítani sem lehet hogy keresse.
Letöltöttem sok programot (ProgDVB, DVBviewer, stb....) de egyikkel sem jutottam dűlőre (nem találtak csatornát).
Mit lehetne csinálni, hogy olyan frekin is keressen, ami nincs benne az előre definiált frekvenciák között?Szolgáltatóm a HWR (I-TV Zrt.)
Ha valakinek van ötlete, kérem írja meg.
Köszönöm előre is.
-
Bozek
nagyúr
Én anno megvettem a DVBViewer-t, mert azért az jobb, mint a saját programja. Főleg azért is szeretem, mert távolról tudom kezelni a felvételeket, így ha elfelejtem beállítani, nem kell a TeamViewer-rel szórakoznom. Igaz, most nem is az 5 ezres tunerrel használom, hanem egy 20 ezressel. Valahogy jobban bejön a dual tuneres stick, így tudok mást nézni, miközben veszek fel valamit.
Sokáig én is MPC-HC-t használtam, de most áttértem a PotPlayer-re. Aztán majd ha végre elrendeztem a cuccaim a gépen (rendet kellene már raknom), akkor lehet, hogy a DVBViewer-t állítom be médialejátszónak.
-
gorbep
senior tag
és MEGY! nem árt az ffdShow-ban engedélyezni az Mpeg2 feldolgozást!!!!
csak már reflexből csak a h264 -et és a HEVC-t nézem meg...
Aki bírja és szereti a Fluid Motiont , frame interpolációt, az feltétlenül próbálja ki!!!! KIRÁLYSÁG!... folyik mint a víz... a HD adások csodálatosak így... azért aki a 23.97 FPS stutteres BD-k villogó mozi feelingjének a rabja, az vigyázzon, nehogy behányjon...
-
gorbep
senior tag
Amire nekem kell, arra tökéletes.... "free", jogtiszta és pici... végre rájöttem hogy kell rendezni a csatornákat... scan sorban kijelöl és a CTRL+fel/Le nyilakkal lehet őket bárhová mozgatni a listában, a "E" setup -ban meg még rendezgetni szelektálni is lehet őket.... amíg konfigurálgattam többször is befagyott... de most hogy már csak nézem, csatornákat váltok, atom stabil... 2% alatt eszik CPU-t... nincs okom váltani,, és most már az Always On Top is megy...
Amúgy filmeket MPC-HC-n nézek, az alá meg nem kézenfekvő Tunert beintegrálni... Biztos vannak sokkal jobbak is, de nincs kedvem az 5e-es tunerhez 6e-ért venni SW-t... még megpróbálkozok az ffdShow beindításával (a setup-ban mintha láttam volna ilyen menüpontot), ha ott feléled az avisynth-es 60 fps interpolációm, akkor meg WIN!
Ha az is megy, akkor ez a CVB-C tuner 5e-ért ajándék!
Szerk: "Can not connect video decoder Filter!" ....
HA valaki rájött már ezt hogy lehet, az nagy segítség lenne...
-
gorbep
senior tag
a DVBC-TVR tud valahogy Always On Top lenni? Háttér TV-zéshez használom webböngészés és munka közben.... és nagyon bosszant, hogy nem tudom egy kis ablakban a jobb felső sarokba fixen legfelülre tenni... a TotalMediaTheater-nek ez nem volt gond... csak az a tunerem nem tudott C-t...
Előre is köszönöm a segítséget... _I\o_
-
Bozek
nagyúr
Arra alapozom, hogy évek óta használom a DVBViewer-t. Régebben, még MindigTV-nél próbáltam a ProgDVB-t, de nem jött be.
"Egyesével lehet csak mozgatni őket."
Ez így ebben a formában nem igaz. Működik a kijelölés Shift-el és CTRL-al is."Csatorna logók úgy látom nincsenek."
Tény, hogy alapból nem biztos, hogy mindegyik csatornánál vannak, de azokat csak egyszer kell beállítani a Beállítások - Opciók - Channel Logos résznél. Sajnos nem mindig ugyanúgy adja meg a szolgáltató a csatorna nevét, ahogy az a DVBViewer-ben be van állítva. -
mzso
veterán
Kíváncsi vagyok hogy ezt mire alapozod...
Ránéztem. Behangoltam csatornákat. De azokat csak ilyen szerencsétlen külön ablakban lehet kezelni. Egyesével lehet csak mozgatni őket. Ráadásul vagy ezer szintet kell kibontani mire eljutok a csatornáig.Csatorna logók úgy látom nincsenek. Egyelőre annyi előnyt látok, hogy gyorsabban vált csatornát.
-
mzso
veterán
No most is ezt csinálja. Semmi, aztán sok kapcsolgatás után egyszer csak bejön és nulláról 17-18%-ra ugrik a jel minőség. És amíg ezek között a 121,5Mhz-esek (m1-2 dunák) között kapcsolgatok jók is maradnak...
-
Bozek
nagyúr
-
mzso
veterán
Kipróbáltam DVBViewer-rel is. Ott meg lehetett adni a frekvenciát, symbol rate-et, de nem talált semmit.
(Gyanítom a progdvb sem találna, ha most keresnék)
Valami driver gebasz lehet, mert régen is volt ilyen gondom, az előző tunerrel. Hiába volt erős jel, nem működött csak hébe-hóba, amikor akart. -
Jetteroh
csendes tag
Igen ilyenekre. Nálunk a közszolgálatik más symbol rate-esek.
Ez a késleltetett rátalálás olyannak hangzik, mint régen az AFC által megtalált frekvencia. Nem tudom a digitális rendszereknél ez miképp van. Ezért javasoltam az újra elvégzett auto-keresést, vagy talán a programodban is van kézi freki állítási lehetőség.. -
mzso
veterán
válasz
Jetteroh #1133 üzenetére
Mármint?
Ilyenekre gondolsz mint a symbol rate vagy moduláció? Azokat beállítottam. Igazából csak ezek közül néhánynál, hiszen úgy is működik, hogy 64 QAM van a többinél és ezek is működnek így és hogy 6900 a symbol rathe 6000 helyett, amikor épp működnek.Egyelőre nem tudom mivel magyarázni...
-
mzso
veterán
Olyat tapasztalt már bármelyikőtök, hogy a közszolgálati adók nem jöttek be?
Kapcsolgatok közöttük, semmi. Aztán egyszer csak valamiért az egyik működik és utána az összes jó amíg el nem kapcsolok...
-
mzso
veterán
Na megérkezett az újabb designos tuner.
Ahogy vártam, ez is Astrometa. Nem szedtem szét, de belül is változtattak valamit, mert a ProgDVB-hez újra hozzá kellett adni. És most már a DVB-T-t és a T2-t is mutatja mint elérhető opciót. (Lehet már nem csak az egyiket lehet egyszerre használni?)
(Sajna sz@rabb a vétel helyzet mint volt amikor utoljára néztem, csomó csatornát nem tudok nézni. De ez jó eséllyel nem a tuner sara, aligha az áprilisi jeges hó kábelnyújtása gyanítom nem javított a jelátvitelen...)
-
doberman
senior tag
válasz
wwenigma #1128 üzenetére
dabhullám....
frovery: mindkét antenna un Yagi antenna. A különbség a kettő között, hogy más frekvencián rezonáns... ergo csak a méretezésében és persze mint a fotón látható, a felszerelés módjából adódóan a polarizációban különbözik.
Házi bütyköléshez jól jöhet: online calculator.
-
frovery
senior tag
válasz
wwenigma #1125 üzenetére
fa4hu: ugyanugy radiohullamokkal terjed az éterben, jo a normal antenna szvsz, vagy egy darab drót. Frekvenciatol függ amin van.
Hát nem éppen.
Hagyományos FM rádió vétel a 85-110 MHz-en működik.
A DAB pedig 217-240 MHz-en. -
Sziasztok!
Nem teljesen a topik témája, de nem találtam ennél közelibb fórumot hozzá:
Digitális rádióadás fogásához jó az általános FM antenna, vagy speciális DAB antenna kell hozzá? (Egy DAB-képes hifinek nincs meg az eredeti antennája, és csak egy sima antenna lenne hozzá.)
Előre is köszönöm!
-
Bozek
nagyúr
Eddig volt? Próbáltad újrakerestetni? A Tarr-nál például voltak olyan esetek, hogy minden maradt a helyén, csak a PID-eket változtatták meg. Úgy meg már nem tudta program, hogy mit is keressen. Igaz, nem a ProgDVB van fenn, hanem a DVBViewer, de szerintem ebből a szempontból az mindegy is.
-
Mit kell a DvbViewer-ben beállítani hogy működjön a távirányító?
-
-
Bal0924
senior tag
Nem (csak) a program nem találja az új driverrel a tunert, hanem a windows nem találja a tunert. Eszközkezelőben gondja van.
-
ToBeY
nagyúr
Nekem simán felment az új driver és jó.Használjatok progdvb tv nézésre,ne a gyári softwaret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest