Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
Én végül NAS-t építettem egy 4 GB-osból, de egy rövid ideig használtam a Raspberry Pi OS-t rajta. Office-ból én Libre-t próbáltam, az teljesen flottul működött, ha a VLC rajta van, nincs videó amit ne enne meg. Böngészésre én Chromium-ot használtam, macOS/Safari után nem éreztem túl fluid-nak, főleg youtube videó teljes képernyő és kis ablak közötti váltásoknál voltak érdekes átmenetek. Viszont azt hozzá kell tenni, hogy ekkor még SD kártyáról ment az operációs rendszer, így ez és a 4 GB RAM is hozzájárulhatott ehhez. Később pár órára még felkerült rá a Raspberry Pi OS, az SSD elképesztően sokat dobott az általános sebességérzeten.
Szerintem ha egy egyszerű irodai felhasználásra/media fogyasztásra szeretnéd használni és 60.000 Ft alatt be tudsz szerezni egy neked megfelelő x86-os gépet, akkor azzal talán jobban jársz. Viszont ha tervezel mást is a Pi-vel (0-24-es használat vagy valamilyen céleszközt építeni később) és a Linux-al elvagy, választasz egy 8 GB-os verziót, az SD kártyát kiváltod egy SATA-USB-s vagy M.2-PCIe-es SSD-vel, akkor egy hibátlan gépet kapsz ezen az áron (8 GB-os Pi 40.000 Ft + adapter 5.000 Ft + ház 5.000 Ft + HDMI 2.500 Ft + I. 480 GB-os SSD 22.000 Ft + SATA-USB átalakító 2.000 Ft vagy II. 500 GB-os NVMe SSD 25.000 Ft + NVMe HAT 6.000 Ft).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nintendo Switch 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Azonnali fotós kérdések órája
- Linux haladóknak
- Google One vs iCloud vs OneDrive – melyik a legjobb választás 2025-ben?
- Bittorrent topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Prémium Lian Li O11 Gamer/Workstation PC - Ryzen 9 5950X, RTX 4070 Super, brutális teljesítmény
- Vízhűtéses egyég adatközpontokhoz - Schneider Electric RC ACRC301H - új ára 4,5 Milió Ft
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- !!AKCIÓ!! GAMER PC AMD Ryzen 5 5600X/MSI MPG B550 GAMING PLUS/GeForce RTX 4070 DUAL 12 GB/32GB DDR4
- Qnap TS-463U, 4 magos AMD CPU, 2x2TB WD Red, 8GB, 2x10GB sfp, 4x 1GB LAN
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann