- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A legtöbb mai DAC felkonvertálja az összes beérkező jelet arra a mintavételezési frekvenciára, amit maximálisan képes kezelni. Ezt a felkonvertálást maga a DAC chip végzi adott, előre meghatározott algoritmusok alapján, amit "beleprogramoztak" a fejlesztői.
Ha ezt a felkonvertálást ki akarjuk kerülni, akkor az egyik megoldás, hogy a DAC-ot a natív (legmagasabb) frekvenciájával "etetjük", mert így a chip már nem fog konvertálni. Ha a felkonvertálás a forráseszközön történik, akkor lehetőségünk van különböző módszerekkel, algoritmusokkal kísérletezni, ami akár ADOTT RENDSZEREN jobb hangminőséget is produkálhat.
Pl. sokan használják a Signalyst-féle HQ-Playert, ami többféle szűrő kombinációt használva tud csinálni a CD felbontásból akár DSD512-őt is. Ehhez persze megfelelő proci teljesítmény is kell. Hardcore userek i5/i7 procikkal, vagy Xeonokkal tolják a nagy L3 cache miatt.
Hasonló szűrőket láttam már újabb DAC-okban is, ahol DSD esetén lehet állítani, hogy hogyan vágja a legmagasabb (értsd több tíz kHz-es) frekvenciákat.
Ennek hangi hozadékát még nem hallottam soha, csak olvastam róla.
Kétkedve fogadtam az eredményességét, de elítélni sem akarom, amíg nem hallottam.
Mert ugye az is lehet, hogy mi élünk itt nyugodt tudatlanságban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Háztartási gépek
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Gumi és felni topik
- Bestbuy játékok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gamer PC - RTX 3080, i5 12400f, 32gb RAM
- Gamer PC - 3060Ti Founders, i5 12400f, 16gb DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest