- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Pontosan ahogy mondod.
De ma azt is sikerült megélnem, hogy relative széles járdát előttem két nyugger nyanya tökéletesen "lefedett", és persze gyök kettővel rozogtak előttem.
Hasonlóan durvák az "inga" agy "pingvin" típusú emberek akik úgy sétálnak, hogy jobbra-balra akkora kilengésük van. hogy véletlenül se tudd kikerülni.
Akkor nekünk most bónuszba érkezett a városba 65536 ázsiai, ebből kettő se beszéli a nyelvünket meg kb ugyanennyi beszéli az angolt is. Így nem tudsz rajtuk segíteni sem, hogy "haladjunk már", mert egy darabig mosolyogva tanácstalankodnak, majd lesz*rnak. Remekül feltudják tartani a sort a pénztárnál, a buszon, és úgy bárhol ahol megjelennek. Pláne, hogy mindezt 4-5-6-8-10 fős társaságokban teszik, és mindig nagyon ráérnek. -
-
-
-
-
Főleg, amikor egy idő után bejön az is, hogy ezt is kell javítani, felújítani.
A jó időben rászoktam arra, hogy csinálgassam a dolgokat. Egyrészt sok pénzt lehet rajta spórolni, másrészt a téli pocak lemegy, kicsit barnul az ember és még jobb is lesz, mint a mindenféle mesteremberek művei. Ha lemegy a BRSZK, akkor pár négyzetmétert le kell burkolni, mert eredetileg nem raktak alá rendes alapot és így-úgy megmozdult. 1 nap felszedés, takarítgatás, 1 nap laza áskálódás, konténerbe rakás, 1 nap zúzalék lapátolás és döngölés, 1 nap 0-ás sóder lapátolás és visszarakás. Ezzel el leszek kényelmesen 2 hétig délutánonként pár órácskát mókolva rajta. Ha elkészül, akkor meg feldobok valami döglött állatot a tűzre, mint jutalmat magamnak.
KROK:
Hát ha ki tudnátok (egybe?) akkor mindenképp érdemes
Ez nem igaz. Ha van egy olyan fix hitel kamat ami az infláció alatt van, akkor jobban járnak, ha csak akkor fizetik ki amikor ez megváltozik. Addig is kamatozhat nekik a pénz, elég nyugalmat ad az, hogy megvan egy összegben.
-
KROK640
nagyúr
"Hát igen, saját ház baromi nagy extra költség. " - ne is mondd nekem. Saját kertesem van, örökké van rajta mit csinálni. Sőt, időnként vannak hullámok, amikor egyszerre több dolog is szeret elromlani, mire megcsinálom a végét is, már jönnek az újabbak.
Persze nem mindig a házzal közvetlen összefügg, de az elmúlt 10 évben cseréltem hűtőket, mikrót, az egyik tűzhelyet, bojler belsőt, meg a jó franc tudja még mi mindent
Volt olyan, hogy hónapokig csúszott ilyesmik miatt az asztali gép fejlesztése, vagy a telefon cseréje.(van egy szomszédom neki volt egy időben mániája, hogy 2-3 évente bútor csere meg belső festés, külső festés stb. olyan 7-8 éve leszokott róla, és valahogy az autó is kisebbre cserélődött)
-
KROK640
nagyúr
Unokatesóm is ezt mondta anno, és ez nagyon igaz.
Pár éve egy közös ügylet miatt a két oldalra lévő 3-3 szomszédomnak is bele láttam abba, hogy mennyi hitel ilyesmi van. Meglepett, hogy én voltam az egyetlen akinek egy fillér hitel sem volt a házán, meg egy akinek akkor 600 ezer, a többiek mind 10-20+ Millákkal úsztak.Különösen azok a szomszédok, ahol az újabb, szebb, nagyobb autók álltak a ház előtt.
A párocskát illetően : Egész jól eltaláltad, hetente 3-4 bulikázás, onnan taxival haza (az sem baj ha hétköznap este van, valami ok mindig van az ünneplésre), napi 3-4 energia ital, a csaj nem szokott főzni, rengeteg kaját rendelnek, aranymarbi pezsgővel/jagerrel random hétköznap délután is, meg ilyesmik.
Autó ugyan van, de üres tankkal ácsorog a ház előtt, mert a melóhely ad nekik bérletet, így azzal járnak, meg benzinre is csak akkor van ha a szülők küldenek nekik még pénzt. És szoktak.
A srácot ismerem régről, ő nem ilyen volt, csak ez a csaj meggyőzte, hogy "stílusosan kell élni". És ez a stílus nála.
Mindeközben - csak halkan jegyzem meg - én ennél sokkal kevesebb pénzből tartottam el a szüleimet és az öcsémet évekig, egyedül. -
szebe
addikt
Közvetlen munkatársakon is látom, hogy mennyire nem bírják a terheket házat illetően. Pedig mérnöki munkakörben, felsőfokú végzettséggel (már amelyiknek megvan, hehe) azt hinné az ember, hogy tudnak a jövőhétnél távolabb is tervezni...
Külön vicces, amikor megy egymás között a kukiméregetés, hogy ezt csinált, azt vett, hó végén meg kint a szebbik fele a gatyából. Ilyen áron nem kell saját, köszi.
-
-
Alusky
senior tag
Én mindig teletöltöm, a rossebnek sincs kedve feleslegesen a kútra járkálni. A múltkor is a nagyot 64-ért raktam tele. Minek szórakozzam végig 1 helyett 5 alkalommal a kávé, süti, energiaital, pontgyűjtőkártya, készpénz lesz mondatot és az 5x5 alkalom már 25 percet elvesz az életemből az 5 helyett. Ha meg még útba se esik akkor még többet a kerülő miatt időben és még többletfogyasztás is.
A többi pronyónak is lenne pénze teletankolni, egyszerűen ezt szokták meg.
hcl a kivétel, de legtöbb nem amiatt nem tankol és nem is a szegénység miatt, hanem mert simán gyökér.Magyar embernek tényleg lánc kéne a lábára, mert szabadon engedni nem lehet őket, mert minden mozdulatuk csak garázdálkodás.
A háztól a területeinkig a földutakat fűnyírózom, arra sétáltatom a kutyákat is. A legtöbb a mienk vagy béreljük. Eddig csak a keréknyomok közötti másfél métert vágtam le, de a télen séta közben a szélein lévő köveket meg gallyakat vagdostam metszőollóval (a télen is gányolta valami ökör egy Suzukival járt arra hetekig, akkor is írtam róla, de akkor még nem volt a széle kitakarítva). Tavasszal elkezdtem lenyírni már egy csíkot a keréknyomon kívül is mert kipucoltam, szóval most 4 méter széles, 2.5 inchre vágott fű van fűnyírótraktorral, golfozni tudnátok rajta, több Km-nyi szakaszról beszélünk.Mi az első dolga a faszparasztnak, hogy nekiáll kacsázva járkálni, meg kerülgetni rajta a semmit meg új nyomvonalat csinál a szélén, csak tudnám minek. Eddig mentek középen, mert a fű és kövek miatt nem mentek ki a szélére, most már a szélein mennek, ahol viszont puha a föld mert sose járt rajta autó ezért kezd nyomvályús lenni már és emiatt a földet vágom több helyen a traktorral is, mert fel van gyűrődve. Teljesen jó kemény út volt a közepén és azon közlekedett mindenki, most mi az apjuk f....áért kellett elkezdeni szétbarmolni, S alakban jobbra-balra kerülgetni mikor nincs is gödör sehol amit ki kéne kerülni és letaposni a széleit.
Azt meg főleg nem értem, hogy a rétek felett 200 méterrel megy a murvázott út amin a nyaralósok is járnak a 40 milliós szarjaikkal, hogy miért nem azon jár a pórnép is, miért a füves utat kell lebarmolni.
Ezeknek eszébe se jut hogy ezzel kárt okoznak másnak feleslegesen meg más mit dolgozik vele, pont olyan barmok, mint aki beáll a kapudba és nem érti ezzel mi a probléma, majd mikor ráordítasz még ő van felháborodva.
Földutat nem tudom megvenni, se lezárni, közterület. -
KROK640
nagyúr
Kevesebb benzin, könnyebb az autó. Kevesebbet fogyaszt
Meg ha ellopják, akkor kevesebb a kár, meg különben is minek álljon benne?
Meg sokaknak szerintem nincs is egyszerre több pénzük pár ezernél. Robi haveromnál is folyton az E betűnél áll a mutató, aztán amikor már a benzingőz is elfogyott a tankból akkor nyom bele megint 3-4 litert. Gondolom szeret kútra járni ... -
KROK640
nagyúr
Persze, ez is simán lehet.
Nálunk itt a faluban van egy "szintivó", sose részeg, de mindig, akármikor látod, van benne egy légkör. Ő tőle láttam olyat, hogy beugrik a kocsmába, egy sör, egy feles, bedobja, már ugrik is vissza a kisteherautóba, és viharzik is elfelé. De láttam már olyat is, hogy a pohártartójában simán ott volt a nyitott félig üres sörös doboz. 20 éve él így, és még mindig van jogsija ...
-
-
KROK640
nagyúr
Igen, de ennek van egy miértje : Eredetileg két fordulósra tervezett gépcsere volt ugyanis ez. Elsőben maga a gép, mindennel, kivéve ami a másodikban, a másodikban pedig VGA + monitor.
Az első forduló áprilisban volt. A másodikat eredetileg nyárra terveztük, de mondta, hogy FHDban még ezzel a kártyával (ez a régi gépéből a VGA az RX580 8GB) úgy megtáltosodott minden, hogy nem siet a cserével, inkább elmegy nyaralni meg ilyenek, aztán majd ősszel vagy valamikor jöhet a többi. A régi gépe meg ment a faterjához filmezős, netezős gépnek (Ryzen 1500X, 16GB RAM, GTX950 2GB (ez került bele VGAnak), 2TB Samsung 990Pro M2 SSD) ami arra még bőven jó lesz egy ideig. -
KROK640
nagyúr
Én bazi nagy képregény rajongó vagyok, megvan az összes Transformers, Marvel Extra, X-man, Spiderman, Superman Batman képregény ami MO-n a '90-es évek végéig megjelent. És nem ám reprintek, hanem eredetiek, legtöbbjük szó szerint vadi új állapotban.
Viszont ugyanakkor itt kerülgetek két Spiderman filmet a gépemen már évek óta, még nem szedtem rá magam, hogy megnézzem, a Marvel univerzumból is láttam 2-3 filmet (Thor, Amerika kapitány, Hulk) és sokszor a hajamat tépem, hogy mennyire köszönö viszonyban sincsen némelyik story a képregénnyel.
Ugyanakkor a Spiderman játékokat (Remastered, Miles Morales, 2) mai napig játszom, mind itt van a PC-n, fő story végigküldve, akár többször is, és ott valahogy sikerült azt felfognom, hogy modernizálni kellett a történetet, Peter Parkel nem élhet a '80-as évek new Yorkjában, bármennyire is megnéznék egy ilyen játékot/filmetSzóval mobil telefonozik hálóhintázás közben, drónokat használ stb.
-
Ahol én dolgoztam gyárban, ott is volt 1,5km a két legtávolabbi épületünk között. Céges autó meg csak egy. 5 év alatt ez -20kg volt nekem
Amit lehet azért remote csinált az ember, sokszor nem értették, hogy egyáltalán, mire odamegyek, már meg van oldva, ha hajlandó beengedni a gépre. -
-
Alusky
senior tag
Ami általában lenni szokott, hogy az épület nincs bejelentve csak építgették amit 50 éve még lehetett, senki se nézi ennyire ellenőrizve így simán felújítják engedélyek nélkül meg hozzátoldanak, csak a szomszéddal ne legyen haragban, mert ha az bejelenti akkor le is bontathatják. Vagy nincs meg az épülethez szükséges szőlőterület, mert az is elvárás, esetleg osztatlan közös a terület vagy nincs víz vagy a villany csak egy fázis nappali és nem is lehet nagyobbat kérni stb.
Nem érdekli őket, hogy terepjáróval lehet csak feljutni egy eső után, meg negyed óra mire lejut a hegyről, azokat is 100 millákért adogatják.Aztán simán lehet csak annyi, hogy két faluval odébb van, mint az elit. Itt vannak olyan falvak ahol a földút közvilágítva van fel a hegyre. Kettővel odébb, meg kitörik a traktor kereke olyan földutak vannak. Baromira szétszórt az északi part, árban, minőségben, mindenben.
Ha nagyon erőlködnék biztos találnék itt is olcsón és akkor nem kéne messzebb menni, de egyre irritálóbb a környék. Meg már minden, az emberek is. -
KROK640
nagyúr
Igen, elég durván ment a pénz, azért is néztük meg, hogy mire mi megy, és hát volt meglepetés...
"és a lelkiismerete is nyugodt" - összesen erre jó ez. Ezek a streaming szolgáltatók is komoly haszonkulccsal dolgoznak, az alkotónak meg alig jut, még ha jobban lekövethető is, mint anno az üres CD-k esetén az artisjus cimke, ami helyből megduplázta a lemez árát, de soha senki sem tudta elmagyarázni, hogy milyen megérzés alapján osztódik szét az a pénz és kik között.
Egyébként nemcsak én látom úgy, hogy a streaming messze nem olyan jó, mint sokan hiszik. De nekem aztán mindegy, hogy ki hogy filmezik... -
-
-
Cs1csó
titán
Miért? Piszok jó az amikor a fűnyíróval nyugodtan lenyírod a VÍZSZINTES EGYBEFÜGGŐ területen és nem kell nekiállni "dikicselni" vele a problémás helyeken ahol esetleg azt is kockáztatod, hogy megütődik a kés pl. egy fa gyökerében vagy egy betonszegélynek stb.
Hanem ha végeztél a fűnyíróval akkor rámész bozótvágó/fűkasza/szegélynyíró (alapvetően erősségtől függ hogy nevezzük még annyi hogy damilos vagy fém a vágó rész, a damil biztonságosabb, hiszen nem akad bele semmibe)Nálunk pl. van a ház előtt árok és ugye a pereme "domború" ott is lehet persze szenvedni a fűnyíróval de jobb a kasza.
-
Benzin, berántani olajat cserélni hangos elromlik
Mondjuk akkora helyre elhiszem, hogy kell a hosszú kábel, de sokaknak nincs ekkora udvara.
Meg mondjuk nagyanyámnál az egyik helyen a 30mx20m kert negyede volt vetemény, a másiknak meg fűnyírója se volt, mert volt egy 10x2m-es fű az udvarban... a többi tyúkok, meg kert. -
koby11h
őstag
Nekem szülői háznál villanyos-kábeles, 600m2, több darabban. 20 év alatt egyszer nyírtam el a hosszabbítót, 2 hete, lehet öregszem
De még most sem vettem újat, csak átraktam az aljzatot az új végre
A ház előtt kb. 160 m2, mire a szomszéd berángatja a benzinesét addigra én már tekerem össze a hosszabbítót. -
F.E.K..
senior tag
Tavaly autóztam (én vezettem), utasaim beszélgettek:
- Tök jó állás, 3 műszakkal akár a 200-220 ezet Ft nettó is megkapható, és amikor leáll a gép (mosószer/öblítőszer töltő üzemről volt szó), a félig töltött palackokat megkapjuk!
- Csendben maradtam ugyan, de majdnem megharaptam a kormányt...
Vannak, akik szerint ez egy kifejezetten jó havi kereset...
-
Cs1csó
titán
Gondolom szigorúan csak a "kaja+rezsi"
Nincs benne a kocsi fenntartás (karbantartás, benzin, olaj stb)
A rezsibe szerintem a tévé+internet+telefon előfizetés+valami stream sem tarozik bele.
Buszbérlet költség, kommunális adó, piperecikkek (fogkrém, fogkefe, tusfürdő, sampon, dezodor stb.) tisztítószerek pl. hipó, sósav, domestos, mosószer, öblítő.
Ha kell valami ruha ugye az is plusz. Javíttatni a gyerek biciklijét, rollerét stb.A sort a végtelenségig lehet inkább az a kérdés, hogy EGY FŐRE lebontva mennyi kell a kvázi "minimálhoz" ha nincs már hitel és saját az otthon autó stb.
Szerintem a minimál:
- nincs nyaralás, wellness hétvégék, éttermi kajálások, kajarendelések (főzni MINDIG olcsóbbra jön ki talán ha van valami szociálisan támogatott "menza" kaja az lehet versenyképes hiszen otthon sok energia elmegy a főzésre sok idő a bevásárlásra és magára a főzésre, több mosogatás stb. -
envagyok
veterán
Aldi/lidl akciók, ha valami jó áron van abból zsákolás.
Így heti 20-30k a kaja max 120k/hó
Persze asszony főz mindig.
Nagyobb családi ház, fűtés+melegvíz 7k nyáron, 35k télen, átlag 20k lehet, nem is tudom, de beleférünk az "olcsó" keretbe, víz locsolórendszerrel kb 13k, villany dettó, internet 7k.
Távfelügyelet 6k, házbiztosítás 7k
Gyereknek tízórai +ebéd+uzsonna 10k
Ruhákat ingyen vagy gombokért kapunk, a 2 kocsi fenntartása persze húzósabb, havi kb 80k benzinnel mindennel, de az persze nem létszükséglet.
Szerencsére alkohol/cigi nem játszik nálunk. -
KROK640
nagyúr
Egyrészt van benne a fiatalos türelmetlenségből is, de sajnos sokan bölcsen belátják a pályájuk elején, hogy jó eséllyel se saját ingatlan se nyugdíj nem vár rájuk, és ez bizony rohadt demotiváló lehet. (írom mindezt úgy, hogy pályám elején kétfelé fizettem nyugdíjjat, és mégis sandás, hogy mire odakerülök már nem lesz
)
Jó pár éve (Covid előtt 1-2 évvel ) egy másik fórum egyik topicjába betévedve láttam, ahogy (Budapesti) cégvezetők oldalakon át sírnak, hogy a fiatal pályakezdők pofátlanul 2-300 ezer ft-os bérigényeket adnak le az interjún... Hát mégis hogy a francba képzelik ezt, mikor ők bezzeg anno 5-10 ezret kerestek pályakezdőként, és mégis volt minden (kalákába felépített) ház, meg (a TSZből, innen onnan lopott eladott anyagok eladásából) Balatoni nyaralás.
Akkor én szépen levezettem nekik, hogy egy fiatalnak jó eséllyel (pláne Pesten) albérletet kell fizetnie, emellé öltözködni, enni, esetleg szórakozni járni, egy mai fiatalnak eleve több kiadása van (mobil telefon, internet, netflix) mint nekik anno volt, és a legfontosabb : havonta minimum 100 ezer ft-ot félrerakni lakásra. Na erre a 2-300 ezres bér még konkrétan kevés is, örüljenek, hogy csak ennyit kérnek.
Persze én voltam a patás ördög, meg hogy képzelem, hogy majd ő a drága profitot arra fogja elhasználni, hogy "túlfizesse" az alkalmazottakat ...Egy mai fiatal kb látja, hogy (főleg ha lakást is akar) mennyi pénzre lenne szüksége (ok, sokan pocskolnak, impulzus vásárolnak stb) és mennyi a magyar bér, és már néznek is nyugat felé ...
-
Grg
tag
Miért ne? Én sokat gondolkodtam már azon, hogy a kétkerekűeknek (rollertől-motorosig) hol van az a jog biztosítva, hogy ahol elfér mehet -mármint azon kívül ahol jogosult-, és vajon ha ő úgy gondolja, hogy pl. a széles járdát használja, mert ő ott elfér és gyorsabb/rövidebb/stb. akkor én is majd autóval -ha elférek- ott megyek ahol tetszik és mindenki bek@phatja... hisz ha nekik szabad retorzió nélkül akkor nekem is
(nyilván nem teszem meg csak elmélkedés)
-
szebe
addikt
Hát ez az amit én se értek.
Választókerületi főokosnak írtam már ezügyben (aki amúgy az alpolgi), hogy legalább pár beton virágládát kirakhatnának, az még pénzbe se kerül, de gondolhatod mennyi foganatja volt.Ja, meg múltkor előttünk akcióztak valamit a kékek, roadpol meg hasonlók (elég forgalmas keresztőzédés van itt, lehet kasználni). Odabattyogtam hozzájuk, mutatom a járdán parkolót, hogy az úgy oké? Vakarja a fejét, hogy hát nem annyira, majd szólnak a tulajnak ha jön. Azt köszi...
-
Ez melyik eset volt? Nem ugrik be
@koby11h : Nekem az volt a legjobb, amikor megállok a kereszteződésben, havas az út, keresztben jön a manus a csillivilli 7személyessel, bepánikol, fékez, és keresztbeállva nekem csúszik
A fizika törvényei az új autóra is vonatkoznak, mondtam neki -
totron
addikt
Már miért gondolnám. Ideális esetben egy rutinból, fölöslegek nélkül lezavart vita, igen. Arra gondoltam, hogy akár tudat alatti szándéka szerint az egyik csuklóztatást tart, aminek történetesen a formátuma adás-vétel. Imádják az emberek a sérelmeiket behajtani ott ahol csak tudják, ha nem vagy észnél még asszisztálsz is hozzá, saját károdra.
#124580Papooo, az ember ott próbálkozik ahol tud. Akár felejtésre, "lehetetlenségre" hivatkozva. Ilyenkor azt szoktam kérdezni, hogy a kreszt és annak aktuális változásait be tudja-e tartani... Ha igen, akkor nem demens, minden más mellébeszélés.
-
totron
addikt
Lehetőségében áll ilyenkor az eladónak az alsó határt megadni. Sok esetben ez már az eleve kiírt ár, akkor lehet mondani, hogy azt már láthatja. Az adjuk meg a módját van, akiknél azt jelenti, hogy bazári majomként pitizzen már pár ezresen az érdeklődő májhízlalás a másik oldalra, az meg a ló túloldala, az sem jó. Adjuk meg, persze, kérdés, hogy fölös körök lesznek-e ezek végül. Van egy 1bit munkásosztályi csengése a mennyi a végének, kétségtelen, de nem minden esetben takar problémás embert, csak abban a kultúrközegben tölti mindennapjait, ezekkel a szavakkal optimalizál. Ha persze a körítés minden egyéb eleme is leköveti ezt, akkor nem kötelező üzletölni, mi több, erősen ellenjavallott.
#124576Papooo, hirtelenebb habitus esetén ebből simán lehet már szájba verés, nem árt előre tisztázni a felmerülő költségeket.
-
-
"de mi a 'szom az, hogy mi a vége?"
Na én pontosan ezt írtam egyszer erre az idióta kérdésre, hogy jobb napokon 15 centi...... el is takarodott a fenébe.
Egyébként egy zsírúj túrabakancsot akartam eladni zárt csoportban, vagy 10 éve. Rossz méretet vettem, visszavinni nem tudtam, és a legalacsonyabb bolti ár háromnegyedéért hirdettem, fixen, alku lehetősége nélkül, "kell vagy nem kell" alapon, ami erősen kitűnt a hirdetésből. -
KROK640
nagyúr
Arteon valóban nagyon szép, a Passatnak egy még szebb kivitele. Nekem azért esne ki, mert annyival nem szebb a passatnál mint amennyivel drágább. (igen, tudom, hogy a felszereltség is más, de nekem a full extra passat is már bőven overkill)
"amióta 4 főnél nagyobb a család" - beszereztél egy harmadik asszonyt is?
vagy a kettes számúnak is lett gyereke?
-
Gondolom Passat van alatt, csak a kasztni más
@quailstorm, OK, de ha a határidő a fontos, akkor meg van update, és adja ki a készet updateként...
@frescho : "A csoportvezetőnek, projektmanagernek adjanak egy ilyen autót, "
Aha, igazgatóságnak.@opr : Ez üzemelteti oldalon is így van. A marhaság jön, a user munkaóra elfolyik, meg a support munkaóra is, arra, hogy a szarból várat építsen. Senki nem tartja számon, hogy egy-egy "bevezetjük ezt a izét" mennyi kiesést okoz user szinten, meg hogy pl. mennyi túlóra (az pl. pénzben mérhető).
A "fejlesztők mit csinálnak" meg ilyenkor ráértendő az egész cégre. Egy termék esetén nem érdekli a usert, hogy ki miatt szar, vagy hogy miért nem lehetett átvinni az akarat" "erteni semmit nem kell, csak vezetni","
Ez alapból sem értem, hogy hogy lehetne igaz, és még mindig sokan ezt tolják@Aljasvip : A cégesünk volt Kia, nekem ez kb. egy átlagos, jobban felszerelt valaminek tűnt, bár vezetni nem nagyon mertem, mert nagy, drága, és egy van belőle
Zokszó nélkül ment az elmúlt 3 évben, ami mondjuk olyan, hogy egy 10+M árú bármitől alapelvárás.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Mi a túróért mennék pár sarokra egy nagy amcsi cirkálóval?
Na jó... maximum egyszer, hogy megmutassam a falu népének
De ettől eltekintve, amennyit járok majd vele havi szinten, azt még egy 1963-as Buick Rivieránál is kibírnám szerintem
(illetve Ausztria miatt kell ésszerű megoldás, mert azért az 1200km-es utaknál már számít a fogyasztás) -
KROK640
nagyúr
Persze, ha sok mindent veszek, akokr elbukom a 900ft-ot. Pont ezért van, hogyha bemegyek a városba akkor sok mindent veszek, mert vissza kell térülnie a 900ft-nak, plusz azért ha busszal megyek, akkor a menetrendnek köszönhetően nem nagyon tudom megjárni 2-3 órán belül.
Autó most nincs, de már megvan, hogy mi lesz majd, a kínálatot 1-2 naponta nézegetem, és még kicsit spórolni kell, mert a kínálat alsó felét már hozhatnám, de azok még foglalkozósak, én meg problémát akarok venni... de annyira nem sürgős, mert ha megveszem, akkor onnantól kezdve megint minden nyűgje is nekem fog ketyegni. Ezért nem sietek vele.
Ráadásul bicikli út nincs a városhoz (az lenne az igazi) az meg, hogy én robogózzak MO egyik legveszélyesebb főútján, az kizárt. De pl ha lenne bicikliút, olyankor mikor ilyen szép idő van, biciklivel is bemennék a városba.
-
-
A Brave keresőjében van hasonló. Ha tudja, kivonatolja a pár legjobb találatot a keresés elejére, és nem neked kell áttúrni. Sokkal jobb, mint a mezei LLM, ami nekiáll bullshitelni. (És persze kiírja azt is, hogy melyik találaton volt az információ.)
Amúgy ja, ment itt az előbb az AI téma, de mindenki elfelejti, hogy AI megoldások nem csak a LLM cuccokban vannak, és sokkal régebb óta használatosak,mint a 2020 utáni GPT hype.
@homerhamm : Mémeket gyártani, hát jó'van, de különben sok értelme nincs ja.
-
Trailblazer
veterán
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
És jól csinálod. A barátnőmnek is Samsung S valamennyije van, valami refurbised, és tökéletesen megy neki, ráadásul valami 60-80 ezerért vette.
Nekem csak két telefonom volt újonnan véve, ebből az egyik a Nokia Lumia 630 volt, de az is leginkább azért, mert egyszercsak ott álltam Cipruson telefon nélkül egyik pillanatról a másikra, és gyorsan kellett egy másik telefon. Érdekessége az volt, hogy Ciprusi lokációs volt eredetileg, ment magyar Simmel is, de pl angol/görög/török volt (lehetett volna magyarítani, de sose foglalkoztam vele), meg Paralimni volt a home city az időjárásnál mindig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest