Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
Polllen #29272 üzenetére
Feltett egy kérdést és kapott egy választ, ami arra vonatkozott, hogy ÉN hogy látom az Ő problémáját.
A válaszokból (remélhetőleg) leszűri a lényeget (=konklúzió) és elindul arra, ami NEKI szimpatikus.Én semmiképp sem bíznék egy eszközre ennyi feladatot. A médialejátszó legyen egy eszköz, a NAS egy másik.
Igen ugyanolyan boar-ok, mint a Pi, de az mindennképp előgy, hogy a LAN-t külön chip vezérli és gigás.
File transfernél a közös busz és a 100-as LAN komolyan vissza tudja fogni a sebességet. NAS SW-nek meg a linkelt eszközöknél is - és a Pi-nél is - az OMV-t ajánlják. Az meg mindegyiknél ugyanolyan, minimális linux ismerettel is el lehet vele boldogulni.Az Android-os médiabox-okat szándékosan hagytam ki, mert az eredeti hsz-ban nem volt ilyenről szó. Amúgy médiaplayer-nek valószínűleg inkább olyat választanék és nem Pi-t (függetlenül attól, hogy én is Pi-t használok rá)
(#29273) MaCS_70:
"Ez azért egy kicsit sarkosra sikeredett."
Lehetséges, ez van... Nem szórok hamut a fejemre ez miatt."Nálam a RPi tökéletes médialejátszó, ..."
Médiaplayer-nek használom én is a Pi2-m és teljes mértékben elégedett vagyok vele, H264-es fHD MKV-ket döcögés nélkül játsza a 10/100-as LAN-on át a "NAS"-ról."Egy barátom évek óta tökéletes elégedettséggel használja a PI-t NAS-ként."
A NAS-részt fenntartom. Próbáltam NAS-nak használni a Pi2-t, OMV-vel, 1TB-os HDD volt rjat USB-s házban. A SAMBA megosztásból 3MB/s másolási sebességtől nem estem hanyatt, ez számomra vállalhatatlan volt. A mostani sem sokkal gyorsabb (10-12MB/s) de itt legalább már nem a gp a szűk keresztmetszet, hanem a router."Ezen az alapon egy olcsóbb NAS-ra, médialejátszóra is rá lehet mondani, hogy az nem is igazi, mert vannak nála erősebbek, jobbak."
Így van. Szebben én sem tudtam volna megfogalmazni."Az pedig sosem értettem, hogy miért érv az, hogy a RPI megalkotásának mi volt az eredeti célja. Sok más célra is bevált -- miért ne használnánk arra, mire nekünk az adott helyzetben pont jó????"
Talán mert arra alkották meg. Az, hogy másra is jó nem hátrány, csak ne várjunk tőle csodát. Egy késse is lehet vezetéket csupaszolni, mégis jobb rá a blankoló, lehet vele csavart behajtani mégis jobb rá a csavarhúzó...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Street Fighter - Íme az új mozifilm teljes szereplőgárdája
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 1800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Corsair 550W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest