- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Raspberry Pi 4 4GB Argon One v1 házban, amiben egy Sandisk Extreme Pro 64GB-ról megy a 32 bites Raspberry Pi OS. Erre USB 3.0 porton kötöttem egy Ugreen 6Gbps NGFF (ASM235) házban egy WD Red SA500 1TB NAS SATA M.2 SSD-t (NTFS-re formázva az esetleges Windows-os gépre kötés miatt). TRIM a ház és a meghajtó által támogatott, manuálisan bekapcsoltam a rendszer alatt. A meghajtó samba-val megosztva, hogy Windows alól tudjak rá másolni.
A problémám az volna, hogy Windows-ra kötve hozza az elvárt sebesség értékeket, de ha samba-n keresztül másolok rá vagy ssh-n keresztül sebességtesztet futtatok dd-vel, akkor 30-32 MB/s-nél gyorsabban nem ír a meghajtóra. Erre esetleg tud valaki megoldást?
Próbáltam a Ugreen NVME/NGFF-es házával is (Realtek chipes), azon valamiért alapból ment a TRIM, viszont a sebesség ugyanaz volt.
Olvastam, hogy a probléma sok embernél fennáll, de használható megoldást nem találtam és nem hinném, hogy sebességben ennyi lenne a vége Raspberry alatt.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...