- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen videókártyát?
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #36047 üzenetére
Ez a memóriahuszárkodás azóta megy, mióta léteznek számítógépek és állandó vitát generál... Nekeg 1 gigád van? Nekem 2!... Neked 2? Nekem 4...
Kicsit olyan mint a sógor fűnyírója, ami sokkal jobb, csendesebb és egyenesebben vágja a fűszálakat...Én 4MB-al kezdtem.
Sok éve raktam össze egy PC-t játékra. Kapott 16GB-ot, mert nem számított és miért ne... Figyelgettem, nem volt játék ami bármilyen beállítással meghaladta volna a 4GB-os memóriahasználatot. Mégis azt olvastam fórumokon, hogy 16-32 giga alatt nem gép a gamer PC. Baromság volt...
Mindenesetre ebből a témából én kiszállnék, mert nem látom értelmét tovább görgeti.
#36040 cigam:
Értem, hogy Nálad nem elég az 1 giga, de lássuk be az általad futtatott szálakra nem mondhatók, hogy hétköznapi egy átlagfelhasználónak. Amiből indult a beszélgetés, azokra a feladatokra elég az egy giga. Dolgozd fel.Meg lehet magyarázni, hogy "de én akkoris meg tudom tölteni, még száz feladat futtatásával bebizonyítandó, hogy nekem van igazam", de nem ez volt a kiinduló dilemma.
"A dupla is költői túlzás:":
Igen, az.Számolni én is tudok, kedves, hogy levezetted.
De ahogy a hozzászólásomban is írtam:
"Nekem elvi bajom van ezzel...", Itt a legfontosabb a "nekem" és az "elvi". Nyomorult ~21e forintról beszélünk, nyilván a 4 gigás is egy vicc összeg, bármilyen épített szerver megoldáshoz képest. Nem vagyok sz*rrágó, puszta elvekről beszélek. Van itthon befogva Pi százezer forint fölött az éjjellátó kamerától a Moonlight kliensig.. Szimplán az 1,6x-os árat tartom irreálisnak, hogy csak plusz ramban jelentkezik. Ennyi. Mindazonáltal még így is simán megéri összességében egy 4 gigás Pi4, pláne (ahogy már szintén írtam) ha valaki kísérletezésre veszi, vagy nem tudja még mit akarhat vele a jövőben.Egy két márkám volt eddig csak, OrangePi, BananaPi a Raspberryken felül, de az tény, hogy a legstabilabb, legtámogatottabb a Raspberry marad hardver és szoftver tekintetében egyaránt.
Ja, még egy utolsó gondolat RAM huszároknak: Aki esetleg nem ismeri, érdemes lehet kipróbálni a DietPi-t. Lényegesen kevesebb felesleges cucc fut alapból. Kezdőknek is jó, saját szoftver manager, segít felkonfigurálni, samba megosztások, USB meghajtók csatolása, mindenhez menü stb stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ingatlanos topic!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- E-roller topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Projektor topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- WHITE GAMER PC! i7-14900K / RTX 4080 Super / 32GB 6000MHz / 1TB 980 Pro / Z790 / 1250W! BeszámítOK!
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- Kezdő Gamer PC MSI RTX 2060 OC / i3-10100F / 16GB DDR4 / Új MSI ház
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Update 07.21. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest