- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #16195 üzenetére
Nálam egy GA-P35-DS3R rev 1.0 csinált hasonlót. Bekapcsoltam, ment egy darabig (nem postolt) majd leállt és megint elindult. Ezt lényegében egy loop-ban csinálta folyamatosan. Egy bios chip hibás GA-EP35-DS4 ugyan ezt prodikálta nálam. Megoldást én se találtam rá, nálam mindig akkor indult el normálisan, amikor kivettem majd vissza raktam a vga-t
-
Faék hd5450 1gb van benne de az más gépbe jó ahogyan a ramok is, proci is mert más lappal el tudtam adni a gépet. Csak a lap maradt hibásnak, este rárakom a diag kártyát mert rendszeresen elfelejtem hogy olyanom is van.
A lap volt kínozva korában közel 600-as fsbvel max ram feszel ocz reaperekkel azóta nem vettem elő, esélyes hogy az tett be neki. -
tlac
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #16197 üzenetére
ha valóban jó a sejtésed, hogy valamelyik memóriafoglalat döglött, akkor azon a biosfrissítés nem fog segíteni
de videokártyahiba is tud amúgy még hasonló jelenséget okozni a Gigabyte lapokban
éveken át volt ilyen problémám, hogy nem indult el mindig a gép elsőre, de ha igen, akkor már totál stabil volt tesztekben (prime95, memtest86+), kártyacsere után megjavult -
-
tlac
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #16195 üzenetére
performance enhance-ot még dobd át standard-ra turbo-ról
-
giga p35 ds3 lapom halálán van.
Eladásra összeraktam szépen feltelepítettem Xeon L5410, 2x2gb ram, chieftek táp.
Felmentek a frissítések, aztán hagytam menni a gépet egy óráig. Persze elment sleep-be pedig úgy emlékeztem hogy átállítottam. Nyomom az egeret elindul majd leáll, és ismét és ismét. Belehalt a sleepbe? Mindegy táp kihúz indítanám akkor is elindul leáll elindul leáll mint amikor nem jó a tuning. Szétszedem a gépet megmozgatok mindent, aztán elindul rendesen.
Megint hagyom futni egy fél órát a gépet, jó lesz végre. Lekapcsolom, de azért bennem van hogy még egyszer elindítom mi elött elpakolom dobozba. Hát persze hogy nem indul el csak indulgat a fent említett módon. Hát ilyen nincs, átrakom a ramokat akkor sípol....Egyik ramcsatorna totál rossz, másik rammal is. Alapon megy minden, semmi tuning nincs. CMOS clear többször megvolt. Néha megy néha nem, ha már elindult akkor meg kő stabil tesztel alatt.
Megdöglött a lap?
Előzménye annyi hogy ebben a lapban próbáltam ki az összes 775-ös procimat, gyanús hogy a foglalat fáradt inkább el. Végigment rajta talán húsz-harminc xeon proci meg jópár ES is. Ebben húztam a nem létező E8100-asomat 2nd WR helyig. [link] (bootolt 4ghz-en is) Erre most úgy néz ki RIP. A lap kukából került elő, szóval anyagi kár nem ért, van még valahol ennek a testvére ami kombó ddr3/ddr2-es feltámasztom azt. -
válasz
rsanya87 #16191 üzenetére
3.5" hangosabb, minta 2.5 és függ attól mennyit pörög, 7200-asok hangosabbak voltak. Sőt nekem a leghangosabb HDD-im a 15 000-et pörgő SAS HDD-k voltak, főleg 3-as RAID tömbben. (bagóért vettem őket és szórakozgattam velük)
De volt olyan nekem hogy simán kipurcant a HDD (1 TB-s 3.5" Seagate sorozatból 3 is) pedig a sentinel 100/100-nak mutatta őket a hirtelen halál előtt.. -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Totál off téma, de nem tudom hirtelen hol kaphatnék választ.
Adott egy ezeréves sata2 hdd ami 250gb-os. Most pakolom össze a régi konfigokat egy kis retróra, és feltűnt, hogy iszonyat hangos. Amikor olvas brutálisan kerreg, hdd sentinel 100/100 kb 2terra van rá irva eddig, minden tökéletes, 0hiba. Kezdjek félni vagy teljesen normális, hogy a régi hdd-k ennyire hangosak?Sanya
-
válasz
Laraxior #16188 üzenetére
Egy Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0 (csak 4 RAM foglalat van), GA-EX58-UD5, Még egy Gigabyte (pontos típus most nem ugrik be USB 3.0-ás), Egy MSI X58 Pro (pocsék chipset hűtéssel, de úgy rá van kozmálva borda, hogy nem tudom levenni, pedig melegen is próbáltan, így tettem rá egy kis ventit), Egy ASUS P6T SE (ez az abszolút tartalék a polcon) és egy MSI X58 SLI LE, nincsenek meg az eredeti chipset bordái mert van hozzá egy vízhűtő blokk, régi tulaj úgy használta (CPU+chipset), sajna a 0 és 1 RAM slot nem megy, de másik 4 dualban igen.
Mind használtan került hozzám 3-6 évvel ezelőtt (1 vagy sok tulaj után).
6 magos xeonok vannak bennük. (ill egyben egy 1500 Ft-os 4 magos, van a polcon egy 6 magos, de most nincs használatban + nem volt időm a cserére)
4 gép azért használat alatt van, időszakos gyakorisággal (3 Giga és az MSI), egyik az enyém, ha raw fotót editálok előveszem... -
-
Alpi.
addikt
válasz
kenand #16182 üzenetére
Igen, egyrészt tényleg "filléressé" vált az anno csak álmodott Core 2 Quad a Xeonok által, másrészt a 775 jó móka !
Óriási történet íródóott e köré a socket köré ! Végtelen típusú processzor és igen hosszú élettartam ! Gondolom, sokunk kezdte / érintette a 775-öt, így van személyes kötődés, nosztalgia is és ez jóval szélesebb körnek elérhető volt, mint a későbbi 1366, 2011 vonal, ahol jellemzően előfordulnak jó árasított Xeonok még. Plusz ez igaz a használt hw-ek áraira is. 1366 még mindig közel sincs a kortárs vagy közeli platformok áraihoz és sajna egyre ritkább, ami sejteti, hogy nem lesz jóval olcsóbb, sőt !
775-böl nálam is pihen pár fincsi kis lap. Közel áll a szívemhez nagyon ez a platform, sosem szerettem volna gyűjtó lenni, mert az nagyon drága sport, de egyszer csak azt vettem észre, hogy egy kézen már nem megy a számbavétel. -
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #16183 üzenetére
Pont ma gondoltam rád - mert hát ugye Xeon ForEver - és tessék, már meg is jelentél.
-
válasz
Kadi Laci #16181 üzenetére
Ez a topik és és virul, kicsit már többről szól mint a 771/775 Xeonosítás, de nem baj, lényeg, hogy van egy közösség aki segít a többieknek..
Én 775-öseim is a polcon vannak, X58-asok egy része is az asztal alatt, fiúk felnőttek nálam is, koleszban nem volt hely az asztali gépnek, így itthon maradtak, hétvégi használatban... -
-
válasz
CJ4567 #16177 üzenetére
Kitesztelni ecc reget annyi hogy használod és néha ránézel az eseménynaplóra hogy volt-e javítás. Ha nem sok akkor maradhat, ha sok akkor meg belassul és onnan lehet észrevenni de ahhoz tényeg eszement tuning kell. Nálam a fapad 1066-osok is hiba nélkül mentek 1866-on. A low powerek meg szinte garantált hogy mennek..
-
jokeph
nagyúr
válasz
kenand #16175 üzenetére
Üdv !
Akár mehetne is, de szerintem nagyon lap (BIOS) függő a dolog.
Ha van 8gb Samsung M392b1g73bh0-yh9 Memory RAM 2rx8 Pc3l-10600r ramod, ezzel érdemes lehet megpróbálni.(#16176) MasterDeeJay: ne már..
Lekopogom, 2 napja nem hibázik az Asrock X79 Extreme 9, mióta a Micron DDR3 1866CL 13 REG ECC 4*4 GB ram van benne, holnap kipróbálom a 8*4 GB DDR3 1600 REG ECC-vel is (gyári HP ramok, Micron chipes).Ezeket, ahogy időm engedi, megnézem az Asus P6T Deluxe-ba is, X5677 CPU mellett.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #16174 üzenetére
Zen2-höz se kell már válogatni a die-okat, ha olcsón akarsz elég jó eredményeket elérni, ott van a Micron Rev.E (Crucial Ballistix), vagy a Hynix CJR(pl. Patriot Viper Steel), nekem egy 2x8GB Patriot Viper Steel 3600 CL17 kit van, az megy 3800 CL16-ot. Kitesztelni tartott egy ideig, de csak egyszer kell megcsinálni, utána már hasít.
Ha meg van pénzed, ott a B-Die. -
-
válasz
MasterDeeJay #16174 üzenetére
X58-as desktop lapok Xeonnal elmennek DDR3 ECC reg RAM-mal? (Most hagyományos DDR3 van bennük, de ha bővítek....) Ha igen hol érdemes venni Ali vagy hw appro?
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
xeon forever #16163 üzenetére
Már egy R5 3600-ban is van 32MB L3 cache, finomhangolva a két csatornás DDR4 3800MHz-en ezt tudja:
A késleltetés Intelen alacsonyabb lenne, Ryzennél a 63.9ns már egy elég jó eredmény. Az írás meg 1 CCD-s Ryzeneknél felezett, ez nem érint kb. semmit, 3900X és felfelé már nem felezi.
Ennél hová kell több otthonra, az átlagfelhasználónak?
-
jokeph
nagyúr
válasz
mikk2000 #16168 üzenetére
i3-6xxx volt a target, az s1151v1, az i3-4xxx ami valóban s1150, opcionális volt - az árazásuk miatt (és mert nagyon kopnak a lapok hozzá) többnyire nem okésak, csak ha nagyon olcsón vannak, de amúgy nem akkora ugrás, az i3-6xxx lényegesen ütősebb, még DDR3-as ramok mellett is.
(#16169) envagyok: talán... de mérget nem vennék rá.
s1366-on hiába lőttem ki az x5677-nél HT-t és redukáltam 2 magra, kőkemény 100 MHZ-et nyertem vele.4c/8t-vel (eredeti konf) 4,5 GHZ, 4c/4t (HT OFF) 4,6 GHZ, 2c/2t-re korlátozva meg 4,7 GHZ lett. Hát, ezért ez kb. a semmi kategória.
-
envagyok
veterán
Furcsa kérdés:
Ha egy 4 magos procival a biosban kikapcsolom az utolsó 2 magot, tuningolhatóságban ugyanott lesz, mint egy gyári 2 magos? -
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16162 üzenetére
Agyrém ?
Igazából nem bonyolultabb sokkal egy P5Q BIOS-ától... van pár ökölszabály, amit be kell tartani (de ez majd minden platformon megvan), már amennyiben elkezdesz finomhangolni a BIOS-ban.
AMI Aptio 4.x/ V BIOS-t lehet kedvelnéd... legacy kinézet, de igazából UEFI képes bios, NVMe supporttal, többek között ilyen van pl. a kínai X79/X99-es lapokon.(#16165) Speed(R): épp most vételeztem 8*4 GB REG ECC 1600-as DDR3 ramot, 16k-ért, remélem a héten megjön és be tudom építeni az X79 Extreme 9-be, jelenleg 2 különféle G.Skill KIT van benne, 4*2 GB 1600CL9-es és 4*2 GB 2133CL10-es, ezek így mennek együtt 1600 CL9-en a gyengébbik ram XMP profiljával.
-
válasz
Ez kicsit off mert inkább 1366, 2011 és felette amit írok:
ECC mellett még szól hogy álltalában igen jól húzhatók. 1066-os ramok nekem mind vitték az 1600-at, némelyik az 1866-ot is. 1333-as mindegyike ment 1866-on. Hiszen míg egy hagyományos ramnál kis hiba kékhalállal végződik addig az ecc megoldja az 1 bites hibákat, ezek miatt is engedékenyebb tuningra igaz nem a végtelenségig mert nekem volt hogy belassult amikor már rohadt sok hibát javítgatott. Na meg persze Low power modul is gyakoribb ami szinte garancia a tuningra. Ja meg persze az ár. Tuning nélkül az ECC-nek nincs jelentősége.
Extrának még szerverlapokon szokott lenni ikvm távoli management, azon keresztül meg lehet kísérletezni nem aláírt házilag barkácsolt biosokkal is büntetlenül. Habár van külső bios íróm is de azt macerásabb használni. Vicces de telefonról szoktam biosokat felölteni a webes kvm felületen. -
Speed®
titán
válasz
Az ECC/DC+ addig érdekes, míg olcsón kell sok RAM és utóbbi ellensúlyozza a sávszélesség gondokat is..egyéb esetben egy ECC nélküli rendszer pont annyira megbízható hibátlan modulokkal, mellé pedig igen szép tempót tud jobb modulokkal ugyanúgy, ill. nem igényel extra huzalozást se. Nem hiszem, hogy adatbiztonsági követelmények szintjén ott jársz, hogy indokolt legyen..azt hamarabb elhiszem, hogy a sok mag/szál a vonzó, amit viszonylag olcsón össze lehet hozni.
-
envagyok
veterán
válasz
És mi az amit ezekből leghamarabb észreveszel?
-
xeon forever
addikt
válasz
Speed® #16161 üzenetére
Pont, hogy szakmai szempontbol irtam, hogy olyan szolgaltatasok vannak a xeonokban/amd szerver vonalon amihez ha hozzaszokik az ember utana hianyzik. Nekem ilyen pl az ecc, a 4 csatornas mem controller, a sokkal tobb cache, es altalaban a tobb mag mint a desktop tarsaiban, persze kontra az alacsonyabb orajel.
-
Mike8212
tag
válasz
jokeph #16160 üzenetére
1366 biosa nekem agyrém el is adtam gyorsan... HT sokat számít. AM4 fronton nem tapasztalom annyira. Még 1366 - nál is éreztem a 24 magos 48 szálas HP Z 800 dögömnél. Érdekes a multitasking melóban jobban teljesített a 2 procis a fent említett gépem. Én magam is meglepődtem. Viszont játékokban majdnem 30 fps plussz javulás volt AM4 vonalon - ami nem kevés. Kicsit sajnálom is a dögömet
megszerettem.
-
Speed®
titán
válasz
Kalacskepu #16157 üzenetére
Ez valami extra ficam leginkább..semmi nem szól adott esetben a Xeon mellett, ha egyébként a normál kiadások rendben vannak ár/érték téren. A legtöbb esetben desktop vonalon szabadabb is az élet (bővíthetőség/OC lehetőségek) ráadásul, szóval sarkosan ilyesmit leírni szimplán szakmaiatlan.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16159 üzenetére
Vagy direkt nem kapcsolta be.
A Legacy BIOS a kedvencem a mai napig, sajna ez az s1366-al és az AM2+-al kb. kihalt.
Csak jelezném, hogy HT nélkül pl. a World War Z multi játszhatatlan kategória, 30 FPS alatti droppok tömkelege, HT-val meg nem megy nagyon 40 FPS alá.
i3-7350k 4,2@4,8 HT ON + RX 460 4 GB VGA párossal. 1680*1050-es felbontáson, auto grafikai beállításokkal. -
Mike8212
tag
(#16155)xeon forever
A világ , és az univerzum energiái felbomlanak az egyensúly megszűnése miatt.Amúgy tény és való Intelnek a Xeon nagyon nagy potenciállal rendelkező terméke a mai napig.
(#16153)jokeph
Elfelejtette bekapcsolni gondolom. Igaz v2 keverem.Én a 775 - öt a BIOS miat szerettem meg. Talán azért, mert ott töltöttem nagyon hosszú időt a kísérletezések alatt.
(#16154)Alpi.
Lehet program hiba nem tom.Lehet úgy hagyott asztalon egy GPU zabálót. Fene tudja.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #16157 üzenetére
És ha valaki Xeon-talan ?
-
válasz
xeon forever #16155 üzenetére
Miért, ha valaki xeon-ról vált nem xeon-ra akkor mi lesz, felborul az egyensúly vagy mi ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
xeon forever #16155 üzenetére
Én nem cserélgetek.
Max váltok oda-vissza a platformok között, szükség szerint.
s771/775,s1366 és s2011v1. -
xeon forever
addikt
En annyit tudok, hogy xeont csak xeonra szabad cserelni. (Esetleg az amd vonal most epp szoba johet, de az is csak addig amig a xeonok be nem hozzak a lemaradast)
-
Alpi.
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
Mike8212 #16152 üzenetére
Szép videó, de azért kicsit vérzik... pl. a HT nem aktív a 7350k-n, az a hőfok meg egyszerűen siralmas base clk+200 MHZ-en.
Amúgy igen, budget gamernek érdemes összedobni egy ilyet amit írtál, csak az s1151v2, de részletkérdés.
Az s771/775-öt nem is a azért éltetjük, mert olyan bitang erős (illetve most már nem számít annak), hanem mert szeressük és kedveljük. -
Mike8212
tag
válasz
jokeph #16151 üzenetére
Egyik lga 775 xeon sem. 1366 már más tészta.
Találtam egy I3 9100f - et aprón bagóért , ha kell adok linket. Ezt tudja
Azért ez már valami. Szinte ingyen adnak hozzá lapot is. DDR4 mem ára sem olyan vészes. Lazán össze lehet dobni egy 1151 v1 - es konfigot. Bele egy 1070 , és ennyi.
-
jokeph
nagyúr
Ugye, hogy ugye. Neked meg a videónak talán elhiszi mikk2000 és akinek még van kétsége.
Van pár s775-ös cuccom, imádom őket, de megvannak a korlátaik.
Na már most, nekem meg i3-7350k is van, 4,8-ra tolva HT-val, szerinted ezzel melyik s771/775-ös XEON vagy bármi veszi fel a versenyt ?
(#16150) Mike8212: -
Mike8212
tag
I3 6100 nagyon jó CPU. [itt] a gyengébb van mégis felveszi a versenyt a több magosakkal. Nekem is volt 775 xeon - on, de rá kellett jönnöm budget gamingnél több kell...
-
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #16148 üzenetére
I3-6100. Ez nem kérdés.
Nem is kicsit. Használtam I3-6100-t, ráadásul 4790K után. A rendszersebesség pl. botrányosan jobb volt 1151-el. Szinte rossz érzés volt tapasztalni, mert annyira szerettem a korábbi 1150-esemet, de nem volt mit tenni, hiszen láttam, éreztem. A felsoroltak közül pedig még játékokban is hozza sztem a "botrányos" pluszt. Ilyen 2d-s tesztek meg Ipc növekedési adatokból ami kijön, annál 2x jobbnak tűnik. Emiatt volt is pár alkalommal ellenkedés a topic-ban, ahova egyszer le mertem írni, hogy a X százalék, amit száraz adatként tudni lehet Haswell vs Skylake síkon, az nem is sugallja azt, hogy mikor Windows-ba mocorogsz, mennyivel sokkal jobb az I3-6100, mint a 4790K !
Haswell topic volt asszem, így aztán lett is ribillió !
-
jokeph
nagyúr
Netburst sajna zsákutca lett, mint azóta kiderült.
Kérdés (pár HSZ-el feljebb ment a hitvita):
Szerinted melyik az erősebb (jobb játékléményt adó) CPU ugyanazon feltételek mellett:
Stock Xeon E5450 vagy egy i3-6xxx ? esetleg i3-4xxx ?és (#16123) mikk2000:
ITT egy kis vs videó, elég meggyőzőnek tűnik. Mindenki OC-n van, kivéve az i3-6100-at, mert azt érdemben nem lehet OC-zni. -
Alpi.
addikt
válasz
jokeph #16144 üzenetére
2 vs 4 mag nagyon érződik. (bár inkább a szálak miatt talán bár ennek itt csak maggal együtt van jelene, ebben a topicban. Ami Ht-s 771, az Netburst alapú, annak sosem volt jelene sehol.
) Még a leg ekébb, alap felh. mellett is. A 2 szál már kevés. G3258 után pl. egy I3-6100 (hiába volt a G3258 4500+ -on) sokkal jobb volt. Sima netezős, kattintgatós felhasználás mellett is. Emlékszem anno meg szinte úrizálás volt egy Yorkfield, mert alig-alig lehetett olyan felh. találni, ahol látható előnye volt egy jó kis Wolfdale setuphoz képest.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #16145 üzenetére
Azt meghiszem.
X5450-et tesztelgettem P5Q-ban, szépen húzott, főleg 3,4-en.
Az X54xx-eket csak a 120W+ TDP miatt nem írtam az előbb. -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #16143 üzenetére
Sanszosan így lesz. C2D E8500 alapon használva is kezd határesetes lenni, SSD mellett is.
Most már egyre inkább Q9550/9650, E5440/5450 vagy X3360/3370 lesz a tuti.
Ha ez is kevés lesz, akkor irány az s1366 majd az s2011v1. -
quailstorm
félisten
válasz
jokeph #16142 üzenetére
Nyilván egyelőre a W10 megy SSE3-as Core2 gépeken, de azoknak több esélye van a támogatás elvesztésére pár éven belül.
Amelyik már az SSE4.1-et is tudja, annak meg kevesebb.W10 egyelőre még régi Athlon 64-en meg Pentium D-n, késő P4 64-biten is megy, bár van ahol csak a 32-bites.
Lényeg hogy szerintem hamarabb lesz kevés a kimaxolt Core2 napi használatra, mint hogy utasításkészletileg nem lenne támogatott.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #16141 üzenetére
Régebbi W10x64 PRO-t (1607-es BUILD) próbaképpen használtam C2D T5670-el gond nélkül, és ez messze nem a C2D vége.
-
mikk2000
őstag
De ha már itt tartunk, mi igaz abból hogy a win10 egy idő után nem enged telepíteni/frissíteni arra hivatkozva, hogy a (xeon) processzor nem támogatott?
-
quailstorm
félisten
válasz
include777 #16138 üzenetére
Abszolút érdemes. G41M-ES2L lapot használtam 10 évig, sokat lökött rajta a Xeon.
-
include777
aktív tag
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e egy GA-G31M-ES2L (rev. 1.x) deszkában egy E5200-es procit lecserélni valamelyik e54xx-es xeonra?
A gépet alapvetően photoshop, illustrator és webfejlesztésre használnám ssd-vel (itt áll bent a sarokban és nincs szívem kidobni/eladni, mivel még másfél éve ezen szerkesztgettem iskolai tablókat), viszont a procinak a teljesítményén érződik a kor. -
-
Laraxior
titán
Aprón két darab QX9770... jegelve
Lecsúsztam róla
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #16133 üzenetére
Erről van szó ?
Fent van hozzá az összes szükséges szoftveres körítés ? -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #16131 üzenetére
Egy szolíd 3,4-3,5 GHZ-re emelt órajel tuning is segíthet.
-
quailstorm
félisten
válasz
Speed® #16130 üzenetére
Inkább hozzáad
Vicc nélkül. A9 az nem egy átlagos állatfaj. Mobiljáték portja DirectX 10-re.Annyit nem ér, hogy ezért OC-t toljak (élettartamra megyek, szeretnék még egy 10-15 évet tőle legalább). Kipróbáltam, hogy tudok-e top100-ban maradni vele multiban, tehát alkalmas-e a kompetitív játékra, erre a válasz igen. De erre csak akkor lesz szükség ha a Ryzen kiesik alólam, addig mást fog futtatni 24/7.
-
Speed®
titán
válasz
quailstorm #16129 üzenetére
Ezen segíthet az OC valamennyit (3.6-3.8 hűtőtől függően menni fog), kérdés még, hogy a windowed mód nem szed-e le tempót?
-
quailstorm
félisten
válasz
Speed® #16128 üzenetére
Kb. 2 akad ki. A9 2 szálat dob a fizikának, 2-t a rendernek. 4 szálig skálázták ahogy a konfigját nézem, tovább nem.
Az biztos, hogy a Superposition jóval kevesebb procit evett.
Pl. 6 autó multiplayerben lökdöste egymást, ott azért volt egy kis 10FPS olyen 4-5 másodpercig, amúgy csak ha nagy térre érkezem, akkor leesik 30-ra pillanatra. Ezeken kívül tartja a 60-at fullHD Windowed, 100% skálázás mellett. Igaz effektek eléggé ki vannak lőve.
Ryzen2700x+GTX1070 az sose reccen meg, de az i5-3470 is elég jól tűrte. Csak hát abba betettem az SSD-t, elfogyott a levegő, azt megfőzte magát. Small Form Factor nagy öntökönlövés volt, de azért 3 évet kiszolgált. Most a Core2 az nem melegszik nem hangos...
-
Speed®
titán
válasz
quailstorm #16127 üzenetére
CPU terheltség hogy alakul, amikor megfekszik? Minden szál kiakad vagy csak 1-1?
-
quailstorm
félisten
Asphalt 9-re rosszabb az X5460 + GTX950, mint az i5-3470 + GTX750Ti volt. Durva, hogy egy kis részecskeeffekt mennyire kicsinálja a procit még mindig. Katasztrófa a Gameloftos optimalizáció, 2.5GB-os mobiljáték aztán durva mennyire kéri a vasat.
(de a hét éves Asphalt 8 még rosszabb lett)Ettől eltekintve jól működik a gépben, úgyhogy közel azonos áron szerintem jobb választás a 750Ti-nél.
~3950 pont fullHD medium Unigine Superposition-ben, ez nagyjából pont ott van, ahol lennie kell.
-
quailstorm
félisten
válasz
mikk2000 #16123 üzenetére
Van egy Ryzen 2700x-em GTX1070-nel, az talán elég. Itt a másodlagos gépnek nem az a célja, hogy mindent futtasson maximum grafikán, csak a GTS450 már kezd kellemetlenül elavult lenni, és most minek váltsak 660Ti-re, 750-re, mikor 3-4k-val többért Windforce GTX950-et kapok?
Sokkal inkább lesz ilyen cél, hogy Doom 3 144Hz, fullHD, hardveres EAX-szal. (Blaster X-Fi 64MB van a gépben)
Meg hát az, hogy az Asphalt 9 ne röccenjen be, most ugye az a legfontosabb. (+ NVENC és dekóder, mert ugye a GTS450 mellett lehet CPU-ból felvenni a videót)Egyébként az tény, hogy 1 szálon már egy Sandy is jóval jobb. Én i5-2400 és az X5460 között vacilláltam upgrade-nél, azért maradtam a Core2-nél mert úgy gondoltam könnyen megúszom újratelepítés nélkül (XP-től W10-ig minden főverzió). Megúszni megúsztam, de szerintem nem lett volna az i5-2400 se nehezebb. Persze utólag tudnám meg azt is.
-
mikk2000
őstag
válasz
quailstorm #16119 üzenetére
Kicsivel korábban még arról akartak meggyőzni hogy egy kétmagos i3 kenterbe veri a xeonokat - ez persze azért messze nem így van -, de tény hogy csodát nem szabad várni a procitól. Olyan játékok, amik nem igazán használnak több magot, de amúgy cpu igényesek, nem fognak jól futni (városépítős stb.. de akár jó példa a minecraft is moddolva) Magyarul a gpu malmozni fog 20%-on, neked meg 20 fps-ed se lesz. Ártatni nem árt ha egy gpu erős, de tapasztalataim szerint az erős cpu kell a játékonak, akármilyen mesebeszédek is terjednek.
-
Speed®
titán
válasz
Még egy 960 is mehetne mellé, szóval nyugodtan.
-
válasz
Bőven mehet mellé. Én speciell egy GTX 970-et akarok mellé rakni a 660 Ti helyett.
-
quailstorm
félisten
X5460 mellé mennyire overkill rakni egy GTX950 2GB-ot?
750-nél alig drágábban helyben találtam egyet. GTS450 az elavult W10 driverrel meg enyhe szaggatásával annyira nem jó már.Ráadásul ez a modell tud analóg kimenetet (igaz csak egyet, szemben a GTS450 kettővel), és az utolsó, aminek van XP támogatása is.
-
-
Speed®
titán
válasz
Kalacskepu #16116 üzenetére
C0tól jó eredmény, mennyi a terhelt feszültség? Ha P95/Blend/30m stabil, akkor ne aggódj a RAMok miatt
-
Stabil 3,80GHz overclock után gondtoltam megpróbálom a kerek 4GHz-et, elvégre mindig is ez volt a célom. Úgy látszik ez a mai nap össze jött. A processzor stabil, amitől félek, az a memória, igaz, eddig nem crashel-t az miatt, remélem így is marad. Sajnos meg kellett válnom a jó kis HyperX 4x2GB 800MHz-es memóriáimtól (amik egyébként lazán mentek 1:1-ben 1000Mhz-en) így most low profile-os 667-es ramokat használok
Feszt nem állítottam, full alap 1,8V-on mennek, a kérdés csak az, hogy meddig fogják így bírni
-
mikk2000
őstag
válasz
jokeph #16113 üzenetére
Pont most írod hogy két mag elég neki, és elég baj hogy egy HT vicc hatására meg jól megy. Attól hogy a HT-t bekapcsolod, fizikailag nem lesz több ereje a processzornak.
Csodálkozom hogy újabban az AMD is beszállt a HT játékba (amit annó igencsak elleneztek), valószínű rájöttek hogy hátrányba kerülnek néhány "érdekesen" megírt alkalmazásnál, ha nincs a processzorukban HT... -
mikk2000
őstag
válasz
jokeph #16111 üzenetére
Nem tudom az a játék mennyi magot használ valójában. Hirtelen rákeresve egy vélemény:
"The game may be very easy to run, but it's clearly not optimised for many-core CPUs."
Magyarán modernebb procin nyilván jobban fog futni.satee76 Egyszálas teljesítményben azért nem csak a procin múlnak dolgok, ne feledjük hogy pl a memóriavezérlő is a procikba költözött később, és hát a memóriák is nem kicsit lettek gyorsabbak, csak hogy pár dolgot említsek. Egyébként el is lehet várni, hogy 15 év alatt legyen valami fejlődés is...
-
jokeph
nagyúr
-
satee76
aktív tag
válasz
mikk2000 #16109 üzenetére
Az olyan játékoknál, amik a a valós magokat igénylik (pl GTA V), ott 12 M cachel egy 4 magos Xeon sokkal smoothabb játék menetet ad, mint egy modernebb, újabb generációs 2c/4t Pentium. Bár abban igaza van jokeph-nak, hogy egy szálas teljesítményben 775/771 már elég fika.
De azért nem semmi hogy kb. 10 év távlatában is még mennek ezek a rendszerek akár mindennapi használatban is, bár nyilván nagyobb fogyasztással. (nekem is ez van, és kétlem, hogy váltanék már bármire, asztalira már nem nagyon van szükségem. Szóval ha tönkremegy, az lesz az asztali éra vége az én esetemben) -
jokeph
nagyúr
válasz
mikk2000 #16106 üzenetére
Pedig de, hozhat.
G4560 Pentium (2c/4t) vidáman erősebb minden téren bármelyik 771/775-ös Quad CPU-nál, még akkor is ha szenesre húzod.
És ez csak egy hurka Pentium.
Ahhoz hogy single-core-ban pariban legyenek, kb. 4,4 GHZ-et kellene menniük, ami azért nem általános.És bitang jó lap kell hozzá.
Szóval, imádom az s775-öt, de maradjunk a realitásoknál.
-
tlac
nagyúr
válasz
envagyok #16103 üzenetére
én pont most kezdtem leváltani a 775-ös xeon-os gépeket i3-as haswell-ekre (lga1150)
teljesítményben kb. ugyanott lehetnek, kevesebbet fogyasztanak, de ami a fontosabb, hogy itx-es alapokon építem őket, így jóval kisebb helyet foglalnak el a nagy atx-es monstrumokhoz képest
a 8gb ddr3 olcsó, i3-as procik is olcsóak, egyedül az itx-es lapok, amik drágábbak
(később ha meg kellene a teljesítmény, bővíthető a proci és a ram is) -
envagyok
veterán
Alig várom már, hogy a retrózás miatt újra felpörögjön ez a topik.
Napi használatra kezd okafogyottá válni a történet.
Szerencsére már xeonokra sincs nagy igény, q9450-q9550-e8500-e8600 már olcsón beszerezhető.
Ez a 2006-2008 időszak volt a kedvencem az elmúlt 40 évben a c64-el holtversenyben , nálam napi használatú gépként 2016-ig üzemelt.
Iszonyú jó kis SLI CrossFire nagyvasakat lehet összedobni ebből az időszakból, perpill is 3 konfigom van készen és 2 várja a befejezést.
De annyi lehetőség lenne még. Ráadásul 2007 is az egyik legjobb év volt pc-s játékok szempontjából.
Crysis, Dirt, stb
Idézet egy crysis remastered cikkből:
"2007 nagyszerű év volt a videojátékok történelmében. Felsorolni is nehéz mennyi kiváló program jelent meg, kezdve a Halo 3-tól, az Uncharted első részén át az olyan kultikus darabokig, mint a sorozatindító Witcher, Mass Effect vagy BioShock. És akkor a S.T.A.L.K.E.R.-t, a megkerülhetetlen Call of Duty: Modern Warfare-t vagy az Orange Boxot nem is említettük. Mind remek játékok, amik vagy kitűnő érzékkel folytattak egy szériát, vagy a semmiből indítottak útnak egy másikat. " -
quailstorm
félisten
Egyrészt valóban be kell állítani a TJMaxot, másrészt azzal a hűtővel akkor ott nem volt oké valami. CM Hyper T4 közel se éri el ezeket a magas hőfokokat.
-
Speed®
titán
válasz
Kalacskepu #16100 üzenetére
Nézőpont kérdése, ki lehet fogni olcsón jó cuccokat aprón (pl. Scythe Ashura Shadow 5k..), ennyi bőven megér, hogy OCval is halk&hűs legyen a vas, később meg tovább lehet vinni új cuccra is, max ventit cserél rajta az ember, ha belrepál idővel. Az AIO esetében ugyanez nem áll, ha beáll a pumpa, kuka, mellé meg hangos és gyenge is.. innentől véleményes az értéke :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Stellar Blade
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Autós topik
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged