Hirdetés
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- AMD FX
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gamepad
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zka67
őstag
Szia, a FET-en lévő felirat szembe van veled, úgy stimmelnek a lábak, (Drain, Gate, Source), ezek logikailag megfelelnek a tranzisztor C-B-E lábainak.
A 100k-s ellenállás lezárja a FET-et, ha pl. tranzisztor kimenetről hajtod, aminek nem teljesen 0V a feszültsége. A 10k-s pedig csak úgy ott van, akár el is hagyhatod, de én nem szoktam direktbe kötni a Gate-et sehova. De ekkor a 100k-s ellenállásra sincs sok szükség. Én csak azért szoktam beletenni ezeket, hogy ha véletlenül zárlatos lenne a FET D-G, akkor se tegye tönkre a meghajtó áramkört.
Ha csak szabadon "lóg" a FET Gate-je, és megfogod kézzel, akkor ki- be kapcsolgathatja a tápodat, de ha rajta van a 100k-s ellenállás, akkor nem csinál ilyet. Ez gyakorlatilag védelem a "butaság" ellen, ezen kívül sok jelentősége nincs neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Készen áll a tömeggyártásra az SK Hynix LPDDR6-os memóriája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alumíniumba öltözött a Nothing Phone (4a) Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljesen az új Xboxhoz készül a neurális leképezés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkBook 13s G2 - i5-1135G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 216RX 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann