- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Elgondolkoztam én is hogy beruházok végre egy Rpi-re, viszont lenne pár kérdésem.
Tehát elsődlegesen arra kellene hogy NASként üzemeljen, tehát egy vinyót kötnék rá és hálózatra lenne téve, illetve torrentezni is szeretnék róla úgy hogy távolról indítom el (tehát hálózaton kívülről). Ezek mellett pedig egy tv-re lenne kötve amin ugye meg lehetne nézni a tartalmat.1, A TV-n nincs hdmi, csak vga és audio csatlakozó. Átalakítóval gondolom ez megoldható hogy ez üzemeljen.
2. VPN-el megoldható lenne hogy távolról indítsam el a torrentet a Raspberryn?
3. A tv-n való kezeléshez tudnátok ajánlani valami szoftvert amivel androidos telefonnal lehetne vezérelni a Pi-t? (Note 3-al lenne kezelve)
4. Esetleg a böngészés mennyire megoldható telefonról szoftveresen?
5. Ezekhez a célokhoz melyik lenne a legalkalmasabb? Leginkább használtan keresnék, így akár ha a Pi1 B vagy zero szóba jöhetne akkor az is elegendő lenne?
6. Melyik oprendszert javasoljátok? Láttam a win10-nek is van már rá variánsa (bár csak Pi2-n ha jól láttam)
7. Esetleg a hardveraprón és a jófogáson kívül tudtok valami oldalt ahol jó áron szoktak lenni a használt cuccok?
8. Mennyi a reális használt ára egy Pi1 B/ Pi2/ Zero-nak?Köszönöm előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- Új DDR5 Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Új DDR5 Gamer PC i5-12-14400F -ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb Ram 2-4Év Gar
- Lenovo S510 tower, i5-6400, 8GB DDR4, 500GB SSD Samsung 970 EVO, 500GB HDD
- Új Gamer PC i7 12-14700KF-ig/RTX 5060 + 11 Féle VGA/500Gb - 2Tb SSD/16-32Gb DDR4/600-850W 2-4Év Gar
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest