Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Üdv!

Rég jártam erre, aminek főként az az oka, hogy kb 2017 óta nem nyúltam a kis Raspberry Pi2-mhöz. Annak idején TV okosítóként használtam, de emlékszem, hogy kénytelen voltam LibreElec-et használni, mivel raspbiannal lassú volt és nem vitte még a youtube videókat sem böngészőből. A libreelecnek volt valami trükkje szoftveres encodingra.

Viszont LE-vel azóta is szépen teszi a dolgát.

Gondolkozom egy RPi4-re beruházáson. Nem látom sok értelmét a 8 GB RAM verziónak, mert kb csak médiacenternek lenne használva és amúgy is sok esetben a CPU nem bírna annyi mindent futtatni, amihez 8 GB RAM kéne. Nem tudom, mennyi ram lenne elég erre a célra?

Viszont hallottam pár helyen, hogy a LE, illetve a kodekek még erősen hiányosak a 4-es verzióra, illetve hogy a CEC támogatás nem megy. Igaz ez?

Akkor a régi Pi2-mhöz vettem egy wifi usb modult, de alapból nem támogatja a LibreElec, nincs hozzá forgatva modul. Lefordítom én, de nem találtam infót arról, hogy melyik kernel forrást használja az LE. A sima raspberrypi/linux repót?

Illetve tervben van DVB-S adás vétele valamelyik Pi-vel. Melyik stick támogatja a LE-et, illetve működik szépen HD adással is?

Pi2-re van értelme még megvenni az MPEG2/VC1 licenceket? Ahogy néztem, MPEG2-re már lejárt a szabadalom, de ugyanúgy adják el a licenceket... És tvre nem lenne rossz. De szoftveresen is kitolja jelenleg. Lenne különbség minőségben?

Új hozzászólás Aktív témák