Hirdetés
- Annyira azért nem egyedi tervezésűek a Steam Machine fő komponensei
- E-book olvasók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen egeret válasszak?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bermi
aktív tag
válasz
Bluegene
üzenetére
sziasztok,
remélem jó topikba írok a kérdésemmel (úgy látom igen):
gondolkodom, hogy lecseréljem a tescóban vásárolt 60W-os izzóimat philips energiatakarékos izzókra, mert most a xy-ban akciósan kapható.
szerintetek megéri? vagy esetleg ezt a vitát itt kellene folytatni?
azt hiszem 10 hszel ezelött is, elsőre megértette mindenki, hogy miről beszélsz, csak Te nem, hogy nem erről folyik a vita.
megközelítem más szemszögből:
ott az nvidia/ati topikok hegye, teljesen mindegy, hogy 78 vagy 82 fps van egy adott játékban, de mégis vérre menő viták alakulnak ki és a nagy átlag egyszer biztos megnézi frapsal, hogy az ővé mit produkál.
tudjuk, hogy nem számít, de mégis ha egy tesztben fals eredményeket látunk, akkor szóvá tesszük.vagyis akinek számít, hogy a cucca mennyit fogyaszt (van aki csak a tesztet olvassa és ezt szűri le belőle, hogy amd+x watt), az nem a pénzen akar elsősorban spórolni, hanem egyszerűen, ezt tartja fontosnak és így vásárol.
amit mérni lehet, abban mindig menni fog a versengés minden fórumon és minden országban, semmi köze a tűzhely és melegszendvics esetéhez
, de itt én is félreinformálást (nem szándékost vagy részhajlás miattit) látok a tesztben, olvasva az általam megbízható helykről linkelt és észérvekkel alátámasztott hozzászólások után.
sztem itt ezt próbálták megvitatni, semmi mást -
Digitalis
senior tag
válasz
Bluegene
üzenetére
Azért akadnak hátrányok a ledes lámpával szemben is, pl. már az ára. Normál izzó kb.50Ft, egy spot halogén kb.800-1000 Ft, egy spot ledes csoda kb. 10000-15000Ft. (kínai gagyit nemtom) Viszonylag jó fényerejű, viszont inkább szúrófényt ad, kis szögben világit de azt mondjuk tisztességgel. LED-ek fénye nem folyamatos spektrumú és színvisszaadás is gyatra. Sokak panaszkodnak a természetellenes fényére.
De ettől függetlenül én is ebben látom a jövőt, illetve a többsávos elektronikus előtétes fénycsövek, körfénycsövek fejlesztésében. -
Hequila
őstag
válasz
Bluegene
üzenetére
Egyrészt igazad van, hogy az a 20W fogyasztás pénzben nem sok. Viszont van egy másik oldala is a dolognak; ha 20W-tal kevesebbet fogyaszt a proci, kisebb hűtőteljesítményt igényel, így halkabban lehet hűteni. Sokaknál (nálam is) ez a fő indok az alacsonyabb fogyasztású eszközök előnyben részesítésére.
mod: jah, és a LED élettartama közel sem végtelen...
-
törölt tag
válasz
Bluegene
üzenetére
"ezt nyugodtan 6-tal lehet osztani, kábé egy dolgozó/iskolába járó ember napi 4 órát gépezik"
Te... és mi van azokkal akiknek a gépei éjjel-nappal mennek? ( Pl. én ilyen vagyok. )
Persze lehet általánosítani, de akkor az vonatkozzon mindenkire:
- a legtöbb ember kínai
- a legtöbb kínai földműves
- a legtöbb kínai földművesnek nincs számítógépe
- akinek nincs, annak nem fogyaszt, ergo minek gyártani?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Oliverda
félisten
"de ez semmit se változtat a lényegen: a phenom 2 rendszer szőröstől, bőröstül többet fogyaszt a hasonló képességű yorkfieldhez képest"
A teszben szereplő Phenom II rendszer többet fogyaszt annál ami mellette a tesztben szerepel. Kb. így helyes.
Ez sem releváns mert van egy tucat féle alaplap AMD alá és mindegyiknek más a fogyasztása. Nem is kell túl messzire menni a példáért.

Új hozzászólás Aktív témák
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de itt én is félreinformálást (nem szándékost vagy részhajlás miattit) látok a tesztben, olvasva az általam megbízható helykről linkelt és észérvekkel alátámasztott hozzászólások után.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)