Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz
Speed® #15186 üzenetére
Így van, már a topik összefoglalóban is leírtuk. Akkor még drágábban mentek a P45-ök, ma már nem érdemes mást választani (max P35-öt) ha tuning a cél.
(#15162) catalano
Topik összafoglalóban is a cikkben is vannak moddolt BIOS források, de leírás is hogyan tudod megcsinálni... -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15197 üzenetére
Ezt mondtam, a ram terhelés (felhasználás) nagyon nem mindegy ! Lehet memtest évekig fut hiba nélkül pár 100 kb használat mellett, de rányindítasz egy alkalmazást es instant eldobja. Y-crunchert nézd meg. Multithread superpi, ott tudod állítani, mennyi rammal dolgozzon. Egy 6 gb-al ha lefut hibátlanul, akkor a ram-feszt legalább letudtad, mint hibaokozót.
L-es cpum még sose volt, E5450-esem tud szép órajel / fesz kombókat mutatni, de alapórajelen sosem néztem. :)))
[Stock cooleres teszt, csak saját felelősségre]
Egyébként ha monitoroznád, mi is történik Tvgo indítás után, sokkal könnyebb lenne ötletelni ! Értem ez alatt, mit használ, milyen mértékben, stb. -
lenoma
aktív tag
Itt vagyok, csak vizsgáztam.
Sikerült orvosolni a problémát.
L5430 /alap órajel, engedve a szorzó autó ugrálása/ Kingmax DDR2 1066 CL6 2,0V
- CPU: 1.01V, Ram: 1,5V
Hibátlanul fut a PCMark10-v2, 3DMark-v2 és a Lego Harry Potter 5-8.
Aida Rendszer stabilitásteszt ram hibát jelez, TVGO fagy.
- CPU: 1.01V, Ram: 1,584V
Aida Rendszer stabilitásteszt hibátlanul fut, TVGO fagy.
- CPU: 1.04V, Ram: 1,596V
Aida Rendszer stabilitásteszt hibátlanul fut, TVGO órágik fut hibátlanul és nem fagy.Szóval akkor a TVGO lenne a legutolsó stabilitás teszt?
Azon kívül, hogy elkurták, nem kicsit a Telekomnál.Mennyi volt másnál a minimum feszültség L5430 és L5408 esetében és mekkora sebességnél?
-
envagyok
veterán
válasz
ricsi99 #15191 üzenetére
Sz@rból nem lehet várat építeni.
Nekem vadonatújan volt P35-ös Abit lapom, a 2.4-es Core2Quad q6600-át 2.8-nál feljebb nem tudtam vinni. Normális P45, 680i sli, 780i sli lapokban simán tud 3.7GHz-et, az E5450 pedig 4GHz-etAz ajánlott p5q simán meglehet apróról 6k körül.
Ilyen p43 és társaitól ne várj csodát. -
ricsi99
addikt
-
jokeph
nagyúr
válasz
ricsi99 #15189 üzenetére
Viccet félretéve, egy Asus P5Q-val már elébb vagy, minden téren.
Remek kis lap, jó VRM-el, hűtőbordával, annyi hogy 4 modul ramnál 1066 és felette meg kell kínálni az IMC-t egy kis fesszel, meg az északi híd bordáját egy ventilátorral.A használt CPU-k miatt sajna az X38/X48 kiesik...
azokba csak Xeon X33xx megyen... nagy kár értük.
X3360-at szépen tudtam hajtani Asus P5E3 Deluxe-ban 3,74 GHZ-en... 8-as szorzón, 466-os FSB-vel. ramokat könnyű visszaosztani, mert DDR3-as a lap, 1600-as modulokkal toltam.
-
ricsi99
addikt
ocóóó vóót
De mind1 ,ami szimpi lap lett volna az 15 ropi... annyiért meg már szintet lépek.
jokep:
p35-ös is kb igy ment de arra is ment ,hogy túl gyenge...mind1... kéne valaki aki mint irtam lejjebb letesztelné a helyzetet
mivel most hiába vennék egy drágább lapot h a cpu-nak itt a vége...
vagy vennék cput lutriban aztán meg kiderül ,hogy a lapoknak van 400-on a vége
most 1,41 v megy a 410fsb -
ricsi99
addikt
Sziasztok
Lecseréltem az Asus p35k-s lapom egy Asrock p43ed-s lapra.
Sajna ezzel sem tudom megugrani a 400-as fsb-t
(van 2 db e5450es cpu... egy c0 és egy e0)Lakik valami segítökész guru a 20-ker környékén?
Amikre gondoltam:
A.)
Kiveszem procit, és elviszem valakihez akinek megy a sajátja jól megy,és letesztelné ,hogy nekem sikerült e kifognom a környék leg antituningos prociját.
B.)
Kapok valakitöl kölcsön 1 napra egy kipróbált procit ,ami megy 3,8 felett és letesztelhetem ,hogy az alaplapom birja e vagy én nem tudom belőni....
C.) Beleállítom a csavarhúzót és nincs gondÖtletek?
-
jokeph
nagyúr
válasz
peterattila #15180 üzenetére
És ha beállítod az FSB Strap-ot 400-ra, a szorzót meg visszaveszed legkisebbre ?
-
peterattila
aktív tag
Windows újratelepítés volt, de semmi változás. Azért gyanakszom, hogy valami beállítás esetleg segíthet, mert ha tiltom az EIST-t vagy felhűzom 3,4 hgz-re, 400-as fsb-vel, akkor minden pöpec. Csak igazából nem akarom húzni, mert a teljesítmény szükséglet nem indokolja. Némi youtube, torrent, médiamegosztás. Ehhez bőven elég az alapjárat is.
-
tlac
nagyúr
válasz
peterattila #15178 üzenetére
Ha a memória Turbo állásban van, akkor 1-2 nap után fagy a gép (linux alatt is), Standard módban stabil. Kezd fáradni a lap?
tedd nyugodtan standard-ra, van, hogy a lap túllövi túl erősreA hiba onnantól van, mióta az E8400-at cseréltem Q9550-re.
legfrissebb bios van fent?
lehet egy win újratelepítés is segítene -
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Talán tudtok segíteni. A problémám az, hogy a gépemen a hang pattog, recseg Windows 10-en, youtube alatt, böngészőtől függetlenül. Ugyanez van mpc-hc alatt is filmek esetén. A hiba onnantól van, mióta az E8400-at cseréltem Q9550-re. Alapon megy a gép, biosban auto-n vannak a beállítások. Ha kikapcsolom az EIST funkciót, a hiba megszűnik. Innen gondolom, hogy esetleg a bios nem helyesen állít be valamit. Az alaplap Gigabyte EP45-DS3L, 8 gb ddr8 ram (800mhz), gtx750ti kártya. Ha a memória Turbo állásban van, akkor 1-2 nap után fagy a gép (linux alatt is), Standard módban stabil. Kezd fáradni a lap? E8400 alatt a memória is lehet Turbo-n, EIST bekapcsolva, hibátlan. Köszi, ha esetleg tudtok segíteni.
-
donmackó
addikt
válasz
xeon forever #15176 üzenetére
Pedig nemrég szívtam vele, mert nem volt stabil a működés.
-
donmackó
addikt
Lenne egy olyan problémám, hogy ha leállítom a gépet (rendes leállás) akkor valamiért vissza áll alapra a BIOS. Ha csak altató akkor nincs ez a jelenség, és reboot után sem. Az érdekesség hogy a dátum vagy nem áll vissza, vagy 2099-re áll be, de a hónap/nap az jó és az idő is. Hol kellene keresni a hibát? Döglődik a lap vagy csak a BIOS memória? Az 5450 gyári órajelen megy, csak a memóriának adtam 1.9 v-öt és az északi hídnak 1.3-at, a 4 db 2gb-os memória modul miatt. Én ezekre gondolok. Ha a deszka lesz kuka, akkor inkább már platformot váltok.
-
Alpi.
addikt
-
lenoma
aktív tag
400FSB-n is 1066-on ment a ram.
Köszönm a tippet eddig nem gondoltam, hogy az FSB memória szórzó körül keressem a hibát, ha lesz időm kitesztelem. a CPU-t nem szeretném 3,2Ghz-en járatni. Jó a gyári 2,66 és hozzá az 1V.
Amúgy én az MSI lapra gyanakszom, hogy nehezen kezeli az alkatrészeket. A lap szerintem jó. -
lenoma
aktív tag
válasz
Speed® #15163 üzenetére
Pedig komoly
Kingmax DDR2 1066Mhz CL6 ment a gyári értékeken 1,5V-on és lefutott hibátlanul a PCmark és a 3dmark legújabb tesztprogram és a LEGO Harry potter 1-4, 5-8 HDready felbontáson max. grafikán ment órákig
1,8V-on megfoghatatlanul forró volt a ram, 1,5V-on terhelve is langyos.
Kézrátéttel kimérve.
Ez a ram 800Mhz-en sem képes a CL5-re, ha jól emlékszem Nanya chippes. -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15161 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy milyen szorzoval megy a ram. Egyik konnyebb az imcnek, mig a masik kinlodas es nem linearis az osszefugges sajna. 400-as fsbvel mennyin ment a ram ? 333-on probald meg 2.4-el, az 800 mhz lesz. Szukebb timinggal meg jobb is lehet a teljesitmenye. Itt nem feltetlen igaz, hogy a ram orajellel no a savszel, csokken a latency.
-
Speed®
titán
válasz
lenoma #15161 üzenetére
Tuning..sokaknál nem tudta anno a specifikált értékeket 2-2.2V körül..
Tudják általában az 1066CL6ot, feszesebbet ritkán. Cserébe olcsók ;p
Kissé szkeptikus vagyok azzal a 1.5Val kapcsolatban..ki kellene mérni.Keress rá..egy másodlagos időzítés, ill. a memóriavezérlő feszültsége.
Egyébként 400as FSB mellett mehetnek a RAMok szinkronban 800on,
ahol nem melegednek annyira, tehát két legyet üthetnél egy csapásra. -
catalano
tag
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-P35-DS3L (rev. 2.0) laphoz keresek bios-t, ami jó egy X5450-hez.
Köszönöm!
-
lenoma
aktív tag
válasz
Speed® #15160 üzenetére
4x2gb Kingmax 1066Mhz CL6 elméletileg tuning ram,
de a 2V előírt feszültsége ellenére sem tudtam CL5-be rakni,
ezért 1066Mhz-en CL6-ban csökkentettem a feszültségét 1,5V-ra tovább nem akartam,
mert az már DDR3 feszültség, bár lehet, hogy bírta volna.
LEGO játékok 3dmark, PCmark hibátlanul ment,
de az AIDA stressz teszt hibát jelzett ezért most 1,584V-ot 1066Mhz CL6-ban megy és így már az AIDA stressz teszt is hibátlanul fut.
3,2Ghz jumperrel + ramok 1,8V hibátlanul fut a TVGO.
Alap 2,66Ghz + ramok 1,8V kilépeget a TVGO, viszont melegszik a ram, így 1,584V-on megy.Ezt nem tudom mi:
TRFC érték növelése, ill. +MCH feszültség is segíthet, -
Speed®
titán
válasz
lenoma #15159 üzenetére
Attól, hogy feltolod az órajelet, nem nő drasztikusan az étvágya, az a feszültségen múlik inkább. Ha nem kell különösebben piszkálni, nyugodtan mehet OCval. Egyébként valószínűleg a RAMokkal nincs jóban, arrafelé lesz a megoldás szerintem (TRFC érték növelése, ill. +MCH feszültség is segíthet, ha 800/CL6/1.8V mellett is hülyül).
-
lenoma
aktív tag
3,2Ghz-en nekem is ment hiba nélkül.
Most alapra állítva fagyogat csak a TVGO.
A memória feszültségét 1,8V felvittem de így is kilépeget.
Az alaplap MSI P45 Neo3-FR (PCB 1.0)
biosban nem tudom beállítani a 400FSB-t mert nem indul úgy.
Csak az alaplapi jumperekkel tudok 400FSB beállítani úgy hiba nélkül megy a TVGO.
Nem értek az intelekhez.
Fontos a 100W alatti okostévé így zajtalan Xeon
CPU: L5430 + GPU:750ti 2gb
Itt lehet a hiba, mert 400FSB megy a TVGO: -
elistvan
őstag
Hello!
Lenne egy Gigabyte P45-ös 775ös lapom hátlapjával ami bekapcsol működik, nincs rajta semmilyen sérülésre utaló nyom, a hátlapja is megvan, de sem a ps/2 portok, sem az usb portok nem mennek rajta egyik napról a másikra. Fel tudja ezt valaki támasztani?
-
lenoma
aktív tag
válasz
Thunderace #15153 üzenetére
Igen a TVGO katasztrófa, csak az a gond, hogy pont egy Xeon-ból épített "okostévén" csak ez az ami hibás.
3,2Ghz-en hibátlanul ment a xeonon. Phenom II x4 955 procival is gond nélkül megy.
Lehet a 2,66Ghz lenne kevés a TVGO-nak régi pocesszoron?
Amugy a TVGO rendszerigénye:
- Processzor (CPU): Intel Core i3 vagy újabb (1.5+ GHz),AMD A6 vagy újabb (1.6+ GHz).
- Memória (RAM): minimum 4 GB.
- Videokártya: WebGL-t támogató videókártya. -
Thunderace
csendes tag
-
envagyok
veterán
Kicsit téma, mégis OFF is
Segítség kellene. Lenne egy Dell XPS600 gamer gépem, 775-ös nforce 4 sli x16 alaplappal.
Alapesetben pentium 4 6.. 8.. 1 ill 2 magos procikat támogat.
Az nvidia oldalán azt jelzi, hogy képes a chipset (bios frissítés után?) a Conroe magos e6.00 core2 duo procik fogadására is.
Sajnos lusták betenni a támogatást, az utolsó A11 bios is csak P4-eket támogat (azzal mondjuk már a Pentium D945-ösöm megy)
Itt az utolsó BIOS: [link]
Itt az XPS 600 adatlapja : [link]
Itt az nvidia pdf-e, miszerint a chipset támogatja a conroe-t: [link]
Valaki bele tudna nézni a linkelt biosba, esetleg lehetne tenni bele conroe támogatást?
Köszönöm -
Alpi.
addikt
válasz
lenoma #15150 üzenetére
Tvgo mennyi ramot fogyaszt ? Ha sokat, emelj meg feszt, ugyanis minel tobb ram van hasznalatban, annal nagyobb a fogyasztas es esik a feszultseg. Egyreszt a vrmnel, masreszt magan a memoria nyakon belul is. Memtest, stb. sosem fogja kidobni ezt a "szuk keresztmetszetet". Az, hogy alig lehet megerinteni, nem gond, mivel egy 45-50 fokos dolgot mar nem jo erzes tapogatni, mikozben siman uzemi hofok felvezetoknel. Nyugodtan emelheted.
-
lenoma
aktív tag
válasz
envagyok #15148 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
A memtest 3x lefutott, hibát nem talált.
Az aida viszont hibát jelzett a memóriára. Emeltem a feszültséget 1,584V-ig utána hibátlanul lefutott.
A Heaven is hibátlanul lefut.
A CPU nem megy 50C a GPU pedig 60C fölé
A gépben minden újrapasztázva, még az alaplap is és a lapon is hőcsöves borda van.
A szellőzés és hőmérséklet rendben.Viszont a TVGO továbbra is random bezárja az ablakot.
Majd ha lesz időm megnézem, hogy az alaplapi jumperekkel úja 3,2Ghz-re húzva is kilépne, mert korábban úgy nem tette.
Viszont nem tudom, hol lehet a hiba, mert minden más hibátlanul fut. -
válasz
kenand #15145 üzenetére
Sima registered dim is mehet dual cpu-val ha i5100-as a chipset de akkor nincs official 1600-as fsb és a max ram is asszem 32gb. Nálam a 8gb-os ddr2 reg-ek nem melegedtek (borda sem volt rajtuk), ellenben a mostani dual 1366-nál a 16gb-os ddr3 reg-ek meg instabilak aktív hűtés nélkül.
-
lenoma
aktív tag
Sziasztok!
A problémám megoldásához ötleteket várok, vagy hátha esetleg tapasztalt valaki hasonlót.
Gép:
- MSI P45 Neo3-FR (PCB 1.0)
- Xeon L5430
- 4x2gb Kingmax 1066Mhz CL6
- Asus 750Ti
- Windows 10 EnterpriseA probléma, hogy random kilép a TVGO alkalmazás, néha egy órát megy, néha perceken belül. Utána, csak a böngésző bezárása és újboli belépés segít, de akkor már csak rövidebb ideig bírja és kilép még nem indítom újra a gépet.
A probléma azóta áll fent mióta a procit alap órajelen járatom, még az alaplapi jumperekkel 333-ról 400-ra állítva 3,2Ghz-en járattam addig nem volt gond. Biosból nem hajlandó a 400Mhz-re alap feszültségen.
A ramok is érdekesek a gyári 2V ellenére sem tudom CL5-be rakni, ezért CL6 1,8V-on járattam de még így is nagyon melegek, szinte megfoghatatlanok.
Ezért el kezdtem alul feszelni. Jelenleg 1066Mhz CL6 1,5V-on megy és szerintem vihetném lejjebb is, de ez már a DDR3 feszültsége így is.
A proci is 1V-ra alulfeszelve 2,66Ghz alap órajelen
A VGA is MSI afterburnerrel 90% power limiten.Alulfeszelés nélkül is kilép a TVGO.
A vicc, hogy sehol máshol nincs hiba, LEGO játékok, PCmark, 3dMark simán hiba nélkül megy. Kék halál soha nem volt.
Tudom a TVGO egy rakás ...
A TVGO másik gépeken kilépés nélkül megyHol lehet a gond?
A memóriát meddig feszelhetem alul?
Minden újrapasztázva, a hőmérséklet 40C alatt átlagosan. A táp is egy Be Quiet! gold működő gépből.A cél az volt evvel a géppel, hogy egy 100W alatti okos TV legyen amin fut a Windows és játszani is lehet rajta.
Hangtalan Xeon!
Kb 10-12db lehet a hangja.Kimaradt, hogy lehet, csak egy egyszerű BIOS beállítás a gond, nem értek az Intel gépekhez.
-
xeon forever
addikt
válasz
Speed® #15140 üzenetére
Miota WS parti lettem azota nalam csak a 2011+ foglalat johet szoba. Rohadt occson lehet bele ECC ramot szerezni, sokat is. Most utoljara 42k+postaert lattam komplett T3600-ot 4 maggal. Olyanbol van is egy egy gtx 980-al parositva. Hibatlan. Sokan mondjuk a 635W-os taptol FSNK...
-
kenand
veterán
válasz
Speed® #15127 üzenetére
Xeon megy dualban is, de dualban ritkán használja az ember (nekem volt 3 lapom/gépem is). Általános célra -a nem húzható duál- nem sokkal gyorsabb, ellenben több alkatrész kell, ráadásul a duálhoz való memória zsákutca volt, lassú és baromi sokat evett, valamint fűtött rendesen általában külön venti kellett nekik.
-
herrober
tag
Közben lett egy bekapcsológomb megvilágosodásom
, lekötöttem, kiderül 1 hét alatt kb, hogy volt-e köze hozzá...Köszönöm a teszt tanácsokat, az sem fog közben elmaradni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
herrober #15137 üzenetére
Pedig simán jó pötyögtetni még.
Garázsban ilyen cucc van lerakva, pötyögtetős, zenélős gépnek:
Asus IMISR-VM alaplap (socket P, GM 965 chipset), Core 2 Duo T9300 (2c/2t, 2,5 GHZ), 2*2 GB SO-DIMM DDR2 800 ram (laptop ram), 500 GB 7200 RPM Seagate HDD, VGA-nak a lap Intel GMA X3100-as IGP-je van használva, W7 x64-el.
-
herrober
tag
Sziasztok,
Adott egy Asrock g31 lapban egy E5450. Az utóbbi pár hónapban random reboot van játék alatt, illetve nem mindig indul el a gép bekapcsolásra. De a szokásos ki tudja eset, amikor napokig semmi, aztán crash. CPU-Z szerint ugrál az fsb 1329-1332 között
. Lap vagy táp inkább szerintetek?
-
envagyok
veterán
Mivel jobb egy e5440 egy q9550-nél?
Több összehasonlító oldalon is néztem, és 3-5%-al jobbnak írják.
Nem ugyanazok a specifikációk?
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
helkis #15123 üzenetére
egyébként pont boot probléma miatt kezdtem el foglalkozni ezzel
gyári beállításokkal gyakran post-nál vagy restartnál megdöglött, ki-bekapcsolt, pittyegett, stb.
gigabyte lap, performance enhance turbo és a 800cl6 nem szeretik egymást (ez a default)
800cl5 turbo meg a 800cl6 standard is amúgy meg jók, de azt akartam elérni, hogy clear cmos után is rendesen menjen egyből -
helkis
veterán
boot során akkor is lehet gond.. akkor állnak be a feszek (minden indulás egyedi, sokszor a tűrésen elül van minden, de van mikor nem), ezért sok modern kihegyezett lap/ram kombóban is lehet meglepetés, hogy egyszer csak nem indul a gép, mert nem jó a ram beállítás, holott minden gyári értéken van.. ilyenkor a memóriának vagy a memóriavezérlőnek adott +fesz-el lehet stabilizálni az indulást..
a lényeg, hogy nagyon ki kell tesztelni, mert ha hibázik a ram, akkor könnyen oprendszer nélkül lehet maradni..
-
tlac
nagyúr
Megcsináltam az ramjaim SPD módosítását SPDTool-lal. Amit firstman3333 küldött nekem exportált rom-okat, azok elég hasznosak voltak, mert alig tértek el az enyéimtől és ezért a lényegi különbségek jól látszódtak. Végül nem is ezeket égettem bele, hanem a sajátjaimat módosítottam, de csak egy minimálisan, hogy minél kisebb legyen a kockázat. Még nyomni fogok egy teljes estés metest86+-t, aztán majd kiderül, hogy tényleg jó lett-e.
Eredetileg 6-6-6-18-asok voltak a modulok, amikből 5-5-5-18-at csináltam.
Képekben így néz ki:
eredeti cpu-z-ben - moddoltan cpu-z-ben
eredeti spdtool-ban - moddoltan spdtool-ban
eredeti aida64-ben - moddoltan aida64-ben
SPD különbség binárisan. (a 3 késleltetés és egy ellenőrzőkód)Teljesen felfrissített Win10 64 biten csináltam, ezt csak ezért írom, hogy új rendszeren is jól működik. Bár az SPD írása közben pár másodpercre befagy a program, ne ijedjünk meg és ne piszkáljuk, fel fog éledni.
Egyébként elég egyszerűen módosíthatóak az értékek miután már tudjuk, hogy mit kell állítgatni és nem akarjuk teljesen eltekergetni.Tehát a 400Mhz, 333Mhz, 266Mhz (valójában ez a szokásos 800, 667, 533) értékekhez egyszerre kell beállítani az időzítéseket. Itt nekem eredetileg 4-5-6 volt, amit 3-4-5-re állítottam.
A további késleltetések is hasonlóan működnek, minden egyes szám hatással van minden egyes 400, 333 és 266-os SPD-s sorra.
Ez legjobban úgy érthető meg, ha pl. belekattintunk duplán a TRCD-hez és elkezdjük a felfele nyíllal csökkenteni az értéket. Ekkor az történik, hogy először a 400-as TRCD fog megváltozni, de ha nyomkodjuk tovább, akkor majd a 333-as is csökkenni fog és végül a 266-nál is. Ha tovább csökkentjük, kezdődik előröl a 400-as sorral. (Ha belegondolunk, ebből is látszik, hogy itt sokkal pontosabban meg lehet adni a késleltetést, mint bios-ban, mert ott csak annyit állítunk, be, hogy pl. 5 és nem ns-ban adjuk meg.)Miután megcsináltuk az átalakításokat, kell egy még fix checksum-ot (ellenőrzőkód) nyomni. Ha elfelejtjük, nem gond, fog szólni a program flash-elés előtt, hogy nem stimmel és ekkor le lehet még állítani. Flash-elés után cpu-z-ben már rögtön látszódtak is a módosítások. Újraindításnál nekem csinált a gép egy ki-bekapcsolást, mivel érzékelte, hogy "új" ram van benne.
-
Speed®
titán
válasz
xeon forever #15114 üzenetére
Ez off itt
Én meg szereztem P7P55WSt X3480al, kimaxoltam az 1156ot ;p
-
tyan
senior tag
válasz
Brutális a cucc. Használd egészséggel.
-
tlac
nagyúr
válasz
wow
proci is benne van az árban? -
xeon forever
addikt
Megjott az uj csaladtag. https://hardverapro.hu/apro/dell_t5810_e5-2680v3_12_24mag_2_5_3_3ghz_32gb_64gb/friss.html
Ma neki latok a gepek karbantartasanak/upgradenek. Kuldom majd az infot. -
tlac
nagyúr
válasz
firstman3333 #15110 üzenetére
így valóban nem sok mindenre
lehet eredetileg nem is Kingston volt, hanem valami másik márka, csak éppen Kingston chipekkelxeon forever, firstman3333:
írok pü-t
-
tlac
nagyúr
Miért nem írod át kézzel?
megrémiszt a sok érték
Utánaolvastam külföldi fórumokon, és az volt a megoldás, hogy indítás után, menet közben (!) kellett bepattintani a rossz modult, és úgy már kezelte az spdtool.
találkoztam én is azzal módszerrel, hát én azt biztos nem csináltam volna
jobb megoldás lehet ilyen esetben, ha van olyan gép, ahol előtte fixálni lehet az időzítéseket biosból és aztán a kikapcsolt, előrebeállított gépbe betenni a ramot
-
xeon forever
addikt
-
ricsi99
addikt
Menet közbeni ram beszerelés... jezus.. annyit nem érhet egy modul.
De látom ebben profi vagy...
Komolyan kérdem , nem csinálsz egy kis logoutos cikket ,mit hogyan kell mire kell figyelni?
Pl párom gépebe van jó kis ocz ram ,de a gép biosa 0 ...igy örülök hogy 800 on megy... nem hogy cl5...
Vagy rengeteg laptop tulaj is nyerhetne a dolgon..... -
korn
aktív tag
Miért nem írod át kézzel? Én vagy 100-szor írogattam át a kínai lp ramokat, sosem volt gond.
1 laptop ramot csesztem el egyszer, az én hibám volt. Nem is indult a gép, ha benne volt az a modul. Utánaolvastam külföldi fórumokon, és az volt a megoldás, hogy indítás után, menet közben (!) kellett bepattintani a rossz modult, és úgy már kezelte az spdtool. -
ricsi99
addikt
Igen ,gyorsba megnéztem ,de az irást még nem probáltam... igy pl egy ddr2 es ramba beirod a cl5 ös értékeket és utánna azt használja az alaplap biosa?
Jó sok értéket láttam amúgy amit tényleg csak dfi lapban lehet változtatni a ram beállításoknál....Lehet én is kiprobálom...
Új hozzászólás Aktív témák
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest