Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Én messze nem űzöm ezt a hobbit olyan szinten mint Ti, az eszközök képességeinek talán 1-5%-t ha kihasználom. Talán.
A tanácsotokra - különösen cigam tanácsára - az RPi2-t tartósan streamer szerepkörbe száműztem, egy régebbi moOde-dal egy SMSL PS200Pro DAC-kal szolgáltatja a muzikot. Vettem mellé egy gyári tápot, mivel a 10W-os gagyi mobiltöltő a Pi-t és a DAC-ot már nem tudta üzembiztosan vinni. 600MHz-en járnak a magok, több óra zenehallgatás után is 1-15% közötti kihasználtsággal ketyegnek, alig 150MB RAM foglalással. Amíg meg nem döglik, elleszek vele.
A Pi-vel kiesett a mediaplayer-em, tettem egy próbát a dedikált Android-os lejátszók háza táján, de egyik sem győzött meg (túl sokat tudtak, vagy preneolitikumi HW-rel árulták arany áron)
Végül a HA-n nézelődve jött szembe egy RockChip-es SBC. Egy 2GB RAM/32GBonboard eMMC-vel szerelt Radxa RockPi4B+-t.
Mindig fáztam az RK SoC-któl, de ez valahogy érdekesnek tűnt. Utánaolvasva rá kellett jönnöm, hogy ez az RK, már nem az az RK. Némi FoxPost-os szívatás után megérkezett a kütyü. Nos, háát nem RPi...
A Pi-t beüzemelni gyerekjáték, ezzel azért molyoltam pár napig.
Érdekes a konfig, mert 2GB RAM-mal nem szerelték 32GB eMMC-vel, csak 16-tal. Kiderült, hogy ezek Wi-Fi router-ek voltak, amikkel mellesleg Helimum-ot bányásztak. Háát nálam már nem bányászik.
Sikerült kialakítani a számomra ideális dualOS kombót. Az mSD-ről LibreELEC boot-ol mediaplayer lesz, az eMMC-ről meg egy Debian12-vel lehet használni. Ahhoz képest, hogy csak egy ARM SBC nyúlfarknyi 2GB RAM-mal, gyors és gördülékeny. A repók gyárilag kínaiakra vannak állítva, ezeket tervezem áttenni valami európaira. Szükséggépnek, vagy ágybandöglősnezetősnek tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- World of Tanks - MMO
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- MWC 2026: Farsangra Galaxy Ultrának öltözött a gyerek
- További aktív témák...
- Gtx 1080/ Intel I7 8700K/ 16GB Ram/ 256GB M2 SSD/ 1TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 256GB Sata SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Gtx 1050Ti/ Intel I5 7500/ 16GB Ram/ 128GB M2 SSD/ 1.5TB HDD/ Win11
- Gamer PC - RTX 4060 Ryzen 7 5800X 16Gb RAM
- 4K AMD Gamer PC! Ryzen 9850X3D / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 280 AIO LCD - Beszámítás
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Dobozos ASUS TUF 17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB) Magyar bill
- Beszámítás! Asus VG27AQ3A 27 180Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Használt Hikity SH3AM5HI Carplay és Android Auto multimédia kijelző / 12 hó működési garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4653
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A Pi-t beüzemelni gyerekjáték, ezzel azért molyoltam pár napig.
wassermann