-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Hát, órajel limit alacsonyabbra húzással valószínűleg lejjebb vihető a terhelés alatti ugrás. Úgy tudom az elektronikák fogyasztása az órajel növelésével nem lineárisan nő, szóval az a 200MHz is odavághat.
Az smsc/LanXXX chip kapcsán egyik tesztnél arra gondoltak, hogy talán lehet (majd) mód letiltani annak, akinek nincs szüksége rá, mert például wifit használ. Ez eléggé fix fogyasztásnövekedést okoz. A betáp körüli változásra leszek majd még kíváncsi, mert mostmár elvileg okosabb, kapott oda is valami chipet.
Ilyesmire gondolok, hogy okos töltőkkel jobban kijön-e. Meg, hogy van e feszültségesés, mint ahogy a régi megoldásnál volt. Régebben inkább 5.2V körüli tápot szeretett, hogy ne essen be nagyon 5V alá.
(nekem egyelőre nincs tervben vásárlás, mert amire használom, arra elég a 2db 2-es és 2db első generációs, meg a zero.)
(#29677) wassermann
múltkor botlottam bele én is, azóta jött ki több is
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 3700X / RTX 2060 SUPER / 32GB RAM / 512GB NVMe Gamer PC
- ASUS TUF Gaming i9-10900Kf 32GB RAM RTX 3060 Ti Vízhűtés
- ACEMAGIC F3A Mini PC 64GB RAM 1TB SSD AMD Ryzen AI 9 HX 370 + 2x LG 24" monitor, garanciával
- i5-9600KF + ASUS PRIME Z390-P (RAM nélkül)
- 4K Gamer PC (Ryzen 9 7950X3D, RX 7900 XTX, 64GB DDR5)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

wassermann