- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pe-pe
tag
Sziasztok
Van egy olyan problémám, hogy a Pi-t amikor be VNC-zem a Pi felbontása kicsi.
Értsd: amikor megnyomom a Pi start menüjét az betölti a képernyő egyharmadát és baromi nagy ikonok vannak. -
Pe-pe
tag
Ma robban a kínából vásárolt töltő, szerencsére semmi nem volt rádugva.
Szóval a kínai töltővel csak óvatosan. -
Pe-pe
tag
válasz
szabifotos #13744 üzenetére
Én malnapc.hu-n rendeltem két ok miatt.
1. garancia
2. a PI-t a UK Sony gyárában csinálják.Egy példa vettem egy 5V-os 2A-es töltőt az Ebayen, ami megmérve 5,5V-ot ad le, ami nem igazán szeret a PI.
A tűrés az ±5%, tehát az ±0,25V-ot jelent.Egyéb kiegészítőket pár dollárért inkább érdemes venni Ebaye, például hűtőborda, ház, wifi stick.
-
Pe-pe
tag
válasz
gyurkikrisz #13734 üzenetére
Van egy másik dolog is amitől még szivárványozhat a PI: a hosszú USB kábel.
-
Pe-pe
tag
Sziasztok
Kínából vettem USB-s telefon töltőt. 5v-os és 2 A-es.
Nos az 5v az induáskor 5.44 és 5.33 v-ra esik vissza, ami szerintem sok. Úgyhogy, ha valaki kínából rendel ilyen töltőt érdemes ránézni mert idővel hazavághatja a kis málnát.
Persze megy vele, semmi baja, de azért nem ezzel fogom hajtani a kicsikét. -
Pe-pe
tag
Még egy kis információ a szivárványos négyzethez. Nem a tápot hanem az USB kábelt cseréltem, ami korábban egy 3 m noname kábel volt. Megmértem az áramfelvétel és kb 450 mA vesz fel amikor médialejátszó van telepítve az SD-re. Persze ez wifivel vagy LAN-al a duplája is lehet, szóval indokolt a nagyobb tápegység is.
-
Pe-pe
tag
válasz
vargalex #13712 üzenetére
Ez konkrétan azt jelzi???Egy kis google keresés és máris meg van a válasz. Csak nem igazán tudtam, hogy is keressem, de itt írják a jelenséget:
https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=29&t=82373"Currently the symbols are:
Red square: over-temperature ------------->> Vörös négyzet: túlmelegedés
Rainbow square: under-voltage" ------------>> Szivárványos négyzet: Alacsony tápfeszültségRemélem más új felhasználónak is így tudtam segíteni.
-
Pe-pe
tag
Vettem egy Raspberry Pi 2-t. van egy olyan problémám, hogy a kezdetektől fogva a kép jobb felső sarkába egy szivárványos négyzet van. mi ez és, hogy lehet eltüntetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vicces videók
- Milyen routert?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged