Hirdetés
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
- Kombinálná a Gaudi 3-at az NVIDIA B200-zal az Intel
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Androidos tablet topic
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Usb wifi kártya volt a rpi2-be dugva, amikor openvpn-t telepítettem raspbian lite (octopi) alá.
Később kihúztam a wifit és lan-ra dugtam, azóta a vpn-en keresztül nem látok ki a netre, nem látom az otthoni hálózat többi gépét, csak a rajta lévő dolgokat (octoprint, ssh, stb). Azóta újra is telepítettem az openvpn szervert, de nem oldotta meg. A routeren fix ip cím van hozzárendelve, minden egyéb szempontból jól működik a dolog, kívülről is elérem stb.Gugliztam, és találtam rá átmeneti megoldást, már nem emlékszem hol. Ssh-n a következő parancs után minden működik rendesen:
sudo iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.8.0.0/24 -o eth0 -j MASQUERADE
Csak az a baj, hogy reboot után elveszik a beállítás, újra be kell írni, és utána a következő rebootig megint működik.
Szeretném a hozzáértőktől kérdezni, hogy pontosan mit csinál ez a parancs, és hogy tudnám permanenssé tenni a beállítást? Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új Fóliás Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest