Hirdetés
- Kingston FURY Renegade G5: Adatok villámgyorsan
- Milyen SSD-t vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen hűtőt vegyek?
- RAM topik
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
Nem rég adtam el az e2180amat. q6600van gondolkodtam, de úgy néz ki nem lesz rá pénz, így viszont az e5200at látva nagyon pofásnak tűnik.
-
kitűnő teszt - ráadásul most egy komolyan zsebbevágó kérdésben is segített nekem - thanks és respect!
tuning témában: joshua megelőzött a 450MHz-cel - de igazából ez az FSB a 4 magos Penrynhez szerintem egyáltalán nem rossz eredmény, ennél jelentősen (6-8%) jobbat már kifogni kell, nem?
-
-
Tom5
addikt
Nagyon jó teszt, gratula a PH-nak! Tetszenek az AMD procijai. Én még vígan elvagyok a S939-es rendszeremmel (konfig az adataimnál) nem érzem szükségét a cserének, és már idestova két éve kiszolgál hűen, stabilan...
-
zoo8800
veterán
válasz
antikomcsi #89 üzenetére
Jópofa ez a "kikapcsolok pár magot" dolog.
-
antikomcsi
veterán
Egyébként rendben van, hogy mérjük a fogyasztást, hisz e szerint is szépen sorba lehet rakni őket.
Viszont valóban annyira fontos egyedi felhasználó szempontjából egy asztali gépnél, hogy 183 vagy 201 W-ot eszik? Azért akkora különbségek nincsenek szerintem, hogy e szerint kéne választani magunknak gépet, kategórián belűl.
Egyébként nekem inkább egyen egy kicsit többet, csak bírja a gyűrődést.
Ha meg éppen letöltenél a phenom II rendszereddel, akkor kilőssz 3 mago,t a maradék egyre bekapcsolod a CnQ-t és ennyi.
-
Sandormaster
aktív tag
Uhh hát nem egy bajnok 7750-et fogtatok ki ha még a 3ghz-et is alig vitte alapfeszen, ráadásul sb750-es lapban, na mind1 az biztos hogy sokat fogyaszt, ezt én is tapasztalom, de bakker most semmi értelmesebbet nem lehet kapni amd-től 20k-s kategóriában....intelre meg nem mennék csak a fogyasztásért át, itt a zöld oldalon sokkal jobb lapokat adnak relatív olcsón
Nincs más hátra várni, várni, várni, csak az a baj, a herélt változatok sose lesznek alacsony fogyasztásúak -
twine
veterán
Nem értem..ezt véletlen címezted nekem....vagy tényleg nekem jött?
Nem emléxem hogy bárhol azt írtam volna hogy a Q6600 nem volt jó vétel...
Mivel erős a gyanum hogy ezt mégis nekem szántad, igy elmondom még egyszer tömörebben...:
Aki video-val foglalkozik, valszeg alternativa lehet neki a q6600-al szemben a 9300, mivel ez utobbi támogatja az sse 4.1-et, mig előbbi ezt nem teszi, és hasonló árban van-volt(válság előtt) mindkettő! Személyes tapasztalatom szerint pedig jobb a 9300...arra amire én használom....(de ez irányu gndolataimat bövebben kifejtettem az előbbi postomban)
üdv
Twine -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
shabbarulez #73 üzenetére
Sajna a gyakorlat és az elmélet esetenként jelentősen eltér. Valszeg csak az Intel tudna válaszolni erre a kérdésre.
-
Atom_Anti
senior tag
Fanya teszt, de meg jobban tetszett volna, ha a Phenom II -ket DDR3 tarsasagaval tesztelik!
-
Raymond
titán
Ha mar ilyen verre meno vitat folytatsz a fogyasztarol. A C2Q9300 vs. PII940 terheles alatt 133W vs. 202W alapfrekin. Tuningos eredmenyekbol sajnos hianyzik a 940-es, de mondjuk mar egy C2Q9300 vs. 720-as is 165W vs. 218W (az alacsonyabb eredmennyel). Szerinted azon a 69W vagy 53W difin (a teljesitmenyt figyelmen kivul hagyva) mennyit valtoztatna egy masik alaplap hasznalata?
-
Oliverda
félisten
válasz
shabbarulez #73 üzenetére
Aha, és gondolom akkor az összes mag 0MHz-en és 0V-on üzemel miközben vígan áll a desktop.
Hasonlót már az AMD is tud. Smart Fetch a neve.
Amúgy ha kételkedsz a hitelességében akkor javaslom mérd ki. Vagy ha már mérted és meg tudod cáfolni akkor várjuk az eredményeidet.
Bár kétlem hogy elméleteken kívül túl sok más is lenne még a tarsolyodban...
-
Senkit nem érdekel bővebben a Phenom II x3 to x4 miért miképppen és hogyan nem működött?!
Más fórumokon miért működött? Tudom lutri de akkor is...
Valakinek esetleg működő tapasztalat?!
shabbarulez: jó az okfejtés
!
-
shabbarulez
őstag
Azért a hitelességet erősen megkérdőjelezi egy alapvető logika bukfenc. Az oké hogy az AMD a 4 mag órajelét visszaveszi 800Mhz-re és a feszültséget visszaveszi 1V-ra. Viszont a Nehalem meg gyakorlatilag 0Mhz-re és 0V-ra veszi vissza a magokat, úgy hogy gyakorlatilag teljesen lekapcsolja azokat még a szivárgási áramot is megszűntetve.Ráadásul ezt a trükköt nem csak a magokra de az uncore részre is tudja csinálni. És bizony ilyenkor első blikkre felmerül a kérdés hogy tud fele akkora idlet produkálni 4 mag 800-en, mint 4 másik ami gyakorlatilag teljesen kikapcsolt állapotban vannak?
-
Oliverda
félisten
"de ez semmit se változtat a lényegen: a phenom 2 rendszer szőröstől, bőröstül többet fogyaszt a hasonló képességű yorkfieldhez képest"
A teszben szereplő Phenom II rendszer többet fogyaszt annál ami mellette a tesztben szerepel. Kb. így helyes.
Ez sem releváns mert van egy tucat féle alaplap AMD alá és mindegyiknek más a fogyasztása. Nem is kell túl messzire menni a példáért.
-
Joachim21
őstag
Ok hogy nem középkategória, de én azért kíváncsi lettem volna, egy Q9550esre is, hogy mit tud, egyszerűen az a processzor nem jön be a tesztelőknek, az egész neten alifg találni róla tesztet, csak Q9650, Q9400, és a többi proci ami megragadja a fantáziájukat!
-
Bluegene
addikt
jó időközben magam is rájöttem h elnéztem, de ez semmit se változtat a lényegen: a phenom 2 rendszer szőröstől, bőröstül többet fogyaszt a hasonló képességű yorkfieldhez képest
Processor Idle Power Load Power
AMD Phenom II X4 940 (3.0GHz) 109.6W 189.7W
Intel Core 2 Quad Q9400 (2.66GHz) 126W 174Wjó ahány ház annyi mérés, de amit te linkeltél az semmiképp se releváns, a rendszer fogyasztása számít, nem a procié egymagában, azonkívűl nem hinném h értelmes mérési mód nem csoda h más nem mér így
-
Oliverda
félisten
Inkább be kellene invesztálni egy lakatfogós multiméterbe és csak az alaplap teszteknél kellene teljes rendszer fogyatászt mérni. Szívesen megtámogatom a tesztlabor felszerelését egy ilyen műszerrel, ha cserébe szerepelhet az aláírásomban a "Prohardver! részvényes vagyok" mondat.
Bluegene: Nem vagyok a barátod... isten ments.
"CPU nem csak a hozzávezető csatiból szívja el az áramot, hanem az alaplapi csatiból"
Ha a CPU egy i7 akkor ez igaz amúgy nem.
"tessék itt is veszít a PH2, pedig Msi-t kap"
MSI KDA790GX Platinum alaplap (BIOS v1.2)
fogyasztásméréshez: Asus M4A79 Deluxe alaplap (BIOS v0801)Nem ártana végre megtanulni olvasni...
-
Bluegene
addikt
nem ez számít barátom, hanem az h mit mér a konnektorból, nyílván azért sem korrekt mert a CPU nem csak a hozzávezető csatiból szívja el az áramot, hanem az alaplapi csatiból, nyílván az AMD kevésbé veszi igénybe ezt az ágat és jobban a másikat, szal ez nem jelent semmit
mondtad h azért fogyaszt sokat ebben a tesztben a PH2, mert asus lap van, tessék itt is veszít a PH2, pedig Msi-t kap és a core2 pedig ASUS-t(QX9770 ráadásul)
tehát be kell az egész AMD-s rendszer többet fogyaszt a hasonló quad-dal szerelt rendszerekhez képest -
fLeSs
nagyúr
nem ez volt kéznél de ha nem tűnt volna fel az utóbbi kb. 5 és fél évben
azért tesztelünk azonos vga-driverrel és azonos programverziókkal (egy-egy frissítés után), hogy a most kapott eredményeket össze tudjátok hasonlítani a régi tesztekben találhatókkal.
btw elég megnézni a race driver grid eredményeit, a 7.9-es driverrel sincs gond, a 4 magot ezzel is kihasználja a játék.
a fogyasztásról meg annyit, hogy az intel konfig asus p5e3 deluxe-szal ugyanennyit fogyaszt, és ha az amd procik alá vmi más lapot tettünk volna, akkor meg az lett volna a baj, hogy vmi régi alaplap van az amd konfigban.
-
devast
addikt
Válság előtt 30k-ért lehetett venni zsír új q6600-at, amik általában mentek 3,4-3,6Ghz-en. Most egy 60k-s proci maxra húzva meg tudja szorongatni, tényleg nem volt jó vétel anno
Hozzátenném, jelenleg ~45-50k körül tényleg nevetséges az ára, a 3magos phenom2 jobban megéri szerintem.
-
Oliverda
félisten
Lakatfogós multiméterrel megmérték a CPU PWM részhez vezető 12V-os ágon átfolyó áram erősségét majd azt megszorozták a feszültséggel (~12V). Ez a módszer csak i7 esetében nem teljesen márvadó mivel az már nem csak a +12V-os ágból táplálkozik. [link]
Nem egy kamu kispályás oldal, tehát szerintem hitelesek.
-
Prof01
veterán
Grat, remek teszt!
-
Bluegene
addikt
jó látni milyen keveset fogyaszt a gépem, ebben bajnok
(nagyon hasonló van nekem is, 4850+E5200+Giga lap..stb), ez monitor nélkül ugye?
-
Vassili
tag
No Flame! Mért 8.9es Catalyst?? Az tudtommal nem támogatja 3-4magos procikat... Azért fel lehetett volna rakni egy 9.2-őt, bár tudom hogy csak prociteszt de akkor is!
-
Oliverda
félisten
Ezzel tisztában vagyok, és még rendben is lenne a dolog ha az általad tesztelt Intel processzorok alá csak és kizárólag a Gigabyte P35T-DQ6 létezne, az AMD alá pedig csak az Asus M4A79 Deluxe. Jó tudom, éppen ezek voltak kéznél és/vagy ezeket adták a sponzorok így ezekkel kellett tesztelni. Ennek ellenére ez az összehasonlítás még nem lesz mérvadó Intel vs. AMD viszonylatban.
-
BRinyo
aktív tag
Gondolom az sse4 már belekerült. A cs3 kiadásakor nemigen volt még sse4...
De ennek okán előszedem a vegas7-et és összevetem a 8cal, hogy vajon a két progi melyik vason gyorsabb/hatékonyabb. Ha lesz időm, kerítek cs3-as és cs4-es adobe prorgramokat is és megnézem a régi, jó öreg E6600-on van-e különbség... -
Flan
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni amd athlon 2500+ tuningban,mert most vettem egy x1950pro 512es kártyát és sztem kevés hozzá a proci,illetve az nem tudja valaki,hogy a 3dmark06-ot miért nem tudja végig vinni a gép?kb 1perc utám megáll és sötét képernyő csak reset segít
-Az age ofnál is ez a helyzet kb 10 perc és kifagy.Kevés a táp?350w
-
Grat a teszthez amd-s rendszerek fogyasztása jó magas.
-
válasz
MegalodonS #8 üzenetére
4GHz felett is megyeget a kicsike ha kell szóval az még jó ideig elég lesz. Egyébként meg alapon is bőven jó szvsz.
-
Solten
őstag
Remek elemzes...
A-M-D...! A-M-D...!
-
adalbert1
veterán
Ahogy látom fogyasztáson kívül másban nem sok előnye van az E5200-nak az E6300-ammal szemben... Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a Q8200-nak csak ennyivel eszik többet mint az E5200 idle-ben.
-
BRinyo
aktív tag
A fogyasztást én úgy tartanám elfogadhatónak, hogy egy szál vinyó, egy szál dvd, intel oldalon G33/G35 chipes lap vagy amd oldalon 780G lap - mindkettőben integrált vga-val. Legyen egy átlag jó 400-as táp a gépben, pl FSP. És akkor így mit eszik az adott konfig. Nekem így tetszene egy teszt. Nomeg, több mint másfél éve van vegas8, nem a 3éves vegas7-tel kéne mérni a mostani procikat. Meg nem cs3-as adobe cuccokon, amikor már fél éve lassan kinn van a cs4 is.
Szóval, ha procifogyasztás érdekel vkit, akkor ne izom vga-val nézze - ennyit várnék...
Egyébként jó írás, jó teszt, szerintem ezek fontosabbak, mint a high-end tesztek... Az átlag úgyis ilyen procikat vesz. -
old gray
addikt
Még most rendelj mert ha ez igaz.....
Egyébként az X3 720BE egy igazi best-buy játékosoknak és hobbi-tuningolóknak (könnyű tuningolni a szorzó állíthatósága miatt). És nem kell alá méregdrága deszka sem, illetve köszöni szépen, ddr2-vel tökéletesen elvan. Olcsó köré platformot építeni.
-
Silenzio
addikt
60-ért a 940 súlyosan jó üzlet, a 720 35-40-ért szintén megéri. Kár hogy nálunk a városban 72 a 940 és 46 a 720-as... Pécsről van szó.
-
twine
veterán
Ki lehet fogni q9300-ból is jól tuningolható példányt...de tény hogy kisseb %-ban mint ahogyan egy -egy elhíresült "tuningCPU" tipusból...
Ezt a folytonos q6600-hoz való hasonlitgatást meg egy hülyeségnek tartom mióta én cseréltem (előtte nem volt hasonlítási alapom -de jóóó hogy nem halgattam a q6600 hívőkre-)
Mégpedig azért tartom hülyeségnek mert itt is előjön ugyan az a szituáció mint a 2mag-4 mag vitáknál...a megoldást pedig mindig az jelenti, ki mire használja....
Nekem személy szerint a Q9300 valahogy jobban teljesit konvertálás közben (videóval foglalkozom főként, a játék csak másodlagos), mint az előd ami a gépben volt (Q6600)
Ez nagy valószínűséggel az SSE4.1-nek köszönhető...Az viszont nem tudom minek köszönhető (és ezért lehet sokan megdobálnak tojással meg paradicsommal-bár ez utóbbi primőr, és gazdasági válság idején ilyenekkel ne dobálózzunk ha kérhetem- ) Hogy mintha ugyan azok a programok (pld Premiere CS3) jobban kihasználnák a négy magot mint a Q6600-ban... Egy szó mint száz...nekem 10 ropogót kellet rádobnom a q6600-ra, és lényegesen jobban érzem magam "rajta"....
Tehát nekem volt alternatíva,,,,ha pedig valakinek van esze, és nem csak kedvtelésből veszi meg a 4magost, hanem mert használja is,,,akkor igen is alternativának érzem a Q9300-at...
Üdv
twine -
Killing
addikt
Az új Phenom II X4 940 nagyon bejön,egyébként jó teszt gartula!
Nekem Athlon X2 4400+-van (Brisbane) és teljesítménye még játékokban is kielégítő.És még nincs is tuningolva.
csaabz:Ez nekem is eszembe jutott a teszt olvasása közben. -
csaabz
őstag
En is GTA 4 tesztet szeretnek latni!
Egyebkent koszi a tesztet!
-
old gray
addikt
válasz
antikomcsi #27 üzenetére
Mármint az olyanok mint te vagy én, ergo mezei fórumozók.
-
Mennyre erőlködtetek a 4.mag bekapcsolásával?! Milyen bios volt rajta?!
Egyébként grat a teszthez
!
-
Viktor77
titán
De ajánlom figyelmedbe a #12-es hsz-t (is).
-
Oliverda
félisten
Ez a fajta fogyasztás mérés nem sokat ér ha csak a processzorok teljesítményére kíváncsi az olvasó. Az ASUS lap irreálisan sokat, sőt rengeteget zabál az Intel-es Gigabyte-hoz képest (meg úgy relatív a többi AMD-s alaplahoz képest is). Így könneny olyan látszatot keltenek ezek az értékek hogy ennyivel többet fogyasztanak a procik, de ez nem igaz.
Aki kizárólag a CPU fogyasztására kíváncsi az bogarássza át ezeket:
-
Gerisz
addikt
Na most gyorsan átfutottam, de mint sok tesztben itt is érdekesnek találom.
A Q9300 nem megy többet? Vagy akkor már nagyon elveri a PhenomII-t?
Mert tényleg sok tesztben a q9400-al hasonlítják a 940@ és az órajelet nem igazán nyomják meg!
Azonos órajelen mit mutat a két proci vajon?A tesztekben milyen CM 700W-os tápot használtok?
-
Gerisz
addikt
Most nem azért de a Phenom II 920-at 55.000.- alatt lehet kapni (nem is a bazáron) De 60.000.- alatt mindenhol!
60-65.000.- közé a 940 kerül! Nem? -
Sundesz
addikt
Jó és kimerítő teszt, gratz! Elég szimpatikus ez a Phenom II X3 720... de a fogyasztást kicsit furcsálom, ezen az oldalon jóval kevesebbet fogyasztottak a Phenom II-esek (pariban voltak a Core 2 procikkal, mondjuk ott DDR 3-al tesztelték az AMD-ket is, lehet ez is számított).
-
CsendesMark
aktív tag
Jó a cikk
, de kár hogy a játékok között nincs HL2 EP2 vagy TF2 teszt, mert ott elég kemény CPU limit van
-
guestavfl
csendes tag
A konklúzióban is említett olcsóbb 4 magos K10.5-nek ami a Q8200 ellen lenne pozicionálva nem felelhetne-e meg a Phenom II 810 (4 magl 2,6 Ghz-en, 4Mb L3 cache)? Kíváncsi lennék, hogy teljesíthet szerintem ennek a sorozatnak egy magasabb órajelű verziója nagyszerű vétel lehetne..
-
haky
senior tag
Még mindig nincs mire megérje cserélni ár/értékben a q6600-omat...
-
RexpecT
addikt
Ezeken a fogyasztási értékeken nagyon megakadtam.Én úgy tudtam eddig hogy az AMD procijai kajálnak kevesebbet.
-
old gray
addikt
"A régi Core 2 Quad Q6600 tulajok számára egyelőre úgy tűnik, nincs igazi alternatíva."
Fordítva: Aki viszont most tervez konfigot bővíteni / fejleszteni, nos annak a Q6600 kazán nem igazi alternatíva...
pacorro: érdekes árai vannak a partnereiteknek....
-
gyiku
nagyúr
erdekes erzes az 5400et sereghajtokent latni, de egyszer eljon mindennek az ideje
-
WD40
aktív tag
Egyszer szeretnék látni egy tesztet itt, amiben végre az a nyomorult GTA4 benne van, még ha optimalizálatlan (de szép szó
) is.
50k alatt be tudtam szerezni a mostani gépem 3 fő elemét, és szerintem egy jó vga kártyával mindenre elég lehet manapság. Jó látni, hogy elég is lesz egy darabig, és van ahova tényleg fölösleges a 4magos kazán, ugyanúgy teljesít. Köszi a tesztet!
-
old gray
addikt
Ezeket az árakat honnan szedtétek? Gianni árai?
-
danilla
őstag
Tudomásom szerint a Athlon X2 7750 processzorban van 2mb harmadszintű gyorsítótár.
-
zoo8800
veterán
Bizony többet vártam az E5200-tól. Szerencsére az enyém egész tuningos kis darab
-
Crytek
nagyúr
X3 720 eléggé pöpec majd ha lejár a 6750-em ideje ilyenre váltok (de ez nem ebben az évben lesz).Persze ha addig nem jön ki valami más jobb hasonló áron.
-
Q6600 powa
Egyébként köszi a cikket, jó volt olvasgatni erről. Azt hiszem még jó ideig nem cserélem le a Q6600-am
-
Spectrum
aktív tag
Meglátva a robotos képet, hirtelen azt hittem, hogy most végre supreme commander is a tesztelt játékok között van
-
cizoe
őstag
Isteni! Ha hazaérek neki is esek, és átböngészem!
( a konklúziót azért meglestem
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston FURY Renegade G5: Adatok villámgyorsan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Milyen SSD-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Bitcoin topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R5 2400G
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest