- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Mi történik, ha frissítés közben kikapcsolod a PC-t?
- Socket AM5
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Proci85
üzenetére
Igen, ez is gond ezekkel, hogy nem tudom, mennyire megbízhatóak, egyáltalán, igényelnek-e bármi komolyabb kalibrálást (gázérzékelő gondolom igen), milyen távolságból, "mekkora tűznél" jeleznének. Egy mozgásérzékelőt azért aránylag egyszerűen ki lehet tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha van egy optikai érzékelős megoldás, az figyel folyamatosan, és ha füst kerül a szerkezetbe, riaszt egyből. Ez szerintem elég egyszerű működést feltételez, erre gondoltam van a korábban linkelt PIR modulhoz hasonló kész megoldások.
Gázérzékelés talán kevésbé fontos. Vagy ha mégsem, akkor lehet különálló egységként fogom kezelni, ez úgyis akkor érdekesebb, ha vannak a közelében, nem szükséges emiatt riasztást küldenie / logolni / ki-bekapcsolni / egyéb, amikhez kell a központ. Meg csak két helyiséget érint (kazán, garázs - máshol nincs gáz).Lehet a tűzjelzőket is csak annyira központosítanám, hogy egy tápról menjenek, ne kelljen mindhez elemet / tápkábelt szerezni. Meg végül is rá lehet kötni egy vezetéket, hogy alap dolgokat monitorozzak rajta (pl. működik-e, kap áramot, stb).
Még esetleg a hőmérős megoldás működhet, digit hőmérő modult biztos lehet egyszerűen szerezni / építeni. Itt gondolom elég lenne annyit nézni, hogy pl. küszöbérték fölé megy-e. Teszem azt, levegő hőmérséklete ritkán haladja meg egy átlag szobában az 50-60 fokot. Ez nem lehet nagy költség, akár külön "rendszerként" valamilyen kész füstjelző rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL T3620 Precision Munka+játék PC 8X4.0GHz 16GB DDR4 512GB SSD QUADRO M4000 8GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER MAX PC 32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Szupergyors Core i7 7700 FSC P757 TOWER SSD PC 4X4.0Ghz 16Gb DDR4 512Gb SSD DVD WIN11 1Év GARANCIA!
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

wassermann