- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
balaaa88 #6833 üzenetére
Aki próbálkozott 433 MHz-el, annak minden egyből simán ment?
Az túlzás, de azért össze tudtam hozni valamit.
Tavaly év vége felé beírtam ide a topikba, hogy mire jutottam rádiós konnektor ügyében. Érdemes lehet visszaolvasnod, ha érdekel az a felhasználási példa.
a kiadom a sudo ./send v. codesend 12345 parancsot (kiírja, hogy send 12345); utána sudo ./RFSniffer és csak elindítja de semmit nem ír ki csak fut
Nem is fogsz látni semmit, hiszen kb. a másodperc tört része alatt kiküldi a kódot, és mire te a sniffert futtatnád, már rég befejezte az adó a működését. Ráadásul a kódhoz írt komment szerint egyidőben nem fog működni a kettő:
Due to limitiations in the implementation of interrupt-driven routines in the underlying RCSwitch library, it is currently not possible to use both the send and receive functionality within the one program.
Mondjuk én az RFSnifferrel semmire sem jutottam, ahogy elnéztem a kódot nem is akartam megérteni (időzítés para vagy éppen teljesen más kódolást használt az általam vásárolt adó, passz, nem vagyok sem kóder, sem villamosmérnök...) Helyette fogtam a vevőt, rákötöttem egy hangkártyára, és audacity-vel sniffeltem, abból pedig már meg tudtam fejteni a kódolást, amit visszatápláltam az adónak.
Azért ha valaki rájön mi a titok nyitja, írja meg, mert habár most csak az adóoldali részét használom, végül is érdekes lenne gyűjteni vele a rádiós kültéri hőmérők adatait is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- i7-9700K + BeQuiet + 10 venti Stabil, halk, brutál erős gép!
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest