Hirdetés
- Hírértékűvé tette a Lenovo, hogy az ASUS támogatja a kézikonzolját
- Mobilhálózatokra szabott EPYC-kel ugrik az 5G-s homokozóba az AMD
- Kiemelt figyelmet fordít a biztonságra az MSI szélsebes SSD-je
- Kis híján zsebre vágható 2 az 1-ben gépet villantott a TENKU
- A végletekig optimalizálja a SensorPaneleket az új AIDA64
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Androidos tablet topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
metrichye
csendes tag
Sziasztok!
Legyetek szívesek segíteni, a problémám a következő:
A cégnél van egy speckó "cél-számítógépünk", hardveres Arica RAID1-el. Az egyik vinyó nemrégiben kipurcant és a szaki kicserélte azt egy új, más gyártótól származó típusra és addig ügyezett, amíg azt nem írta ki a gép, hogy no operating system. Ekkor beszálltam az ügybe, hogy segítsek és hazavittem a vinyót és live CD-vel és testdisk-el helyreállítottam a partíciókat, így megvannak az adatok, rá is másoltam az új vinyóra ezeket a létrehozott 2db ext3 partíció közül a nagyobbra.
Viszont mondtam a szakinak, hogy vegyen még egy vinyót, csináljuk egy új RAID1-et a 2 új vinyóra, majd rakjuk rá az adatokat (mert gondolom a RAID tömb létrehozása törli az előzőleg az új vinyóra másolt adatokat)Sajnos a "célgépbe" kívülről tudok csak belenyúlni és egyszerre csak 2 vinyót tudok belerakni, így az az opció kilőve, hogy 3 vinyó be, ebből 2 új RAID 1 és a 3.-ról copy az adatok.
Valamint az a lehetőség is kilőve, hogy hálózatra felmásolom az adatokat, mert sajna 32 bites a háló és ezek 64 bites rendszer adatai, így levágja a hosszú file-neveket.Ezért az volna a kérdésem, hogy ha a két új vinyó RAID1 létrehozása után felrakom a linuxot, stb., akkor megtehetem azt, hogy az új RAID1-ből kiveszem az egyik vinyót és berakom egy másik gépbe, valamint berakom a régi, még működő vinyót és Linux live CD-vel átmásolom rá az adatokat; ekkor ha visszahelyezem az új RAID 1 tömbbe az új vinyót, nem fog nekem kiabálni és simán átszinkronizálja magát a másik új vinyóra is? Remélem érthetően fogalmaztam

Előre is köszi a segítséget,
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Itt Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Szólánc.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- E-roller topik
- Vicces képek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Adata Legend 710 1TB - 14 nap futás - 100%
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk SSD PLUS 1 TB SATA SSD - 100%, 2 darab!
- Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / 250GB Sata SSD
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Beszámítás! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett + váltó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Apple iPhone 16 128GB Teal használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) garanciás 2029.02.11-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest