- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
A legtöbb mai DAC felkonvertálja az összes beérkező jelet arra a mintavételezési frekvenciára, amit maximálisan képes kezelni. Ezt a felkonvertálást maga a DAC chip végzi adott, előre meghatározott algoritmusok alapján, amit "beleprogramoztak" a fejlesztői.
Ha ezt a felkonvertálást ki akarjuk kerülni, akkor az egyik megoldás, hogy a DAC-ot a natív (legmagasabb) frekvenciájával "etetjük", mert így a chip már nem fog konvertálni. Ha a felkonvertálás a forráseszközön történik, akkor lehetőségünk van különböző módszerekkel, algoritmusokkal kísérletezni, ami akár ADOTT RENDSZEREN jobb hangminőséget is produkálhat.
Pl. sokan használják a Signalyst-féle HQ-Playert, ami többféle szűrő kombinációt használva tud csinálni a CD felbontásból akár DSD512-őt is. Ehhez persze megfelelő proci teljesítmény is kell. Hardcore userek i5/i7 procikkal, vagy Xeonokkal tolják a nagy L3 cache miatt.
Hasonló szűrőket láttam már újabb DAC-okban is, ahol DSD esetén lehet állítani, hogy hogyan vágja a legmagasabb (értsd több tíz kHz-es) frekvenciákat.
Ennek hangi hozadékát még nem hallottam soha, csak olvastam róla.
Kétkedve fogadtam az eredményességét, de elítélni sem akarom, amíg nem hallottam.
Mert ugye az is lehet, hogy mi élünk itt nyugodt tudatlanságban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- 24 Hours of Le Mans
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest