- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
balaaa88 #6833 üzenetére
Aki próbálkozott 433 MHz-el, annak minden egyből simán ment?
Az túlzás, de azért össze tudtam hozni valamit.
Tavaly év vége felé beírtam ide a topikba, hogy mire jutottam rádiós konnektor ügyében. Érdemes lehet visszaolvasnod, ha érdekel az a felhasználási példa.
a kiadom a sudo ./send v. codesend 12345 parancsot (kiírja, hogy send 12345); utána sudo ./RFSniffer és csak elindítja de semmit nem ír ki csak fut
Nem is fogsz látni semmit, hiszen kb. a másodperc tört része alatt kiküldi a kódot, és mire te a sniffert futtatnád, már rég befejezte az adó a működését. Ráadásul a kódhoz írt komment szerint egyidőben nem fog működni a kettő:
Due to limitiations in the implementation of interrupt-driven routines in the underlying RCSwitch library, it is currently not possible to use both the send and receive functionality within the one program.
Mondjuk én az RFSnifferrel semmire sem jutottam, ahogy elnéztem a kódot nem is akartam megérteni (időzítés para vagy éppen teljesen más kódolást használt az általam vásárolt adó, passz, nem vagyok sem kóder, sem villamosmérnök...) Helyette fogtam a vevőt, rákötöttem egy hangkártyára, és audacity-vel sniffeltem, abból pedig már meg tudtam fejteni a kódolást, amit visszatápláltam az adónak.
Azért ha valaki rájön mi a titok nyitja, írja meg, mert habár most csak az adóoldali részét használom, végül is érdekes lenne gyűjteni vele a rádiós kültéri hőmérők adatait is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- 24 Hours of Le Mans
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- Metal topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest