Hirdetés
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- Apple MacBook
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cynosure
csendes tag
Annyira rossz a P5B?
Most a regi E8200 -amat tettem bele, asszonynak facebookolni
(mondjuk az fura, hogy orajeleket rosszul ismeri, de lehet, hogy csak regi a bios benne)
De lehet rendelek egy lowcost 4 magos xeont neki, valami 3k forintos arkategoriaban, mondjuk L szeriabol. Ne zugjon a huto neki. -
Hirsuta
újonc
válasz
--HARDCORE-- #2071 üzenetére
MSI Hetis G41-es nálam nagyon szépen megy L5410-es procival,köszönet kenand-nak a bios-ért
-
CJ4567
nagyúr
-
cynosure
csendes tag
válasz
Smktrooper #2091 üzenetére
HA -n is eleg ritka, de majd szetnezek, kapcsolatban allok 1-2 hasznaltcucc kereskedovel is. Van egy P5B -m is, az is egy kozkedvelt tipus, lehet inkabb azt kene elpasszolni.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Smktrooper #2089 üzenetére
Stability test leáll ha gond van. Vagy a gép resetel.
-
cynosure
csendes tag
válasz
Smktrooper #2089 üzenetére
Ho miatt, vagy ott mar kene feszkot emelni amit egy nem tuningra termett lap nem viselne jol?
-
cynosure
csendes tag
-
cynosure
csendes tag
Igen, ebbol a lapbol ketlem, hogy barmi kijon pluszba. A tap egy 1050 wattos modularis cucc (VGA egy 7870XT, ketszer akkora TDP -vel mint a proci), de most valahogy nincs kedvem meg egy p45 -re is kolteni, irrealis 10-15k -t kifizetni erte. Mivel a proci is C0, vagy lehet huzni vagy nem (olvasva az elozmenyeket itt). Ergo lutri. Nekem viszont melora (VMWare stackek, eroforras zabalo java developer kornyezetek, stb), valamint elfogadhato jatekelmenyre ez eleg. De azert persze kivancsi vagyok mit bir meg a konfig.
-
korn
aktív tag
válasz
Smktrooper #2086 üzenetére
először egy jobb alaplap kellene hozzá
-
cynosure
csendes tag
válasz
Smktrooper #2083 üzenetére
Azt epp nem.
Na cinebench mar 3.72 pont, duplaja az E8200 -nak. A tuningot meg megnezem valamikor. Most elso korben az volt a fontos, hogy stabilan menjen alap orajelen.
Tehat egy tuti mukodo kombo:
Gigabyte GA-G41M-ES2L + C0 stepping (tokon [SLANP] felirat) X5460@3.16Ghz
RAM: 2x4GB 800Mhz 6-6-6-18
Ha valami nyug lesz vele, jelzem. -
cynosure
csendes tag
válasz
Smktrooper #2081 üzenetére
Hosszu az ut kinabol, labat kellett mosni
Amugy SLANP vagy mi a proci, szoval C0 -
cynosure
csendes tag
Na megjott az x5460, megprobalom atszerelni, aztan jelentkezek ha nem rontom el
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #2076 üzenetére
Meg kell próbálni...
-
Lehet hogy totál hülyeség de egy eleve 775 foglalatos lap ami eszik Xeont azaz egy HP ML110 G5 abba rakható-e átalakítóval E5405-ös?
Gyárilag támogat 440-es celerontól X3370-esig mindent de az E52-3-4xx szériát nem (hivatalosan mert ugye ez 775). Az X3370-es meg kb egy X5450-es elvileg. Most egy Core2 E6390-es van benne. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
Smktrooper #2072 üzenetére
Hasznos volt köszi!
-
Hialin
csendes tag
válasz
Smktrooper #2072 üzenetére
Tihike nem túl okos gyerek, de roppant erős..
-
Smktrooper
senior tag
válasz
--HARDCORE-- #2071 üzenetére
Szerintem se lesz gond vele, hacsak nem rosszul rakja bele az illető.
-
kenand
veterán
válasz
--HARDCORE-- #2067 üzenetére
MSI Hetisben is g31 chipset van L5410, L5420, X5260 simán ment nálam FSB 333-on, tuning az nincs...
-
cynosure
csendes tag
válasz
--HARDCORE-- #2061 üzenetére
Nalad PWM -es a venti, vagy allando maxon jar a Zalmanon?
-
--HARDCORE--
senior tag
-
kenand
veterán
Légy szíves ne írjatok olyat ide, hogy eladnátok, mert azokat moderálnom kell, arra a hardverapró van a szabály szerint.....
-
CJ4567
nagyúr
válasz
--HARDCORE-- #2063 üzenetére
Nekem volt egy E6300-am, 375FSB felett kép se volt, az E8400-em meg 1.275 alapfeszültségű, és 3.8-hoz már emelni kellene.
És az E5440 meg nem tudom milyen. Előző alaplapban hűvösebb volt, simán ment a tuning, csak ide a P965 már kevés.
400-as FSB is menne ezzel a CPU-val, csak a lapom nem szereti a 800-as ramokat -
--HARDCORE--
senior tag
Ez így van. hozzátenném lutri / tesztelés kérdése hogy egy mag mire képes.
Pl. van olyan E8500-am ami 61°C-on megy 4113MHz-et AIDA64 Stress FPU teszten (tehát ekkor a legmelegebb).
Volt mellette 2db E8400 és még egy E8500 ami 3,8-nál kifulladt és már 80°C közelébe ért. Nem csodálkozok, ez van. -
kenand
veterán
válasz
--HARDCORE-- #2061 üzenetére
Sajna még az E0-ás Xeonok sem egyformák, valami túlhajtható jelentősen, valami nem.
Minél magasabb szorzó adható, annál kevesebb FSB emelés kell a tuninghoz.
X5470 pl 10x szorzó, (x5260-hoz hasonlóan) 400-as FSB-vel már 4 Ghz-n megy. És az FSB emelés annál "szabványosabb" (267, 333, 367, 400, 433 stb), a memóriát is szabványosan lehet ilyeneknél visszaosztani. -
--HARDCORE--
senior tag
Oké..
Biztos van olyan is ami 4GHz-en is megy.
Kész vagyok fogadni bármilyen nagy összegben, hogy nem user error miatt nem megy a nálam lévő darab jobban ezzel a Zalman 9700-as hűtővel.
Folyékony nitrogén stb. extrém hűtés felhasználása nélkül természetesen. -
elliott2.0
újonc
válasz
--HARDCORE-- #2012 üzenetére
e5440 c0 stabilan megy 3.6ghz-en
-
kenand
veterán
Itt ugyan erről panaszkodnak.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Smktrooper #2048 üzenetére
Miután újraindult a windows a bluescreen után:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 34
BCP1: 0000000000050853
BCP2: FFFFF88003193718
BCP3: FFFFF88003192F70
BCP4: FFFFF80002EB93C9
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1 -
kenand
veterán
válasz
Smktrooper #2053 üzenetére
Ha minden rendben van nem muszáj, de ha valami hibázik meg kell próbálni....(P35 X58 cserét bírta nálam is)
-
kenand
veterán
Intel BIOS problémás. általában AMI BIOS BIO formárumra tömörítve, elviekben van egy BIO2AMI alkalmazás amivel normál AMI biosba lehet alakítani az editáláshoz, de amit találtam az vírusos volt....
Ha nem AMI, hanem ITK BIOS akkor teljesen reménytelen...
Jobb Gigabyte és ASUS lapot keresni.... -
Andrew1982
csendes tag
Helló Urak
SOS Segítség kellene hozzáértőktől!
Adott lenne egy Intel dp35dp alaplap, ami elviekben chipset alapján kompatibilis lenne, de sajna támogatja a viiv technologiat. És perpill ez miatt nem merem megvenni egy xeon-os rendszer alá. Valaki tudna nekem valami perdöntőt ezzel kapcsolatban mondani ?
Előre is köszönöm
-
Butcher82
senior tag
Újrahúztam, tök stabilnak tűnt, tegnap 1 óra játék alatt nem jelentkezett a hiba.4K vidaónál ment az AIDA, a négy magra akkor 98-99% terhelést írt és akkor bumm, bekékült, majd Daemon Toolsnál iso-t telepítettm és akkor. Ha hazaértem jobban rálesek, mert elvileg naplózza a windows ha minden igaz.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Smktrooper #2046 üzenetére
Nem tudok most youtubot nézni de akkor ezek szerint szoftveres a gond ha jól értem.
-
Smktrooper
senior tag
-
Butcher82
senior tag
válasz
Smktrooper #2044 üzenetére
Áhá, d1-re emlékszem.
-
Butcher82
senior tag
válasz
Smktrooper #2042 üzenetére
Hát, valami olyasmi lesz, este tudom majd megnézni rendesen. Egyébként az mit jelent (0x000000)?
-
Butcher82
senior tag
válasz
Smktrooper #2040 üzenetére
A következőt majd elcsípem, melyik "része" a lényeges?
-
Butcher82
senior tag
Jó reggelt,
Van valakinek ötlete az alábbi problémára
ugye eddig P5B alaplapot használtam most hogy kicseréltem P5Q SE2-re (BIOS frissítve lett) jön a kék halál... először youtubon 4K videónál, AIDA64 cache tesztnél valamikor megfagy valamikor nem. Semmit tuning a ramok 800-on mennek. Egy E5440-es prociról van szó. -
hege8888
aktív tag
válasz
Smktrooper #2025 üzenetére
Neked is kösz a linket, ha lesz időm, kipróbálom. Sajna most 2 hétre már nincs több szabadidőm mókolni.
-
hege8888
aktív tag
Azért kérdem, mert egy barátom (túl 15 sikeres xeonositott lapon, köztük már egy másik saját alaplapom is) most a saját "főzetével" elhasalt ezzel a lappal. Se L5408 se E5430 nem indult. Ma már nem tudok kísérletezni, de majd a Tiedet is kipróbálom.
Esetleg a foglalat lehet hogy nincs eléggé kivágva? -
dmad
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #2030 üzenetére
Szia.
Köszönöm a segítséget!
Üdv. -
--HARDCORE--
senior tag
Nem is lehet úgy elindítani a lapot hogy procicsere után az én beállításommal induljon el.
Szóval, ez nem tőlem függ.Az hogy az FSB mondjuk 400MHz és a RAM 800MHz-re van osztva lehet hogy félreérthető volt és 2:1 arány de az a legkompatiblisebb legalábbis nekem úgy tűnt.
Egyébként FSB-től is függ hogy melyik osztót viseli el a rendszer. 343-nál szinte bármit be lehet állítani.
400 fölött vannak köztes osztók amik nem fekszenek a lapnak. -
kenand
veterán
válasz
hege8888 #2029 üzenetére
(#2029) hege8888
Én L5420-at és L5320-at próbáltam benne és ment (akkor még nem volt meg a 5408-asom), de 99% hogy mennie kellene.
(#2028) dmad
Ha mini FSB emelés után hasal az RAM gond szokott lenni, FSB emeléssel a RAm egyből "húzott" lesz, hacsak nem osztod vissza, vagy lazítasz a frissítésen. Vcore-t lehet óvatosabban is emelni. Nézd meg húzás nélkül mennyit ad autóban és azt kezd el óvatosan felemelni, de ne hagyd autón, mart sok idétlen lap FSB emelés esetén egyből 1.35V-ot ad feleslegesen. -
--HARDCORE--
senior tag
AIDA-val csak monitorozz, esetleg ha csak az FPU Stress-t teszteled, akkor a maximum hőmérsékletet megnézheted. Prime95-tel tesztelj.
Tuningnál oszd visszább a memóriákat, hogy ne legyen túlhúzva. illetve a memória időzítéseket is illik 6-6-6-18 vagy 7-7-7-20 -ra állítani... atttól függően hogy alap órajelen csak ezeket állítva melyikkel megy még.
Az egyéb memórai késleltetéseket is a bios alap beállításai fölé szoktam rakni, úgy végképp nem szólhat bele a tuningba a RAM. De ezt csak végső esetben módosítsd.
Az északi hídnak mehet 1,3 V. a CPU Vcore meg 1,25 kezdésnek.. aztán ha nem megy, akkor 1,3 és 1,35V esetleg.
Érdemes a hőfokot tesztelni ahogy fent írtam, úgy 5 perc alatt meglátod mennyire megy fel.
Azután a Prime95 legutolsó verziójával érdemes stabilitást tesztelni.
Ezt úgy szoktam hogy mind a három beépített módot futtatom 20 percig. Ha határeset a dolog egy adott fesszel, és biztosra akarok menni, akár 1 napig is lehet futtatni.Akinek jobb ötlete van, vagy valamit rosszul írtam, nyugodtan javítson ki.
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Megpróbálok segítséget kérni, hátha valamelyikötök tud választ a kérdésemre.
Adott egy Asus P5QL PRO alaplap, moddolt biossal, benne egy E5420 Xeon procival.
Alapon tökéletesen müxik, nem fagy Aida tesztet 1 óráig hiba nélkül futattam.
Gondoltam húzok egy kicsit rajta, de bármilyen kis fsb emelésnél az Aida 2mp után hibát dob.
Azt már kiderítettem, hogy a Cache teszt nem tetszik neki.
Biosban az fsb-t emeltem, a pci freq 100-ra fixálva, egyebet nem állitottam.
Esetleg van valakinek bios beállítása ehhez az összeállításhoz?
Vagy bármilyen más ötlet?
Köszönöm.
Üdv. -
Butcher82
senior tag
Asus P5B helyett ma kipróbálok egy Asus P5QSE2-t, kíváncsi leszek a különbségre.
-
kenand
veterán
Akkor most már 2-ből is lehet választani
-
Smktrooper
senior tag
-
x63
aktív tag
válasz
--HARDCORE-- #2018 üzenetére
Asus P5Q Deluxe lapot az 1:1 arány "megviseli", hagyd hogy a lap álítsa be nekem az jobbnak bizonyult.
Volt hogy az 1150 -es ram 1112 -en és 800 -on, megakasztotta a CPU tuningot, 1147 -en pedig simán ment minden. -
hege8888
aktív tag
Hello!
Kerestem a BOX tárhelyeden Asus P5N-E SLI-hez az általad módosított bios. Lehet hogy csak nem láttam, de ha megvan, kitennéd?
Előre is köszi.Hege
-
--HARDCORE--
senior tag
-
kenand
veterán
válasz
Próbáld meg az X5260-asokat más lapban ha ott megy, akkor inkompatibilitás, ha ott sem akkor lehet rossz a 771-775 adapter ...
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Próbáltad a BIOS-t finomhangolni? Nálam egy kis beállításon múlt hogy stabil legyen a 380.
390-et írtam? Azt nem tudom stabilizálni
Az az alaplap elég jó.Amúgy valakire emlékszek hogy itt P5Q-t használ E5440-nel 3.6-on.
-
--HARDCORE--
senior tag
Nincs semmi gond sem az alaplapommal sem a ramommal. Ennyit tud ez a proci.
P5Q Deluxe ; E5440 ; 2GB 1066MHz Samsung. Corsair VX550.Ugyanez a gép már ment az X5460-assal, E3300-zal 4,2GHzet..
a RAM 1150ig tökéletes még windows alatt is, memtest meg 1320ig nem jelez hibát.És természetesen nem arról van szó hogy egyből 1150-re tettem a ramot..
1:1 arányban is ennyit megy ez az E5440. Gyakorlatilag nulla tuning. se felfele se lefele.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
--HARDCORE-- #2010 üzenetére
Milyen alaplap? 400-on a memóriával van gond, ez az alaplap nálam 800-as ramsebességen valamiért instabil.
Nálam AIDA alatt alapórajelen kap 1.064-1.088-at, teljesen stabil. Sajnos alapfeszre nem tudom fixálni.
-
kenand
veterán
válasz
--HARDCORE-- #2014 üzenetére
Sajnos a Xeon CPU-n - BIOS mod ellenére- nem minden alaplappal kompatibilisek.
Én Gigabyte Ep35DS3, EP45DS3L, és EP35DS4-ben és G31-es MSI Hetisben próbáltam az X5260-at és mindben ment szépen.... -
kenand
veterán
válasz
X5260 nem rossz, csak 2 magos, alapfeszen megy 400-a FSB-n az már 4.0 ghz! Valószínűleg feljebb is menne. Olyan játékban ami max 2 magot támogat jó választás. (és nagyon olcsó)
A Xeonok nem egyformák, E5450 nem rossz, max rossz darab lett kifogva.
-
--HARDCORE--
senior tag
Ezek most C0-ások az E5440 egyszerűen ennyire gagyi. Még arra se hajlandó hogy alacsonyabb órajelen menjen. A Vcore-t is csak 1,3 körül viseli el, próbáltam 200*6-on elindítani 1,1V-tal, esélytelen.
Az X5260asok meg nem akarnak elindulni P5Q Deluxe-ban. Se eredeti se frissített mikrós biossal sem.
Más lappal kell próbálkozni..Egyébként van X5460asom ami 4,1GHz-et is bír, Mugen4-gyel... P5Q3-ban. Azzal elégedett is vagyok.
Fura hogy az E5440 ennyire gyenge. 3,6-ot elvártam volna tőle legalább.
Ez olyan E2160 szint alatti.. még az is ment 3,3GHz-et 8 éve... röhej. -
korn
aktív tag
válasz
Nálam még minden E0-s xeon 450-500FSB-t simán tudott. Az x5260 is alapfeszen ment 4 giga körül...
A C0-s procik kevesebbet tudnak, de azok is simán 400FSB fölé mennek.Ja, és nem kevés xeon volt már nálam.
-
kenand
veterán
Gondolatban már elkezdtem vele foglalkozni.... hogy írnék egy újabb összefoglalót asztali lapba tehető olcsó Xeonokról , 771-et meghagynám itt, mert elég jó ez a topik és nem csak én vagyok aktív, többen segítenek az embereknek. Szóval az inkább x58-1366-ra lenne kihegyezve, meg esetleg X79- 2011v-re , de olyanom ég nekem sincs...bár ahogy jön a tavasz egyre kevesebb időm lesz.....
Ebben a topokban sokan használnak x5650-et X58-as lapban.(#2005) sutszi
Írtam pü-t, egy mini tuningot vétek kihagyni 1366-nál
-
kenand
veterán
válasz
MrSealRD #2003 üzenetére
Igen.
Nekem 2 x58-as lapban EVGA X58 SLI LE: Xeon L5640, a Gigabyte X58A-UD3R-ben: L5638 van. Szorzójuk nem túl magas , így az igazi X58 funok le is szólják őket, mivel 4.0Ghz-ig nem lehet őket húzni. De én kedvelem őket 3.0Gz-z körül is szépen teljesít a 6 mag. (L5638 azért különlegesebb, mert magasabba TJmax értéke és hw aprón 13-15K körül megvehető általában, egy rendes megbízható eladótól, aki blade szervereket szokott szétszedni )Korai revíziós EVGA lapok nem bírták a westmere 1366-os Xeonokat, L-esek olyanok, de ami nekem van az bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!