Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
Szevam #11336 üzenetére
Nem volt Pi, nyilván itt sokaknak van, és esetleg akad, akinek mindkettő.
Ettől függetlenül a Pi2 mindenféle forrás szerint jóval gyorsabb, többszörösen (1 magot azért nehéz egzakt módon összehasonlítani 4-gyel).
Árban azért túl sok különbség nincs, sztem most már nem illik ilyet venni csak speciális, beágyazott célokra, de netezésre tuti nem.Nekem legutolsó OpenElec van fent, simán megy, fasza. Még nem hasonlítottam össze mással, majd osmc-vel fogom, ha kijön valami nem alpha verzió.
Licensz nem lehet bonyolult, de egyelőre nem láttam be, hogy minek. DVD Rip (mpeg2) simán megy SW dekódolással. De nem lehet bonyi megvenni, CPU ID kell hozzá, párszáz forint, aztán pár nap múlva kapod emailben..
Új hozzászólás Aktív témák
- Dying Light: The Beast - Íme a hivatalos gépigény
- Milyen videókártyát?
- Gumi és felni topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Garanciális ASUS TUF Gaming B650M-E WIFI Alaplap + AMD Ryzen 7 9700X
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- GAMER PC : RYZEN 7 2700X / GTX 1660 SUPER / 16GB DDR4 3200MHz / 512GB NVMe + 500GB HDD
- AMD Ryzen 9 5900X/Radeon 6800XT 16GB/32GB DDR4 RAM konfig eladó
- Eladó Apple iPhone 14 Pro 128GB Arany / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- PlayStation DualSense Edge kontroller AKCIÓ!!! // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest