- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autóhifi
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #42697 üzenetére
Várjatok, akkor sorolom tovább:
Észlelte már valaki, hogy milyen szutyok az Rpi3B+ saját audio kimenete?
Összehasonlítási alap: egy 2011-es belépőszintű noti, valami integrált Realtek-el (amin a DAC-os Topic-ban máris szörnyülködnének), Windows 7 és Jriver-el, ugyanazon hangfallal:
1. A noti kb. fele hangerővel már olyan hangos, mint a Pi + Volumio fullra tekert hangerőn.
2. De ami az igazi feketeleves: a Pi + Volumio már 75%-os hangerővel torzít! Bizonyos hangszerek, bizonyos hangjai recsegnek, ropognak, egyszerűen kritikán aluli.
Ez alap Pi tulajdonság, vagy a Volumio miatt van, vagy kifogtam egy hibás példányt?
-----
De mondom tovább: leállítottam a zene lejátszást (Pause, mert ugye Stop gomb az nincs, miért is lenne?) és rányomtam a "Kikapcsolás"-ra. Na fél órán keresztül csak karikázott a Web-GUI-n (gyak. le is fagyott), de kikapcsolni nem akart. Böngésző oldal frissítésre már kidobta, hogy a "webhely nem elérhető", de a Pi-on minkét piros LED továbbra is világított.Valami itt nincs rendben.
Hát ez eddig elég tré egy élmény volt. Ha tudom, hogy ez egy ilyen vacak, biztos nem rendelek Pi-t pont budget zene lejátszónak. Holnap kipróbálom, de szerintem még a 14K-s "MusicMan" "kínai vacak" MP3 lejátszóm (amire szintén lehet Jack-en hangfalak kötni) is körbe fogja röhögni hangerőben. És ezt pedig az UK-ben gyártották, meg a Volumio ajánlgatja orrba-szájba? Hát gratulálok nekik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Medence topik
- Tőzsde és gazdaság
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest