Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
Milyen driver van fenn hozzá?
Elvileg ehhez még fenn van Intel oldalán valami.
Innen a Chell V1.8b moddoltat még kipróbálnám. Azzal nekem ment a Far Cry GMA950-en.
-
cof
veterán
Nemigen tudom hol kérdezzem, de egy GA-G31M-ES2L v1 lappal ami most az integrált VGA-ról megy Intel GMA 3100, sehogy sem tudok belőle kicsikarni OpenGL-t Windows 7 alatt?
-
Speed®
titán
válasz
ElektrikusDE #16395 üzenetére
Benézel a Wolfdale topikba és találsz bőven anyagot hozzá..
-
kenand
veterán
válasz
envagyok #16391 üzenetére
Olyanom nem volt, de jó eséllyel a p45-ösök tudják, de általában csak 2 magos Core Duóval.
Én inkább 4 magosokkal próbálgattam a P45-ös DDR2-es giga lapom szépen ment 466-tal. Nem is az volt a vége, de nem akartam széthajtani. A topikban visszakeresve ben 500-as FSB beszámoló.... sőt még 965-ös lappal is... egyébként a p35-ösök is jól bírják az FSB emelést -
kenand
veterán
válasz
ElektrikusDE #16389 üzenetére
500-as FSB is elérhető, de inkább 2 magos CPU-val.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #16387 üzenetére
Javítom magam, a 533 FSB biztos sok lenne, jobb lenne 450-nel számolnom.
3.150 Ghz
Van két 800-as RAM is a birtokomban, valószínűleg igy lesz párosítva.
Ui:
"L5410-es 466-os FSB-vel"
Köszi!
-
kenand
veterán
válasz
ElektrikusDE #16387 üzenetére
Én egy p45-ös lapban simán futtattam 466-os FSB-vel L5408-as Xeont
Most nem találom, csak 433-as kép van mentve
de itt egy L5410-es 466-os FSB-vel
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
kenand #16386 üzenetére
Szia!
Igazad van.
533 FSB még csak 1066 a Ramjaimnak (ddr 2 4x2Gb (1066))
Tehát felmehetnék kb. 3.7 Ghz-ig, különösebb gond nélkül.
Meglátom hogy a másik kettő alacsonyabb FSB-s procim hogy teljesít.
Egyébként van még 4x2 GB 667 RAM is, ezeket is párosítanom kell valamelyik procihoz.
-
kenand
veterán
válasz
ElektrikusDE #16385 üzenetére
PQ5 p45 chipset, mivel DDR3-s szuper RAM-ok sem kellenek, hogy felvidd az FSB-t, 433 simán, de akár 466 is megy, szóval a 5462-t is lehet túlhajtani benne. Tény könnyebb egy 333-as FSB-s így nagyobb szorzós 54x0-as Xeonnal
DDR2-es 775-ös lapoknál nem lehet a RAM-ot 2.0 alá osztani így 400-as FSB felett biztosan túlhajtva megy...persze 1033 nem nagy ügy egy jó DDR2-esnek.
-
ElektrikusDE
senior tag
Sziasztok!
Félig bekerültem a táborba én is.
Mivel mikor alaplapot vettem (ASUS P5Q DELUXE) adtak mellé ajándékba Egy xeon E5462 processzort. (12M Cache, 2.80 GHz, 1600 MHz FSB)
Először arra gondoltam hogy ezt fogom használni, DE a 1600 Mhz miatt maradok a Q9300 és a Q6600 processzor mellett. (kis tuninggal)
Ha ezek már felhasználtam, akkor fog jönni a Xeon.
Mivel annyi alkatrészt kaptam hogy 3 gép lesz belőle végül összerakva.
-
kenand
veterán
Világ kivételesen hallgathatna Bill Gates-re, hogy a kriptovaluta bányászat egy környezetre veszélyes marhaság, felesleges áram, pazarlás, ráadásul teljesen agyament ára lett a VGA-knak a bányászat miatt....
-
Laci0071
csendes tag
Mivel a Windows 10 "kacatjain" kívük csupán a PLEX media player lesz elindítva rajta, és terhelve is mindösszesen 2,5-3 GB volt lefoglalva a 4 GB-ból, így amíg nem lép fel "extra" igény, addig maradok a 2x2 GB-nál. CPU oldalon pediglen számomra kifejezetten jól teljesít az L5420. (Még sohasem volt tapasztalatom semmilyen Xeon procival).
Egy félig Dekorációs célú, de ha kell, akkor "rendesen" használható médi player faragása a cél.
A ház egy szebb időket is megélt Junoszt TV - 0 Ft
Lap - ECS G41T-M7 (+E7500) - 2 000,- Ft
CPU - xeon L5420 - 3 500,- Ft
RAM - 2x2GB - 4 000,- Ft
SSD - PNY CS900 120GB - 6 700,- Ft
Táp - Dell F250ED - 1 500,- FtMég jófogáson leütök mellé egy 4:3 képarányú 1024x768 -as (vagy 1280x1024)
13 coll-os notebook kijelzőt 2- 3 000,- Ft (Ekkora fér be a régi képcső helyére)
Kell még hozzá egy "Ebay" kijelző drivert 3-4 000,- Ft,és mehet rajta a konyhában a Terminátor 1. ...... természetesen VHS-ripben és narrátorosan....
-
lamiki
senior tag
-
Laci0071
csendes tag
Jelentem a Műtét sikeres volt, és még a beteg is életben maradt.
Az ECS G41T-M7 lapban a Xeon L5420, 4GB rammal támogatott Win10 pro segédletével az alaplapi vga - Wifin keresztül - vígan fütyörészve, 50-60% cpu terhelés mellett pörgeti az 1920x1080 kijelzőn a (Plex) filmeket 12Megabites kódolással. Ugyan 20 Megabiten a fenti felbontásnál már apróbb mikrolaggok észlelhetők, de 1280x1024 -es felbontásnál sima minden.
Köszönöm az értékes leírást, valamint a mellékelt linket!
-
Laci0071
csendes tag
válasz
Söptöröttö #16375 üzenetére
Köszönöm Szépen a gyors és igen hasznos választ!
A dolog szépsége, hogy ugyan az oldalt már láttam, de a ciril betűk miatt passzoltam is!
Mégegyszer köszönöm! Jár a Pacsi!
-
Laci0071
csendes tag
Üdvözletem! Sziasztok!
Nem is olyan régen a garázsom gépparkja bővült egy ECS G41T-M7 (V1.0) lappal egy Core2 Duo E7500 kíséretében. Tudtam, hogy nem kimondottan erőmű egyik sem, de (a kettő együtt) 2 azaz KETTŐ ezer forintba volt, és ugye ennyiért nagy csodát ne várjon az ember
Került még bele 2x2GB memória és egy 120as SSD. Korához képest majdnemhogy szépen elduruzsol.De itt jött képbe az örök elégedetlnség, és persze az a cikk/leírás, ahol is a 775 lapban Xeon csücsül.
Hát Xeont nekem de izibe!!!! Pont szembe jött velem a hardveraprón egy módosított L5420 SLBBR.... Lecsaptam rá.A lapon a jelenlegi - és általam fellelt legújabb - (gyári) AMI bios 09/02/2011 csücsül, amivel a Xeon ugyan elindul, de a windows (és a telepítő is) már belebukik..... r-go nagyon hiányzik neki az a fránya pár sornyi mikrokód....
Na itt jönnétek Ti - és kedves Topikgazda - a képbe.
Van esetleg valakinek már - a fent említett laphoz és CPU-hoz - módosított biosa (?!) mert azt nagyon megköszönném
B-terv, hogy egy tőlem jobban hozzáértőt (na ilyet nem nehéz találni) megkérnék hogy faragjon nekem egyet.
C-terv, (ebbe még belegondolni is kemény) mondhatni 0 ilyen irányú tapasztalattal addig addig kattintgatok, hogy végleg elküldöm a lapot az örök bitmezőkreEzt ugye Ti sem akarhatjátok
Válaszotokat előre is köszönöm, és további kellemes miegymást nektek!
Tisztelettel:
Laci - Eger -
envagyok
veterán
Bocs a féloffért,
Sikerült végre találnom ddr2-1200 ramot 2x2gb-ost.
Eddig még csak látni se láttam.
A kérdés az lenne, hogy melyik chipkészlettel melyik procival lehet/érdemes teljesen kihajtani, és melyik procival?
Van sok tuninglap a gyűjteményemben, 965,975,p35,p45,x38,x48,nforce680i,780i, 790i
Ebből a 790i az nem jó mert ddr3-as, ahogy az x48/x38/p45 lapok egy része. -
skyrush7
aktív tag
válasz
skyrush7 #16316 üzenetére
Update az esetemre:
Végül úgy döntöttem veszek egy új alaplapot, mert a dual channel sem működött. Végül egy G31-es alaplapot beszereztem, BIOS-ba bele van integrálva a Xeon is.
Hibátlanul fut, alapórajelen is megy már a 1080p 60 fps is (max 10 framet dob el, de átlagosan 4 szokott lenni). 3Ghz-es OC-val közel hibátlan (a HD6570-nel).
Szóval valóban a BIOS/alaplap volt a gond, köszönöm a javaslatot. -
kenand
veterán
válasz
zjanika #16368 üzenetére
Úgy látom Fujitsu lap, keress rá a Fujitsu oldalon, mert ahhoz szokott lenni CPU mikrokód update alkalmazás.
Ha nincs nehezebb dió, mert Fujitsu nem sima AMI/Award BIOS szokványos mikrokód editor nem szokotzt menni, akkor marad a manuális buhera hexeditorral, az meg kockázatosabbEsetleg ezt nézd meg hátha kompatibilis
Flopy meghajtó helyett meg DOS BOOT USB-t kell készíteni pl Rufussal
-
zjanika
csendes tag
Sziasztok!
D3041 A11 GS3 lapba tennék Q9550-et. Működik, de mikrokódot kér. Nem értek hozzá. Nem tudna valaki segiteni? Előre is köszönöm!
János -
zjanika
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen kérdezek-e, de megpróbálom. D3041-A11 GS3 lapba tennék Q9550-et. Működik, de mikrokódot kér. Ehhez én nem értek, tudna-e valaki segíteni ebben? A legfrissebb bios van a lapon, a Fujitsu oldalon van egy progi amivel elvileg hozzá tudnám adni, de nincs floppy meghajtóm. Nincs valami egyszerűbb mód, vagy nem tud valaki biost átírni estleg?
Előre is köszönöm, ha valaki segíteni tud!
Üdv! János -
mikk2000
őstag
válasz
headhunter #16365 üzenetére
Én is félreérthetően fogalmaztam, a lényeg hogy te akármilyen drivert is felrakhatsz az USB3 kártyádhoz egy adott oprendszerhez, annak a BIOS folyamathoz nem lesz köze, mert az az alaplap programja, tehát nem fog látszani az eszköz. Olyan boot managert szerintem nem fogsz találni ami le tudja kezelni az usb3-as kártyádat...Lehet kimaradt nekem, de miért nem jó az ha az az SSD a gépen belül van, és sima SATA portra csatlakozik? USB-n keresztül mindenképpen sokkal lassabb lesz, elméleti sebesség ide vagy oda, mint direktben.
-
headhunter
addikt
válasz
mikk2000 #16364 üzenetére
1. Félreérthetően fogalmaztam, természetesen nem a bios telepít, hanem a windowson belül kellett telepítenem.
"Őskori" Bios nem "ismeri fel" a front panelt csak a windows, ahol már telepítve lett a driver.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Olyan telepítőt lehet készíteni, amelyik átadja egy másik portnak (eszköznek) az indítást?
pl.: Alaplapi USB 2.0-s porton egy pendrive (Ezt látja a biosban) rajta egy "GRUB", boot során az op rendszer (rendszerek) az USB 3.0 front panelhez csatlakoztatott külső SSD-ről indulnának. (Ventoy)
"Kiszemelt": [link]
Max. 30-50 MB/s, USB-2.0 alaplapi
Max. 250MB/s, USB 3.0 front panel (PCI-E 1x miatt csak 250MB/s)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- -
mikk2000
őstag
válasz
headhunter #16362 üzenetére
1. Én még olyan drivert nem láttam, ami BIOS telepíti magát
Operációs rendszer alá kellhet driver, ha alapból az OS nem ismeri fel.
2. Elvileg ha a BIOS tud bootolni PCI-E-ről, és a beledugott eszköz is támogatja, akkor elvileg bootolhat, az én lapom nem tud ilyet.
-
jokeph
nagyúr
válasz
headhunter #16362 üzenetére
Üdv !
Szerintem:
3. - sanszosan igen, mert az UEFI BIOS tud valamit kezdeni vele.
Az 1. és 2. pont ez alapján eleve halott ügy, és mert a Legacy BIOS számára ismeretlen pci-e eszköz. -
headhunter
addikt
válasz
mikk2000 #16351 üzenetére
"...USB kártyáról én nem tudok bootolni..."
Sikerült beszereznem egy ilyen "gyöngyszemet", de a boot nálam sem jött össze.
[link] , [link]
"Dilemma" is megoldódott, mert 3 cm helyett csak éppen 2,1cm a magasság, még a VGA kártyát sem kellett kivennem a beszereléskor. [link]
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------1. Boot lehetőség azért sem lehetséges, mert az USB-s front panelhez telepíteni kell külön drivert? (Biosban nem látszik, nem választható az USB 3.0 front panelbe csatlakoztatott eszköz)
2. PCI-E csatlakozóban nem ismeri fel, nem érzékeli a boot elején csak amikor a bios utáni "folyamatok" következnek, akkor néz rá a PCI-E-re?Biosban is csak az alaplapi USB portra csatlakoztatott külső eszköz (USB drive, külső HDD, SSD) választható ki, mint bootolható eszköz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------3. UEFI Bios-os alaplapnál, megjelenne a bootolható eszközök között?
-
DannyL81
tag
Sziasztok! Engedjetek meg egy nem XEON témába vágó kérdést, mert itt értelmes emberektől értelmes válaszokat szoktam kapni.
Szóval van egy másodlagos gamer billentyűzetem, amit ha betöltött win10-nél bedugok USB-be, akkor hibátlanul üzemel az elsődleges bill. mellett. Viszont ha kikapcsolom a gépet, majd újra bekapcsolom, akkor nem indul el magától, csak ha megint kihúzom majd bedugom.
Ez gondolom valami beállítás kérdése, de nem találok semmi megoldást erre win10-ben. Van ötletetek? Így eléggé amatőr ki/be rángatni. Nagyon köszönöm!
-
rsanya87
tag
Én is megérettem egy kis retrozásra..
A gép egy villámkáros alaplapra épűl, amit megjavítottam
Egy VGA-t lehet kell cseréljek benne, mert az már haldoklik keményen... sajnos..
Lehet felteszek egy kis NFS MW-t, FEAR-t, meg a régi kedvencekből valamitAmi érdekes, hogy 338Mhz-ig (333 az alap) kellett emeljem a cpu-t, hogy a memória 800Mhz-en, az fsb pedig 1333Mhz-en menjen. Ez normális?
-
mikk2000
őstag
válasz
headhunter #16350 üzenetére
Nekem is volt hogy az alaplapi hálókártya "beállt" 100 mbit-re, mert nagy eszemmel pl megnöveltem a buffereket a beállításaiban. Mindent alapra véve (driver reinstall) érdekes egyből ment 100mbit fölött
Lehet többféle drivert is megpróbálni.
USB kártyáról én nem tudok bootolni.
-
headhunter
addikt
Alaplapi hálókártya "beállt" 100Mbit-re, oda kellett vennem egy gigabites kártyát így az elfoglalja a "legalsó rövidet".
Így néz ki a ventilátor takarása, max. 3cm hely lenne. [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link] , [link]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Dilemma": [link]PCI-E USB átalakítók (kártyák) portjai megjelennek a biosban, ki lehet kiválasztani a csatlakoztatott eszközöket? (Pendrive, külső SSD, stb...)
pl.: [link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
headhunter #16345 üzenetére
-
emre
veterán
válasz
A legalsó rövidbe sem lehet tenni?
-
mikk2000
őstag
válasz
PCIE USB3 kártyám van, de ilyen PCIE toldóhoz még nem volt szerencsém. Nem tudom mennyire életképes konstrukció, hogy az erek csak úgy egyenesen egymás mellett mennek (zavarszűrés stb)... de ami bajom ránézésre az, hogy igaz hogy a toldó végén kikandikál egy PCIE aljzat, de abba alulra merőlegesen megy bele a toldó nyák és a kábel. Azaz szerintem nem fogod tudni úgy beépíteni a házba, hogy hátul normálisan megkapd a kártya kivezetéseit... De lehet amúgy se tudnád ha a ház hátulján a kártyakivágások előtt van pont valami PCI aljzat vagy simán csak valami alkatrész... tehát ez az egész lógni fog neked a házban, ami elég gány megoldásnak tűnik nekem...
-
headhunter
addikt
Nem fér el az egész kártya, max. - 4-5 cm magasságban kellene oldalra kivezetnem a PCI-E csatlakozót, ezért is linkeltem több lehetőséget. (PCI-E 16X foglaltban van a VGA kártya és rálóg "betakarja" a PCI-E 1x foglalatot.) [link]
Linkjeim közül már csak ebben látok fantáziát ,"lehetőséget". [link] + egy PCI-E USB 3.0 kártya vagy [link]
-
skyrush7
aktív tag
válasz
csak1nick6 #16326 üzenetére
Nem modolt, mivel OEM Acer alaplap, nem is voltam biztos benne hogyan modoljam és elrontani se akartam. A legfrisebb (és egyben az eddigi legnagyobb méretű) BIOS fut rajta.
CPU-Z: [kép] [kép]
h264ify plugin nem segített.
Viszont az ac-s helyett n-es wifire való csatlakozás valóban segített rajta, a 720p60-at youtuben ey kis pufferelési idő után már képes 98%-osan vinni.Sajnos kábelre nem tudom dugni, az IPTV-nek kell a szabad LAN port.
-
Csabnett
tag
Üdv!
kis segítséget szeretnék kérni.
Q43/Q45 chipset-be melyik Xeon processzort ajánljátok???
Jelenleg egy Q6600-as dolgozik benne.
-
jokeph
nagyúr
válasz
headhunter #16334 üzenetére
Üdv !
X58-as deszkában ilyennel oldottam meg, low profilos a nyákja. 2 port hátra, egy front csati, ha a házadon van front usb 3.0.
Sata power kábelt is rá kell dugni, úgy stabil több eszköznél és töltésre is alkalmas.
Van ebből többféle kivitel is. -
emre
veterán
válasz
headhunter #16334 üzenetére
-
-
headhunter
addikt
Adott egy Asus P5QL Pro alaplap + Intel Xeon E5440.
Alaplapon csak USB 2.0-ás csatlakozók vannak, PCI-E helyekből kettő foglalt egy félig takarásban. [link] , [link]
A pirossal jelölt PCI-E-be egy ilyen alkatrésszel megoldható az USB 3.0 port?
Eredeti terv ez lett volna, de nem fér el a VGA kártya ventilátorától. [link]
-
tlac
nagyúr
ezt vajon hol találták?
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
csak1nick6 #16326 üzenetére
ez egy elég jó tipp
-
mikk2000
őstag
válasz
skyrush7 #16316 üzenetére
Szia, az a vga harmatgyenge. Márpedig a videolejátszásba a vga jelentősen be tud gyorsítani (ha bírja), az pedig túró. Mindemellett cpu is kell, ami neked elég öregecske szintén. Ha egy 10 éves technológia mindenre elég lenne, senki sem venne új gépet. Video/youtube lejátszásra inkább valami andoridos boxot vehettél volna kb. annyiért vagy olcsóbban, amiben nem tíz éves hardver van, ráadásul azok már jobbára a 4k-t is tudják, tehát nem fog megfeküdni sima full hd-tól.
Hogy a kétmagos amd-vel miért ment, az kérdés, attól hogy adott a képméret és a frekvencia, ott a kódolás erőssége is, és a bitráta. Ha a nappalis gép mondjuk wifin csatalkozik, az is okozhat érdekes dolgokat. Ilyen sokváltozós problémán szépen egyesével kell menni végig következetesen, megfogni mi a probléma, beleértve azokat a tippeket amiket a többiek írtak. De tényleg egyszerűbb lenne kidobni és venni egy boxot, amit ajánlanak a topikjában. Okostévék is helyből kezelik a netes tartalmakat egy ideje...
Én a tiednél jóval erősebb vga-val (és erősebb procival)sem tudok bármit lejátszani youtube-on, igaz, nem is akarok. A 60p elég gyilkos tud lenni.
-
quailstorm
félisten
Esetleg próbálj még ki h264ify plugint. Nekem elég sokáig volt L5420, most van X5460. 1080p 60 még megy. A 4k nem megy (bár igazán már a 2160 se nagyon). És ez VP9 Firefox.
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy 775-ös OEM asztali Acer gépbe egy adapteres Xeon E5420-at, a legfrisebb BIOS-szal elsőre gond nélkül elindult.
A kérdés az az, hogy normális jelenség ha nem képes lejátszani Youtube-on és Twitch-en a 720p60-as tartalmakat? A CPU 100%-on pörög. Netflix is erősen akad az oldalbetöltést követően, 10 perc után a film is felveszi a normál képkockasebességet nagy nehezen, utána jó. Kicsit bosszantó, mert kizárólag tartalomfogyasztásra és netezésre vettem a nappaliba, igaz olcsón.
Egy Sapphire HD 6570 4GB van mellette, nyers lóerő biztos megvan hozzá, mert egy Athlon X2 4400+-szal nem jelentett gondot a 720p60 egy másik PC-ben. 2x2GB memória van benne dualban, 800Mhz-en.
Nehezen képzelem el hogy a 4 magos Xeon nem képes megbírkózni vele, tápra gyanakszom. Viszont egyelőre felmerül a kérdés, hogy egyáltalán elvárható lenne tőle? -
jokeph
nagyúr
válasz
Laraxior #16311 üzenetére
Na, ez jó kérdés.
E8500 (alapon) pl. nyers erőből elfogy 1080p@30-as YT videónál (GMA X4500-as Intel IGP mellett - ez semmit nem csinál a videókkal, csak a képet adja.
VGA-ból kellene egy GT 1030-al megvizslatni, ha az tud dolgozni, akkor jó lehetsz.#16313Laraxior:
Valami azt súgja, hogy az oldschool GT 210 nem képes kinyögni 4K-s felbontást sem, max 2560*1600-at.HDMI ide vagy oda.
Ehhez legalább egy GT710 kellene.
Mert gondolom, a 4K-s filmet natívan 4K-s felbontást tudó kijelzőn néznéd. -
Laraxior
titán
Mennyire birkózik meg a 775-ös platform a 4K filmekkel? HTPCnek kellene valami, és csak 775-ből van kis alaplapom
Nem akarok sima ATX szörnyet a TV mellé
Van egy Q9650-em, (Asszem ez sem megy neki, csak max a Q6700) vagy egy E8600. Tuningot nem tudja a lap, cserébe van még bele 2x2GB ram
VGA egy GTS250, vagy GT210, az utóbbin van HDMI csati is. -
csak1nick6
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget kérnék ismét.
Adott egy P5Q-E alaplap. 2101 friss bios.
A gond az, hogy nem postol, ha a B channelbe teszek ramot. Mindegy, hogy B1 vagy B2 sehogy sem jó. A1-2 jók.
2db Kingmax 2x2Gb kitem van, kicsit eltérő időzítéssel.
KLEE88F-B8KU6 NNASAmiket próbáltam.
Cmos reset után (semmihez nem nyúlva):
Csak Channel A, 2db << bármelyik kettő modullal működik, 1 modullal is
Channel A 2db + bármelyik channel B, 1 vagy 2 db << nem postol
Csak Channel B, 1 vagy 2db << nem postol
A1-B1 azonos kittel << nem postol
A2-B2 azonos kittel << nem postolKézzel beállítva:
Dram freq: ddr2-800
Timing: Auto
Dram voltage: 2.1V
NB voltage: 1.28VEDIT:
Itt olyat is próbáltam, hogy a fent írt működő A1 foglalatot használba beállítottam ezeket, majd utána tettem csak B-be modulokat, de semmi.EDIT2:
Cpu foglalat pinek jónak tűnnek.Így is ugyanazok a kimenetek, mint mindent auton hagyva.
Auto időzítés felismerés az egyik kitnél 5-5-5-18, hogy ha auto órajelen vannak, másik kitnél 6-6-6-24. Utúbbit kézzel beállítva sem postol. Q8200-al és E8400-al próbáltam.
Jól sejtem, hogy csak Channel B-t használva működnie kéne még 1db modullal is, hogyha mindent auton hagyok? Ugyanígy dual channelben pl A1-B1 is működnie kéne nem? A ramokat egy DS3-LR-ből vettem ki, ott mennek dualban mind a 4db, bár a behelyezési sorrend ott nem volt mindegy, nem volt mindegy melyiket hova teszem, mert akkor ott sem mentek, de volt egy jó sorrend.
-
Laraxior
titán
UD3R az aprón akinek erre lenne igénye
-
lamiki
senior tag
válasz
csak1nick6 #16305 üzenetére
Szerintem azért még tegyél egy próbát, úgy, hogy megigazítod a matricát, mert el van csúszva az SMD-k felé befele, nem középen vannak a lyukakban a processzor érintkezők. Valamint a processzornak a foglalatba van egy kis kotyogása, vagy feszül, nehezen megy bele? Úgy látom az átalakítóval szembeni nút, mintha picit arrébb lenne reszelve, és az SMD-k között is 3 helyen van paszta maradvány. Na meg azt sem felejtsük el, hogy nem minden matrica jó, találkoztam már elég sok hibással-
-
Speed®
titán
válasz
csak1nick6 #16305 üzenetére
Nemrég jött hozzám egy X5675, amivel nem indult egyik lapom sem..evett az ideg miatta, mert későn fogtam bele a tesztelésbe, jóval a megérkezése után, így már a próbagarival nem élhettem. Egyszercsak jobban megnézve feltűnt, hogy görbe, de mint az állat, gondolom valami combosabb hűtő elintézte évek alatt. A sarkainál feltámasztva satuba dobtam és adtam neki hőléggel óvatosan, míg ki nem egyenesedett (igazából az IHS tartotta görbén a nyákot is), azóta vígan suhan a tesójával párban egy Z600ban ..csak mint lehetséges hibaforrás, erre is érdemes ránézni, korban vannak jócskán ezek a megoldások. Mondjuk jelen esetben a túlreszelt PCB és az érintkezők összebarmolása is lehetett gond, ha végleg megmurdeltnek bizonyul.
-
csak1nick6
csendes tag
Üdv
Megjöttek a matricáim Aliról. Rátettem egyet a hibásnak vélt procira, de sajnos nem megy, ugyanazt csinálja, mint azelőtt, most is próbáltam több oldalról bebillenteni a foglalatba. Még egy lapot várok, mert nem akarom most szétszedni a jelenlegit, ott még egy újabb próbát teszek egy másik matricával, hátha. Az eddigi segítséget köszönöm.Ha nem jön össze, akkor ingyé átvehető lesz a Móriczon, mint hibás. Amit aliról vettem az tökéletesen megy.
-
DannyL81
tag
Az egyik VGA foglalat mintha kokszos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Hp Laptop Alkatrészek Eladók!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest